2022-09-14

B divizionas. Bronzinė drama ir santūrus Prima Line triumfas


Nors minčių buvo įvairių, bet paskutinis turas anaiptol netapo tik formalumu. Tiesa, diviziono nugalėtojai paaiškėjo dar prieš rungtynes, tačiau bronzos medalių savininkai triumfavo tik po dramatiško viražo. 

REZULTATAI.



AUKSAS. Prieš paskutines rungtynes turnyrinės lentelės viršūnėje žibėjusias Prima Line ir SFK Novovileisk komandas skyrė 3 taškai. Paskutinėse rungtynėse Prima Line turėjo susitikti su 9 vietą užimančia MSC, o Novovileisk – su 6-oje pozicijoje buvusia VU MIF. Prima Line aukso medalius būtų garantavusios ir lygiosios, tuo metu Novovileisk futbolininkai sidabrą į auksą iškeisti galėjo tik įveikę VU MIF ir sulaukę sensacingos MSC pergalės prieš Prima Line.

Bet nesulaukė. Prima Line savo sezoną užbaigė pergale 3:2. Tiesa, tuo metu pergalė tebuvo principo reikalas, nes PR į aikštę žengė jau su titulu ir auksu. Kodėl? Nes pirmoje turo dalyje žaidusi Novovileisk ekipa nesugebėjo įveikti VU MIF. Todėl Prima Line savo rungtynėse su MSC galėjo žaisti be įtampos, nes šio mačo baigtis jau neturėjo jokios įtakos komandų išsidėstymui turnyrinėje lentelėje.

Realiai tikromis auksinėmis rungtynėmis tapo Novovileisk ir VU MIF dvikova. Studentams jos baigtis turnyrine prasme nieko nereiškė, jie bet kuriuo atveju sezoną baiginėjo 6-oje vietoje. Tuo metu Naujosios Vilnios komandai pergalė dar galėjo palaikyti intrigėlę ir suteikti papildomų prieskonių Prima Line ir MSC akistatai. Tačiau pergalę 4:1 pasiėmė VU MIF.
Ir pasiėmė nepaisydami jau 6 min. prasileisto įvarčio, nepaisydami Novovileisk motyvacijos laimėti, nepaisydami, kad jiems pergalė ar pralaimėjimas nieko reikšmingai nekeitė. Žodžiu, nepaisydami nieko, Studentai antrame kėlinyje įmušė keturis įvarčius – ir taip padėjo auksinį sezono akcentą.

„Šaunuoliai, chebrytė, vau. Taip kaip sužaidėme antrą kėlinį – to per savo trumpą karjerą Mini futbolo lygoje nebuvau matęs. Rungtynes pradėjome antru numeriu, davėm jiems žaisti, žiūrėjome, ką jie pasiūlys. Jie ilgai suko kamuolį, įmušė įvartį po mūsų klaidos, bet pamatėme, kad priiminėdami kamuolį jie pernelyg toli jį atsileidžia. Ir per pertrauką nusprendėme, kad antrame kėlinyje reikia varžovus paspausti. Pradėjome lipti – ir antrame kėlinyje nuo pirmos iki paskutinės minutės nuo jų ir nenulipome. Aišku, galbūt padėjo ir tai, kad varžovas prie lygaus rezultato 1:1 gavo raudoną, už kažkokią riebią repliką teisėjui, tai palengvino mums gyvenimą ir po to mes įmušėme dar tris įvarčus, bet ir šiaip tai buvo geriausias mūsų kėlinys šiame sezone“, – po rungtynių konstatavo VU MIF vartininkas Vaidotas Kazlauskas.

Natūralu, kad Novovileisk atstovai turėjo šiek tiek kitokį požiūrį į rungtynes. Anot jų, Studentai visą laiką tūnojo gynyboje ir atsimušinėjo, o įvarčiai pabiro tik tada, kai Novovileisk liko mažumoje, bet vis tiek mėgino atakuoti, nes lygiosios jų netenkino. „Varžovai tikrai nebuvo geresni, tiesiog mes neišnaudojome savo progų, o ir teisėjo sprendimas pašalinti mūsų žaidėją už kalbas taip pat buvo neadekvatus, nes kalbėjo visi, nevengė pasisakyti ir varžovai, bet nubaudė tik mus. Likę mažumoje mėginome toliau atakuoti, prasileidome kelias kontratakas, per dvi minutes gavome kelis įvarčius – ir sugrįžti į žaidimą jau nesugebėjome“, – konstatavo Novovileisk atstovas Arnoldas Čepkauskas.

Vis dėlto, sidabrinis finišas naujavilniečių pernelyg nenuvylė. Juo labiau, kad ir šansai sulaukti Prima Line kluptelėjimo buvo tik teoriniai. 2019 metais pradėję pažintį su MFL iš 9-os pozicijos, užpernai jie finišavo 6-oje, o pernai – 5-oje vietoje. „Antra vieta – irgi geras pasiekimas. Tai reiškia, kad ir kitais metais turėsime ko siekti, dėl ko kovoti“, – konstatavo A. Čepkauskas.

ČEMPIONAI. Tuo metu naujiesiems B diviziono nugalėtojams – Prima Line futbolininkams paskutinėse sezono rungtynėse teko kovoti ir su savimi, ir su varžovais. Plika akimi matėsi, kad nebuvo lengva prisiversti maksimaliai intensyviai grumtis dėl pergalės, juo labiau, kad MSC žaidėjai stengėsi ir kapojosi iš visų jėgų. 

Visgi, nors ir sunkokai, bet Prima Line savo tikslą pasiekė ir auksinio sezono finiše taškų nepabarstė. 13 min. Žydrūnas Germanas išvedė čempionus į priekį, o kai 38 min. Almantas Tamulionis antrą kartą pramušė MSC gynybą, atrodė, kad jau galima skelbti mačo pabaigą. Tačiau MSC parodė charakterį – ir Pauliaus Baradinsko bei Aringo Streckio įvarčiais rezultatą išlygino.

Tikėtina, kad tokia baigtis nebūtų stipriai nuvylusi Prima Line, tačiau Ž. Germanas turėjo savo nuomonę šiuo klausimu ir 49 minutę stipriu smūgiu padėjo paskutinį tašką rungtynėse. Ir sezone.

„Buvo sunkus sezonas. Noriu padėkoti visai komandai už gerą rinkimąsi į rungtynes, už ilgą suolelį, už gan gerą žaidimo kokybę, bent jau didesnę sezono dalį. Pabaigoje ir mes šiek tiek strigome, bet kam nebūna?. Taip pat dėkoju mūsų rėmėjams logistikos kompanijai Prima Line už visokeriopą paramą, ir MFL lygai bei Apžvalgininkui“, – po rungtynių padėkomis žarstėsi auksinės Prima Line atstovas Žilvinas Danilevičius. 

Kalbėdamas apie rungtynes su MSC Žilvinas teigė, kad problemų su motyvacija nebuvo. „Prieš rungtynes svarstėme, kaip būtų smagiau – jei Novovileisk prarastų taškus, ar visgi jei mes patys savo rungtynėse užsitikrintume auksą. Nusprendėme, kad bet kuriuo atveju bus smagu, nes svarbiausia – pirma vieta. Penai buvome ketvirti, šiemet – pirmi. O su auksu ir į A divizioną daug smagiau keliauti“, – teigė Ž. Danilevičius.

Savo ruožtu, paskutiniame ture naujuosius čempionus simboliškai pasveikinę MFL senbuviai MSC didelio pagrindo džiaugsmui neturėjo. Bet ir neliūdėjo. „Ėjom į aikštę žinodami, kad jiems tos rungtynės jau nieko nereiškia. Norėjome laimėti, kovojome, stengėmės, bet šiek tiek pritrūko. Nepaisant užimamų vietų, visi nori sezoną užbaigti pergale. Deja, nepavyko. Tad lieka tik pasveikinti Prima Line su pergale, su titulu. Šaunūs varžovai ir čempionai“, – pastebėjo MSC vadovas Adomas Kripas.


BRONZA. Jei kovoje dėl aukso intriga iki pat galo neišsilaikė, tai bronzinis finišas gavosi išties įspūdingas. Prieš paskutinį turą dėl bronzos lenkyniavo Žalia Raudona ir 1 tašku nuo jų atsilikęs FM Vilniaus Vytis. Tiesą sakant, pastariesiems vargintis nereikėjo, nes jų varžovai – International Vilnius į rungtynes nesusirinko ir be kovos įteikė Vyčiams techninę pergalę bei 3 taškus. 

Tad esminis klausimas buvo – ar Žalia Raudona pasiims savo 3 taškus rungtynėse su Eksperimentu. Lygiosios ar pralaimėjimas žalies ir raudoniems reiškė patį nemaloniausią scenarijų – finišą ketvirtoje vietoje. Eksperimentui, iš principo, taškas ar 3 nelabai ką reiškė, tačiau FM Vilniaus Vytis nepasitaupė ir pasistengė įkvėpti eksperimentininkams motyvacijos atitinkamos putos gėrimais.

Ir motyvacija suveikė. Eksperimentas laimėjo 4:1 – ir tokiu būdu nusvėrė bronzos medalių svarstyklę FM Vilniaus Vytis pusėn. Pirmame kėlinyje Eksperimentas ir Žalia Raudona apsikeitė įvarčiais, bet antrame įvarčius mušė tik Eksperimento žaidėjai – Lukas Miščiukas ir Tomaš Tučkovski. Žalia Raudona komandos neišgelbėjo ir po ilgokos pertraukos aikštėje pasirodęs Darvydas Šernas, o didžiausia problema tapo su Lietuvos mažojo futbolo rinktine į pasaulio čempionatą išvykęs Matas Radžiukynas.

Be savo lyderio ir rezultatyviausio žaidėjo žali ir raudoni nesugebėjo tinkamai organizuoti žaidimo puolime, nepavyko išvengti klaidų ir gynyboje, o viso to pasekmė – liūdnas finišas ant ketvirtojo laiptelio.

„Liūdna, bet vis tiek tai yra geriausias mūsų pasiekimas MFL čempionatuose. Bandysime kitais metais žengti aukštyn. Turime gerą komandą, reikia tik kryptingai dirbti treniruotėse, nenuleisti rankų ir viskas bus gerai“, – trumpai sezoną ir nuotaikas apibendrino Žalia Raudona vadovas Sigitas Stasevičius.

„Vyčiai mums pasiūlė dėžę alaus, bet mes šiaip ar taip būtume kovoję su Žalia Raudona iš visų jėgų. Kaip jau sakiau anksčiau, mes neturime ko prarasti, žaidžiame savo malonumui, norime sezoną užbaigti kuo geresnėmis nuotaikomis, o tai padaryti galima tik laimėjus. Žaidėme susikaupę, nuo pirmos minutės, norėjome sugadinti varžovams jų planus ir savo tikslą pasiekėme“, – konstatavo Eksperimento atstovas Stasys Kvietkauskas.

Neabejotinai Žalia Raudona ir Eksperimento rungtynių baigtimi stipriausiai džiaugėsi FM Vilniaus Vytis žaidėjai ir treneriai. Visa komanda susirinkę į Fanų stadioną jie aktyviai palaikė Eksperimentą, o nuaidėjus finaliniam švilpukui – sušoko bronzinį šokį ir po to sugužėjo į pirtį. 

„Kaip ir sakiau – mes užlipome ant pakylos, esame trečioje vietoje, esame bronziniai Vyčiai“, – pareiškė prieš pirties procedūras MFL Live studijoje apsilankęs FM Vilniaus Vytis treneris Ernestas Malkevičius.

„Noriu padėkoti Eksperimentui, jie pažadėjo sukovoti – ir sukovojo, atėmė taškus iš Žalia Raudona – ir mes likome treti. Aišku, būtų buvę smagu ir patiems sužaisti, pasiimti pergalę, nes juk renkamės ne tik dėl medalių, o ir dėl futbolo. Tačiau yra kaip yra. Džiaugiamės bronza, turime ir rezultatyviausią diviziono žaidėją – manau, kad viskas gerai. O kitais metais mes būsime čempionais“, – pažadėjo E. Malkevičius.

PABAIGA. B diviziono sezono uždanga nusileido rugsėjo 12 dieną, pirmadienį, WorldOne United ir Eksperimento rungtynėse. Iš tiesų tai WOU ir pakėlė, ir nuleido sezono uždangą. Pakėlė rugsėjo 5 dieną vykusiose 18 turo rungtynėse su Rieše. 10 įvarčių fejerverku papuoštos rungtynės baigėsi lygiosiomis 5:5. Po pirmo kėlinio 3:2 pirmavo Riešė, iki 42 min. jų persvara buvo 5:3, bet Elvis Žaldaris ir Kristian Tankevič rezultatą palygino.

Tuo metu principinė WOU ir Eksperimento dvikova baigėsi ne lygiosiomis, o WOU pergale 2:1. Ir čia taip pat WOU atsilikinėjo po pirmo kėlinio 0:1, bet antrame išlygino, o 44 min. komandos vadovas Victor Cachay Grande tiksliu smūgiu padėjo paskutinį – pergalingą sezono akcentą.

„Rungtynės su Rieše buvo labai energingos, abi komandos norėjo laimėti, abi daug atakavo ir tikrai abi nusipelnė pergalės, bet turėjo tenkintis lygiosiomis. O su Eksperimentu mes tiesiog buvome šiek tiek geresni, tikrai galėjome įmušti ir daugiau įvarčių, bet pergalei užteko ir dviejų pataikymų“, – konstatavo WOU vadovas Victor.

Įdomu, kad Novovileisk ir Žalia Raudona komandoms nervus bei reikalus pagadinęs Eksperimentas paskutinio savo tikslo taip ir nepasiekė. Pergalė prieš WOU eksperimentininkus būtų pakylėjusi į 7 vietą. Tačiau galiausiai teko nuryti nesėkmės kartėlį ir susitaikyti su 8 vieta.

LENTELĖ. Sezonas baigėsi, tad galima palyginti galutinį komandų išsidėstymą su prieš sezoną sudėliota prognoze.

1. Prima Line (prognzuota 2 vieta)
2. SFK Novovileisk (1)
3. FM Vilniaus Vytis (6)
4. Žalia Raudona (7)
5. FK Riešė (9)
6. VU MIF (3)
7. WorldOne United (10)
8. FK Eksperimentas (8)
9. MSC (5)
10. International Vilnius (4)

Akivaizdu, kad numatyti lyderiai – Prima Line ir Novovileisk pateisino lūkesčius, absoliučiai į tikslą pataikyta ir su 8 Eksperimento vieta.
Visiškai pro šalį prašauta su International Vilnius komanda, kuri vietoje prognozuotos 4 vietos sezoną baigė paskutinėje – 10 pozicijoje. 

Pervertintos buvo ir MSC bei VU MIF komandos, nuvertintos – FM Vilniaus Vytis, Žalia Raudona, kurioms buvo prognozuojamos vietos turnyrinės lentelės viduriuke.

Didžiausią šuolį realybėje atliko Riešė, iš prognozuotos 9 vietos pakilusi iki 5-os, ir net turėjusi šansų kabintis į medalį. Savo argumentus pateikė ir WorldOne United, kuriai Apžvalgininkas skyrė vietą pačiame turnyrinės lentelės dugne, o ji gan solidžiai įsitaisė 7-oje pozicijoje.


 
STATISTIKA. Kadangi turas ir vėl nebuvo pilnas, nes International Vilnius pergalę FM Vilniaus Vytis komandai atidavė be kovos, per pirmadienį – ketvirtadienį įvyko ketverios rungtynės – ir buvo pelnyti 25 įvarčiai. 10 iš jų sukrito pirmadienį, likę 15 – ketvirtadienį.

Rezultatyviausiai atžaidė pirmadienio komandos – po 5 įvarčius pelniusios WorldOne United ir Riešė.

Po 4 įmušė Eksperimentas ir VU MIF, 3 – titulinę kovą laimėjusi Prima Line.

Vos po 1 įvartį suskrebeno Žalia Raudona ir VU MIF, su 2 sezoną baigė MSC.

Geriausią gynybą parodė po 1 prasileidę VU MIF ir Eksperimentas, 2 kart kamuolį iš tinklo traukė Prima Line, 3 – MSC.

Po 5 išsitraukė WOU ir Riešė, po 4 – Novovileisk ir Žalia Raudona. Rezultatyviausia diviziono ekipa pelnytai tapo Prima Line – 83 įmušti. Trimis įvarčiais atsiliko Novovileisk, 6 – Žalia Raudona. 

Prima Line geriausiai dirbo ir gynyboje – vos 32 praleisti. Su 44 praliestais antrą gynybinį rodiklį užfiksavo VU MIF, 49 kartus kamuolį iš tinklo traukė Novovileisk.

Sunkiausiai puolime sekėsi 33 įmušusiai International Vilnius ekipai, bet reikia pastebėti, kad du paskutinius turus IV nei žaidė, nei mušė. 

Daugiausiai – net 102 prasileido WOU. Antra nuo galo pagal šį rodiklį likusi MSC kamuolį iš savo vartų traukė 75 kartus.

SNAIPERIAI. Paskutinis turas ryškaus vieno snaiperio nesubrandino – penki futbolininkai pelnė po 2 įvarčius. Dubliukais pasižymėjo Kristian Tankevič (WOU), Igoris Čaplijevskis (Riešė), Lukas Miščiukas ir Tomas Tučkovski (abu Eksperimentas), ir Prima Line pergalę nukalęs Žydrūnas Germanas.

Tiesa, dviejų įvarčių Žydrūnui iki antrojo diviziono Auksinio batelio neužteko. Nors Matas Gudaitis paskutinį turą buvo tik žiūrovas, bet jam užteko ir 36 įvarčių, kad užsitikrintų Snaiperio titulą. Pernai, beje, tie patys 36 įvarčiai nukalė Auksinį B diviziono batelį Ž. Germanui. Šiais metais jo sąskaitoje – 30 įvarčių. Ir antra vieta snaiperių rikiuotėje.
Trečias su 21 įvarčiu sezoną užbaigė Matas Radžiukynas (Žalia Raudona).

DRAUSMĖ. Ryškiausiomis spalvomis sezoną užbaigė Novovileisk žaidėjas Edgaras Lepichinas. Paskutinėse rungtynėse jis 41 min. buvo įspėtas, o po apsikeitimo nuomonėmis – ir pašalintas iš aikštės.

Geltoną kortelę ant sezono finišo pasiėmė ir Riešės žaidėjas Eimantas Kotovas.

O nepralenkiamu lyderiu šioje kategorijoje tapo MSC žaidėjas Paulius Baradinskas, surinkęs 3 Geltonas ir 1 Raudoną korteles.

PROGNOZĖS. Iš keturių įvykusių rungtynių Apžvalgininkas pataikė tik su Prima Line pergale prieš MSC. Tiesa, ne 6:2, o tik 3:2. 

Kitose rungtynėse Eksperimentas ir VU MIF paneigė prognozes, o WOU taip pat pasistengė, kad Riešė sezoną baigtų ne tritaškiu, o vientaškiu.

Tad turo rezultatas 1:3, o bendras viso sezono santykis – 56:38 Apžvalgininko naudai.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: