2021-06-07

A divizionas. Holivudinis pirmosios FK Rytas pergalės scenarijus

Apie tai, kad šiais metais A divizionas yra lygus, konkurencingas ir absoliučiai nenuspėjamas, tikriausiai girdėjome visi ir ne kartą. Taip pat girdėjome, kad šiais metais kiekviena komanda gali laimėti prieš bet kuriuos varžovus, kad visi merks taškus, kad kelių pergalių, ar kelių pralaimėjimų serija šioje sezono stadijoje nieko nereiškia.

4 turas dar kartą patvirtino visus šiuos pastebėjimus. SKK Oniksas-TEC nutraukė pergalingą FK Fortitudo žygį, GREEN TOWN – FK Eagle Team įrašė pirmą pralaimėjimą į FK IndEx sąskaitą, Maracana pristabdė FK Dinamika šėlsmą, o FK Rytas fenomenaliose ir į MFL istorijos metraščius pateksiančiose rungtynėse pribloškė čempionus El Dorado futbolininkus. 

Nuo FK Rytas pergalės ir pradėkime apžvalgą.

REZULTATAI.



SMŪGIS. FK Rytas sezoną pradėjo trimis nesėkmėmis, o El Dorado po lygiųjų pirmame ture patyrė dvi nesėkmes. Ir iš viso šito turnyrinėje lentelėje išsiryškino neeilinis vaizdelis, kai po trijų turų pernykščiai A divizono čempionai ir bronziniai prizininkai žengė koja kojon, bet ne viršūnėje, o pačioje diviziono apačioje.

Tiesa, jie ir dabar žengia koja kojon, tik priekyje jau ne El Dorado, o pirmuosius 3 taškus su visomis mėsomis išplėšęs Rytas. Ir padarė rytiečiai pačiu efektingiausiu būdu: susirinkę 7-iese, žaidęs visas 50 minučių be keitimų, o pergalingą įvartį 47 min. pelnė komandos vadovas Olegas Miasniankin.  
 Iš tiesų, tokie scenarijai įmanomi tik Holivudo filmuose. Nors, Ryto vadovas ir pergalių kalvis Olegas puse lūpų užsiminė, kad gal net ir Holivudui būtų per stipru. 


„Niekas negalėjo nuspėti tokios rungtynių baigties. Prieš rungtynes nuotaikos pas mus buvo liūdnokos, nes daug komandos narių traumuoti, neturėjome net keturių pagrido žaidėjų. Bet visi kurie atėjo, padarė labai didelį darbą, ir kaip komanda, sužaidėme tiesiog fantastiškai. Kadangi neturėjome keitimų, tai kito varianto, kaip tik rungtyniauti antru numeriu net nesvarstėme. Laikėmės savo žaidybinio plano, tikėjome, kad rungtynių pabaigoje turėsime progų, tad svarbiausia buvo neprasileisti. Ir mums tai pavyko padaryti“, – LIVE eteryje po rungtynių kalbėjo Olegas. 

Beje, O. Miasniankinas patikino, kad FK Rytas yra ir anksčiau žaidęs be keitimų, yra ir anksčiau laimėjęs tokius žaidimus. Bet, spėju, ne po paties Olego tikslaus smūgio. Ir ne prieš daugkartinius MFL čempionus. Kurie po rungtynių buvo paskendę rimtuose apmąstymuose. Nes, visgi, turint visokeriopą žaidybinę, kiekybinę ir kitokią persvarą, nei karto neįmušti ir pabaigai – dar ir prasileisti, yra labai stiprus kirtis per moralę.

ČEMPIONAI. Tiesa, El Dorado atstovas Martynas Rašinskas kietai atrėmė Facebook komentatorių pastebėjimus, kad čempioniškas El Dorado laikas jau praėjo. Jokio rezignavimo gaidelių nebuvo ir jo pateiktame atsakyme Apžvalgininkui. 

Yra kaip yra, laimėjo kas įmušė kamuolį į tinklą, visi kiti smūgiai taškų neduoda. Gaila, bet taip susiklostė. Nesugebėjome nuvaikyti varžovų nuvaikymo, nežaidėme taip, kad jie pavargtų, nes mūsų atakos truko per trumpai. Bet mes atgal nesižvalgome. Laukia naujas turas, ruošiamės kitam varžovui, kuris visomis prasmėmis bus labai kietas“, – pastebėjo M.Rašinskas.

ŠLAGBAUMAS. FK Fortitudo pirmą kartą savo istorijoje MFL sezoną pradėjo trimis laimėtomis rungtynėmis. Tuo metu SKK Oniksas-TEC sezono pradžioje demonstravo amerikeitiškų kalnelių viražus – pralaimėjimas, pergalė, pralaimėjimas. Atrodė, kad Fortitudo turi visus šansus pratęsti pergalių seriją. Juo labiau, kad jau 5 min. po Lauryno Danieliaus smūgio išsiveržė į priekį. Iki šio turo visose rungtynėse pirmas pelnytas įvartis atverdavo Fortitudo duris į pergalę.

Bet SKK Oniksas-TEC šį sezoną jau buvo patekęs į panašią padėtį. Ir net du kartus. Tiesa, 1 ture po pirmo praleisti rezultatą pavyko tik kažkuriam laikui palyginti, bet 2 ture su Maracana – ne tik palyginti, o ir persverti. Panašiai nutiko ir šį kartą. Dar pirmame kėlinyje Deividas Linauskas ir Aurimas Lapinskas išvedė Oniksą į priekį, o antrame kėlinyje abiejų komandų žaidėjai apsikeitė pataikymais, tik tiek, kad Oniksui-TEC ekipai tas pataikymas lėmė gan netikėtą pergalę.

Kita vertus, SKK Oniksas-TEC komanda savo Facebook paskyroje sudėliojo visus argumentus, kad pergalė buvo tikėta ir prognozuota. O su laimėtojais nepasiginčysi.
 

MUZIKALŪS. Po tam tikromis prasmėmis „sauso“ 3 turo, 4-ame Maracana  iššovė net ne vieną, o visas penkias putojančias salves. Tiesa, nors iš statistikos stulpelių gali pasirodyti, kad VFM auklėtiniai FK Dinamiką palaužė be didesnių problemų, jų Facebook paskyroje patalpintas muzikalumu dvelkiantis rungtynių aprašymas su tuo nesutinka. 

Pažvelkime į kertinius aprašymo akentus. Abi komandos susirinko gan neblogai – po 7 aikštėje ir 3 atsargoje. Pirmame kėlinyje vyko lygi ir atkakli kova, tačiau Audriaus Veikučio įvartis lėmė, kad į pertrauką pirmaudama išėjo Maracana.

Antrą kėlinį energingiau pradėjo Dinamika, o jos žaidėjai neišnaudojo dviejų mirtinų progų. Neįmuši tu, vadinasi, greičiausiai, įmuš tau. 27, 30 ir 35 minutėmis Maracana apnuogino žaidibiškų kontrų ašmenis, išnaudojo ir standartinę situaciją, tad įpusėjus antram kėliniui pirmavo net  4:0. 

Pergalė kišenėj?

Nors statistika prieštarauja, bet anot Maracana ekipos raštininko, Dinamika vieną po kito pramušė tris atsakomuosius įvarčius ir baigiantis mačui pakvipo degėsiais. Visgi, paskutinis žodis rungtynėse priklausė legendinės Vilniaus futbolininkų kalvės mohikanams, kurie atlaikė varžovų šturmą ir pabaigai patys įkalė 5 bankę. Jei statistika nemeluoja, kaip ir 1 ture Maracana pergalę įtvirtino Artūras Žarnovskis. 

Toks būtų tipinis-biurokratinis aprašymas. O kaip visa tai atrodytų per muzikinę prizmę – galite pasiskaityti Maracana Facebook paskyroje.
 

SERIJA. Nors 4 ture pasibaigė kelios serijos, bet viena visgi gavo pratęsimą. Kalba apie GREEN TOWN – FK Eagle Team pergales. 1 ture atsimušę į FK Fortitudo sieną, po to Ereliai sunešiojo Rytą, SKK Oniksą-TEC, o dabar – ir FK IndEx ekipą. 

Tiesa, nors galutinis rezultatas (7:3) perša prielaidą, kad pergalė prieš IndEx buvo paimta ramiai ir užtikrintai, visgi bent  39 minutes to užtikrintumo anaiptol nesijautė. IndEx pirmi įmušė, nors vėliau du prasileido, bet dar pirmame kėlinyje palygino. Palygino ir antrame kėlinyje, o po to IndEx puolėjas Erikas Milašauskas turėjo puikią progą ir išvesti savo komandą į priekį. Bet neišvedė. O paskui jau beliko tik žiūrėti, kaip Tadas Šveikevičius ir Gediminas Skrockas kala vieną bankę po kitos ir kelia į viršų Erelių pergalės vėliavą.



„Pirmas kėlinys tikrai nebuvo lengvas, teko ir vytis, lyginti. Ir progų turėjo abi komandos. Bet antrame kėlinyje jau varžovai šiek tiek labiau atsivėrė, mes įmušėme keletą įvarčių, o kai pabėgome 5:3, jau liko tik formalumai. Varžovai pavargo, mes dar galėjome įmušti ir daugiau įvarčių, bet užteko ir septynių“, – konstatavo praėjusį ketvirtadienį gimtadienio proga pergalingą dovaną gavęs Erelių atstovas Paulius Sakalis.
 

Trys pergalės iš eilės (ir Fortitudo nesėkmė) leido GREEN TOWN – FK Eagle Team komandai pakilti į diviziono viršūnę. Ir pastarieji turai siunčia žinią, kad viršūnėje Ereliai gali užsibūti. „Pas mus gera, subalansuota komanda. Reikia tik išlaikyti savo lygį, neužriesti nosių, žaisti savo futbolą ir viskas  bus gerai“, – konstatavo P. Sakalis.

Tuo metu IndEx komanda po lygiųjų su El Dorado ir dviejų solidžių pergalių prieš Dinamiką bei Rytą pirmą kartą aikštę paliko su 0 taškų. Tačiau P. Sakalis varžovų nenurašė: „Kiek man yra tekę su jais žaisti, jie visada kovoja, žaidžia kietai, į kaulą. Su IndEx niekada nebūna lengva. Gal kartais jiems pritrūksta jėgų, bet tai yra labai rimti varžovai“, – pastebėjo Paulius.

Apie kitus GREEN TOWN – FK Eagle Team pastebėjimus galite pasiskaityti jų Facebook paskyroje. 

STATISTIKA. Ketverios rungtynės – 24 įvarčiai. Vidurkis – 6 per rungtynes. Įdomu, kad pirmoje turo dalyje komandos sumušė net 18 įvarčių, o antroje – tik 6. Aišku, kai vienerios rungtynės įprasminamos vos 1 įvarčiu, tikėtis rezultatyvumo rekordų sudėtinga. 

Rezultatyviausia turo komanda, kaip jau darosi įprasta – GREEN TOWN – FK Eagle Team. Tiesa, šį kartą ne 8, o 7 įvarčiai. Bet vis tiek daugiausia. 5 įvarčiais po ano turo sausros atsigaivino Maracana. Net trys komandos pelnė po 3 įvarčius.

Juoda diena puolime (nors šiaip ir visais kitais atžvilgiais juoda) nutiko El Dorado ekipai. 0 įvarčių. Ne tai, kad būtų kažkas neįtikėtino, nes pernai antrame rate pas čempionus buvo dvi nulinės rungtynės, bet vis tiek, be keitimų žaidusiam Rytui neįmušti anei vieno – gan unikalus nutikimas. 

O štai FK Rytas su 1 įvarčiu ketvirtadienį jautėsi devintame danguje. Nes jiems to vienintelio pataikymo užteko Pergalei. 2 įvarčius suskrebeno FK Fortitudo. Ir jiems jų neužteko anei taškui.

Daugiausiai prasileido FK IndEx. Per pirmas tris rungtynes praleidę vos 5 įvarčius, šį kartą kamuolį traukė net 7 kartus. 5 kamuolius iš tinklo žvejojo Dinamika, po 3 – GREEN TOWN – FK Eagle Team, Maracana ir Fortitudo.

Geležinę gynybą pademonstravo Ryto spartiečiai. 0 praleistų. El Dorado, savo ruožtu, prasileido tik 1. Bet jo kaina – prarasti taškai. 2 įvarčius praleido Oniksas-TEC. Ir vis tiek pasiėmė 3 taškus. 

SNAIPERIAI. 4 ture snaiperio mantiją perėmė 3 įvarčius pelnęs GREEN TOWN – FK Eagle Team puolėjas Gediminas Skrockas. Praėjusiame ture lyderiavęs Tadas Švaikevičius pasižymėjo 2 įvarčiais. O visus likusius turo įvarčius pelnė 19 skirtingų futbolininkų.

Bendroje A diviziono snaiperių rikiuotėje pirmauja 8 golasus sukalęs T. Švaikevičius. Po 7 pelnė G. Skrockas ir Justinas Baltrimavičius (FK Dinamika), 6 – Arminas Lapinskas (SKK Oniksas-TEC), 5 – Erikas Milašauskas (FK IndEx). 

DRAUSMĖ. Absoliučiai drausmingas turas, be geltonų, raudonų ir jokių kitokių kortelių. Nors susidūrimų, pražangų ir kietų kontaktų būta apsčiai, bet teisėjai leido žaisti taip kaip žaidėsi. 

PROGNOZĖS. Didžiausias turo nusivylimas, bent jau iš Apžvalgininko taško, GREEN TOWN – FK Eagle Team septintasis įvartis į FK IndEx vartus. Visiškai nereikalingas, nieko esmingai nekeičiantis, bet į šipulius sudaužęs nuostabią prognozę – Erelių pergalę 6:3. Tad vietoje 3 taškų Apžvalgininkas gavo tik 1 – už teisingai numatytą rungtynių baigtį.

Kiti trys rungtynių rezultatai ir baigtys susidėliojo Komandų naudai, kurios ir laimėjo šį prognozių turą 3:1.

Bendras rezultatas po 4 turų: 13:3 pirmauja Komandos.

TURO KOMANDA.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: