2021-06-16

A divizionas. 6 turo anonsas

Su visa pagarba visoms kitoms diviziono komandoms, bet 6 turo (o gal net ir viso pirmo rato) centrinis įvykis - čempionų titulą ginančios El Dorado ir į jį pretenduojančios GREEN TOWN - FK Eagle Team akistata. Be abejo, kiti mačai irgi svarbūs, irgi įdomūs, bet pagal svorį, autoritetą ir kalibrą šiai MFL titanų dvikovai jie anaiptol neprilygsta.

19.40



FK IndEx (7 taškai) - Maracana (9 tšk.) I Fanų aikštelė

Po sėkmingos sezono pradžios FK IndEx atleido greičio pedalo ir netgi, galima, pametė iš rankų vairalazdę. Tiesa, jei pralaimėjimas 4 ture GREEN TOWN - FK Eagle Team komandai buvo pateisinamas, tai praėjusiame ture 1:4 su SKK Oniksas-TEC - labiau kad ne. 

Kita vertus, labai aiškiai pamatėme, kiek problemų IndEx turi puolime be savo atakų lyderio Eriko Milašausko. Reikalą dar labiau komplikuoja ir pagrindinio vartų sargo Maksimo Bechterevo dingimas iš eterio. O be pagrindinio puolėjo ir pagrindinio vartininko pasigauti sėkmės šypsnį A divizione labai sudėtinga.

Savo ruožtu, po 2 ir 3 turuose prasileistų smūgių Maracana surimtėjo, pasiėmė pragmatiškesnį požiūrį į žaidimą - ir pradėjo rinkti pergales. Aišku, galimai VFM aukso grynuoliams sekėsi, tačiau sėkmės reikia nusipelnyti. Ir būtent su El Dorado ji tikrai buvo pelnyta.

Tarpusavio akistatose ryški persvara Maracana pusėje. Ir tai nebūtinai yra geras ženklas. Per paskutinius trejus metus komandos čempionate susitiko 6 kartus - ir visi susitikimai baigėsi Maracana pergalėmis. Pernai pirmame rate laimėta 7:5, o antrame - 4:3. Įdomu, kad tada 30 min. 3:1 dar pirmavo IndEx, tačiau 49 min. Artūras Jeršovas padėjo pergalingą Maracana tašką - 4:3.

Jei IndEx neišspręs sudėties komplektavimo ir susirinkimo problemos, jų šansai ketvirtadienį nutraukti nesėkmių seriją bus labai migloti. Jei bus bent jau E. Milašauskas, tikimybė pasigauti Maracana meistrus kontratakose keleriopai išaugs. Bet ar to pakaks pergalei? Vargu bau.

PROGNOZĖ. 2:5.

SKK Oniksas-TEC (9 tšk.) - FK Rytas (3 tšk.) II Fanų aikštelė

Žvelgiant į savitarpio rungtynių balansą, galėtume drąsiai sakyti, kad susitinka lygiaverčiai varžovai. 8 mačai, 4 Oniksas-TEC pergalės, 3 Ryto laimėjimai, 1 lygiosios. Pernai, beje, pirmame rate 3:1 laimėjo Oniksas-TEC, antrame - taip pat 3:1 ant bronzos ėjęs Rytas.

Bet nūnai 2021-ieji. Pernykštis bronzos medalininkas Rytas turi 3 taškus po 5 turų, ir tuos pačius - stebuklingai ištrauktus iš El Dorado kišenės. Nors sudėtis lyg ir kovinė, bet žaidimas nesiklijuoja, įvarčiai nesimuša, o gynyboje - 20 praleistų, prasčiausias rezultatas divizione.

Tuo metu Oniksas-TEC turi 9 taškus. Viena vertus - lyg ir normaliai. Kita vertus - ima taškus net ir be Simono Stankevičiaus, o praėjusiame ture paėmė pergalę ir be rezultatyviausio žaidėjo Armino Lapinsko. Įmušta 20 įvarčių, bet praleista - 18. Komanda - painiava, ne kitaip. 

Tiesą sakant, jie ir patys supranta, kad sezono pradžioje užpainiojo nevaikiškai. Bet jei ta painiava netrukdo rinktis taškų, tai nėr ir bėdos. Tik bėda gali būti ta, kad Rytas jau nebeturi prabangos aiškintis kur čia painiava, o kur aiškumas. Jiems reikia laimėti tiesiog čia ir tiesiog dabar. Antraip medalių vizija išblės dar nesulaukus sezono pusiaujo.

PROGNOZĖ. 3:1.

20.40 



GREEN TOWN - FK Eagle Team (12 tšk.) - El Dorado (1 tšk.) I Fanų aikštelė

Sėkmingiausių visų laikų MFL komandų akistatos pelnytai audrina vaizduotę ir nusipelno išskirtinio dėmesio. Nuo 2014 metų šios komandos iškovojo šešis čempionų titulus, kalną taurių ir Supertaurių. Štai ir dabar, El Dorado yra čempionai, o Eagle Team - MFL Taurės ir Supertaurės savininkai. 

O ir jų savitarpio santykių bei kovų istorija yra labai turtingas ir turninga. Ne juokas - 23 rungtynės bele kokiuose MFL formatuose. Vien čempionatuose užfiksuota 13 dvikovų, o jose - 8 El Dorado pergalės, 4 Eagle Team laimėjimai ir 1 lygiosios. Praėjusiame sezone komandos divizione pasidalino po pergalę (pirmame rate 2:1 El Dorado, antrame - 1:0 Eagle Team), o taurės turnyre 3:0 triumfavo Ereliai.

Vis tik, nors ir banalu, bet skaičiuoti pernykščius viščiukus šiais metais nėra prasmės. El Dorado sezono pradžioje pateko į bele kokią duobę, ir kol kas kelio iš jos neranda. Čempionate startavę lygiosiomis su IndEx, po to čempionai patyrė keturias nesėkmes iš eilės - ir užima paskutinę, 8-ą vietą.

Nebais sėkmingiau startavo ir Eagle Team, bet po antausio 1 ture Ereliai susiėmė ir dabar jau turi keturių pergalių seriją. Ir pelnytai žengia 1-oje turnyrinės lentelės pozicijoje. 

Bet ir vėl, visa ši statistika nelabai ką reiškia, nes šis mačas yra daugiau nei eilinės rungtynės. Ir čia surinkti taškai ar serijos neturi jokio svorio. Tai supranta ir Eagle Team. Ir anaiptol to neslepia. "Sekantis - El Dorado, daug kas sako kad jų laikas praėjo, bet čia pezalai. Žanro krizė būna ir to neišvengsi, bet auksiniai berniukai yra gera komanda. Tikėkimės jie susikaups ir taškai ateis. Tik ne prieš mus. Tai tiek.", - rašoma Erelių Facebook paskyroje.

Savo ruožtu, El Dorado supranta, kad dabar yra pats tinkamiausias laikas priminti visai MFL diasporai, kad čempionai dar gyvi ir spardosi. "Iš Maracana taškų neatėmėme, teks iš Eagle Team atimti, iš pagrindinių varžovų, - po pralaimėtų 4 turo rungtynių ištarė El Dorado atstovas Martynas Rašinskas. - O kas belieka? Mums viskas yra gerai, viską darome gerai, tik trūksta sėkmės. Su Eagle Team visada smagu lošti, tikiuosi, kad šį kartą bus ir pirma pergalė".

PROGNOZĖ. 4:3.

Beje, savo prognozėmis pasidalinti galite ir pas FK Eagle Team. Rekomenduojame!



FK Dinamika (6 tšk.) - FK Fortitudo (12 tšk.) II Fanų aikštelė

Jei imtume domėn Rotalio ir Fortitudo istorines akistatas, galėtume daryti prielaidą, kad komandos per du sezonus apsikeitė pergalėmis ir pralaimėjimais. Pirmame rate laimėdavo Fortitudo, antrame - Rotalis.
Tačiau dabartinė Dinamika anaiptol neprimena 2019-2020 m. Rotalio. Sergej Viliavin sukūrė komandą pagal savo temperamentą - kovingą, emocingą, kietą, aštrią ir nepatogią. Kartais temperamentas paima viršų ir Dinamika praranda emocijų kontrolę, o tuo pačiu - ir rezultatą. O kartais - atvirkščiai. 

Šia prasme, Fortitudo yra tarsi Dinamikos priešingybė. Stabili, racionali, pragmatiška, žinanti ką aikštėje gali ir ko negali, ką reikia - ir ko nereikia. Mokanti siekti rezultato ir spausti maksimumą. Aišku, ir jiems pasitaiko juodų dienų. Apie tai 4 ture priminė dar racionaliau sužaidusi Maracana. Bet Fortitudo padarė išvadas ir praėjusiame ture, komandos vartų sargo įgialiojimus perėmusio Gabrieliaus Butkevičiaus teigimu, padarė Rytą.

Ar padarys Dinamiką? Atsakymas į šį klausimą slypi detalėse. Traumose. Susirinkime. Jei visos detalės bus savo vietose, tada atsakymas labiau taip, nei ne.

PROGNOZĖ. 2:5.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: