2021-06-21

A divizionas. Paneigtų prognozių turas

Ne paslaptis, kad šį sezoną komandos varžosi ne tik tarpusavyje, bet dar ir kovoja su Apžvalgininku. Pastarasis prieš kiekvieną turą pasidalina rungtynių prognozėmis, o komandos stengiasi jas paneigti. Kai kada (tiksliau, beveik visada) geriau sekasi komandoms, o štai 5 ture beveik į vienus vartus prognozes laimėjo Apžvalgininkas.

Bet 6 ture viskas apsivertė aukštyn kojomis. FC IndEx, FK Dinamika ir net FK Rytas padarė viską, kad paneigtų prognozes. O centrinėje turo (ir pirmo rato) akistatoje susitikę MFL grandai – El Dorado ir GREEN TOWN – FK Eagle Team taip pat pasistengė įnešti dar daugiau painiavos į jau ir taip neperprantamai susipainiojusį A diviziono intrigų kamuolį.

REZULTATAI.


STAIGMENA. Turo uždangą pakėlė I Fanų stadiono ketvirtyje susitikusios Maracana ir FC IndEx. Atrodytų, kur jau kur, bet čia tikrai staigmenų būti neturėjo. Maracana atplaukė ant dviejų gražiu stiliumi laimėtų rungtynių bangos, jų laive buvo ir pagrindinis vartų sargas Gražvydas Bučys, ir broliai A. ir A. Veikučiai, ir kapitonas Artūras Jeršovas. Tuo metu IndEx po dviejų iš eilės pralaimėjimų susirinko labai skystai: be pagrindinio vartininko Maksimo Bechterevo, be pagrindinio puolėjo Eriko Milašausko, be kapitono Eduardo Grudinskio, be trenerių, be vadovų ir apskritai be keitimų.

Kai kovos vežimų sukeltos dulkės išsisklaidė, paaiškėjo, kad 4:3 laimėjo IndEx. Nepaisant to, kad A. Jeršovas pirmas pramušė IndEx vartininką Paulių Bartaševičių, nepaisant to, kad po pirmo kėlinio Maracana pirmavo 2:1, nepaisant visos kiekybinės ir žmogiškųjų resursų persvaros – laimėjo IndEx. 



Kaip geriausiais Squadra Azzura laikais, IndEx visa komanda herojiškai dirbo gynyboje ir fantastiškai išnaudojo savo progas kontratakose. Nėra E. Milašausko? Nebėda, yra Valdemar Voinič, būtent šiose rungtynėse trimis pataikymais atsidaręs savo įvarčių sąskaitą. Nėra keitimų – irg nebėda, nes visi žino, kad yra nepakeičiami. Ir žaidžia taip, lyg niekada kitaip ir nebuvo.

PADĖKA. Po rungtynių IndEx žaidėjas Dmitrijus Raksa žaismingai dėkojo visiems į Fanų stadioną neatėjusiems komandos nariams ir tvirtino, kad jų indėlis į pergalę taip pat buvo labai svarbus. „Gerai, kad nebuvo Eduardo, nebuvo trenerio, nebuvo keitimų. Tokiomis sąlygomis nelaimėti tiesiog negalėjome“, – MFL Live eteryje smaginosi Dmitrijus.



O šiek tiek surimtėjęs, jis konstatavo, kad prie pergalės galėjo prisidėti ir varžovai. „Nusprendėme žaisti nuo gynybos, nes žaisdami be keitimų kitaip ir negalėjome. Bet net nežinau, ar tai pagrindinė pergalės priežasti. Gal ir Maracana nesusirinko, gal jiems trūko motyvacijos, pamačius mūsų kuklią sudėtį. Mes turėjome daug progų, vien Olegas Krasilnikovas kokius keturis kartus į tuščius vartus nepataikė. Bet vis tiek kažką įmušėme, nors ir nelabai gražius, bet panašius ir praleidome. Tiesa, įmušėme vienu daugiau, todėl ir laimėjome. Pergalė nelaukta, bet labai maloni. Tikiuosi, kad ir į kitas rungtynes neateis visi tie kurie neatėjo, tai gal ir toliau laimėsime“, – vylėsi D. Raksa.

MARACANA. Savo ruožtu ant seklumos užplaukusi Maracana taip pat kraipė galvas ir ieškojo atsakymų į egzistencinius klausimu. „Amerikiečiai turi tokią patarlę: „Jei atrodo kaip antis, jei plaukia kaip antis ir jei gagena kaip antis, tai gal ten vis dėl to ir yra antis?“  

Perfrazuojant šį posakį ir pritaikant mūsų žaidimui, galima būtų išsireikšti: „Jei praėjusios savaitės varžovas sako, kad nesame švieži, jei šios savaitės priešininkas sako, jog žaidžiame be noro ir jei patys sakome, kad kažkoks stovintis mūsų futbolas, tai gal vis dėl to tai yra tiesa?“

Nelabai gausus susirinkimas lyg ir žadėjo mums auksinį pasiteisinimą blogo scenarijaus atveju, bet čia „IndEx“, kaip beje ir aikštėje, išmušė visus kozirius iš mūsų rankų. Be keitimų susirinkusi turnyrinės lentelės kaimynė paliko bus be taškų ir suteikė nemažai erdvės pamąstymams.

O pamąstymai tokie: ši lyga ir šis formatas yra toks, kad jau ne vieną kartą buvome pamokyti. Jei kovosi, nėra jokios garantijos, kad laimėsi. Jei nekovosi – šimtaprocentinė garantija, jog liksi be pergalės. O kodėl mums pasirodė, jog galime laimėti ir neįdėję maksimalių pastangų, tai klausimas vis dar atviras. Galbūt patiko pergalių serija ir vėl reikia gauti per ausį, jog atsibustume. Galbūt išties sutapo aplinkybės ir neturėjome sau įprastos sudėties, galbūt ir keli kilogramai bei karštas oras ima veikti labiau nei prieš 20 metų“, – tokiais ir panašiais klausimais savo Facebook paskyroje užsidavė Maracana rungtynių metraštininkas.

Kad ir kaip bebūtų, pergalę iškovojusi IndEx ekipa su 10-ia taškų pakilo į 4 vietą divizione, o Maracana, su tais pačiais 9 taškais, smuktelėjo į 6. 

KORTA. Kitame Fanų ketvirtyje pirmoje turo dalyje žaidė SKK Oniksas TEC ir kankinosi FK Rytas. Na, bent jau toks vaizdelis ryškinosi didesnę rungtynių dalį. 

Dvi paskutines savo runtynes laimėjęs Oniksas-TEC susirinko labai netgi neprastai: buvo ir Simonas Stankevičius, ir Deividas Linauskas, ir Ignas Griškonis. Buvo ne tik subalansuota startinė 7-iukė, bet 3 ant keitimo. Tuo metu vos 3 taškus per pirmus penkis turus surinkusio Ryto getose su futboline apranga matėsi tik 7 žaidėjai ir komandos vadovas Oleg Miasniankin. 4 ture Olegas su apranga nukalė pirmąją Ryto pergalę čempionate ir nors šį kartą laimėjimui jo neužteko, bet efektingai atimtam taškui – tikrai taip.

Tiesa, didesnę rungtynių dalį apie Ryto tašką nebuvo net minčių. Oniksas-TEC pirmavo 1:0, po pirmo kėlinio buvo priekyje 3:1, o 36 min. – 4:2. Tada I. Griškonis pelnė dar vieną įvartį. Tik tiek, kad padarė tai jau po arbitro švilpuko. Tiesiog šiaip, parideno kamuoliuką į tinklą. Ir iš karto išvydo prieš save geltoną kortą.

Tiek ir tereikėjo, kad FK Rytas atgimtų. Žaisdami daugumoje rytiečiai užspaudė varžovus ir Viliam Novicki per 3 minutes spėjo įmušti 2 įvarčius ir išlyginti rezultatą. Bet ir tai dar nebuvo pabaiga. SKK Oniksas-TEC 47 min. įmušė ir penktą įvartį. Bet jau po minutės Ryto ekipoje vartininku įregistruotas Tomaš Novoslavskij trečią – ir paskutinį kartą šiose rungtynėse, rezultatą palygino. Per likusį laiką nei viena komanda įvarčių nebemušė, tad galutinis rezas – 5:5 ir paneigtos bet kokios prognozės.

FK Rytas dar kartą įrodė, kad kuo jiems sunkiau, tuo ir geriau. O Oniksas-TEC futbolininkams po rungtynių beliko graužtis dėl geltonos kortos ir prarastų dviejų taškų. „Gaila, dėl paleistos pergalės, bet FK Rytas turbūt viena iš nedaugelio komandų, kuri nepaisant rezultato lygiai taip pat žaidžia ir gynyboje ir puolime ir nesvarbu ar tai jie pirmauja ar atsilieka 0:5. Užteko kelių minučių Ryto keliamo žodinio ir žaidybinio chaoso ir trečios iš eilės pergalės nepasiekėme“, – konstatavo SKK Oniksas-TEC komandos Facebook paskyra.


TAKTIKA. Antroje turo dalyje visos MFL bendruomenės dėmesys krypo į El Dorado ir Eagle Team dvikovą. Tad mažai kas pastebėjo, kaip efektingai su FK Fortitudo ekipa susitvarkė enigmatiškoji Dinamika.

Fortitudo susirinko labai solidžiai, žmonių turėjo bent dviem šešetams ir nebuvo jokių rimtesnių prielaidų tikėtis kitokios baigties kaip tik pergalė. Juo labiau, kad Dinamika šį kartą susikomplektavo be tikro vartininko, o vartų stačiakampyje poziciją užėmė komandos vadovas, įprastinėmis sąlygomis – pagrindinis gynėjas Sergej Viliavin. 

Iš pradžių atrodė, kad nieko gero iš to nebus. Fortitudo jau 8 min. pelnė įvartį, galėjo ramiai kontroliuoti žaidimo eigą ir judėti link pergalės. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad S. Viliavin – ne šiaip vartininko pakaitalas, o realiai – septintas aikštės žaidėjas. O tam Fortitudo strategų štabas nebuvo pasirengęs.

Dinamika žaidimas su kamuoliu vyko per vartininką, o visas kolektyvas puikiai dirbo ne tik puolime, bet ir gynyboje. Viliodama varžovus prie savo vartų, Dinamika išnaudodavo laisvas erdves ir žaibiškai pereidavo į atakas. Dešiniame flange siautėjo Justinas Baltrimavičius, o išskirtinio komandos vadovo dėmesio nusipelnė aikštės viduryje įsisukęs Vladimiras Zadneprovskis. Nors pats jis pelnė tik 1 įvartį, bet jo tikslūs asistai leido greitakojams wingeriams skrosti Fortitudo gynybą – ir kalti vieną įvartį po kito. 

„Chebra žaidė žiauriai puikiai, neabejotinai – geriausios mūsų rungtynės. Turėjome persvarą, įmušėme 7, praleidome 4 – ir pelnytai laimėjome. Persvarą tikrai turėjome didžiulę, žaidėme trumpais perdavimais, puikiai kombinavome, tai ir buvo raktas į pergalę“, – po rungtynių konstatavo S. Viliavin.


O gal visgi raktu į pergalę buvo puikiai kojomis žaidęs ir kamuolius skirstęs vartininkas? „Mūsų įprastinis vartininkas ilsisi Graikijoje, teko į vartus stoti man. Buvome tam pasiruošę, aš žaidžiau kaip aikštės žaidėjas, kilau į viršų, komanda mane puikiai išnaudojo. Ir iš to gavosi daug gerų ataką ir rezultatas. Puikiai sužaidė visa komanda, bet atskirai noriu paminėti V. Zadneprovskį. Jis ir pats pelnė įvartį, ir dar bent 4 asistus atliko“, – pastebėjo S. Viliavin.

Po pergalės FK Dinamika su 9 taškais priartėjo prie didžiojo ketverto komandų. O 12 taškų turinti Fortitudo paleido puikią progą pakilti į divizono viršūnę.

GRANDAI. MFL El Klasika vadinama El Dorado ir Eagle Team akistata sulaukė didžiulio dėmesio ir dovanojo žiūrovams gan aukšto lygio futbolo reginį. Jame buvo visko – ir įvarčių, ir emocijų, ir netikėtų siužeto vingių, o viso šito reikalo viršūne tapo bene 48 min. El Dorado kapitono Martyno Rašinsko šūvis iš kelių metrų – ir virš vartų. 

Tuo metu rezultatas buvo lygus 3:3, tad Martynas turėjo bene idealiausią šansą padėti riebų, pergalingą ir El Dorado viltis grįžti į kovą dėl diviziono nugalėtojų titulo sutvirtinantį tašką. Bet iš viso šito gavosi tiesiog taškas. El Dorado ekipai – 2-as per 6 turus. O Eagle Team kolektyvui – 13-as. 


Tad belieka sutikti su Eagle Team komandos vadovu Aleksandru Dergačiovu, kad lygiosios buvo logiškiausias šio puikaus mačo rezultatas. „Manau, kad rezultatas dėsningas, nei mes, nei El Dorado pergalės nenusipelnė. Mes neturėjome įprastinių keitimų, nebuvo Tado Švaikevičiaus, Martyno Rumkio, o Mariui Linkevičiui teko žaisti sauguose be keitimo. Ir tai antro kėlinio viduryje pasijautė, praradome iniciatyvą, praleidome trečią įvartį, galėjome ir dar vieną praleisti. 

Pačios rungtynės buvo apylygės, bet mums koją kišo per pirmas kelias minutes praleisti du įvarčiai. Gerai, kad žaidėme su 2021 metų El Dorado versija, nes ankstesniais čempionų modeliais po tokio starto ištempti lygiąsias būtų labai sunku.

Galiausiai mes susikaupėme, įmušėme tris įvarčius, išsiveržėmė į priekį, bet pabaigoje varžovai išygino. Gal reikėjo sužaisti racionaliau, šaltakraujiškiau. Vis tik, likus 6 min. pirmavome, galėjome išsaugoti rezultatą. Bet mūsų puolimo jėga nori įvarčių, todėl ir  atakavome. Gaunasi, kad paėmėme sidabrą. Galėjome pralošti, galėjome laimėti. Bet sužaidėme lygiosiomis, o svarbiausia, kad išlaikėme pranašumą prieš El Dorado ir artimiausius priešininkus. Pastarieji, beje, irgi barstė taškus, tad viskas ok“, – konstatavo A. Dergačiovas.


TEISĖJAVIMAS. Atskiro Eagle Team komentaro nusipelnė teisėjai – Edgaras Bučinskas ir Arūnas Dapkus. „Kuo daugiau teisėjų, tuo blogiau. Buvo daug nelogiškų sprendimų. Pasigedome užtikrinto teisėjavimo. Bet džiaugiamės iškovotu tašku, nes mes turnyrinėje lentelėje nieko nepraradome. O lygiosios su tokiu varžovu kaip El Dorado yra tikrai geras rezultatas“, – LIVE eteryje kalbėjo Eagle Team komandos vadovas.
Apie teisėjų darbo vertinimą galima pasiskaityti ir Eagle Team Facebook paskyroje.


ČEMPIONAI. Ir tradiciškai, pabaigai, o ką čempionai? Po mačo El Dorado eilinį kartą galėjo konstatuoti, kad sėkmė – ne jų bičiulė. Nors, konkrečiu atveju, labiausiai nepasisekė M. Rašinskui. Nes bendrai paėmus, El Dorado turėtų pripažinti, kad jiems šiek tiek pasisekė. Vis dėlto, ne kiekvieną kartą pasiseka dviem pirmais smūgiais įmušti du įvarčius per 4 minutes į Eagle Team vartus. Ir ne kiekvieną kartą pasiseka baigiantis rungtynėms, po gan kontroversiško ir teisėjų neužfiksuoto žaidimo ranka epizodo surengti kontrą ir išlyginti rezultatą.


Savo atsakymą pateikė ir Eagle Team vadovas A. Dergačiovas. 

„El Dorado žaidžia kokybišką futbolą, tiesiog juos ištiko normali žanro krizė, nes negalima laimėti visko ir nuolat. Jie trejus metus laimėjo auksą, vieną sezoną susirinko visus MFL apdovanojimus, tad dabar pas juos  yra paprasčiausiai duobė, iš kurios reikia išlipti. Gal jiems reikia susirinkti į pirtelę, gerinti mikroklimatą? Bet jie atsigaus, kabinsis į medalius, gal net pirmą vietą. Nes niekas nežino, kas bus su mumis ar Fortitudo antrame-trečiame ratuose. Žaidžiame daug, ne tik MFL, bet ir kitose varžybose, tikėtina, kad pasipils traumos, taškus prarasime visi, tad galimybės išsilygins. Aišku, El Dorado daug prarado, bet dar nieko nepralaimėjo“, – konstatavo A. Dergačiovas.


Rungtynių įrašas:
  

Kai pagalvoji, turim dar 15 turų ir vos 11 taškų atstumą tarp pirmos ir paskutinės diviziono komandos. Tad šiame čempionate aišku tik tai, kad dar tikrai niekas neaišku.

STATISTIKA. Ketverios rungtynės – 34 įvarčiai. Visais 12 daugiau nei praėjusiame ture. 8,5 įvarčio per rungtynes – rekordinis šį sezoną vidurkis. 34 įvarčiai – naujas rezultatyvumo rekordas. Iki šiol daugiausiai – 26 įvarčiai buvo pelnyti 2 ture. 

Rezultatyviausiai sužaidė 7 įvarčius pelniusi FK Dinamika. Po 5 viena kitai įkalė SKK Oniksas-TEC ir FK Rytas. Po 4 – FC IndEx ir Fortitudo (bet ne viena kitai).

Trys ekipos pelnė po 3 įvarčius: Maracana, El Dorado ir GREEN TOWN – FK Eagle Team.

Daugiausiai prasileido Fortitudo – tuos pačius 7 nuo Dinamikos. Sezono antirekordas, beje. Po 5 išsitraukė SKK Oniksas-TEC ir FK Rytas. Po 4 – Dinamika ir Maracana. Po 3 – IndEx, El Dorado ir Eagle Team.

SNAIPERIAI. 6 ture trys futbolininkai iš trijų komandų pasižymėjo po 3 kartus. Hetrikais savo komandoms pergales nukalė Justinas Baltrimavičius (Dinamika) ir Valdemar Voinič (IndEx), o štai Laurynas Danielius iš Fortitudo savo įvarčiais tik pasaldino komandos pralaimėjimą. 

Dar penki futbolininkai: Artūras Jeršovas (Maracana), Simonas Stankevičius (SKK Oniksas-TEC), Viliam Novicki ir Tomaš Novoslavskij (FK Rytas) bei Darius Jankovskij (Dinamika) – pasižymėjo dubliais. 

A diviziono snaiperių rikiuotėje į priekį išsiveržė jau 12 tikslių smūgių turintis J. Baltrimavičius. Tie patys 9 liko pas Gediminą Skrocką, tie patys 8 – pas Tadą Švaikevičių. Po 7 jau turei L. Danielius ir Artūras Jeršovas. 

DRAUSMĖ. Nors 6 ture teisėjavo du arbitrai iš Kauno, bet per keturis mačus buvo parodyta tik 1 geltona kortelė – Ignui Griškoniui, už kamuolio paspyrimą į vartus po teisėjo švilpuko. Smulkmena, bet būtent ji SKK Oniksas-TEC komandai galimai kainavo pergalę

PROGNOZĖS. Juodas turas Apžvalgininkui: visi keturi spėjimai buvo neteisingi. 0:4, tad po šešių turų komandos pirmauja jau 18:6.

TURO KOMANDA.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: