2021-06-02

B divizionas. 4 turo anonsas


Artėja ketvirtadienis, o su juo – ir 4-asis MFL B diviziono turas. Kažkam jis dovanos pergales, kažkam – nedovanos. Faktas, kad diviziono lyderių laukia gan rimti priešininkai, labai įdomios akistatos nusimato pernykščiams čempionams ir sidabro medalininkams. Deja, nieko gero nenusimato diviziono auksaideriams. Kaip ir kodėl – skaitykite turo anonse.


19.40



VU MIF (3 taškai) – SFK Novovileisk (6 tšk.) III Fanų ketvirtis

Praėjusiame ture abi komandos iškovojo užtikrintas pergales žaisdami prieš diviziono autsaiderius. Tiesa, jei SFK Novovileisk atveju galima sakyti, kad komanda su malonumu triuškino FK Volcano, tai studentai su MSC to malonumo turėjo mažiau. Ir apskritai, bent jau iki šiol susidarė įspūdis, kad pernykščiai sidabriniai diviziono prizininkai kiekvienose rungtynėse turi daugiau vargo, anei malonumo. 

Visgi, tarpusavio susitikimų istorija lyg ir turėtų byloti, kad VU MIF su Novovileisk komanda vargo nelabai turi. 2019 metais MIF'ai savo varžovus du kartus sutriuškino vienodu rezultatu 9:1. Pernai pirmose rungtynėse irgi laimėjo 5:1, o antrame rate pergalė išsprūdo, kai 49 min. SFK ekipos vadovas Marek Rasinskij tiksliu smūgiu palygino rezultatą 4:4.

Aišku, pernykščiau, ar juo labiau, 2019-ųjų rezultatai čia ir dabar neturi jokio reikšmės. Tai puikiai supranta ir patys studentai. „Varžovai puikiai pažįstami ir nors susitikimų istorijoje galime įžvelgti mūsų pranašumą, tai toli gražu neatspindi realios situacijos. Priešininkų ekipa yra kardinaliai atsinaujinusi ir sustiprėjusi, tai esu tikras, kad laukia labai nuožmi ir įtempta kova iki paskutinių minučių“, – pareiškė VU MIF atstovas Nedas Suokas. 

Savo ruožtu, SFK Novovileisk ekipos žaidėjas Arnoldas Čepkauskas praėjusio turo LIVE eteryje taip pat nevyniojo į vatą ir patikino, kad Naujosios Vilnios ekipa stengsis laimėti visas likusias čempionato rungtynes. 

Jei Novovileisk futbolininkai su studentais žais taip pat rimtai, dėmesingai ir atidžiai kaip su Žalia Raudona, pergalių traukinys tikrai neturėtų sustoti šioje stotelėje. 

PROGNOZĖ. 2:3.

MSC (0 tšk.) – FK Eksperimentas (1 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Žvelgiant į turnyrinę lentelę peršasi prielaida, kad susitinka panašaus pajėgumo komandos, nes abi kol kas reziduoja lentelės dugne. Tačiau prielaida žinomai apgaulinga. MSC iš tiesų sezoną pradėjo tragiškai. Komandą kamuoja rimtos susirinkimo problemos, niekaip nepavyksta suburti į vieną ketvirtį optimalios sudėties, o su vienu keitimu (ar apskritai be jų) tikėtis pergalių gali tik didžiausi optimistai.

Aišku, iš MSC optimizmo neatimsi. Kaip ir sugebėjimo į viską žiūrėti pozityviai, kautis kiekvienose rungtynėse tiek, kiek leidžia jėgos. Bet to pirmus tris turus neužteko. Neužteks to ir šį kartą. Nors Eksperimentas iš 9 galimų taškų surinko tik 1, tačiau tai gerai subalansuota, pajėgi, o dabar, tikėtina, ir pergalės, įvarčių, bei taškų išalkusi ekipa.

Komandų dvikovų istorija prasidėjo dar 2015 metais, iš pradžių geriau sekėsi MSC, vėliau inicaityvą perėmė Eksperimentas. Paskutiniai susitikimai įvyko 2019-ais – ir tada abi pergales 4:2 ir 4:3 pasiėmė Eksperimentas.

Šį kartą galima tikėtis ne tik pergalės, bet ir didesnio įvarčių kraičio.

PROGNOZĖ. 2:7

20.40



Prima Line (9 tšk.) – WorldOne United (1 tšk.) III Fanų ketvirtis

Vertinant vien tik komandų rezultatus, taškus ir užimamas vietas – nugalėtojas aiškus. Prima Line laimėjo visas trejas rungtynes, o WorldOne United išspaudė tik vienerias lygiąsias. Visgi, nors WOU per pirmus tris turus surinko tik 1 tašką, tai tikrai nėra saldainiukas, kuriuo galima pasimėgauti gražų ketvirtadienio vakarą. Greičiau tai rupi, kieta, karstelėjusi duona, kurią galima nuryti, bet visada lieka rizika paspringti.

Tiesa, Prima Line jau įrodė, kad jie moka žaisti ir su kietais, ir su atkakliais, ir su kovingais varžovais. Ir ne tik žaisti, bet ir laimėti. Gera gynyba, drausmė, gan rezultatyvus žaidimas puolime – tokie Prima Line koziriai. WorldOne United gali priešpastatyti maksimaliai koncentruotą, smūgiams atsparią ir kojos iš dvikovos nepatraukiančią gynybą, bet su puolimu pas ją yra problemų. 

Problemų pas WOU taip pat yra ir su žaidėjų sveikata bei susirinkimu į rungtynes. Jei Prima Line susirinks taip, kaip rinkosi iki šiol, ir žais taip pat, kaip žaidė iki šiol, jos debiutinė pergalių serija divizione turėtų prasitęsti.

PROGNOZĖ. 3:1.

FK Volcano (0 tšk.) – International Vilnius (7 tšk.) IV Fanų ketvirtis
Dar vieni MFL debiutantai – International Vilnius, savo debiutinę pergalių seriją užbaigė praėjusiame ture. Bet užbaigė ne su bet kuo, o su nugalėtojų titulą ginančiu Alyčiu. Ir ne bet kaip, o kovingomis lygiosiomis 3:3.

Iliuzijų, kad FK Volcano šiose rungtynėse iškrės panašų pokštą International Vilnius komandai, ir, tarkim, sužais lygiosiomis, neturiu. Kaip jau ne kartą minėjau, oranžiniai kiekvienose rungtynėse žaidžia savo futbolą, kaunasi iš visų jėgų, tačiau, kaip ir MSC atveju, kol kas to neužtenka ne tik pergalėms, bet ir pamąstymams bent apie lygiąsias. 

Lygiosiomis nekvepia ir šį kartą. Bus kova, bus daug atakų, daug progų ir daug įvarčių. Neabejotinai, gerokai daugiau jų kris į Volcano vartus.

PROGNOZĖ. 2:9.

21.40



FK Alytis (4 tšk.) – FK Vilniečiai (6 tšk.) III Fanų ketvirtis

Praėjusiame ture Alytis turėjo progą parodyti savo čempionišką potencialą. Ir beveik 47 min. jį gan vykusiai rodė. Aivydas Ruškys, Augustas Trinkūnas, Edgaras Barysas ir, be abejo, Ramūnas Radavičius, įvarė į kampą pajėgią International Vilnius ekipą, bet galiausiai patys ją iš to kampo ir paleido. Per kelias finalines minutes paleista pergalė parodė, kad nepaisant didžiulė potencialo, Alytis turi silpnų vietų ir yra gan pažeidžiamas.

O FK Vilniečiai jau įrodė, kad puikiai moka aptikti varžovų silpnas vietas – ir tikslingais smūgiais pramušti jose dideles spragas. Praėjusiame ture jie sugebėjo neutralizuoti geriausią D diviziono futbolininką Darvydą Šerną. Ir sėkmingai sumiksavę patikimą žaidimą gynboje su energija puolime, pasigamino turo pergalę 5:1 prieš Žalia Raudona komandą.

Po tų rungtynių Vilniečių vadovas Tomas Rudzianec akcentavo, kad norint laimėti neužtenka komandoje turėti du labai pajėgius žaidėjus, reikia visų indėlio, pastangų ir gero žaidimo. FK Alytis gretose aukštu individualiu meistriškumu išsiskiria trys žaidėjai. Jei Vilniečiams pavyks juo išstumti iš komforto zonos, priversti grumtis dėl kiekvieno kamuolio, laikyti visą laiką įrėmus petį į krūtinę, tokiu atveju, Alyčio laukia labai sunkios rungtynės.
Kita vertus, žinant, kad Vilniečiai yra Zenito įpėdiniai, galima pastebėti, kad Alyčiui niekada nebuvo lengva kovoti su šiais varžovais. 2018-2019 metais dažniau laimėdavo Zenitas, o pernai komandos pasidalino po pergalę: pirmame rate 3:2 laimėjo Zenitas, o antrame 6:2 atsakymą smeigė link aukso medalių forsuotą žygį rengęs Alytis. 

Zenito šiais metais jau nebėra, bet jo dvasia įsikūnijo į Vilniečius, tad galima numanyti, kad tam tikrų sąskaitėlių tarp komandų dar bus palikę. Nėra abejonių, kad Vilniečiai laikysis savo žaidimo stiliaus – kieta, agresyvi gynyba, varžovų lyderių priežiūra ir nuolatinis fizinis kontaktas, priešininkų klaidų išnaudojimas greit pereinant iš gynybos į puolimą. Alytis šį sezoną parodė savo puolimo potencialo, bet gynyboje komandai trūksta kokybės ir drausmės. 

PROGNOZĖ. 3:4.

FK Riešė (9 tšk.) – FK Žalia Raudona (6 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Turo uždangą nuleis į diviziono staigmenos nominaciją pretenduojančios komandos – nepralaiminti FK Riešė ir tik praėjusiame ture taškus pabarsčiusi Žalia Raudona. Tiesa, turim pripažinti, kad Riešė iš pradžių žaidė su nominaliai silpnesniais varžovais, o rimtesni išbandymai prasidėjo nuo 3 turo, kai po gan sunkios kovos buvo įveikta WorldOne United ekipa. 

O Žalia Raudona kol kas irgi išlaikė tik vieną rimtesnį egzaminą, kai 2 ture nugalėjo Novovileisk ekipą. Antras egzaminas, kaip žinia, žaliems ir raudoniems nesusiklostė.

Akistata su Žalia Raudona FK Riešė komandai taps dar vienu jų lyderystės legitimumo patikrinimu. Pernai komandos pasidalino po pergalę – 1:3 ir 3:1. Jei Riešė po praėjusio sezono išlaikė panašią sudėtį, tai Žalia Raudona pasistiprino pasitelkusi Darvydą Šerną ir žaidžiantį trenerį Robertą Šuškevič. Tiesa, paskutiniame ture Darvydas ir Robertas komandos nuo nesėkmės neapsaugojo. Bet šį kartą rungtynės vyks vėlyviausiu įmanomu laiku, tikėtina, kad Vilnius Football Academy vaikus treniruojantys specialistai turės daugiau laiko atsipūsti po darbo dienos, susikaupti ir nusiteikti mačui.

Būtent susikaupimas ir nusiteikimas gali tapti lemtingu faktoriumi. Taip pat didelę įtaką rezultatui turės abiejų komandų gynybinių lyderių – Donato Dromanto Riešėje ir Roberto Šuškevič Žalia Raudona komandoje, sugebėjimas cementuoti ne tik gynybinius įtvirtinimus, bet ir organizuoti savo ekipų atakas. 

Puolime abi ekipos turi savus lyderius – Tomas Guiskis ir Rytis Jakavonis mėlynai baltų gretose, Darvydas Šernas – žalių ir raudonų pusėje.

Individualaus potencialo daugiau Žalia Raudona gretose. Bet, kaip jau girdėjote, MFL'e dažniausiai laimi ne individualus potencialas, o komandinis mechanizmas.

PROGNOZĖ. 3:6.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: