2021-06-22

B divizionas. Pirmas techninis ir nuviliantis čempionų mūšis su pretendentais


6 ture B divizione įvyko ne šešios, kaip kad įprasta, o tik penkios rungtynės. Kodėl? Ogi MSC komanda į savo rungtynes neatvyko ir dovanojo diviziono lyderiams International Vilnius ekipai techninę pergalę 3:0. 

Galima būtų sakyti, kad į akistatą su diviziono nugalėtojų titulą ginančia FK Alytis komanda neatvyko ir į titulą pretenzijas reiškianti Žalia Raudona. Tiesa, tos rungtynės įvyko, tačiau jų pobūdis buvo anaiptol ne toks, kokio tikėjosi visa progresyvi MFL bendruomenė.

REZULTATAI.



TECHNINIS. MSC šį sezoną labai sunkiai rankiojo sudėtį, bent kelis kartus žaidė be keitimų, o šį kartą apskritai nesusirinko. Tiesa, oficiali versija - nesusirinko dėl COVID-19 atvejo komandoje. Kita vertus, žinant, kad komandos pagrindą sudaro SFL C divizione žaidžiančio Presso komandos nariai, o Pressas ketvirtadienio išvakarėse sužaidė savo namų rungtynes, tikėtina, kad priežastis visgi - nesusirinkom.

MFL vadovai situacijos nedramatizavo, skyrė MSC techninį pralaimėjimą ir nurodė kompensuoti varžovams nesužaistų rungtynių išlaidas. Tikriausiai labai nenusivylė ir International Vilnius. Jie be kovos papildė savo taškų bagažą, sutvirtino pozicijas diviziono viršūnėje. Vienintelė, galimai, problemėlė - įvarčių balansas. Vis dėlto, tikėtina, kad šiose rungtynėse International Vilnius būtų įmušę daugiau nei 3, tikėtina, kad komandos atakų lyderis Viktoras Bartoševič būtų irgi įmušęs ne vieną, o bent kelis. O dabar Viktoras liko 7 įmuštais, o komanda - su kukliu 19 pelnytų įvarčių kraičiu.

PRINCIPAI. Užtat kitame Fanų stadiono ketvirtyje virė ir kunkuliavo aistros. Ten jau 1-ą minutę Prima Line pramušė Vilniečių gynybą ir išsiveržė į priekį. Tačiau tai buvo tik aistringos kovos preliudija. 9 min. vilnietis Tomas Korkut išlygino rezultatą, 31 min. Viačeslav Rodevič persvėrė, o 40 min Ruslan Tamilin padidino persvarą iki dviejų įvarčių. Nors rezultatyviausias diviziono žaidėjas Žydrūnas Germanas 44 min. sumažino Prima Line atsilikimą iki minimumo, tikėtina, kad rungtynių pabaigoje Vilniečiai būtų ramiai išsaugoję persvarą ir ramiai iškovoję pergalę.

Bet gavosi visai neramiai. Ir ne tiek dėl Prima Line kaltės, o dėl principinio rungtynių arbitro Artiomo Gutovskio ir Vilniečių komandos narių nesutarimo. 47 min. Artiomas parodė geltoną kortelę Vilniečių ekipos gynėjui Danieliui Guleckiui. Likė mažumoje Vilniečiai ne tik gynėsi, bet ir sugebėjo uždirbti baudinį. Jį realizuoti pasišovęs V. Rodevič tikslo nepasiekė, o netrukus sukonfliktavo su rungtynių arbitru ir per keliolika sekundžių užsidirbo geltoną ir raudoną korteles. 

Tokiu būdu paskutines kelias minutes Vilniečiai žaidė 5 vs 7. Arba, kaip pastebėjo LIVE studijoje komandos vadovas Tomas Rudzianiec - net 5 vs 8. 

"Neblogai susirinkom, nuotaikos buvo labai kovingos, futbolas gan kietas, bet ne grubus. Manau, kad jei mums būtų teisėjavęs kitas arbitras, tai ir tų geltonų - raudonų kortelių būtume išvengę. Bet Artiomas Gutvoskis iš principo mums visose lygose dalina korteles. Nežinau, kodėl jis mūsų taip nemėgsta. Šį kartą per minutę ar dvi jis parodė mūsų žaidėjams dvi geltonas ir vieną raudoną kortelę. Susidarė įspūdis, kad žaidėme ne tik prieš 7 varžovus, bet ir dar prieš teisėją. Todėl dar smagiau, kad laimėjome, aplošėme Prima Line. Dėkojame jiems už gražias rungtynes, su jais žaisti buvo smagu. Bet su Artiomu - anaiptol", - konstatavo T. Rudzianiec.



Pergalė papildė Vilniečių taškų kraitį iki 9, o Prima Line su 12 taškų bagažu prarado progą išlaikyti minimalią distanciją nuo diviziono lyderių.

PROBLEMOS. Antroje 6 turo dalyje cetrine dvikova žadėjo tapti ambicingo Žalia Raudona ir nugalėtojų titulą vis dar ginančio Alyčio akistata. Kaip anonse rašė Apžvalgininkas - Šernas prieš Radavičių, Šuškevič prieš Trinkūną, Staniūnas prieš Ruškį. Deja, iš viso šito futbolo gėrio ir grožio rungtynėse pasirodė tik Ramūnas Radavičius. Ir nors Ramūnas pats neįmušė, bet savo ramiu ir užtikrintu žaidimu padėjo Alyčiui be didesnio vargo iškovoti pergalę 6:0.

Iš tiesų, net ir be Radavičiaus Alytis tą dieną būtų laimėjęs. Vis dėlto, tenka pripažinti, kad Žalia Raudona be savo žvaigždžių yra gerokai silpnesnė nei Alytis be savųjų. Žali ir Raudoni stengėsi, žaidė, kovojo, atakavo, tačiau viską darė labai mėgėjiškai, o alytiškiai juos baudė metodiškai, kad 7-8 minutės atseikėdami varžovams po įvartį.
Tad po šešių turi Alytis su 13 taškų įsitaisė antroje pozicijoje, o 10 taškų turinti Žalia Raudona smuktelėjo į turnyrinės lentelės vidurį. Ir jei jų lyderiai vasarą dažniau nepasirodys, anei pasirrodys, tikėtina, kad ir viduriuke Žalia Raudona neužsibus. 


PARAIŠKA. Nors Žalia Raudona ir Alyčio rungtynės nepateisino centrinių lūkesčių, bet gretimame ketvirtyje kovojusios VU MIF ir FK Riešė komandos su kaupu kompensavo šią netektį. 

VU MIF į turą atjojo ant balto žirgo, kaip paskutinių trijų mačų laimėtojai, pajutę pergalių skonį ir pagavę savo žaidimą. Tuo metu Riešė, po trijų pergalių čempionato starte, paskutiniu metu užbuksavo ir susirinko du pralaimėjimus.

Labai netgi atrodė, kad Riešės vyrukai susirinks ir trečią pralaimėjimą. Bet nesusirinko. Aršiose, kovingose ir gan lygiose rungtynėse Riešė paskutinę minutę įmušė pergalingą įvartį ir įrodė, kad gal dar kiek per anksti juos išbraukti iš pretendentų į medalius sąrašo. 

Po mačo pirmojo Riešės įvarčio autorius Tomas Guiskis konstatavo, kad rungtynių scenarijus buvo labai paprastas. "Mes žaidėme nuo gynybos, varžovus pasitikinėjome ties viduriu, o patys laukėme progų kontratakoms. Kol turėjo jėgų varžovai energingai atakavo, bet mes pelnėme greitą įvartį ir pasidarė kiek ramiau. Visgi, antrame kėlinyje jie rezultatą išlygino ir tada mes nusprendėme pradėti juos spausti. Matėme, kad jie jau pavargę, mėto kamuolius bele kur, o mūsų gynėjai juos susirinkę pradėdavo antpuolius", - pasakojo Tomas.
 

Tikriausiai visai neatsitiktinai būtent pagrindinis Riešės vidurio gynėjas Donatas Dromantas pelnė pergalingą įvartį. 49 min. jis persikvalifikavo į centro forvardą, įsikūrė varžovų baudos aikštelėje, sulaukė idealaus perdavimo ir galva pelnė pergalingą įvartį. Viskas kaip iš vadovėlio. Arba labai panašiai kaip kad 4 ture Riešei parodė pergalingą įvartį pelnęs Žalia Raudona gynėjas Robertas Šuškevič.

Pergalė leido Riešei prisijungti prie 12 taškų turinčių komandų trejetuko ir balansuoti medalininkų stratosferoje. Bent jau T. Guiskio teigimu, medalinių ambicijų komanda anaiptol neatsisako. "Norim tęsti kovą dėl aukščiausių vietų. Ta proga, kad per Jonines nebus turo, su komanda keliaujame į išvyką ir padarysime normalų sezono atidarymą. Grįšime dar stipresni!", - pažadėjo Tomas.

Tikėtina, kad ir studentai grįš stipresni. Nors pergalių serija ir nutrūko, bet žaidimo kokybė pas pernykščius sidabro medalininkus tikrai ženkliai pakito. Ir į gerąją pusę.

ILIUZIJA. Paskutinėje turo dalyje Apžvalgininkas gan bravūriškai pareiškė, kad FK Volcano gali įveikti WorldOne United ekipą. Ši iliuzija gimė po WOU vadovo pareiškimų, kad komandoje yra komplektavimo problemų, kad eilė žaidėjų išvyko į namus, ilsėtis, atostogauti ir pan. O Volcano, savo ruožtu, paskutiniuose turuose gan gausiai rinkosi ir demonstravo vis kokybiškesnį futbolą.

Deja, šį kartą (kaip, beje, ir daugel kartų anksčiau) Apžvalgininkas buvo kiaurai neteisus. Tiesa, WOU  surinko 9 žaidikus, o Volcano bent 10, tačiau kokybės prasme WOU buvo ženkliai pranašesnis nei Volcano.
Apie tai byloja ir galutinis rezultatas - 6:2 WOU naudai. Vienintelė paguoda Volcano futbolininkams - kad jie ir vėl nepaliko aikštės be įvarčių. Bet lūkesčiai, pripažinkim, šį kartą buvo didesni. 
 

7 taškus surinkusi WOU komanda turnyrinėje lentelėje aplenkė FK Eksperimentas ekipą ir pakilo į 9 vietą. Su 0 taškų liekanti Volcano ir toliau lieka 11-a. 

SOLIDŽIAI. Nepateisino Apžvalgininko lūkesčių ir SFK Novovileisk - FK Eksperimentas rungtynės. Tiksliau, jų baigtinis rezultatas. Apžvalgininkas prognozavo Novovileisk pergalę 4:2, o jie ėmė ir laimėjo 4:1. 


Laimėjo pelnytai, užtikrintai ir solidžiai. Ir šį kartą neprireikė nei trenerio Arsenijaus Buinickio nurodymų, užteko vien tik Andriaus Kondratovič meistriškumo. Eksperimento komanda visaip kaip stengėsi sutrukdyti Novovileisk lyderiui, bet rimtesnių kontrargumentų neturėjo. Andrius pelnė tris įvarčius, dominavo aikštėje ir atvedė savo komandą į pergalę.

"Kalbant apie patį žaidimą, galima drąsiai teigti, kad rezultatas neatsitiktinis. Laimėjome didžiąją dalį dvikovų, buvome agresyvesni, labiau norėjome pergalės. Naujavilniečiai kovojo nuo pirmos iki paskutinės sekundės. Abu kėlinius stabiliai mušėme po 2 įvarčius. Antrame prasileidome vieną. 

Be abejo, norėjome sužaisti sausai, tačiau vistiek džiaugiamės gera, darbine ir labai svarbia pergale prieš pat Joninių savaitės pertrauką. Taip pat, džiugu, kad panaikinome porinių turų prakeiksmą. Iki šiol, poriniais turais žaidimas nesisekė: dvejos rungtynės - 0 taškų. Vakar, įveikdami Eksperimentą, įrodėme, kad mistiniai dalykai mūsų neveikia, o žaidimo rezultatas priklauso tik nuo vyrų nusiteikimo kovai ir pilno atsidavimo", - nebe humoro rungtynių aprašymą nuo savęs pateikė SFK Novovileisk raštininkas.
 

STATISTIKA. Po 55 įvarčių turo atėjo labai kuklus 27 įvarčių turiukas. Be abejo, reikia atsižvelgti, kad MSC ir International Vilnius rungtynės neįvyko, o 3 techniniai įvarčiai į bendrą įskaitą nepateko. Bet vis tiek, 5,4 įvarčio per rungtynes vidurkis - jau ne B, o kažkoks A divizionas.

Rezultatyviausiai sužaidė po 6 įvarčius pelniusios Alyčio ir WorldOne United komandos. 4 įvartukus pelnė Novovileisk. 

Su 0 rungtynes baigė Žalia Raudona. Su 1 - Eksperimentas ir VU MIF. Su 2 - Volcano, Prima Line ir Riešė, bet jai tiek įvarčių užteko 3 taškams.

Daugiausiai - po 6 prasileido Žalia Raudona ir Volcano. 4 - Eksperimentas. 3 - Prima Line. Ant 0 praleistų sužaidė Alytis, vos po 1 - Novovileisk ir Riešė. Po 2 - VU MIF, WOU ir Vilniečiai.

SNAIPERIAI. Daugiausiai - po 3 įvarčius pelnė Sergej Darincev (WOU) ir Andrius Kondratovič (Novovileisk). Po 2 įvarčius pasiekė alytiškis Benas Paulėkas ir WOU atstovas Gvidonas Normantas.

B diviziono snaiperių rikiuotė nepakito, pirmas vis dar Žydrūnas Germanas (Prima Line) su 12 įvarčių. Antras - 8 kartus pasižymėjęs Kristian Tankevič (WorldOne United). Po 7 golasus jau turi ne tik Viktoras Bartosevič (International Vilnius), bet ir A. Kondratovič.

DRAUSMĖ. Būtų visai drausmingas turas, jei ne Artiomas Gutovskis ir Vilniečiai. 2 geltonos (D. Guleckij ir V. Rodevič) ir raudona (tas pats V. Rodevič) - štai ir visas kortelių kraitis.

PROGNOZĖS. 5 ture sužibėjęs taikliomis prognozėmis, 6-ame Apžvalgininkas atleido vadeles. 2 numatytos baigtys ir 3 spėjimai pro šalį. Aišku, jei MSC būtų susirinkę ir pralaimėję, tarkim 2:6, santykis būtų buvęs visai kitoks. Bet nesusirinko. Tad ir užskaityti prognozės negalima. 

Turo santykis - 3:2 Komandų naudai. Bendras šešių turų santykis - Apžvalgininkas 18:17 Komandos. 

TURO RINKTINĖ.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: