2021-07-20

B divizionas. Lokalinė įvarčių kruša sausros fone


9 turas B divizione ir vėl buvo nepilnas. Įvyko penkerios rungtynės, o SFK Novovileisk ir MSC susitikime techninė pergalė 3:0 atitiko Naujosios Vilnios komandai. Gal ir dėl to turas buvo gan sausokas įvarčiais. 

Tiesa, FK Eksperimentas ir FK Alytis su tuo gal ir nesutiktų, nes ant dviejų sumušė 17 įvarčių. Tačiau likusios aštuonios komandos bendroje sumoje atsižymėjo tik 11-a pataikymų, o net 3 dvikovos baigėsi „sausomis“ pergalėmis.

REZULTATAI.



REKORDAS. Didžiausią indėlį į tuštoką įvarčių kraitį įnešė FK Eksperimentas komanda. Užimamų pozicijų prasme turnyrinės lentelės kaimynų dvikovoje (visgi 10 komanda žaidė su 11-a) Eksperimentas net 10:0 sudaužė FK Volcano ekipą. Ir tokiu būdu įtikinamai parodė, koks didelis atotrūkis yra tarp 10-os ir žemesnes vietas divizione užimančių komandų.

Be abejo, gal tas atotrūkis būtų mažesnis, jei Volcano būtų turėjusi ne tik startinį septintuką ir vieną rezervinį, o bent 13 žaidėjų. Ta prasme, bent jau tiek, kiek karštą liepos 15-osios vakarą į Fanus surinko Eksperimentas. Nes faktiškai be keitimų atsilaikyti 50 minučių ant įkaitusios dirbtinės dangos yra stačiau nerealu.

Tad prie tam tikro kokybinio Eksperimento komandos pranašumo prisidėjo labai svari kiekybinė persvara – ir įvarčiai pylėsi it iš gausybės rago. Galima tik pažymėti, kad iki 38 min. rezultatas buvo 5:0, o paskui per 10 minučių Eksperimento žaidėjai sukalė dar 5 įvarčius – ir įrėmino stambiausią komandos pergalę per visą MFL istoriją. Iki šiol buvo keli laimėjimai 9 įvarčių persvara (paskutinis – 2018 m. spalio 4 d. 9:0 prieš WorldOne United). O nuo šiol kartelė pakelta į dviženklę orbitą.

„Seniai neįmušėme tiek įvarčių, mums to labai reikėjo. Jau anksčiau sakiau, kad reikia užvesti tą įvarčių mašiną, tikiuosi, kad dabar bus lengviau. Džiugu, kad vyrai kovojo, nesustojo po greitai įmuštų pirmų keturių įvarčių. O nesustojome, nes turėjome daug keitimų, kai varžovai žaidė ir be vartininko, ir faktiškai be keitimų. Be abejo, tai irgi turėjo įtakos galutiniam rezultatui. Bet noriu pagirti Volcano, jie net ir pralaimėdami žaidė iki galo, kovojo, nepasidavė ir nusipelnė pagarbos“, – po rungtynių teigė FK Eksperimentas atstovas Stasys Kvietkauskas.


SERIJA. Kol Eksperimentas gerino rezultatyvumo rerkodus, kitame Fanų ketvirtyje VU MIF išvargo dar vieną – jau trečią iš eilės, minimalią pergalę. Po 3:2 prieš Vilniečius ir 4:3 prieš Eksperimentą, 9 ture studentai 2:1 nugalėjo Žalia Raudona kolektyvą.

Apžvalgininkas prieš rungtynes prognozavo lengvesnę ir įtikinamesnę VU MIF pergalę – 6:2. Regis, tokia prognozė įkvėpė Žalia Raudona komandą rimtai kovai, o bene didžiausią norą paneigti pesimistines prognozes demonstravo ŽR ekipos lyderis Darvydas Šernas. Vis dėlto, nors antrame kėlinyje Darvydui pavyko išsivaduoti iš varžovų gynėjų globos ir išlyginti rezultatą, tačiau to pergalei (ar bent jau lygiosioms) neužteko. Faktiškai iš karto po praleisto įvarčio VU MIF surengė savo rezultatyvią ataką, kurią tiksliu smūgiu į artimą kampą užbaigė Ignas Kunickas.


Nors VU MIF šiose rungtynėse taip pat nežibėjo kokybiškais veiksmais ir atakų užbaigimu, tačiau bendrame kontekste studentai sužaidė šiek tiek geriau ir pelnytai laimėjo. Šešias pergales per paskutinius 7 turus iškovoję studentai įsiveržė į pirmą diviziono ketvertuką ir demonstruoja norą kautis dėl medalių.

Tuo metu vos 1 tašką per paskutines ketverias rungtynes surinkusi Žalia Raudona komanda medaliams gali pamojuoti ranka, juo labiau, kad artimiausius kelis turus (o gal ir visą likusią vasarą) teks verstis be savo nominalių lyderių – D. Šerno, Roberto Šuškevič ir Tomo Staniūno. 

SAUSI ČEMPIONAI. Savo seriją tęsia ir FK Alytis. Nugalėtojų titulą ginantys sostinės alytiškiai 7:0 nugalėjo WorldOne United komandą ir ne tik iškovojo šeštą pergalę iš eilės, bet ketvirtą kartą iš eilės laimėjo sausai. Iš viso Alytis jau 207 minutes žaidžia neprasileidęs įvarčio. Tokios serijos MFL čempionatuose ši komanda dar neturėjo. O ir šiaip, iki šiol geriausias rezultatas buvo dvi sausos rungtynės iš eilės 2018 metais. Daugiausiai sausų rungtynių Alytis apturėjo praėjusiame sezone, kai 5 mačus (iš 20-ies) baigė neprasileidęs įvarčio.

Ir šį kartą Alyčio gretose nebuvo Ramūno Radavičiaus, nebuvo ir Aivydo Ruškio, o ant atsarginių suolelio sėdėjo tik 1 rezervistas. Tačiau didesnių problemų dėl to diviziono lyderiams nekilo. Meirūnas Olišauskas neprasileido, o aikštės žaidėjai – įmušė savo įvarčius.

Jau 4 min. Dominykas Vasiliauskas pelnė pirmą įvartį, po 4 min. Alytis įkalė antrą, o dar tris pridėjo nuo 20 iki 24 min. Galiausiai, 29 min. hetriką įforminęs D. Vasiliauskas segė šeštą įvartį ir Alytis užtikrintai nužygiavo į dar vieną pergalę. 

Ką į tai varžovai? Trijų laimėtų rungtynių seriją į šį turą atsinešusi WorldOne United neturėjo jokių kontrargumentų. Anot komandos vadovo Victor Cachay Grande, tiesiog pasitaikė bloga diena, kai niekas nesisekė. „Mes irgi turėjome progų, bet jų neišnaudojome, o varžovai žaidė plačiai, išnaudojo visą erdvę ir labai skaudžiai baudė mus kontratakomis. Nepasakyčiau, kad jie buvo visa galva geresni, ar kad jų gynyba demonstravo kažkokius stebuklus, tiesiog mes patys sužaidėme labai blogas rungtynes. Trūko savitarpio supratimo, elementaraus susikalbėjimo ir pasaugojimo. Apskritai, buvome nepanašūs į save ir dėl to toks rezultatas“, – konstatavo WOU ekipos atstovas.

Per 9 turus 22 taškus surinkęs Alytis artimiausius konkurentus lenkia 3 taškais, o 3-4 vietas užimančias komandas – 4 taškais. Tikėtina, kad sausų pergalių serija kada nors pasibaigs. Tačiau bent jau kol kas pernykščiai diviziono nugalėtojai demonstruoja išties čempionišką žaidimą ir nei taškų, nei įvarčių niekam nedalina.

MOTYVACIJA. Nemalonią dviejų pralaimėjimų serijikę 9 ture nutraukė International Vilnius komanda. Ji po gan atkaklios kovos 3:2 įveikė Prima Line ekipą. Kuriai tai, savo ruožtu, buvo antros nelaimėtos rungtynės iš eilės.

Įdomu, kad Prima Line pirmavo po 9 min. Deivido Radžiūno pelnyto įvarčio, tačiau International Vilnius dar pirmame kėlinyje perlaužė rungtynių eigą dviem savo įvarčiais, o 47 min. trečią golą įmušęs Norbert Kokašvili faktiškai nuėmė abejones dėl nugalėtojo. Tiesa, Prima Line nepasidavė ir 49 min. Artūras Kirkutis rezultatą sušvelnino, tačiau dar vienam rezultatyviam proveržiui nebeužteko nei laiko, nei jėgų.

Kad tų jėgų užteko International Vilnius komandai – nestebina. Rungtynėse dalyvavo 14 žaidėjų, keitimų ruletė sukosi nesustodama, beveik kaip ledo ritulio rungtynėse. Tuo metu Prima Line vertėsi su dviem rezerviniais žaidėjais ir dar be pagrindinio savo puolėjo Žydrūno Germano.

Kita vertus, po rungtynių International Vilnius atstovas viešiesiems ryšiams Valerij Krasockij užsiminė, kad papildomos motyvacijos komandai įpūtė ir Apžvalgininko prognozė. O ji rodė Prima Line pergalę 3:2. „Mums labai patinka, kai mus iš anksto nurašo. Tada mes pradedame kovoti. Nes kai mums prognozuojama pergalė, mes kažkodėl pralaimime, tad galima sakyti, kad neigiamos prognozės mus papildomai motyvuoja“, – lyg ir juokais, o lyg ir ne pastebėjo Valerijus.

Surimtėjęs International Vilnius atstovas konstatavo, kad tai buvo lygių varžovų dvikova, kurioje pergalę nulėmė komandinis IV žaidimas. „Varžovai kiek jaunesni, greitesni, bet mūsų jėga – komandinis žaidimas. Prima Line futbolininkai labai gerai žaidžia individualiai, jų gynėjai aktyviai jungėsi į atakas, sukurdavo pranašumą, bet mūsų vartininkas sužaidė nuostabias rungtynes ir ne kartą mus gelbėjo nuo neišvengiamų įvarčių. Jei ne jis, manau, varžovai būtų sudraskę mus į gabalus. Kita vertus, šiandien mes turėjome daug žaidėjų, buvo ir naujokų, kurie papildė mūsų gretas, nes paskutiniu metu mus kamavo traumos ir praradome kelis svarbius futbolininkus. Praėjusiame ture žaidėme beveik be keitimų, o šiandien surinkome beveik dvi sudėtis, tad viskas buvo gerai“, – teigė V. Krasockij.

Pergalė pakylėjo International Vilnius ekipą į antrą diviziono vietą, o per paskutinius du turus tik 1 tašką surinkusi Prima Line iškrito iš lyderių ketvertuko ir atsidūrė penktoje pozicijoje.

SPURTAS. Paskutinėje turo dalyje FK Vilniečiai kovingose ir kietose (o kaip be to) rungtynėse 3:0 nugalėjo FK Riešė ekipą. Vilniečiams tai buvo pirmas sausas laimėjimas šį sezoną, o Riešei – antras sausas pralaimėjimas iš eilės. Šiose rungtynėse abi komandos turėjo ne vieną ir net ne po kelias progas įvarčiams, tačiau tiek Vilniečių vartus saugojęs Sergejus Kuosa, tiek Riešės vartų stačiakampyje budėjęs Paulius Miežonis demonstravo stebuklus ir traukė, iš šalies žiūrint, stačiai netraukiamus smūgius. 

Vartininkų benefisas tęsėsi iki 35 minutės, kai Riešės gynyba nelauktai subyrėjo ir Ruslan Tamilin tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į tolimą vartų kampą.
  Tuo metu Vilniečių vartai ir toliau liko neprieinama tvirtove, o S. Kuosa užtikrintai tvarkėsi su bet kokiais Riešės išpuoliais. Galiausiai 42 min. Riešės gynėjai snustelėjo po užribio išmetimo ir Raimund Andruškevič pelnė antrą įvartį, o trečiasis krito drauge su finaliniu arbitro švilpkuku, kai Riešės žaidėjai savo vartininką paliko totaliniam sušaudymui.

Po rungtynių Vilniečių ekipos kapitonas Tomas Rudzianiec konstatavo, kad pergalė ypač svarbi, nes komandos gretos buvo išretėjusios, o dalis jos narių į Fanus atvyko po nesėkmingo apšilimo Vasaros futbolo lygoje. „Susirinkome ne optimaliausios sudėties, turime traumuotų, turime išvykusių į pajūrį, bet mums tai nesutrukdė, chebra parodė tikrą charakterį, juo labiau, kad žaidėme antras rungtynes per dieną. Ačiū Riešei už gražią ir kietą kovą, buvo ir užėjimų į kaulą, bet iš esmės futbolas buvo gan gražus. Pirmame kėlinyje klasę rodė Riešė, antrame jau mes susikaupėme, perėmėme iniciatyvą ir įrodėme savo pranašumą. Labai svarbu, kad ir neprasileidome, ir patys įmušėme“, – teigė T. Rudzianiec.


Ne pačiomis tankiausiomis gretomis į Fanus atvyko ir Riešė, o svarbiausias nuostolis – rungtynes dėl užimtumo vaikų futbolo stovykloje praleidęs pagrindinis gynėjas Donatas Dromantas. Nors 35 minutes likę komandos nariai gan neblogai tvarkėsi gynyboje, tačiau galiausiai pabiro. O ir puolime D. Dromanto indėlis taip pat būtų pravertęs.

Kaip bebūtų, dvi paskutines rungtynes laimėję Vilniečiai turnyrinėje lentelėje pasivijo dvi nesėkmes iš eilės patyrusią Riešės ekipą. Abi komandos turi po 15 taškų ir vis dar realiai dayvauja kovoje dėl medalių. Kaip ir kitos pirmas penkias pozicijas užimančios ekipos.

TECHNINIS. Paskutinis turo mačas taip pat baigėsi rezultatu 3:0, tačiau tik formaliai, nes jokio mačo nebuvo. Traumų ir atostogų išretinta MSC ekipa antrą kartą šį sezoną nesusirinko į MFL rungtynes ir be kovos atidavė pergalę SFK Novovileisk ekipai. Tiesa, Naujosios Vilnios kolektyvas tokiu laimėjimu anaiptol nesidžiaugė. Ir iškėlė klausimą, ar MFL čempionate už neatvykimą į rungtynes neturėtų būti fiksuojama didesnė nei 3:0 techninė pergalė?

SFK Novovileisk vadovas Marek Rasinskij pasiūlė, kad MFL varžybose techninė pergalė turėtų būti bent 6:0. „Kadangi žaidžiame mini futbolą ir įmuštų bei praleistų įvarčių skaičius gali būti tikrai kosminis, bausmė 0:3 neatrodo labai baisi. MSC atveju, 0:3 gali būti net labiau jiems į naudą“, – rašoma SFK Novovileisk Facebook paskyroje.

Anot MFL vadovų, pasiūlymas įdomus, bet šiame sezone jo įgyvendinti nėra galimybių, tad pokyčiai įmanomi nebent tik 2022 metais. 

STATISTIKA. 28 įvarčiai per 5 įvykusias rungtynes, arba vidutiniškai 5,6 per mačą. Nedaug. Mažiau buvo tik 6 ture, kai MSC nesusirinko, o likusiose rungtynėse buvo įmušti 27 įvarčiai. Tada savo įvarčių balansą tik 3 techniniais golais pasipildė International Vilnius. Šį kartą MSC techninio pralaimėjimo sąskaita savo taškų kraitį be kovos papildė SFK Novovileisk komanda. Nėra abejonių, kad Naujosios Vilnios futbolininkai šioje akistatoje būtų siekę pasigerinti įvarčių santykį, o tuo pačiu ir pagerinti bendrą turo rezultatyvumą. Tačiau tokios progos jie neturėjo.

Nerezultatyvaus turo rezultatyviausia komanda tapo savo rezultatyvumo rekordą pagerinęs FK Eksperimentas. 10 įvarčių – tokios įvarčių krušos pas Eksperimentą nebuvo nuo pat 2018 m. sezono. Beje, tada 10 goliukų eksperimentuotojai atseikėjo tai pačiai Volcano ekipai.

7 įvarčius į WOU vartus sumušė čempionų ritmu varantis Alytis, po – 3 – International Vilnius ir Vilniečiai, 2 – VU MIF, po 1 – Prima Line ir Žalia Raudona. Absoliučiai be įvarčių turą baigė Riešė, Volcano ir WorldOne United.

Taip jau gavosi, kad Volcano ir WorldOne United turą baigė su prasčiausiais gynybiniais rodikliais – 10 ir 7 praleisti. Po 3 prasileido Riešė ir Prima Line, 2 – Žalia Raudona, 1 – International Vilnius ir VU MIF. Sausas (jau ketvirtą kartą iš eilės) išbrido Alytis, ant 0 atidirbo ir Eksperimentas bei Vilniečiai.

SNAIPERIAI. Rezultatyviausi turo žaidėjai užderėjo rezultatyviausiose turo komandose. Eksperimento žaidėjas Edgaras Kalkys ir Alyčio atstovas Dominykas Vasiliauskas pelnė po 3 įvarčius, Edvinas Neverovskis iš Eksperimento pasižymėjo 2 kartus. 

Hetrikas padidino D. Vasiliausko įvarčių kraitį iki 8 ir pakylėjo jį net į trečią divizono snaiperių TOP rikiuotės vietą. Pirmoje ramiai laikosi 15 įvarčių pelnęs Žydrūnas Germanas iš Prima Line, 10 goliukų tebeturi Kristian Tankevič iš WorldOne United. 8 įvarčiai ir International Vilnius atakų lyderio Viktoro Bartosevič sąskaitoje. Dar šeši žaidėjai yra sumušę po 7 įvarčius.

DRAUSMĖ. Per visas keturias rungtynes užderėjo tik 1 kortelė. Ir ta geltona. Jos autoriumi tapo VU MIF atstovas Edas Lakavičius. Tai reiškia, kad studentų varžovai Žalia Raudona nuo 41 min. turėjo kiekybinį pranašumą aikštėje, tačiau jo išnaudoti nesugebėjo.

PROGNOZĖS. Iš penkių įvykusių rungtynių Apžvalgininkas teisingai nuspėjo 4 baigtis, bet nei vieno tikslaus pataikymo su rezultatu. Tikėtina, kad tuo tiksliu pataikymu galėjo tapti Novovileisk – MSC rungtynės, bet ... 

Vienintelis šūvis pro šalį – International Vilnius ir Prima Line rungtynės. Prognozėje buvo PR pergalė 3:2, o gavosi, kad užmotyvuoti IV laimėjo 3:1.

Bet kuriuo atveju, turo rezultatas – 4:1 Apžvalgininko naudai. O po 9 turų Apžvalgininkas prieš Komandas pirmauja 33:23.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: