2022-09-21

A divizionas. 20 turo anonsas

Priešpaskutinis turas turi visas sąlygas pakurstyti - arba užgesinti intrigą čempionate. Jei abi pirmaujačios ekipos laimės arba sutartinai vieningai pabarstys taškus - intriga liks. Jei laimės tik Eagle Team - intriga bus dar karštesnė. 

Tačiau jei Alytis atims taškus iš čempionų, o El Dorado taškais nesidalins, tada jokios intrigos nebeliks. Štai ir klausimas: ar mums to reikia?

20 val.



El Dorado (45 taškai) - FK Fortitudo (23 tšk.) I Fanų ketvirtis

2020 m. sezono finiše Fortitudo atėmė taškus iš Eagle Team - ir įteikė aukso medalius El Dorado ekipai. Pernai gi fortitudininkai nusprendė, kad jie už šią geranorišką paslaugą nusipelnė apdovanojimo, laimėjo du iš trijų tarpusavio mačų ir galutinėje rikiuotėje užėmė ne vienerius metus El Dorado ekipai priklausiusią vietą pirmame A diviziono dvejetuke. Tiesa, ne pačią aukščiausią, bet tą kuri iš karto po jos - sidabrinę.

Šiais metais Fortitudo į aukščiausias vietas jau nepretenduoja, o štai El Dorado sugrįžo su čempioniška energija. Apie tai byloja ir pirma vieta turnyrinėje lentelėje, ir 3 taškų persvara prieš titulą vis dar ginančią Eagle Team, ir 12 pergalių serija. Tačiau visi šie pasiekimai gali netekti savo svorio, jei Fortitudo ketvirtadienį nuspręstų šliūkštelėti aliejaus į tarpusavio kovų laužavietę.

Per pirmus du tarpusavio susitikimus fortitudininkams to padaryti nepavyko: pirmame rate El Dorado laimėjo 4:1, antrame - 6:1. Jėgų balansas akivaizdžiai pasislinko El Dorado naudai, o sprendžiant iš komandų susirinkimo, atsinešimo ir nusiteikimo - sezono finišo tiesiojoje ypatingų pokyčių neturėtų būti.

Tiesa, vienas esminis niuansas visgi yra. El Dorado ekipai jau nebepadės į futsal čempionatą sugrįžęs Deividas Reimaris, tuo metu Fortitudo gali sulaukti keturgubo pastiprinimo, jei prie komandos prisijungs Pasaulio mažojo futbolo čempionate sudalyvavę Arnas Levonauskas, Laurynas Danielius, Matas Venslauskas ir vartininkas Titas Vitkauskas. 

Tiesa, šį sezoną Laurynas čempionate sužaidė tik vienerias rungtynes, o Matas A divizione apskritai nepasirodė, tad tikimybė išvysti juos mažai ką Fortitudo komandai lemiančiose rungtynėse yra labai menka. Tačiau Arnas ir Titas neabejotinai sustiprintų fortitudininkų gretas. Tik klausimas vis tiek lieka - ar to užtektų Fortitudo pergalei?

PROGNOZĖ. 3:2

FK Rytas (23 tšk.) - FK Dinamika (33 tšk.)  II Fanų ketvirtis

Dinamika praėjusiame ture 13:3 sudorojo simboliškai susirinkusius Vilniečius ir tokiu būdu užsitikrino sau 3 vietą divizione. Per likusias dvi rungtynes dinamiškieji gali viską laimėti, gali viską pralaimėti - bet iš bronzinio krėslo jų jau niekas nebeišmuš. Tuo metu Rytas dar gali pakovoti dėl 4 vietos. Aišku, iš pažiūros atrodytų, kad kas ta 4 vieta, smulkmena, nei medalio, nei pakvietimo į sezono uždarymą. Tačiau po pernykštės 8-os šiemetinė 4-a Rytui galimai būtų visai malonus ir reikšmingas pasiekimas.

Vis dėlto, vargu ar Dinamika sau leis atsipalaiduoti ir sezoną užbaigti barstydamasi taškais. Faktas, kad su Vilniečiais dinamiškieji nepersistengė, tačiau taip pat akivaizdus jų noras ir pastangos siekti maksimalaus rezultato, mėgautis futbolu ir įrodyti, kad jie šiais metais tikrai buvo verti daugiau, nei bronza. 

Šį sezoną Dinamika ir Rytas apsikeitė pergalėmis. Pirmame rate Rytas sudaužė Dinamiką net 8:1. Tiesa, tuo metu Rytas judėjo prizininkų trejeto trajektorija, o Dinamika kepurnėjosi turnyrinės lentelės dugne. Tačiau antrojo susitikimo metu komandų trajektorijos jau buvo pasikeitusios - Rytas buksavo, o Dinamika demonstravo gerėjančius rezultatus. Tos rungtynės buvo atkaklios, permainingos, bet pergalė 6:4 atiteko visgi Dinamikai.

 Kažko panašaus norisi tikėtis ir šį ketvirtadienį. Praėjusiame ture Ryto futbolininkai rimtai grūmėsi su Eagle Team, ir nors galiausiai turėjo pripažinti čempionų pranašumą, bet nervus jiems pakuteno atsakančiai. Tikėtina, kad ir Dinamikai jie taškų lengvai neatiduos. O gal net ir patys pamėgins paimti. Tašką arba tris.

PROGNOZĖ. 3:5

21 val.



GREEN TOWN - FK Eagle Team (42 tšk.) - FK Alytis (27 tšk.) I Fanų ketvirtis

Centrinė turo dvikova, nuo kurios baigties realiai priklauso auksinė čempionato intriga. Nor Alytis A divizione žaidžia vos pirmus metus, tačiau debiutantai į elitinę draugiją įžengė su trenksmu - iš pradžių jie pasiėmė MFL "Arimex" Supertaurę, finale 3:2 nugalėdami šio trofėjaus savininkus Eagle Team futbolininkus, o paskui beveik pusantro rato rodė didelį norą pakovoti ir dėl MFL čempionų titulo.

Tiesa, galiausiai paaiškėjo, kad to noro nebūta tokio jau didelio ir nenumaldomo. 10 ture Alytis 4:2 nugalėjo Eagle Team ir ne tik nutraukė 9 turus trukusį Erelių pergalingą žygį, bet ir sumažino atsilikimą nuo lyderių iki 6 taškų. Tuo metu atrodė, kad būtent alytiškiai bus aršiausiais čempionų konkurentais, būtent jie kibs į atlapus ir į taurę. 

Bet tada atėjo vasaros atostogos, atsivėrė transferų langai, pasipylė įvairios šventės ir vestuvės, o viskam pasibaigus paaiškėjo, kad Alytis per šešerias rungtynes liepą ir rugpjūtį surinko vos 3 taškus iš 18 galimų. Nors Eagle Team vasaros atostogų proga taip pat pasibarstė taškais, tačiau visgi ne taip kapitaliai, kaip kad Alytis. Tiesa, vienvaldžio lyderio poziciją Ereliai visgi prarado, bet čempionų titulo gynybos dar neatsisakė.

Bent jau iki šio turo. Alyčiui pergalė užtikrintų 4 vietą divizione. Aišku, kad tai anaiptol ne ta vieta, kuri teiktų didelį džiaugsmą, tačiau A diviziono debiutantai galėtų guosti save, kad gavo vertingos patirties, o jau kitais metais tai varys iki galo ir iki medalių. Tuo metu Eagle Team supranta, kad tik pergalė gali išsaugoti jų šansus kabintis į auksą. Apie tai po paskutinių rungtynų su Ryto komanda kalbėjo Erelių ekipos vadovas Aleksandras Dergačiovas, apie tai nedviprasmiškai užsiminė ir Eagle Team Facebook paskyra. 

"Liko dvejos rungtynės, sekančios prieš FK Alytis, jei pabarstysime taškų, teks atiduoti čempionų karūną FK ELDORADO vyrukams. Jei ne - už dviejų savaičių viskas spręsis paskutinėse sezono varžybose. Tad ruošiamės atsakingai, kviečiame fanus palaikyti mus ketvirtadienį, o mes bandysime padovanoti daug įvarčių!".

Tikėtina, kad Eagle Team turės didesnį motyvacijos resursą siekti pergalės, tikėtina, kad ir jų sportinė forma šiek tiek geresnė, o ir iš Pasaulio mažojo futbolo čempo sugrįžęs Marius Linkevičius pridės kokybės tiek gynyboje, tiek ir puolime. Tačiau jei Alytis surinks pajėgiausią sudėtį, tinkamai nusiteiks ir išlaikys maksimalią koncentraciją - Eagle Team titulo gynyba gali pasibaigti ir nesibaigus čempionatui.

PROGNOZĖ. 4:2

FK TEC (12 tšk.) - FK Vilniečiai (21 tšk.) II Fanų ketvirtis

Paslaptingiausia turo dvikova. Ir ne dėl to, kad susitinka 8 ir 7 diviziono komandos, turnyrinės lentelės kaimynės, šį sezoną įrodžiusios, kad gali laimėti prieš bet ką, bet gal labiau - pralaimėti. Didžiausia mįslė - ar šios rungtynės apskritai įvyks. Dar prieš 17 turo rungtynes Vilniečiai informavo MFL vadovus, kad komanda turi sudėties problemų, nesurenka žaidėjų ir ketina trauktis iš čempionato. Vis dėlto, tuo metu pavyko išvengti juodžiausio scenarijaus, Vilniečių gretas papildė penki FK Ataka žaidėjai, buvo pažaista su Eagle Team, o 18 ture - net ir laimėta prieš Fortitudo. Bet tada atėjo 19 turas, Vilniečiai susirinko tik 6-iese ir be didelio džiaugsmo priėmė Dinamikos futbolo pamokas. 

Tai buvo antras kartas, kai Vilniečiai A divizione visas rungtynes žaidė mažumoje, bet panašu, kad šis pasižaidimas perpildė net ir pačių ištvermingiausių futbolininkų kantrybės taurę. Trečiadienį Vilniečių vadovas Tomas Rudzianiec neoficialiai pranešė, kad greičiausiai sezonas jiems jau baigtas ir į paskutines likusias rungtynes komanda nebesusirinks.

Jei toks scenarijus virs realybe - TEC į savo kraitį įsidės 3 taškus, tačiau vargu ar tai labai pradžiugins paskutinę vietą divizione užimančią ekipą. Nors sezonas tecininkams labai nesaldus, neišvengta skaudžių pralaimėjimų, o iš turnyrinės lentelės dugno pakilti jiems jau nepavyks, tačiau TEC vis tiek rinkosi į rungtynes ir žaidė taip kaip gali ir moka. Ne faktas, kad to būtų užtekę pergalei prieš kokybiškai susirinkusius Vilniečius, tačiau kovos tikrai būtų pakankamai. O dabar, panašu, nebebus nieko.

PROGNOZĖ. 3:0

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FC Žalia Raudona110062+43
2FK Fortitudo110064+23
3FK Dinamika110042+23
4FM Vilniaus Vytis00000000
5El Dorado00000000
6FK Eagle Team - Setaltas00000000
7FK Alytis00000000
8FK Grija100146-20
9VU MIF100124-20
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 1

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
1 Varžybų:1
Deividas Maculevičius Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1
Daniel Šaputko Komanda:VU MIF
1 Varžybų:1
Benas Lučiūnas Komanda:FK Fortitudo
1 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: