2017-02-27

Žiemos MFL. Tik "FK Riešė-Lindab" susitvarkė su visais iššūkiais

Minifutbolo lygos žiemos sezonas baigėsi. Šį kartą jis puikiai įsiterpė į žiemiškąjį kalendorių. Startavęs šv. Kalėdų išvakarėse, turnyras finišavo prieš pat Užgavėnes.

Paskutiniame ture komandos taip pat pajuto šiokį tokį išeinančios žiemos kaprizą - teko žaisti aikštėje, nuklotoje sunkiu ir klampiu sniegu.

10 ture susikovė "Riešės-Lindab" ir "Teros" komandos. Nors šių rungtynių baigtis jokios įtakos neturėjo, nugalėtojų titulą užsitikrinusiai "Riešei" tai buvo principo reikalas - norėta revanšo už pralaimėjimą pirmame rate.

Kova buvo atkakli, ką patvirtina ir 7 geltonos kortelės. Vis tik "Riešė" labiau norėjo nugalėti ir pasiekė daugiau nei įtikinamą revanšą - 7:2. Netgi pralaimėjusieji pripažino, kad "Riešė" žaidė geriau, protingiau ir kovingiau.

REZULTATAI. "FK Tera" - "FK Riešė-Lindab" 2:5 (0:2); "SKK Oniksas" - AFK 10:4; "FK Titanai" - "Mėgėjų sporto centras" 7:2 (5:0).

ČEMPIONAI. Dar vasario 15-ąją "Riešės-Lindab" futbolininkai MFL Žiemos turnyre iškovojo pergalę, garantavusią jiems pirmąją vietą. Nepaisant to, čempionai neatsipalaidavo ir pergalingai baigė turnyrą prieš principiniais varžovais tapusią "Terą". Tai puikus Stanislovo Danisevičiaus treniruojamų Riešės futbolininkų pasirodymas po to, kai jie dvejus metus iš eilės turnyre liko penkti. "Geriau turbūt negalėjo būti. Pasiekėme tai, ką norėjome, įgyvendinome visus savo norus, todėl esame patenkinti", - po apdovanojimų ceremonijos sakė "Riešės" kapitonas Tomas Guiskis.


Čempionų gynyba šią žiemą buvo sunkiai pramušama - jie per 10 rungtynių praleido tik 14 įvarčių. Jokia kita komanda negalėjo pasigirti tokia patikima gynyba. Prie to prisidėjo pora "Riešės" naujokų, sustiprinę šią žaidimo liniją.

Žiemos sezoną "Riešė-Lindab" pradėjo dviem pergalėmis, bet po to minimaliu rezultatu 0:1 pralaimėjo "Terai" ir užleido jai lyderių pozicijas. Vis tik riešiškiai ilgai ir kantriai siekė savo tikslo, daugiau nesėkmių išvengė ir galiausiai užlipo ant aukščiausiojo pakylos laiptelio.

"Tikslai buvo užimti prizinę vietą. Vėliau tie tikslai kilo aukštyn ir aukštyn, nes pamatėme, kad galime būti pirmi. To ir siekėme", - sakė T.Guiskis. Dabar "Riešės" taikiklyje - vasaros MFL pirmenybės, kuriose bus bandoma iškovoti medalius.

Kiti Žiemos MFL čempionų skaičiai:


VICEČEMPIONAI. Antrąją vietą Žiemos turnyre užėmė "SKK Oniksas". Nors vienu metu, kai dėl pirmosios vietos pešėsi "Riešė" ir "Tera", "SKK Oniksas" strigo ir atrodė, kad jiems net trečiąją poziciją užimti bus sudėtinga. Tačiau viską pakeitė ideali turnyro pabaiga: per 4 paskutines savaites surinkta 12 taškų iš 12. Prieš metus "SKK Oniksas" buvo iškovojęs Žiemos taurę. Tad dabar faktiškai galima konstatuoti apie prarastą titulą. Tačiau niekas šios komandos viduje dėl to nesikremta. Jau anksčiau kalbėjome, kad "SKK Oniksas" šiam turnyrui surinko labai eksperimentinę sudėtį, kuriai ilgokai sekėsi atrasti tarpusavio ryšius. Bet antroje varžybų dalyje pavyko. Nuo nugalėtojos "Riešės" juos galutinėje įskaitoje skiria 3 taškai.

"Žinoma, buvo galima siekti pirmosios vietos, juolab, kad pritrūko trijų taškų. Antra vertus, būtent prieš "Riešę" sužaidėme silpniausias savo rungtynes (1:5), tad viskas logiška. Trenerio S.Danisevičiaus indėlis į "Riešės" rezultatus yra akivaizdus ir sveikiname juos, - kalbėjo "SKK Onikso" vadovas Edvardas Ruskan. - Mes neliūdime. Įmušėme daugiausiai įvarčių (vid. 4,7), II rate praradome tik du taškus, aplenkėme ir "Terą", ir AFK, įgijome patirties. Taigi pliusų daugiau, nei minusų."

SNAIPERIS. Rezultatyviausio Žiemos turnyro prizas atiteko "SKK Onikso" komandos nariui. Juo tapo Almantas Tamulionis, per 10 turų pasižymėjęs 12 kartų. Įvarčius jis mušė šešeriose skirtingose rungtynėse, du kartus pasižymėjo "hat-trickais".


Lenktynės dėl snaiperio vardo buvo atkaklios, o konkurentai buvo arti vienas kito. Rezultatyviausiojo titulą Almantas užsitikrino tik paskutiniame ture, kai įmušė tris kartus į AFK vartus.

Paklausatas, ar buvo pasistengta dėl komandos draugo, "SKK Onikso" vadovas E.Ruskan papurtė galvą: "Dėl šio prizo galėjo kovoti ne tik A.Tamulionis, bet ir kitas mūsiškis Jonas Šimonis. Kai rungtynes su AFK pradėjome atsilikdami 0:2, apie jokius rezultatyvumus negalvojome - svarbiausia buvo laimėti. Tik likus porai minučių iki susitikimo pabaigos pasigirdo raginimų leisti mušti Amantui. Tačiau jis ir iki to laiko buvo įmušęs hat-tricką".

PARADOKSAI. Žiemos MFL sezonas buvo kupinas paradoksų "FK Teros" komandai. Pirmenybes pradėjusi labai solidžiai, "Tera" laikyta aiškia pretendente į aukso medalius, mat per 4 turus iškovojo 4 pergales. Tačiau vėliau prasidėjo nesėkmės. Buvo pralaimima beveik visiems iš eilės ir vietoje planuotos pirmosios vietos teko tenkintis bronzos medaliais.

"Teros" vadovas Vytautas Velička pažymėjo, kad tokiame turnyre debiutavusiai komandai taip ir nepavyko iki galo perprasti visų minifutbolo subtilybių ir niuansų. Tačiau jis taip pat atskleidė ir daugiau paradoksalių tokio pasirodymų priežasčių, kurios kitoms komandoms atrodytų keistai. "Per daug atsipalaiduodavome. Į kiekvienas rungtynes eidavome ne kovoti, o pažaisti. Tuo metu varžovai - atvirkščiai. Meškos paslaugą padarė ir gausus žaidėjų rinkimasis į rungtynes. Visada turėdavome du sąstatus, o kartais ir daugiau, todėl rotacija neleisdavo įsižaisti. Čia jau mano klaida, nes net sapnuoti negalėjau, kad žiemą bus tiek daug norinčių pažaisti. Juk dažniausiai tenka įkalbinėti visus eiti pajudinti pilvus", - pats stebėjosi Vytautas.

Susumavus visus šiuos dedamuosius išėjo taip, kad "Tera" liko trečia. "Nesame didelėje euforijje, bet ir toks pasiekimas debiutinį sezoną nėra prastas. Po pirmo rato atrodė, kad galime pasiekti ir aukso medalius, bet vis tas atsipalaidavimas. Svarbiausia tai, kad subūrėme didelį kiekį žaidėjų, su kuriais smagiai praleidome laiką. Manau, kad kitais metais su tokia bendruomene pasirodysime tvirčiau", - pasakojo V.Velička.

Jis taip pat pasveikino savo varžovus: "Riešės komanda nusipelnė to, ką pasiekė. Jie rimtai žiūrėjo į turnyrą, ruošėsi jam ir rinkosi visada, apšilinėjant prieš rungtynes jautėsi drausmė - yra ko pasimokyti kitoms komandoms. Sveikiname čempionus ir viliamės kitą žiemą vėl susitikti aikštėje."

VIDUTINIOKAI. Ketvirtoje vietoje liko Alternatyvus futbolo klubas, kuriam iki medalių pritrūko daugiau nei "truputį". Tarsi ir nekėlę sau konkrečių tikslų, jie turnyrą pradėjo gana neblogai ir tapo pirmąja komanda, kuri nugalėjo "Terą". Po 6 turų AFK turėjo 12 taškų ir geras galimybes siekti prizinės vietos. Tačiau per likusius turus pergalių iškovoti nepavyko ir komanda liko 4-oje vietoje. Komandos vadovas Paulius aiškino, kad toks pasirodymas yra dėsningas, nes AFK sudėtis keitėsi kiekvieną savaitę ir nebuvo atvejo, kad komanda du turus iš eilės žaistu ta pačia sudėtimi. O vasario mėnesį ekipos nariai jau ėmė galvoti apie artėjantį didžiojo futbolo sezoną. Tad ir pasirodymas Žiemos MFL buvo, kaip išsireiškė Paulius, pilkas ir neįsimenantis. O kad pati AFK komanda tikrai nėra pilka ir nyki, galima įsitikinti paskaičius štai čia siūlomą straipsnį.


NEDRAUSMINGI. Judame toliau ir penktoje vietoje sutinkame "Titanus". Tai jauniausia turnyro komanda (amžiaus vidurkis - 19,9), tačiau nedrausmingiausia. Ir kalba eina ne apie pražangas, ar korteles, o apie vidinę discipliną. Jei "Tera" trečiadienio vakarais nežinodavo, kur sutalpinti visus savo žaidėjus, tai "Titanai" pradėję rungtynes dairydavosi, kada prisijungs papildymas. Kartais jo apskritai nesulaukdavo.

"Jeigu lygai norisi padėkoti už turnyrą, tai savo komandai to pasakyti negaliu. Pagrindinė problema išliko visą žiemą. Tai - itin prastas lankomumas. Vienu metu juokavome, kad žaidėjams už tokį neatsakingumą reikėtų skirti bausmes. Tikrai galėjome kovoti dėl aukštesnių vietų, jei tik visi būtų rinkęsi ir būtume turėję geresnį vartininką, nes šią poziciją teko užimti man", - analizavo "Titanų" vadovas Gvidas Širvys.

Per 10 turų "Titanai" sukaupė 8 taškus. Jokio pavojaus iš autsaiderių, tačiau ir jokių galimybių pakovoti dėl aukštesnės pozicijos. "Anksčiau sakiau, kad žengdami į aikštę visada galvodavome apie pergalę, tačiau niekada nebuvome išsikėlę tikslų užimti pirmą vietą, norėdavome tik smagiai susirinkti su senais draugais, vėlyvais trečiadienio vakarais pažaisti futbolą, kas mums ir pavyko", - apibendrino turnyrą Gvidas.

BE PERGALIŲ. Po pralaimėjimo "Riešei" pirmame ture 0:6 "Mėgėjų sporto centras" nėrė į lentelės dugną ir iš jo taip ir nepakilo. Per visą turnyrą iškovotas vos 1 taškas - nedidele švente komandai tapo lygiosios 1:1 su "Titanais" sausio 4-ąją. Mėgėjai čia tikslų sau nekėlė ir užsiėmė sudėties varijavimu, naujokų peržiūromis ir derinių šlifavimu prieš vasaros sezoną. Vis tik reikia pažymėti, kad MFL struktūroje "Mėgėjų sporto centras" nelaimi jau ilgiau kaip aštuonis mėnesius - nuo tada, kai praėjusį birželį nugalėjo "Užupio" komandą.

"Po kiekvienų nelaimėtų rungtynių mes prisimename tą birželį. 10 rungtynių yra labai daug ir per jas privalėjome surinkti daugiau taškų. Bet, matyt, nesame to verti, - savikritiškai komandos žaidimą vertino MSC vadovas Adomas Kripas. - Visą laiką žaidėme prasčiau už varžovus. Komplektacija netenkina ir dalies žaidėjų vasarą tikriausiai nepamatysime. Dar reikės sustiprinti puolimo grandį. Patirties įgavome, reikia išmokti gautas pamokas. Tam turime mėnesį laiko."


Turnyrinė lentelė

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Riešė108023915+2424
2SKK Oniksas106134928+2119
3FK Alytis105143527+816
4FK Tera104152439-1513
5FK Granitas 3103163544-910
6FK Granitas 3 (dubleriai)101272756-295

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
Turas 10

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Arminas Lapinskas Komanda:SKK Oniksas
22 Varžybų:10
Mykolas Kaveckas Komanda:FK Riešė
12 Varžybų:4
Mantas Miklaševičius Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
10 Varžybų:10
Ovidijus Požela Komanda:FK Tera
9 Varžybų:7
Silvester Kimbar Komanda:FK Granitas 3
9 Varžybų:10
Aivaras Brindza Komanda:SKK Oniksas
8 Varžybų:7
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
7 Varžybų:7
Domas Ivanauskas Komanda:FK Alytis
7 Varžybų:8
Robert Lipnevič Komanda:SKK Oniksas
6 Varžybų:4
Laimonas Beinoras Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
6 Varžybų:8

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Žiemos MFL
Sezonas
FotoInformacija
Liudas Velička Komanda:FK Tera
1 1
Deividas Mačiulis Komanda:FK Riešė
1 0
Vytenis Ruzgas Komanda:FK Alytis
0 1
Aleksandr Voiško Komanda:FK Granitas 3
0 1
Erik Sinica Komanda:FK Granitas 3 (dubleriai)
0 1
Denis Vlasov Komanda:FK Riešė
0 1
Oleg Ivanovskij Komanda:SKK Oniksas
0 1
Mykolas Adamavičius Komanda:FK Alytis
0 1
Teisis Leskauskas Komanda:FK Alytis
0 1
Linas Krasauskas Komanda:FK Granitas 3
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: