2020-10-13

A diviziono apžvalga: kai kam medalius pasiekti jau tapo sunku

 A divizione sužaistas šešioliktasis turas, po kurio kova dėl prizinių vietų tapo arši, tačiau kai kurioms komandoms pozicijos, kovojant dėl medalių, tapo prastesnės. Kaip situacija keitėsi viršuje, taip ji šiek tiek pasikeitė ir apačioje. Apie šiuos pasikeitimus plačiau skaitykite turo apžvalgoje.

 

A diviziono XVI-ojo turo rezultatai:

 

Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
76 16 2020-10-08 19:40:00 FK Eksperimentas FK Rytas 3:4 I "Fanų" ketvirtis
77 16 2020-10-08 19:40:00 FC IndEx GREEN TOWN - FK Eagle Team 2:6 II "Fanų" ketvirtis
78 16 2020-10-08 20:40:00 FK Polivektris FK Fortitudo 0:1 I "Fanų" ketvirtis
79 16 2020-10-08 20:40:00 Maracana El Dorado 2:4 II "Fanų" ketvirtis
80 16 2020-10-08 21:40:00 FK Rotalis SKK Oniksas - TEC 4:4 II "Fanų" ketvirtis


30. Šešioliktame ture A diviziono komandos išlaikė panašų rezultatyvumą, kaip ir penkioliktame ture. Nors komandos visgi įmušė dviem įvarčiais mažiau, tačiau 30 įvarčių ribą jie pasiekė, o tai yra 6 įvarčiai per rungtynes.

 

Laimingas. Paskutiniu metu „El Dorado“ komandos vadovas Martynas Rašinskas nebuvo laimingas. Komanda barstė taškus, varžovai juos vijosi, bet vienose iš svarbiausių sezono rungtynių jie pasiekė pergalę. „El Dorado“ 4:2 nugalėjo „Maracaną“ ekipą, o visus keturis įvarčius nugalėtojams pelnė Darius Pupliauskas. Ši pergalė leido „El Dorado“ ekipai išlaikyti lyderio vietą bei 2 taškų pranašumą prieš artimiausius varžovus „Eagle Team“.

 

„Seniai jau buvau toks laimingas po futbolo rungtynių, bet tikrai reikia pasidžiaugti pergale, ganėtinai sunkia pergale. Vėl turėjome daug progų, kurių neišnaudojome, bet svarbiausia, kad įmušėme daugiau nei varžovai“, – sakė M.Rašinskas.

 

Komandos vadovas pabrėžė ir trečią rungtynių įvartį, kuris buvo įmuštas po varžovų vartininko klaidos: „Aišku, galbūt tas trečiasis įvartis po varžovų vartininko kliurkos galėjo būti kertinis momentas. Gaila jų vartininko, bet jie ir po šio įvarčio sugebėjo sušvelninti rezultatą, tad vėl turėjome ieškoti įvarčio ir jį suradome“.


 

Tuo metu „Maracana“ ekipa, kuri po šio pralaimėjimo nukrito į ketvirtą vietą, suprato, kad pralaimėjo labai svarbias rungtynes ir dabar jiems liko tikėtis tik aukščiau esančių komandų kluptelėjimų ar kokio tai force majeure.

 

„Įklimpome. Pralaimėjome „mirk - gyvenk“ rungtynes ir iškritome iš prizininkų trejeto. Žinoma, būtų smagiau žūtbūtines rungtynes žaisti su kiek lengvesniu varžovu, bet taip jau gavosi, kad mes lemiamose rungtynėse kovėmės prieš daugkartinius čempionus FK „El Dorado“. Yra tik keli variantai, kurie mus gali išgelbėti šį sezoną. Pirmas – mes laimime likusias dvejas rungtynes ir tikimės, jog kažkas mums pažers dovanų bei atims taškų iš mūsų konkurentų. Antras – Vyriausybė skelbia karantiną, draudžia sportuoti ir čempionatas lieka nepabaigtas. Nepaskelbiant nei čempionų, nei prizininkų. Istorijos metraščiuose prakeiktieji 2020 metai būtų įrašyti kaip neverti prisiminimo. Abu variantai nors ir nėra labai tikėtini, tačiau visgi įmanomi. O kol yra viltis, tol verta kovoti, nes sporte būna dar ir ne tokių stebuklų. Kalbame be abejo apie pirmąjį scenarijų, kurio išsipildymo ir tikimės.

 

O dėl šių rungtynių apmaudu. Užmezgėme rimtą kovą, tačiau kelios grubios ir apmaudžios klaidos lėmė, jog varžovai įmušė pigius įvarčius, po kurių jau neatsigavome. Tiksliau trečiasis praleistas įvartis buvo pigus priešininkams ir labai brangus mums, kadangi jis ir tapo lemiamu rungtynių epizodu. Nors ir mėginome rengti šturmą bei kėlėme įtampą prie varžovų vartų atliekant standartus, tačiau pritrūkus jėgų, sėkmės ir laiko likome nieko nepešę. Disciplinuotai bei drausmingai sužaidė ir „El Dorado“ – nepasikuklino kritiniais momentais sužaisti paprasčiau mušant kamuolį kažkur į tolį, kai to reikėjo - pakentėjo gynyboje, o fenomenalias rungtynes sužaidęs Darius Pupliauskas pasprendė reikalus atakoje. Beje, nutiko tai, už ką ir turi būti mylimas mėgėjų futbolas. Nors su varžovais patikrinome vienas kito kaulų ir čiurnų tvirtumą, keletą kartų abipusiai pakėlėme toną, tačiau po visko paspaudėme vienas kitam rankas ir rungtynes aptarėme prie alaus (nealkoholinio) bokalo. Smagūs vyrai, teisinga komanda“, - rašė „Maracana“.

 

Už nugaros. Per daug į priekį „El Dorado“ ekipos nepaleido „Green Town – Eagle Team“ ekipa. Ji savąsias rungtynes prieš FC „IndEx“ laimėjo 6:2 ir kaip „El Dorado“, varžovus išstūmė iš prizininkų trejeto. „IndEx“ nukrito į penktą vietą ir jau vargu šiame sezone jiems pavyks iškovoti bronzos medalius. Nuo trečioje vietoje esančio „Ryto“ jie atsilieka jau 4 taškais.

 

Emocijos tikrai teigiamos, nes pasiekėme norimą pergalę. Labai svarbūs 3 taškai, kovojant dėl medalių“, – pabrėžė „Eagle Team“ vadovas Aleksandr Dergačiov.

 

Paklaustas apie kertinį šių rungtynių momentą, A.Dergačiov atsakė: „Atvirai galiu pasakyti, kad tas momentas buvo vieną kartą apgaulingas, kai pelnėme 2 greitus įvarčius, bet po to supratome, kad kova tikrai nėra baigta ir visiškai ramiai galėjome atsipūsti tik pelnius 5 įvartį ir taip atitrūkdami per 3 įvarčius. Nes pirmaujant 4:2 užtenka praleisti vieną įvartį ir jau kažkiek pradeda svilti padai, o „IndEx“ savo progų turėjo. Tie du greiti įvarčiai mums savotiškai pakišo koją, atrodė, kad bus rungtynės iš tų „lengvesnių“, juolab, kad priešininkai surinko pagrindą, bet neturėjo keitimų. Gal kažkiek atsipalaidavome ar per anksti patikėjome pergale. Bet svarbiausia, kad į kiekvieną priešininkų įvartį atsakinėjome mūsų dviem“.


 

Išlikimas. Svarbi išlikimo dvikova vyko tarp turnyrinės lentelės apačioje esančių komandų. FK „Polivektris“ ir FK „Fortitudo“ metė viena kitoms labai rimtą iššūkį, o jį įspūdingai, smūgiu paskutinę akimirką, laimėjo „Fortitudo“ klubas rezultatu 1:0.

 

Kokios dar gali būti emocijos tokiose svarbiose rungtynėse, ištraukiant pergalę paskutinėmis sekundėmis? Tik pačios geriausios! Rungtynės buvo kovingos ir lygiavertės. Mano nuomone, pirmajame kėlinyje geriau atrodėme mes. Antras kėlinys buvo chaotiškesnis ir nors mes bandėme nenusileisti, bet „Polivektris“ pradėjo dažniau grasinti mūsų vartams. Reikėtų pagirti abiejų komandų vartininkus, kurie iš tikro šiose rungtynėse traukė „kosmosą“. Taip pat pagyrų verta visa komanda už drausmę, tačiau išskirčiau gynėjus, kurie ir ištraukė rungtynes“, - sakė „Fortitudo“ vadovas Gabrielius Butkevičius, kurio komanda dabar yra aštuntoje vietoje ir nuo priešpaskutinės pozicijos juos skiria 4 taškai.


 

Treti. Į prizininkų gretas sugrįžo FK „Rytas“. Po praėjusio turo lygiųjų „Rytas“ sugrįžo į pergalių kelią, bet tai padaryti nebuvo lengva.

 

Prieš paskutinėje vietoje esantį FK „Eksperimentą“, „Rytas“ laimėjo tik 4:3. Be keitimų žaidusi komanda tris kartus vijosi varžovus, bet galiausiai juos ne tik pasivijo, o ir aplenkė.

 

„Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas džiaugėsi komandos parodytu charakteriu, bet ir pabrėžė, kad tai buvo pirmosios rungtynės, kuomet jis skaičiavo likusių rungtynių laiko sekundes ir tikėjosi, kad jos greičiau pasibaigs.

 

„Sugrįžome į pergalių kelią, nors nebuvo lengva. Galbūt tikėjomės, kad viskas bus lengviau, bet taip nebuvo. „Eksperimentas“ turėjo daug keitimų ir tai gerai išnaudojo, o mes žaidėme be keitimų ir tai jautėsi. Svarbiausia, kad laimėjome 4:3 ir iškovojome pergalę. Galiu pasakyti, kad tai pirmosios MFL sezono rungtynės, kuriose skaičiavau sekundes iki rungtynių pabaigos. Pagarba varžovams už tokią kovą ir pagarba mano komandai, kad parodė charakterį ir atrado jėgų įmušti pergalingą įvartį“, – sakė O.Miasniankinas.


 

Iš eilės. Penkioliktame ture SKK „Oniksas – TEC“ pirmą kartą šiame sezone sužaidė lygiosiomis, kuomet rungtynės su „El Dorado“ pasibaigė taikiai 4:4.

 

Atrodo, kad tas rezultatas komandai patiko, kadangi ir šiame ture jų rungtynės pasibaigė lygiu rezultatu 4:4, bet šįkart varžovas buvo „Rotalis“. Vienu metu „Oniksas“ pirmavo 4:2, bet „Rotalis“ rado jėgų ir du Egidijaus Osetrovo įvarčiai (iš viso pelnė tris) atnešė jo komandai tašką.

 

„Antrą savaitę iš eilės sužaidžiame bene identiškas rungtynes. Vėl lygiosiomis, vėl 4:4 ir vėl išleidome pergalę rungtynių pabaigoje. Dėl to kažkiek liūdna, bet džiugu, kad komanda žaidžia futbolą. Nesėdime aklinai gynyboje, atakuojame, net pirmaujant 4:2, nors galbūt reikėtų žaisti „pagal rezultatą“ ir išlaukti varžovų klaidos. Bet šį sezoną propaguojame atakuojantį futbolą ir neturiu komandai priekaištų dėl to. Galų gale, tam ir susirenkame ketvirtadieniais, kad kurti gražias atakas ir mušti įvarčius, o ne atsimušinėti. „El Dorado“ ir FK „Rotalis“ yra trejetuke komandų , kurios praleidžia mažiausiai įvarčių, o mes joms atseikėme po 4“, - sakė „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.


„Kertiniu rungtynių momentu arba tiksliau faktoriumi laikyčiau mūsų nuovargį rungtynių pabaigoje. Taip jau sutapo, kad keturiems iš septynių žaidėjams tai buvo jau antrosios rungtynės per 24 val. Keitimų neturėjome, tad į vartus po 3 mėnesių priverstinės pertraukos teko stotis net  man. Todėl galutinis rezultatas yra dar mums labai geras, bet pagal žaidimą manau nusipelnėme pergalės, nes sukūrėme daugiau progų nei FK „Rotalis“. Deja, taškų už sukurtas progas neduoda, tad reikia pagirti ir varžovą, kuris nepasidavė ir kovojo iki galo“, - pridūrė „Onikso“ vadovas.


 

Rinktinė. A divizione turo rinktinėje taip pat dvi komandos turi po du žaidėjus. Tos komandos – FK „El Dorado“ ir FK „Fortitudo“, o puolimo trejetą sudaro trijų komandų nariai – FK „Ryto“, FK „Eagle Team“ ir SKK „Oniksas-TEC“.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: