2022-09-20

A divizionas. Bronzinė Dinamika, lyderių pergalės ir Alyčio sugrįžimas


19 ture pergales iškovojo visos keturios pirmojo ketverto komandos. Ir tokiu būdu faktiškai pasprendė tame pirmame ketverte jos ir finišuos. Penkių nesėkmių seriją nutraukęs FK Alytis faktiškai pasprendė sau ketvirtą, o į pergalių kelią sugrįžusi FK Dinamika – trečią vietas. Liko tik klausimas dėl pačios aukščiausios pozicijos. Ir keli klaustukai dėl vietų antrame diviziono ketverte.

REZULTATAI.



SERIJA. Po 18 turo A divizione liko trys pergalių serijas puoselėjusios komanda. Po 19 turo liko dvi. Viena iš jų – El Dorado. Kaip ir buvo galima tikėtis, eldoradininkai be didesnio vargo 7:2 laimėjo prieš TEC – ir savo pergalių seriją pratęsė iki 12-os.

Tiesą sakant, diviziono lyderių ir autsaiderių mačas nebuvo toks jau vienpusis. Tecininkai irgi kovėsi, mėgino kandžiotis, tačiau ne stipriausios sudėties, o ir vos su vienu keitimu – rimtesnių šansų įgelti favoritams neturėjo. Juo labiau, kad El Dorado jau pirmame kėlinyje Justino Baltrimavičiaus, Martyno Rašinsko ir Arnoldo Kunigėlio rezultatyviais smūgiais susikrovė solidžią 4 įvarčių persvarą ir po to galėjo pažaisti savo malonumui.

Iš to malonumo antrame kėlinyje gavosi rezultatas 3:2. Progų pasireikšti sulaukė ir TEC žaidėjai, dvi iš jų išnaudojo Arnold Žigelevič, bet J. Baltrimavičius ir A. Kunigėlis įformino savo hettrikus – ir tuo pačiu įrašė dar vieną pergalę.

SERIJA-2. Tuo pat metu kitame Fanų stadiono stačiakampyje susitiko dvi pergalių serijytes turėjusios komandos – trimis laimėjimais nešina Eagle Team ir su dviem atkeliavęs Rytas. Čia ir kovos, ir intrigos būta stipriai daugiau nei El Dorado ir TEC ketvirtyje. Net ir be savo guru Olego Miasniankino susirinkę Ryto futbolininkai sėkmingai tramdė tituluotų varžovų polėkį ir pirmame kėlinyje po pirmojo Edvino Laurinavičiaus įvarčio pirmavo 1:0, o antrame – po antrojo vėl buvo priekyje 2:1.

Ryto lyderis Eduardas Tučinskis nepailsdamas drąsino, motyvavo, užvedinėjo ir nuteikinėjo kovai savo komandos draugus, bet galiausiai išryškėjo kiekybinis ir kokybinis Erelių pranašumas. Įdomiausia, kad po E. Laurinavičiaus antrojo įvarčio progų turėjo abi komandos – Ryto žaidėjas Viliam Novicki baudos smūgiu sudrebino Erelių vartų konstrukciją, o pirmojo Eagle Team įvarčio autorius Vladislav Ravdanovič iš kelių metrų nepataikė į Ryto vartų stačiakampį.

Tačiau 30 min. greitą Eagle Team kontrą tiksliu smūgiu užbaigęs Erikas Milašauskas pakeitė jėgų balansą, o 35 min. pagaliau prisišaudė Gediminas Skrockas, tolimu smūgiu pirmą kartą išvedęs Erelius į priekį. Ketvirtojo įvarčio teko laukti iki pat 48 minutės, kai tašką rungtynėse padėjo jau minėtas G. Skrockas, o iki tol progomis žarstėsi ne tik Ereliai, bet ir Ryto futbolininkai. Vis dėlto, jei pagrindinis Eagle Team atakų lyderis Tadas Švaikevičius būtų išnaudojęs bent vieną iš kelių turėtų mirtinų progų, rezultatas ir rungtynių baigtis būtų išsiryškinusi gerokai anksčiau.

Bet net ir be tikslių Tado pataikymų Ereliai laimėjo rungtynes ir pratęsė savo pergalingą seriją iki keturių. „Savaitės lekia nenumaldomai, pirmadienis veja pirmadienį, o ketvirtadieniais mes kovojame dėl MFL čempionų karūnos. Šį sykį žaidėme pries linksmiausią varžovą, cirko artistą, tragikomedijos šedevrų maestro bei jo FK Rytas kariauną. Nors priešininkai išvakarėse pranešė jog turi susirinkimo problemų, tačiau visgi sugebėjo stoti į mūšį ir turėjo keitimų.

Spektaklis buvo geras, kova, žaidimo tempas žadėjo akiai patrauklų reginį. Laimėjome 4:2, tačiau ilgą laiką žaidimas buvo apylygis ir tik varžybų gale du tolimi smūgiai atnešė mums pergalę. Iš metro pataikyti nesugebame, galėjome uždaryti varžybas anksčiau, tik nesisėkė užbaigti kombinacijų paridenant kamuolį iš poros žingsnių į tuščius vartus“, – pastebėjo Eagle Team Facebook paskyros redaktoriai.


KOMENTARAS. Nors Eagle Team laimėjo ketvirtą kartą iš eilės, bet čempionų komandos vadovas Aleksandr  Dergačiov po rungtynių džiaugsmu kažkodėl nespinduliavo. „Rytas mums visada yra geras varžovas, su jais būna kietos dvikovos, žaidimas tolygus, o ir šiaip visada smagu su jais sužaisti. Aišku, šiandien jie nebuvo optimaliausios sudėties, antraip būtų ir mums sunkiau žaisti. Bet svarbiausia, kad laimėjome, paėmėme tris taškus. Tačiau aš vis tiek turiu klausimų savo chebrai dėl atsidavimo. Atrodė, kad visi aikštėje galvoja, jog už juos turi atidirbti komandos draugas. O su tokiu žaidimu čempionų titulo mes tikrai neiškovosime. Norint laimėti čempionatą reikia atsiduot 100-procentų, kovoti ir už save, ir už komandos draugą. O be maksimalių pastangų – nieko nebus“, – pastebėjo Eagle Team ekipos vadovas.

Ar išgirs Ereliai savo nepamainomą vadovą? „Viltis miršta paskutinė. AIšku, viskas bus tvarkoje, reikia paprasčiausiai laimėti prieš Alytį, o paskutiniame ture sutelkti visas jėgas ir dėmesį lemiamam mūšiui. Jei taip nenutiks, tada per uždarymą galėsim gėrimus ragauti iš mažesnės taurės“,  – perspėjo A. Dergačiov.

BRONZA. Likus dviem turams iki čempionato pabaigos lieka neaišku, iš kokio dydžio taurių gurkšnos El Dorado ir Eagle Team, tačiau visiškai aišku, kad Dinamika sezono uždarymą pasipuoš bronzos medaliais. 
Bronzinius taškus dinamiškieji pasiėmė be įtampos, pačiu tiesiausiu keliu, net 13:3 laimėdami prieš Vilniečius. 

Rezultatas galėjo būti ir dar didesnis, nes Vilniečiai susirinko 6-iese ir visas rungtynes atžaidė mažumoje. Ne faktas, kad net ir lygiomis sudėtimis Dinamika nebūtų laimėjusi solidžia persvara, bet turėdama kiekybinį pranašumą tiesiog nepaliko varžovams jokių šansų.

Po 20 minučių Dinamika pirmavo 5:0, o daugiau įvarčių neprimušė tik todėl, kad stengėsi ilgiau kontroliuoti kamuolį, gerinti perdavimų koeficientą ir tik retkarčiais prisimindavo, kad reikia atlikti smūgį ir į vartus. Savo ruožtu, Vilniečiai stoiškai gynėsi, mėgino kontratakuoti – ir už pastangas buvo apdovanoti trimis įvarčiais. Visgi esmės tai niekaip nekeitė, nes visiems buvo aišku, kad jei Dinamika norėtų, galėtų ir nepraleisti – ir dar daugiau įmušti. Bet Sergejus Viliavinas su kompanija nusprendė ir patys pažaisti, ir varžovams pernelyg netrukdyti. 

Po rungtynių Dinamika galėjo pasidžiaugti bronziniais taškais, o Vilniečiai aikštę paliko ne pačiomis maloniausiomis nuotaikomis, vėl pasėdami abejonių sėklą dėl tinkamo šio sezono užbaigimo.

SKONIS. Kaip ir pirmoje turo dalyje, taip ir antroje – viename Fanų ketvirtyje vyko lengvo pobūdžio pasižaidimas, o kitame – rimtos kapotynės su solidžiu intrigos ir dramos užtaisu. Kapotynėse po permainingos kovos triumfavo Alytis, 5:3 įveikęs Fortitudo.

Šios pergalės Alytis laukė net penkis turus. 14 ture Fortitudo 7:3 įveikė alytiškius – ir užvedė nemalonią Alyčio pralaimėjimų seriją, kuri išsitęsė iki penkių rungtynių, o užsibaigė tik 19 ture. Simboliška, kad užsibaigė būtent rungtynėmis su Fortitudo.

Per tuos penkis turus Alytis iškrito iš prizininkų trejeto, o galiausiai atsidūrė ant ribos, kurią peržengus galimai lauktų finišas 6-7 vietose. Tuo metu Fortitudo (ir Rytas) priartėjo prie Alyčio iki minimaliausio 1 taško atstumo – ir demonstravo norą tą atstumą ir suvis panaikinti.

Visgi panašu, kad bent jau ketvirta vieta iš Alyčio rankų jau neišsprūs. Tiesa, Fortitudo, net ir be Arno Levonausko ir dar trijų pagrindinės sudėties žaidėjų, davė rimtą kovą ir atsakančiai pakuteno Alyčio žaidėjų nervus. Fortitudininkai net ir pirmavo po 9 min. pelnyto įvarčio, ir kurį laiką anaiptol nebuvo aišku, ar alytiškiams pavyks išlipti iš duobelės. Bet 18 min. Luko Janušonio smūgis po klastingo rikošeto suspurdėjo pirmuoju kamuoliu Fortitudo vartų tinkle, o pirmą kėlinį dviem tiksliais pataikymais užbaigęs Agnius Panka sukrovė Alyčiui solidesnį pranašumą.

Atkakli kova aikštėje plieskėsi ir po pertraukos, žibalo į ugnį šliūkštelėjo 35 min. tolimu šūviu Alyčio vartininką antrą kartą pramušęs Aurimas Vasiliauskas, bet jau po minutės A. Panka surengė dar vieną individualų reidą – ir tiksliu smūgiu padidino Alyčio persvarą iki dviejų įvarčių – 4:2.

Klaustukų dėl nugalėtojų faktinai nebeliko 43 min., kai Normanas Staniulis elegantišku piruetu suklaidino Fortitudo vartininką ir pelnė penktą Alyčio įvartį. Tiesa, Fortitudo dar spėjo atsakyti trečiuoju A. Vasiliausko pataikymu, bet visos fortitudininkų pastangos dar stipriau pakurstyti intrigas nedavė vaisių – ir pergalės šokyje sukosi Alyčio žaidėjai.

PALENGVĖJIMAS. „Pagaliau atsivežėme pergalę, po ilgo laiko, po beveik pusantro mėnesio. Džiugu, kad grįžome į pergalių kelią, tikiuosi, kad taip pat sėkmingai baigsime ir sezoną“, – po rungtynių konstatavo Paulių Sakalį ir Augustą Trinkūną puikiai pavadavęs Agnius Panka.

Pergalė, be abejo, džiugu, bet net ir ji nepadėjo Alyčiui išsaugoti bronzinių aspiracijų. „Deja, mus labai paveik vasarą atsivėręs perėjimų langas, kai praradom kertinį savo žaidėją, o atėję naujokai to pilnai nekompensavo. Ir ta pati vasara mus stipriai išbalansavo, silpnai rinkomės, o dar kelios vestuvės išpuolė, tad ir nesėkmės pasipylė. Jei liksime ketvirti, teks kitais metais grįžti stipresniems. Aišku, tai ne pati smagiausia vieta, bet nieko jau nepakeisime. Lieka tik smagiai užbaigti sezoną ir laimėti visas likusias rungtynes“, – MFL „Arimex“ LIVE studijoje pareiškė A. Panka.

LENTELĖ. Po šio turo komandų padėtis turnyrinėje lentelėje niekaip nepasikeitė, tik padidėjo atstumas tarpe pirmojo ir antrojo ketverto komandų.



STATISTIKA. Per 4 rungtynes komandos sumušė 39 įvarčius. Ir vėl bendrą statistiką į viršų drūčiai truktelėjo vienos rungtynės, kuriose sukrito 16 įvarčių.

Nors, jei Dinamika tikrai būtų norėjusi, tai neabejotinai būtų pamušusi ir daugiau nei 13, kuriuos sumušė į Vilniečių vartus.

Kukliau pasirodė El Dorado su 7 ir Alytis su 5, dar kukliau – Eagle Team su 4 pataikymais.

Mažiausiai – vos po 2 įvarčius pelnė Rytas ir TEC, po 3 sukalė Fortitudo ir Vilniečiai.

Geriausiai su gynyba dirbo El Dorado ir Eagle Team, praleidę tik po 2 įvarčius, 3 kartus kamuolį iš savo vartų tinklo graibė Dinamikos ir Alyčio vartininkai.

Daugiausiai – visus 13 išsitraukė stoiškai jam tekusius išbandymus atlaikęs Vilniečių vartų sargas Sergejus Kuosa. 7 prasileido TEC, 5 – Fortitudo, 4 – Rytas.

SNAIPERIAI. Proga pasigerinti įvarčių balansą Vilniečių sąskaita pasinaudojo Dinamikos snaiperis Dariuš Jankovskij. Ir negali jo kaltinti, nes kažkam juk reikėjo sumušti tuos įvarčius. Tai ir sumušė – 6 iš 13.

Po 3 įvarčius pelnė El Dorado duetas Justinas Baltrimavičius ir Arnoldas Kunigėlis, taip pat – alytiškis Agnius Panka ir Fortitudo atstovas Aurimas Vasiliauskas.

Po 2 pramušė TEC atstovas Arnold Žigelevič, Eagle Team bombardyrius Gediminas Skrockas ir Edvinas Lakavičius iš FK Rytas, taip pat Dinamiškoji trijulė – Vladimir Zadneprovskij, Povilas Malinauskas ir Timas Bosakas, o be to – ir Vilniečių narys Mark Bogdevič.

Diviziono snaiperių lenktynėse užtikrintai pirmauja jau apvalią 40 golasų atžymą pasiekę D. Jankovskij. Eagle Team atakų lyderis Tadas Švaikevičius su 28 pataikymais rikiuojasi antras, o 19 įvarčių susirinkęs A. Kunigėlis – trečias.

DRAUSMĖ. Ketverios rungtynės, bet kortelė tik viena. Jos autoriumi tapo Ryto žaidėjas Dominik Stankevič. Kukliai.

PROGNOZĖS. Vargu ar buvo kada toks atvejis, kad Apžvalgininkas teisingai nuspėtų visų rungtynių baigtis. Bet visiškai faktas, kad dabar jau yra. Nes 19 ture Apžvalgininkas visiškai teisingai numatė El Dorado, Eagle Team, Alyčio ir Dinamikos pergales.

O  juk galėjo būti ir tikslūs pataikymai. Jei tik eldoradininkai po 7 savo įvarčio nebūtų užtraukę rankinio. Tad taip ir liko 7:2, o ne prognozuoti 8 ant 2. Arba jei Eagle Team su Alyčiu būtų įmušę dar po 1 įvartį. Arba jei Dinamika būtų įmušusi 7, o ne 13. 

Vot tada tai būtų absoliučiai išpildytas prognozių turas. O dabar turim 4:0 turo santykį ir 50:30 po 19 turų.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4FK Alytis00000000
5FM Vilniaus Vytis00000000
6El Dorado00000000
7FK Eagle Team - Setaltas00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Rolandas Leliukas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Rokas Masenzovas Komanda:FK Grija
1 Varžybų:1
Viliam Novicki Komanda:VRFM
1 Varžybų:1
Viačeslav Šeršniov Komanda:VRFM
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: