2021-07-21

A divizionas. 10 turo anonsas

Dar vienas ketvirtadienis, po kurio bus galima oficialia paskelbti apie pasiektą čempionato pusiaukėlę. Centrinėje turo dvikovoje susitiks šio sezono lyderių trejetuko komandos - GREEN TOWN - FK Eagle Team ir FC IndEx, o turo saldainiuku turėtų tapti pernykščių lyderių trejetuko atstovų - El Dorado ir FK Rytas akistata. 

Taip pat smalsu, ar jau baigėsi Maracana ekipos atostogos ir ar SKK Oniksas-TEC antrą kartą iš eilės prigaus FK Fortitudo?

19.40



FC IndEx (15 taškų) - GREEN TOWN - FK Eagle Team (19 tšk.) I Fanų ketvirtis

Turas prasidės nuo pagrindinės dvikovos. GREEN TOWN - FK Eagle Team prieš FC IndEx. Komandų tarpusavio dvikovų istorija datuojama 2014 metais ir joje yra gerokai daugiau įrašų, bylojančių apie Erelių pergales. Apie tą patį byloja ir pats šviežiausias įrašas. Pirmame čempionato rate Eagle Team 7:3 įveikė IndEx ekipą. 

Tačiau ne viskas buvo taip paprasta, kaip atrodo iš pliko rezultato. IndEx pirmavo, paskui du kartus lygino rezultatą, o bene 37 min. švieslentei rodant du trejetus Erikas Milašaukas buvo labai arti ketvirtojo įvarčio. Bet jis neįmušė, o Erelių atakų kūrėjai Tadas Švaikevičius ir Gediminas Skrockas per kelias minutes įkalė 3 įvarčius - ir rungtynių baigtis paliko nulemta.

Kad Eagle Team atakuojantis potencialas yra didžiausias divizione jau buvo rašyta, ir ne kartą. Tai matosi ir statistikoje, nes 48 įvarčius pelniusi komanda prieš artimiausius konkurentus turi 11 įvarčių persvarą. Tiesa, gan ilgą laiką gynyba nebuvo Erelių arkliukas, tačiau paskutiniu metu ir šioje plotmėje matomas pagerėjimas, o per paskutines dvi rungtynes praleisti tik 3 įvarčiai.

Tuo metu čempionato pradžioje į gynybą nusitaikiusi IndEx komanda pastaruoju metu savyje atrado neribotus puolimo išteklius. Per paskutines trejas rungtynes IndEx žaidėjai sumušė 18 įvarčių (iš visų 34 pelnytų), o rimčiausiai užbaigimo fazėje padirbėjo net 7 įvarčiais per šią atkarpą pasižymėjęs komandos kapitonas Eduardas Grudinskij.

Akivaizdu, kad sezono eigoje Eagle Team persijungė į racionalesnio futbolo modelį, spausdama maksimumą iš turimų resursų. Tuo metu IndEx nusprendė pasimatuoti braziliško futbolo marškinėlius ir muša beveik tiek pat daug, kiek ir prasileidžia. Tik vargu, ar braziliška futbolo versija - tinkamiausias ginklas kovoje su Eagle Team.

PROGNOZĖ. 2:4.

FK Dinamika (13 tšk.) - Maracana (10 tšk.) II Fanų ketvirtis

Abi komandos paskutiniu metu bangavo į visas puses. Tačiau jei Dinamika laivas iš audringų vandenų išplaukė aukštai pakeltomis burėmis ir paskutiniame ture 3:2 paskandino El Dorado fregatą, tai Maracana pateko į Fortitudo artilerijos kryžminę ugnį ir prasileidusi 12 tiesioginių pataikymų pati atgulė ant dugno.

Tokio triuškinimo Maracana per savo istoriją dar nebuvo patyrusi, tad klausimas tikrai ne retorinis - ar Vilniaus futbolo mokyklos brazilai ras savyje jėgų ir motyvacijos kilti į viršų? Be abejo, padėtį gali pakeisti iš po atostogų sugrįžę gynėjai. Vis dėlto, 27 prasileisti įvarčiai per paskutines 3 rungtynes - ekstraordinarus rezultatas. Bet jis buvo pasiektas be Tado Gražiūno ir Artūro Žarnovskio. Jei bent vienas iš jų pasirodys aikštėje - galima tikėtis kokybinių pokyčių gynybinėse zonose.

Nors, žinant Dinamika sugebėjimus įžaisti kamuolį, rengti žaibiškas kontras ir skrosti net ir kiečiausias gynybas, tikėtis stebuklų iš Maracana neverta. Didesnę įtaką mačo baigčiai turės pačios Dinamikos susirinkimas, nusiteikimas ir psichologinis mikroklimatas rungtynių eigoje. Paskutinis mačas parodė, kad su klasikiniu vartininku ir klasikiniais gynėjais bei puolėjais komanda gali labai efektyviai siekti rezultato. 

Tiesa, pirmose tarpusavio rungtynėse su Maracana klasikinė Dinamikos versija nepasiteisino. 35 min. Maracana pirmavo 4:0, o per vėlai suspurdėję varžovai tik šiek tiek pakuteno nervus, tačiau galiausiai nusileido 3:5. Ar Dinamika gali antrą kartą užlupti ant to paties grėblio? Ji viską gali. Bet, jei nebus rimtų forsmažorų, nesusirinkimų ir kitokių perturbacijų, šį kartą grėblių turėtų išvengti. 

PROGNOZĖ. 3:2.

20.40 



El Dorado (8 tšk.) - FK Rytas (10 tšk.) I Fanų ketvirtis

Šiais metais divizione netrūko įdomių, intriguojančių, nenuspėjamų ir permainingų rungtynių. Bet tokios atomazgos kaip kad pirmame El Dorado ir FK Rytas susitikime tikrai nebuvo. Tiek čempionai, tiek ir pernykščiai bronzos laimėtojai sezoną pradėjo labai šiaip sau ir po trijų turų turėjo lygiai 1 tašką per abu. El Dorado į rungtynes surinko solidžią sudėtį, o Rytas ne tik žaidė be keitimų, bet į aikštę septintu numeriu buvo priverstas įžengti ir pats komandos vadovas Olegas Miasniankin. Ir ne šiaip įžengti trumpai atkarpėlei, bet visoms 50 minučių - nuo iki.  

Čempionai nuo pirmo švilpuko dominavo su kamuoliu ir atrodė, kad be keitimų žaidusio Ryto laukia labai ilgas, sunkus ir skausmingai nesėkmingas vakaras. Tačiau laikas bėgo, El Dorado tvarkingai stumdė kamuolį, Rytas tvarkingai gynėsi. O 47 min. kur buvęs, kur nebuvęs O. Miasniankin vieninteliu tiksliu smūgiu pasiuntė El Dorado į nokdauną, o Rytą - į pergalę. 

Nuo tų rungtynių praėjo septynios savaitės, tačiau El Dorado ir Rytas vis dar neišsikapstė iš sezono pradžioje išsikastos duobės. Tiesa, žaidimas pamažu gerėja, taškai po truputėlį byra, tačiau kalbėti apie totalinį atsigavimą dar anksti. Tai patvirtino ir praėjusio turo rezultatai, kai Rytas 2:7 nusileido IndEx ekipai, o El Dorado 2:3 turėjo pripažinti Dinamika pranašumą.

Tad šis mačas ir vėl siūlo viliojančią galimybę komandoms sugrįžti į pergalių kelią. Rytas įrodė, kad priremtas prie sienos gali atsitiesti ir įveikti net ir nominaliai stipresnius varžovus. Vis dėlto, būtų labai stipru, jei Rytas antrą kartą iš eilės nukirstų čempionus. Akivaizdu, kad El Dorado futbolininkai bus nusiteikę revanšui. Tik norint jį pasiekti reikia nepamiršti, kad futbolas susideda ne tik iš kamuolio kontrolės ir puolimo, bet ir iš juodo darbo gynyboje.

PROGNOZĖ. 2:1.

SKK Oniksas-TEC (11 tšk.) - FK Fortitudo (16 tšk.) II Fanų ketvirtis

Pirmame rate SKK Oniksas-TEC nutraukė FK Fortitudo pergalių seriją. Pastarieji sezono pradžioje buvo pakirtę Eagle Team, palaužę El Dorado ir sausai subaladoję Maracana ekipas. Bet ties ketvirtu laipteliu juos pasitiko Oniksas-TEC. Ir laimėjo 3:2. Laimėjo, nepaisant to, kad nežaidė Simonas Stankevičius, nepaisant to, kad Fortitudo pirmi įmušė, kad 37 min. dar buvo lygu 2:2.

Tiesa, Fortitudo turėjo pasiteisinimą, nes tas rungtynes dėl traumos praleido pagrindinis jų vartininkas Titas Vitkauskas. Po kelių turų jis grįžo į aikštę, bet kažkaip taip gavosi, kad jam sugrįžus per trejas rungtynes Fortitudo surinko tik 1 tašką. Tačiau praėjusiame ture vartininkas užcementavo savo vartus, o aikštės žaidėjai - prakiurdė varžovų stačiakampį, o pergalė 12:2 prieš Maracana ekipą tapo didžiausiu sezono laimėjimu.

Tuo metu SKK Oniksas-TEC po neprasto starto, kai per 5 turus surinko 9 taškus ir veržėsi į lyderių trejetą, gan ženkiai atleido gazą. Per paskutinius ketverius mačus surinkti vos 2 taškai, praleisti 23 įvarčiai, o įmušta - 17. Neišvengta traumų dalgelio: po mačo su Fortitudo iš rikiuotės ilgam iškrito Arminas Lapinskas, praėjusiame ture rungtynių nebaigė ir Justas Orantas. 

Be abejo, savų problemėlių turi ir Fortitudo. Dėl diskvalifikacijos šias rungtynes praleis pagrindinis gynėjas Matas Venslauskas, bet matant kokios gausios komandos gretos net ir liepos vidurio turuose, nekyla abejonių, kad jam bus rasta pamaina. Didžiausia abejonė - kokią įtaką komandos sportinei formai turės savaitgalinis "teambuildingas" gamtoje? Nors, žinant mėgėjų futbolo ypatumus, tikėtina, kad jokios neigiamos įtakos tatai neturės.

PROGNOZĖ. 2:5.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: