2021-07-26

A divizionas. Gyva ir Maracana, ir intriga

Čempionatas kaip ir pusiaukelėje, o aiškumo dėl lyderių ir autsaiderių, pretendentų ir nelaba – absoliučiai jokio. Prie to stipriai prisidėjo ir Green Town – FK Eagle. Buvę vienvaldžiai čempionato lyderiai ir favoritai paskutiniu metu džentelmeniškai pristabdė ir nedviprasmiškai pasiūlė visiems norintiems iš naujo sudalyvauti lenktynėse dėl aukso. 

O tų norinčių netrūksta. Ir tai ne tik Fortitudo ar IndEx. Nuo dugno atsispyrė El Dorado, vėl gyvybės ženklus rodo Maracana, bet kada iššauti gali Dinamika, Oniksas-TEC ir net tas pats Rytas, nuo pirmos vietos atsiliekantis 9 taškai, ir jis dar turi visus šansus sudalyvauti. Jei ne auksinėse lenktynėse, tai bent jau medalių medžioklėje.

Tad intriga tikrai gyva. Ir kategoriškai nenuspėjama.

REZULTATAI.


(NE)STAIGMENA. Kaip jau buvo minėta, Green Town – FK Eagle paskutiniu metu pristabdė. Vienu metu penkių laimėtų ir šešių nepralaimėtų rungtynių seriją turėję Ereliai 8 ture 0:1 užlipo ant FK Rytas grėblio, o 10 ture juos 2:3 pakirto FC IndEx. 

Šiaip jau, žinant visas komandas kamuojančią vidurvasario susirinkimo krizę, pats savaime Eagle Team pralaimėjimas lyg ir neturėtų smarkiai stebinti. Visgi, nebuvo nei vieno iš trijų nominalių vartininkų, tad vietą stačiakampyje užėmė gynėjas Vytautas Zemleckas. Nebuvo ir gynybinių-atraminių monstrų Mariaus Linkevičiaus ir Aleksandro Lebedevo. Ir galbūt dar kažko nebuvo. Tačiau vargu ar tai sumenkina IndEx pergalę.

Juo labiau, kad 3 min. Pavelas Šarynskis, o 8 min. – Gediminas Skrockas tiksliais smūgiais išvedė Eagle Team į priekį. Kai kam po tokio starto kai kas gal ir nusvirtų, bet IndEx – komanda su charakteriu. Ir būtent tas charakteris, realiai, ir tapo svarbiausiu sėkmingo sugrįžimo į rungtynes veiksniu. Dar pirmame kėlinyje IndEx rezultatą išlygino, o 39 min., po nesėkmingo Eagle Team bandymo įžaisti kamuolį, Erikas Milašauskas smeigė trečią – ir kaip vėliau paaiškėjo, pergalingą įvartį.


Po mačo IndEx ekipos vadovas Oleg Romanovskij nebuvo linkęs sutikti, kad galutinį rezultatą būtų galima vadinti staigmena. „Tikrai nepasakyčiau, kad mūsų pergalė buvo kažkokia staigmena. Buvo apylygės rungtynės, pirmame kėlinyje abi komandos turėjo momentų, antrame gal kiek mažiau, bet mes savo įvartį įmušėme ir pelnytai laimėjome, – pareiškė Olegas. – Mes pramiegojome rungtynių pradžią, per pirmas 10 minučių, regis, nesupratome, kur ir ko išėjome, prasileidome du įvarčius, bet paskui sugebėjome atsitiesti. Pradėjome žaisti, kovoti, spausti. Turėjome gerų keitimų, visi žaidėjai suteikė komandai impulsą, galėjome palaikyti aukštą tempą. Gal tik paskutines penkias minutes daugiau laiko gynėmės, prisispaudėme prie savo vartų, bet visą likusį laiką žaidėme ne tai kad lygiai, o gal net kiek pranašiau už varžovus. 

Gal varžovai ne iki galo susirinko, neturėjo vartininko, bet tas vartuose buvęs žaidėjas atrėmė ne vieną smūgį. Gal jiems šiek tiek trūko keitimų, bet mes juos pranokome fiziškumu“.
 

Savo versiją apie rungtynes ir pralaimėjimą pateikė ir Eagle Team. „Taigi taigi, ketvirtadienį gavome malkų nuo Index. Gal pelnytai, gal nepelnytai, bet istorijoje lieka tik rezultatas. Varžybų pradžioje įmušėme du įvarčius ir atrodė jog viskas bus gerai. Žaidimas buvo apylygis, tačiau kažkas nutiko ir gynybiniuose veiksmuose pasimetėme ir varžovai pradėjo mus spausti, ko pasekoje gavome vieną įvartį iš 20m kitą po standartinės situacijos.

Verta paminėti jog teko kviestis į vartus ilgamečius žaidėjus padėti komandai,nes iš 3 vartų sargų neturėjome nė vieno. Taip pat galime padėkoti Nidos festui už kai kurių mūsų žaidėjų iškvietimus. Gavosi kaip gavosi, čempionatas lygesnis nei lygus, atostogauja 50% žaidėjų visose komandose ir tenka žaisti su tuo ką turi“, – rašoma Eagle Team Facebook paskyroje.


TEISĖJAVIMAS. Nepaisant to, kad istorijoje išlieka tik galutinis rezultatas, bet Eagle Team pasinadojo proga šiek tiek paburbėti ir apie teisėjavimą. „Elementarių MFL lygos taisyklių nežinojimas (dėl patkatų į žmogų tiesia koja) priveda prie labai didelių emocijų. Pasiteisinimų neieškome, bet netylėsime. Tokie momentai gali virsti kertiniais mačuose, o pasiteisinimo jog „man niekas jokių taisyklių nesakė“ yra labai labai... galbūt komandos vadovas pernelyg aštriai reaguoja į teisėjavimo ypatumus, bet mes norime kokybiškesnio teisėjų darbo. Ačiū“, – savo pageidavimus išreiškė Arūno Dapkaus darbu nesužavėti Eagle Team rašytojai.

Ir čia paaiškėjo, kad Ereliai nėra vieniši savo noruose. Komentaruose į konkurentų pastebėjimus sureagavo FK Fortitudo vadovas Gabrielius Butkevičius. „Pritariam dėl teisėjų. Teisėjai ne tik, kad nejuda (stovi ties centru ir mano, kad gali viską matyti ir sukontroliuoti visas rungtynes būtent tokiu būdu), bet ir ateina nepasiruošę, nežino MFL taisyklių ir įneša perteklinių emocijų jau ne pirmose rungtynėse.

Kortelių traktavimas nevienodas. Vieną kartą guldo ant menčių netoli baudos aikštelės kai puolančioji komanda turi pranašumą ir neduoda jokios kortelės. Kitą kartą pavojingas žaidimas traktuojamas ir kortelė rodoma viduryje, kai patempiama už marškinėlių, kai pranašumas ir grėsmė vartams yra minimali.

Taip pat nėra aišku kokiais kriterijais yra remiamasi kai MFL skiria du teisėjus rungtynėms. Manau, kiekviena komanda kartas nuo karto norėtų tokios privilegijos“, – Eagle Team Facebook paskyroje rašė Gabrielius.

Tiesa, dėl dviejų teisėjų nuomonės išsiskyrė, nes Eagle Team kiek anksčiau pastebėjo, kad kiekybė nebūtinai tolygu kokybei. Tačiau faktas, kad pastabų teisėjams komandos turi, tad gal vertėtų pagalvoti apie teisėjų ir dalyvių seminarą, kurio metu visi iki smulkmenų išsiaiškintų taisykles ir jomis nuosekliai vadovautųsi?

SUGRĮŽIMAS. „Gandai apie Maracana mirtį gerokai perdėti“, – po pergale 3:1 pasibaigusių rungtynių su FK Dinamika iš atminties klasikinę citatą šovė Maracana komandos atstovas Artūras Žarnovskis. 

Iš tiesų, po paskutinių kelių nesėkmių atrodė, kad Maracana sparčiausiai juda dugno kryptimi ir dar kelios nesėkmės galutinai užgesins šios emocingos ekipos ryžtą siekti pergalių ir aukščiausių tikslų čempionate.

Kai jau 1 min. Dinamika puolėjas Darius Jankovskij pramušė Maracana vartų naujoką Andrių Juzkiv ir išvedė savo komandą į priekį, atrodė, kad VFM brazilų laukia sunkus ir ilgas vakaras. Tiesą sakant, tas įspūdis neblėso bent 35 minutes, nes Dinamika ne tik gan patikimai gynėsi, bet ir nevengė pavojingai atakuoti. Tačiau nuo 36 iki 38 min. A. Žarnovskis, Evaldas Lukaševičius ir Darius Tamašauskas sukalė 3 įvarčius – ir kol Dinamika bandė pakilti nuo grindinio, Maracana iškėlusi visas bures nuskriejo į pergalę. 

„Mes jau turėjome laimėti, nes tie skaudūs pralaimėjimai iškėlė klausimą ar mes apskritai dar galime. Visgi, pripažinti sau, kad jau negalime buvo per sunku, netr sunkiau nei laimėti. Todėl nusprendėme laimėti. Ir įrodėme, kad gandai apie Maracana mirtį buvo gerokai per ankstyvi“, – po rungtynių LIVE studijoje santūriai pasidžiaugė A. Žarnovskis.


Pats po bene mėnesio pertraukos į futbolo aikštyną sugrįžęs Artūras atskleidė, kad lyginant su sezono pradžia Maracana gan reikšmingai pasikeitė. „Mums eilinį kartą trūko pagrindinių žaidėjų sudėtyje, bet šiuo metų laiku optimalios sudėties neturi niekas. Mes tiesiog sutarėme, kad reikia padaryti viską, jog po rungtynių neturėtume sau priekaištų, kad kažkur nedabėgome, nenugriuvome, patingėjome. Nes jei to nebus, tai gal tada ir pralaimėjimo nebus. 

Realybė tokia, kad meistriškumu mes jau negalime laimėti, reikia pakovoti. O kai kovoji, tai taip ir gaunasi. Turiu pagirti komandą, kad jos nepalaužė greitas įvartis. Iškentėjome, išlaukėme savo progų, jas realizavome – ir laimėjome. Norėjome sau įrodyti, kad dar nesame visiški liurbiai, kad susikaupę galime laimėti. Buvome nubausti, kai žaidėme ne visa jėga, gavome pamokų, o jei žaisime taip kaip šiandien, manau, kad dar galima patriukšmauti“, – konstatavo A. Žarnovskis.

Ir tikrai, patriukšmauti Maracana dar gali. O gal ne tik patriukšmauti. Po 10 rungtynių ji turi 13 taškų ir pagal šį rodiklį pasivijo 4-oje pozicijoje esančią Dinamiką. Kuri po pergalės prieš El Dorado eilinį kartą žengtelėjo atgal ir nepasinaudojo proga priartėti prie lyderių trejeto. Prie kurio prisiartinti didelį norą turi ne kas kitas, o El Dorado.

GYNYBA. Nėra abejonių, kad visas pasaulis dar ilgai prisimins neįtikėtiną  FK Rytas pergalę prieš El Dorado 2021 m. čempionato pirmame rate. Žaidžiant septyniese laimėti 1:0 po komandos vadovo Olego Miasniankin tikslaus smūgio 47 min. Ohoho. Ir tikriausiais mažai kas atkreips dėmesį į antro rato rungtynes, kurias 4:0 laimėjo El  Dorado. 

Nes ką čia prisiminti? Jau 6 min. El Dorado pirmavo 2:0, po to 33 min. labai tvarkingai griovė Ryto bandymus atsitiesti, o 39 min. Nikita Juščenko kalė varžovams dar vieną į paširdžius. Sulig finaliniu švilpuku ketvirtą įvartį pridėjo Deivydas Piliukaitis ir El Dorado šventė pirmą sausą pergalę šį sezoną.
 

Po rungtynių, MFL LIVE studijoje paklaustas, ar pirmo rato akistata su Rytu pridėjo motyvacijos siekti revanšo, El Dorado kapitonas Martynas Rašinskas pareiškė, kad labiausiai čempionus motyvavo paskutinių jų rungtynių su Dinamika vaizdo įrašas. „Pamatėme kokius įvarčius prasileidome, kaip atidavėme rungtynes ir pergalę varžovams – jau antrą šį sezoną. Tai mums geriausias priminimas, kad turime pagaliau suimti save į rankas, nes taip žaisti negalima, – teigė Martynas. – O šį kartą pergalės esmė – ne įvarčiai, o dvikovos. Turbūt laimėjome visas dvikovas – ir aukštus kamuolius, ir fizinėje kovoje, visur. To pasėkoje ir turime rezultatą. Šiaip, nepamenu net kažkokių pavojingesnių progų prie mūsų vartų, nežinau, ar varžovai atliko bent vieną smūgį į mūsų vartų plotą. O jei ir buvo tokių smūgių, tai tikrai nedaug.“  
 

Iš tiesų, 0 rezultatyvių Ryto futbolininkų smūgių grafoje byloja, kad El Dorado gynyba padarė savo darbą. Kita vertus, gal ne atsitiktinai Rytas su 20 pelnytų įvarčių per 10 rungtynių yra pati nerezultatyviausia A diviziono komanda? Visgi, nepaisant dviejų rungtynių, kuriose Rytras sumušė po 5 įvarčius, pernykščių bronzos laimėtojų reikalai puolime labai ne kažką. Kita vertus, pergalėms prieš El Dorado ir Eagle Team šiais metais užteko ir 1 įvarčio. 

Tačiau gerokai dažniau 1 įvarčio neužtenka ne tik pergalei, bet ir lygiosioms. O be įvarčių bus sunku išsilaikyti lenktynėse dėl medalių. Ir apskritai – išsilaikyti divizione.

TRAJEKTORIJOS. Tiesa, Rytas nėra vienišas savo kovoje dėl vietos A divizione. Po neblogos sezono pradžios į dugną nusitaikė ir SKK Oniksas-TEC. Pralaimėjimas 1:4 FK Fortitudo ekipai buvo antras iš eilės ir trečias per paskutines penkerias rungtynes. O ir tos kitos dvi nepralaimėtos Oniksui-TEC atnešė tik 2 taškus. Tokiu būdu per penkis turus komanda iš prizininkų trejeto smuktelėjo 7 vietą. Ir tai dar nebūtinai pabaiga.
Nebent Onikso-TEC žaidėjai įsiklausys į komandos metraštininko raginimą ir sugrįžę iš lazaretų bei atostogų sugrąžins ekipą į pergalių kelią.


Rašytinį rungtynių vertinimą pateikė ir Fortitudo. Vien iš sausos statistikos atrodo, kad viskas buvo gan paprasta: du greiti įvarčiai (Arnas Levonausko dublis ir 5 min. jau 2:0), antro pradžioje šiek tiek primingama, varžovai švelnina, bet tada įjungiama aukštesnė pavara ir baigiantis mačui sutvarkomi formalumai dar dviem įvarčiais. 4:1 – ramiai ir užtikrintai?

Fortitudo rašytojai šį įspūdį šiek tiek pakoregavo. Anot jų, lengva nebuvo, rungtynės buvo klampios ir nervingos: „Gan ilgą laiką pirmavome tik minimalia persvara, tačiau pabaigoje pagaliau pavyko palaužti varžovus ir iškovoti svarbią pergalę, kuri įpusėjus MFL – Mini Futbolo Lyga sezonui leido mums įsiveržti į turnyrinės lentelės viršūnę“.
 
Čia derėtų patikslinti, kad dėl minimaliai geresnio bendro įvarčių santykio pačioje viršūnėje vis dar lieka Eagle Team, tačiau Fortitudo turi tuos pačius 19 taškų – ir puikias galimybes įnešti įvairovės į MFL čempionų hierarchijos kasdienybę.

STATISTIKA. Pastarieji keturi turai A divizione šaudė įvarčių fonatanais: buvo ir 34, ir 39, ir 30 ir 37 įvarčiai paskutiniame ture. Ir staiga – 18  įvarčių. Per 4 rungtynes. Ta prasme, vos 4,5 įvarčio per rungtynes vidutiniškai – absoliutus rezultatyvumo antirekordas. Iki šiol sausiausiu buvo 5 turas, kai komandos suskrebeno 22 įvarčius. O dabar - 18.

Regis, komandos išnaudojo rezultatyvių smūgių resursus ir perėjo į sausros fazę. El Dorado ir Fortitudo sumušė po 4, IndEx ir Maracana – po 3. Absoliučiai sausai sužaidė ant 0 50 minučių prabėgiojęs Rytas, po 1 įvartį išspaudė Dinamika ir Oniksas-TEC.

Už geležinę gynybą patys save jau pagyrė El Dorado – pirmasis šį sezoną 0 to tikrai vertas. Po 1 prasileido Maracana ir Fortitudo, o daugiausiai – po 4 iš savo vartų traukė Rytas ir Oniksas-TEC.

SNAIPERIAI. Kai 4 komandos pelno 18 įvarčių, būtų naivu tikėtis kažkokių individualaus rezultatyvumo proveržių. Rezultatyviausiais turo žaidėjais tapo po 2 įvarčius įmušę Nikita Juščenko (El Dorado), Arnas Levonauskas (FK Fortitudo) ir Erikas Milašauskas (FC IndEx).

Snaiperių tope ir toliau pirmauja Artūras Jeršovas (Maracana) – 15 įvarčių, antras žengia Justinas Baltrimavičius (Dinamika) – 14 įvarčių. 

Per paskutinius 5 turus 11 įvarčių sumušęs A. Levonauskas pavijo Tadą Švaikevičių (Eagle Team) ir dabar abu turi po 13 goliukų. Top penketuką uždaro Gediminas Skrockas (Eagle Team) su 12 įvarčių.

DRAUSMĖ. Turas drausminiais ekscesais nepasižymėjo, tačiau arbitrai rado reikalą parodyti 4 geltonas korteles. Po 1 susirinko Dmitrij Raksa (IndEx) ir Martynas Rumkis (Eagle Team), bei Darius Baltiejus Jr. (Oniksas-TEC) ir Mantas Murauskas (Fortitudo).

PROGNOZĖS. Tikslių rezultatų Apžvalgininkas nenuspėjo, bet dvi teisingas baigtis iš keturių – tikrai taip. Nepavedė El Dorado ir Fortitudo, o Komandų garbę ir orumą apgynė savo tiesą įrodžiusios IndEx ir Maracana. 

Turo santykis – 2:2, o po 10 turų Komandos pirmauja 27:13. Bet čempionatas dar tik įpusėjo, čia dar nieks neaišku, pažėsim kaip viskas bus dar po 10 turų! Nors gal ir anksčiau pažėsim..

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: