2020-10-14

Turo anonsas: čempionai gali paaiškėti, gali ir nepaaiškėti

Du turai. Liko tik du turai ir 2020 metų MFL sezonas pasibaigs. Yra šansų, kad čempionai gali paaiškėti abiejuose divizionuose, bet yra tiek pat šansų, kad tie čempionai dar nepaaiškės ir visa intriga nusikels į paskutinį turą. Ar taip ir įvyks, priklausys nuo priešpaskutinio turo rungtynių, kurios ir bus žaidžiamos šįvakar. Abu divizionai serviruos įdomių rungtynių puokštę, o kas tą puokštę sudaro – skaitykite turo anonse.

 

Rungtynių pradžia – 19:40

 

A divizione pirmieji susirems FC „IndEx“ ir FK „Polivektris“. FC „IndEx“ prieš savaitę pralaimėjo „Eagle Team“ ekipai ir iškrito iš prizininkų trejeto bei šiuo metu yra penkta. „IndEx“ šansai pakovoti dėl bronzos medalių tapo minimalūs, kadangi jiems reikia tikėtis aukščiau esančio „Ryto“ ar „Maracana“ pralaimėjimų.

 

Dėl šio fakto nėra aišku kokia yra komandos psichologinė būsena ir ar ji nebus per anksti nuleidusi rankų. Tuo metu FK „Polivektris“, užimantis priešpaskutinę, devintą vietą, vis dar gali išsaugoti savo vietą A divizione, bet tam jiems reikia laimėti abejas likusias rungtynes ir tikėtis dvejų „Fortitudo“, kurie praėjusiame ture ir nugalėjo „Polivektrį“, pralaimėjimų.

 

Šiais metais „IndEx“ jau spėjo 2:1 nugalėti FK „Polivektrį“, todėl ir antrose tarpusavio rungtynėse galime tikėtis atkaklios dvikovos. „Polivektriui“ šios rungtynės ir be galo svarbios, tad „IndEx“ komandai per šį mačą gali būti dar sunkiau nei pirmose rungtynėse, o kaip bus iš tikro, pasimatys aikštėje.

 

Kitose A diviziono rungtynėse FK „Rotalis“ ir FK „Rytas“ išmėgins vienas kito pajėgumą. Šešioliktame ture „Rotalis“ pademonstravo savo charakterį ir prieš SKK „Oniksą“ išplėšė lygiąsias 4:4, o „Rytas“ vargo, bet 4:3 nugalėjo FK „Eksperimentą“. Minėtoji pergalė leido „Rytui“ sugrįžti į trečią vietą ir dabar komanda turi viską savo rankose.

 

Kaip jau ne kartą sakė „Ryto“ vadovas Olegas Miasniankinas, komanda žiūri tik į savo žaidimą ir per petį į varžovus nesižvalgo. Visgi jau kelias savaites „Ryto“ komanda žaidžia praktiškai be keitimų ir jų gretas yra išretinusios traumos. Paskutiniai komandos rezultatai taip pat rodo, kad varžovai į jų vartus sugeba įmušti pakankamai nemažai įvarčių.

 

Nors „Rytas“ pirmąjį mačą prieš FK „Rotalį“ laimėjo 6:2, šios rungtynės gali būti kiek kitokios, o tai tikrai priklausys nuo to, kiek „Rytas“ turės žaidėjų aikštėje ir ant atsarginių suolo.

 

B divizione bronzos medalius jau užsitikrinęs FSB „Zenitas“ žais su FK „Volcano“ klubu, kuriam tai bus jau paskutinės sezono rungtynės.

 

„Volcano“ prieš savaitę pralaimėjo MTG ekipai (2:5), o „Zenitas“ užtikrintai 6:2 palaužė FK „Ąžuolą“. Tiek „Zenitas“, tiek „Volcano“ dar turi dėl ko kovoti. Priešpaskutinėje vietoje esantis „Volcano“ pergalės atveju gali pakilti aukščiau ir jei viskas sėkmingai susiklostys, jie sezoną gali užbaigti bent jau aštuntoje vietoje.

 

„Zenito“ motyvacijos yra kelios. Viena jų – bronzos medaliai gali būti iškeisti į tauresnio metalo, bet tam reikia laimėti ir tikėtis dvejų pirmaujančių komandų nesėkmių. Kita motyvacija – revanšas. Pirmąsias tarpusavio rungtynes „Zenitas“ pralaimėjo 3:5, o komandos vadovas Mark Bogdevič nori sezoną užbaigti sėkmingai.

 

„Norime gauti malonumą žaidžiant mažąjį futbola ir sužaisti geras rungtynes, nes jų liko tik dvi...”, - sakė M.Bogdevič.

 

Kitose B diviziono rungtynėse susidurs trijų raidžių komandos – MSC ir MTG. MSC praėjusį turą praleido ir komandos vadovas Adomas Kripas džiaugėsi šia pertrauka, nes paskutiniu metu komanda demonstravo prastą futbolą ir A.Kripas tikėjosi, jog pertrauka jiems bus tik į naudą.

 

Po tos pertraukos jų lauks MTG ekipa. Prieš savaitę ji nugalėjo „Volcano“ klubą ir dar neprarado šansų sezoną užbaigti ne paskutinėje, o priešpaskutinėje B diviziono vietoje.

 

Norint tai padaryti, jiems tikrai reikės nugalėti MSC ekipą, kuri pirmąsias tarpusavio rungtynes laimėjo 4:2.

 

„Žaisime prieš MSC, kuri pastaruoju metu nerodo tokio žaidimo, kaip sezono pradžioje, o mes jau kažkiek tarpusavyje susižaidėme, tad nusimato apylygė kova“, - sakė MTG narys Valdemar Dorniak.

 

Rungtynių pradžia – 20:40


 

 

Kitame A diviziono mače susirems SKK „Oniksas-TEC“ ir FK „Eksperimentas“. Šios dvi komandos jau nelabai turi dėl ko žaisti. „Oniksas“, kuris praėjusiame ture sužaidė lygiosiomis, gali finišuoti šeštas ar septintas, o „Eksperimentas“ – paskutinis arba priešpaskutinis.

 

Visgi tai nereiškia, kad kovos čia nebus. Jau praėjusiame ture „Eksperimentas“ parodė, kad noro kovoti jie neprarado. Komanda rimtai priešinosi prieš FK „Rytą“, bet jam galiausiai pralaimėjo 3:4. Pirmąjį tarpusavio mačą „Eksperimentas“ pralaimėjo 0:5, todėl komanda taip pat norėtų revanšo, o apie tai kalbėjo ir „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan.

 

Taip jau išeina, kad mums liko du finalai dėl tik dėl 6 vietos, o FK „Eksperimentas“ dabar kovoja tik dėl to, kad nelikti paskutiniais A divizione ir dėl to manau daugiau motyvacijos bus pas juos. Mačiau, kad praeitą savaitę jie vos nepateikė staigmenos rungtynėse su FK „Rytas“, todėl jei tik atsipalaiduosime ar kovosime viena koja iš karto būsime nubausti. Šiemet A divizionas yra kaip niekada stiprus, dėl to tik įdomiau visiems“, - prieš rungtynes kalbėjo E.Ruskan.

 

Kitos A diviziono rungtynės bus labai karštos. Antroje vietoje esantis „Green Town – Eagle Team“ susitiks su ketvirtą vietą užimančią „Maracaną“. Komandas šiuo metu skiria 4 taškai, tad „Maracana“ net pergalės atveju nepavytų varžovų, tačiau pergalės atveju garantuotų, jog „Eagle Team“ neaplenks „El Dorado“, o gal net ir padės „El Dorado“ ekipai tapti čempionais. Būtent šiai ekipai jie pralaimėjo praėjusią savaitę.

 

Tačiau „Maracana“ nori laimėti ne tik dėl to, bet ir dėl to, kad vis dar neprarado vilties iškovoti medalius. Komanda supranta, kad jiems reikia sulaukti ir varžovų kluptelėjimų, tačiau jie ir patys turi laimėti savąsias rungtynes, tad mūsų lauka be galo įdomios rungtynės.

 

Šiais metais šių ekipų pirmoji dvikova pasibaigė lygiu rezultatu 2:2, o tai tik parodo, kad centrinėse A diviziono rungtynėse susitiks dvi lygiavertės komandos.

 

„Būsimos rungtynės dar svarbesnės nei buvusios, reikės maksimalaus susikaupimo, noro kovoti ir teisingo nusiteikimo. Žinau, kad „Maracana“ yra nukraujavusi ir praradusi savo puolimo lyderį, bet iš kitos pusės jau nusistovėjęs jausmas, kad tai komanda, kuri tik prieš mus sugeba surinkti maksimalų sąstatą, o ten yra kam žaisti ir be Arvydo. Galiu pasakyti tik tiek, kad laukia sunki kova“, - sakė „Eagle Team“ vadovas Aleksandr Dergačiov.

 

B divizione susitiks FC „Žalia Raudona“ ir „WorldOne United“. Abi komandos dėl medalių nekovoja, bet dėl aukštesnės pozicijos tai tikrai. WOU pretenduoja į ketvirtą vietą, o „Žalia Raudona“ turi šansų pakovoti dėl septintos vietos.

 

Nors abi komandos prieš savaitę pralaimėjo, bet paskutiniu metu geriau žaidžia „WorldOne United“ ekipa, o tai parodo ir turnyrinė lentelė.

 

Pirmoji šių komandų tarpusavio dvikova pasibaigė lygiu rezultatu 2:2, o „Žalia Raudona“ pažadėjo, kad šiose rungtynėse jie stengsis žaisti gražiai.

 

„Varžovas labai stiprus, bet sieksime sužaisti gražiai, kūrybiškai, o ne dėl rezultato bet kuria kaina“, - sakė „Žalia Raudona“ vienas iš vadovų, Sigitas Stasevičius.

 

Dar kitose B diviziono rungtynėse atsitiesti bandys FK VU MIF ekipa, kurios laukia FK „Riešė“. Praėjusiame ture VU MIF gan netikėtai sužaidė lygiosiomis su SFK „Novovileisk“ ir tos lygiosios lėmė, kad VU MIF nukrito į antrą vietą, o į pirmąją poziciją pakilo FK „Alytis“.

 

Po tų rungtynių VU MIF pareiškė, kad galvų nenuleidžia ir sieks kuo greičiau sugrįžti į pergalių kelią ir tikėsis „Alyčio“ išbarstytų taškų bei sugrįžimo į pirmą vietą.

 

Tačiau jiems pirmiausia reikės nugalėti FK „Riešę“, kuri praėjusią savaitę laimėjo prieš „Žalią Raudoną“. Visgi VU MIF yra šios dvikovos favoritė. Jau pirmąsias tarpusavio rungtynes VU MIF laimėjo 4:1, tad ir antroje dvikovoje galime tikėtis jų pergalės.

 

Rungtynių pradžia – 21:40

 

Paskutinėse A diviziono turo rungtynės bus žaidžiamos tarp FK „Fortitudo“ ir FK „El Dorado“. Priklausomai nuo „Eagle Team“ komandos rezultato, šios rungtynės „El Dorado“ ekipai gali tapti aukso vertės, bet bet kuriuo atveju jos yra labai svarbios, nes „El Dorado“ barstyti taškų negali.

 

Praėjusiame ture „El Dorado“ 4:2 nugalėjo „Maracaną“. Tokiu pačiu rezultatu „El Dorado“ šiame sezone jau įveikė FK „Fortitudo“ komandą, o į šias rungtynes „El Dorado“ žengs galvodami tik apie pergalę.

 

Komandos vadovas Martynas Rašinskas pareiškė, kad jiems reikia dvejų pergalių ir kito scenarijaus negali būti, bet tam paprieštarauti bandys „Fortitudo“. Galutinai A divizione savo vietos dar neužsitikrinusi „Fortitudo“ komanda paskutiniu metu pradėjo demonstruoti geresnį žaidimą ir yra geroje pozicijoje tą vietą išsaugoti. Pergalė prieš lyderius tą poziciją galutinai užtvirtintų.

 

Prieš savaitę „Fortitudo“ 1:0 palaužė FK „Polivektrį“, o dabar komandos vadovas Gabrielius Butkevičius laukia dar sunkesnių rungtynių.

 

„Dvi likusios rungtynės prieš čempionus ir vicečempionus - ne pats lengviausias pasivaikščiojimas laukia, kai pergalių žūtbūt reikia abejoms komandoms. Mums irgi reikia taškų, todėl lengvo pasivaikščiojimo varžovams taip pat nebus”, - sakė G.Butkevičius.

 

B divizione paskutines turo rungtynes žais FK „Alytis“ ir FK „Ąžuolas“. „Alytis“ praėjusį ketvirtadienį 3:1 palaužė „WorldOne United“ komandą, o FK „Ąžuolas“ nusileido FSB „Zenitui“.

 

Ta „Alyčio“ pergalė leido komandai pakilti į pirmą vietą, o komandos lyderis ir rezultatyviausias diviziono žaidėjas Aivydas Ruškys atsakė labai ramiai, ką daryti, kad pirma vieta būtų išsaugota.

 

„Paprasta. Reikia laimėti abi likusias rungtynes. Tik tiek“, - sakė A.Ruškys, kurio komanda prieš „Ąžuolą“ tikrai turės favorito statusą. Pirmąsias tarpusavio rungtynes „Ąžuolas“ būsimiems varžovams pralaimėjo2:7, bet per tą laiką „Ąžuolo“ žaidimas kiek pagerėjo, o ir šiame sezone jie buvo pateikę staigmenų.

 

Tokios staigmenos tikrai tikėsis VU MIF ekipa, bet „Alytis“ staigmenų nenori ir darys viską, kad jų nebūtų.