2021-09-01

A divizionas. 16 turo anonsas

Tvarkaraščio sumanytojų sprendimu A diviziono trečio rato antras turas idealiai atitinka pirmo rato antrą turą ir antro rato pirmą turą. Ir iš čia išplaukia visai logiškas klausimas: tad koks gi bus šis turas? Ar toks kaip pirmame rate, o gal visgi - kaip antrame?
 
19.40



SKK Oniksas-TEC (18 taškų) - Maracana (23 tšk.) I Fanų ketvirtis

Šiais metais Maracana dar nelaimėjo prieš Eagle Team, nelaimėjo prieš Fortitudo, ir taip pat nelaimėjo prieš SKK Oniksas-TEC komandą. Pirmasis sezono susitikimas baigėsi pastarųjų laimėjimu 7:3, o antrasis - lygiosiomis 6:6. Ir taip nutiko po trijų iš eilės sezonų, kai Maracana Oniksas-TEC ekipą įveikė penkis kartus ir kartą sužaidė lygiosiomis.

Vis dėlto, pastarųjų savaičių tendencijos iškalbingai sufleruoja, kad Maracana pribrendo pergalei. Kaip jau visi pastebėjo, VFM auklėtiniai sezono viduryje kokybiškai atsinaujino, pasipildė ryškiais naujokais ir jau nebėra ta "sunki, lėta, pavargusi ir į save nepanaši" Maracana, kaip kad pirmo rato pabaigoje - antro pradžioje. 

Kita vertus, su Tomo Mikuckio, Gedimino Paberžio, Mariaus Aukštolio ir Andriaus Juzkiv atėjimu Maracana taip pat pasikeitė - ji jau nebe ta braziliškai žaižaruojanti technika, fintais ir įvarčiais, o serbiškai kieta, kovinga, atkakli ir darbšti. Ir, kas gal net svarbiausia - stabiliai renkanti taškus ir kovojanti dėl medalių.

Oniksas-TEC kolektyvui būtent stabilumo šį sezoną labiausiai ir trūksta. Sezono pradžioje puikių atkarpų, rezultatyvių proveržių, bet galiausiai žaidimas dviem frontais taip išbalansavo komandą, kad nuo paskutinio susitikimo su Maracana SKK Oniksas-TEC per 7 rungtynes surinko tik 7 taškus. 

Bet vis tiek, likus 6 turams Oniksas-TEC nuo tos pačios Maracana ekipos atsilieka 5, o ne trečioje vietoje esančio IndEx kolektyvo - 6 taškais. Tad lyg ir yra realūs šansai kabintis, grumtis ir tikėtis. Bet norint tuos šanus realizuoti - reikia laimėti. O tai paskutiniu metu dažniau nutinka Maracana ekipai.

PROGNOZĖ. 2:4

FK Dinamika (16 tšk.) - FC IndEx (24 tšk.) II Fanų ketvirtis

Nors iš pirmo žvilgsnio į turnyro lentelę gali susidaryti įspūdis, kad susitinka skirtingų svorio kategorijų komandos, bet neapsigaukite. Visų pirma, šiais metais A divizione apskritai nebeliko skirtumų tarp svorio kategorijų ir bet kas gali nugalėti bet ką. Antra, šį sezoną IndEx su Dinamika kapojosi taip įnirtingai, kad bendras rezultatas - 10:9 IndEx naudai.

Pirmame rate Dinamika pirmavo 2:0, bet IndEx sugebėjo atsitiesti ir išplėšė pergalę 3:2. Antrame rate po 18 min. IndEx pirmavo 5:0, bet Dinamika sugebėjo atsitiesti ir 36 min. jau pirmavo 7:5. Ir tik fantastinis IndEx užsispyrimas lėmė, kad per likusias 14 min. jie rado savyje jėgų dar dviem įvarčiams ir užbaigė mačą lygiosiomis 7:7. 

Antrame rate abi komandos buvo patekusios į nesėkmių ruožus. Prieš 15 turą Dinamika turėjo penkių pralaimėjimų seriją, o IndEx - trijų (tiesa, vienas iš jų - techninis pralaimėjimas Maracana ekipai). Bet 15 ture abi komandos susikaupė ir iššovė pergalingas salves: Dinamika 8:3 palaužė Rytą, o IndEx - 4:3 Fortitudo.

Sezono finišo tiesiąja komandos pasitinka skirtingose pozicijose - IndEx kovoja dėl medalių, o Dinamika stengiasi pabėgti nuo paskutinės vietos. Tačiau vargu ar tai turės įtakos komandų nusiteikimui ir motyvacijai, nes buvusių dvikovų patirtis rodo, kad tarpusavio dvikovose įmanomi net ir beprotiškiausi scenarijai.

PROGNOZĖ. 3:5

20.40



El Dorado (18 tšk.) - Fortitudo (29 tšk.) I Fanų ketvirtis

Šį sezoną abi El Dorado ir Fortitudo akistatos pasibaigė vienodu rezultatu - 2:1. Tik tiek, kad pirmame rate favorite vadinta El Dorado ekipa pralaimėjo, o antrame - jau be favoritų statuso - laimėjo. 

Būtina pastebėti, kad po antrojo tarpusavio susutikimo komandas turnyro lentelėje skyrė šešios pozicijos, bet tik 5 taškai. Nūnai Fortitudo yra 2-oje, o El Dorado - 5-oje vietose, bet taškų skirtumas - net 11. Taip nutiko dėl paprastos priežasties. Fortitudo po pralaimėjimo El Dorado ekipai per kitus šešis mačus surinko 16 taškų, o El Dorado - tik 7. 

Šią statistiką kažkiek padailino praėjusio turo rezai, nes Fortitudo po šešių nepralaimėtų rungtynių 3:4 užmynė ant IndEx minos, o El Dorado 4:1 susitvarkė su Oniksas-TEC ekipa.

Beje, po praėjusio turo įvykių natūraliai kyla klausimas, ko gi reikėtų tikėtis iš komandų 16 ture? IndEx parodė, kad atsarginis Fortitudo vartininkas Gabrielius Butkevičius visgi nėra nepramušama siena. Tuo metu El Dorado įrodė, kad nepaisant visų pakilimų ir nuopolių, jie yra nusiteikę ginti savo čempioniškas regalijas iki paskutinio atodūsio. 

Be to, nepamirškim, kad nepaisant skirtingo taškų kraičio ar užimamų vietų, šį sezoną abiejose rungtynėse vyko lygi, atkakli ir kieta kova, kurioje nugalėtoją lėmė smulkūs niuansai. Tikėtina, kad ir šį kartą bus lygiai toks pat scenarijus.

PROGNOZĖ. 3:2.

GREEN TOWN - FK Eagle Team (30 tšk.) - FK Rytas (13 tšk.)

Atrodytų, kad poroje, kur susitinka absoliutūs diviziono lyderiai ir absoliutūs autsaideriai klausimų dėl mačo baigties neturėtų būti. O visgi, jų yra. Nes šiais metais divizione ir absoliutūs lyderiai gali prasileisti nuo absoliučių autsaiderių. Ir beje, būtent taip antrame rate ir nutiko - Eagle Team ėmė ir 0:1 nusileido Rytui. Nors pirmame rate Ereliai buvo nušlavę varžovus rezultatu 8:2, bet 8 ture visos buvusios pergalės ir pasiekimai nesužaidė.

Po tų rungtynių Eagle Team vadovas Aleksandras Dergačiovas teigė, kad tokia baigtis - absoliučiai logiška, nes Erelių gretose tebuvo pusantro pagrindinės sudėties žaidėjo, tad net ir pačiam Aleksandrui teko išbėgti į aikštę. "Jei jau man pačiam teko išbėgti į aikštę, reiškia reikalai buvo labai prasti. Aišku, mes turėjome žaidybinį planą, kurio laikydamies galėjome pasiekti bent jau lygiąsias. Tačiau viena nedovanotina klaidelė lėmė, kad priešininkai įmušė pirmi, o mums to padaryti nepavyko“, – konstatavo Aleksandras.

Tuo metu Ryto komandos vadovas Olegas Miasniankin bene pirmą kartą galėjo pasidžiaugti, kad ne tik pavyko suburti pagrindinę sudėtį, bet ir žaidimo planas buvo įgyvendintas tobulai. "Komanda susirinko beveik optimaliai, žaidėme kovingai, drausmingai. Kalbėjome, kad turime laimėti galva, o ne kojomis. Taip ir įvyko. Stengėmės kuo mažiau klaidų daryti, neleisti varžovams kontratakuoti. Ir mums tai pavyko", – pastebėjo Olegas.

Po 8 turų komandas skyrė tik 6 taškai - arba dvi pergalės, kaip tada pastebėjo Olegas. Per kitas septynerias rungtynes Rytas iškovojo 1 pergalę ir patyrė 6 nesėkmes, o Eagle Team - 4 kartus laimėjo, 2 kartus sužaidė lygiosiomis ir 1 kartą pralaimėjo. Tad nūnai komandas skiria 17 taškų. Arba beveik šešios pergalės.

Likus 6 turams iki sezono pabaigos Rytas jau galvoja ne apie medalius ir Eagle Team gaudynes, o apie išlikimą A divizione. Po 15 ture patirto pralaimėjimo 3:8 su Dinamika pernykščiai diviziono bronzos medalių laimėtojai nusėdo į dugną, nuo 7-os vietos juos skiria 3 taškai. Tuo metu Eagle Team praėjusiame ture 2:2 sužaidė su Maracana ir to užteko, kad taptų vienvaldžiais diviziono lyderiais. Tiesa, nuo artimiausių persekiotojų Erelius skiria tik taškas, tad jokių garantijų lyderiai neturi.

Visgi, vargu ar Eagle Team reikia kokių nors paslaugų ar garantijų. Ereliai pastaruoju metu demonstruoja kokybišką žaidimą, renkasi taškus, ar bent jau nedovanoja jų savo konkurentams. Nėra jokių abejonių, kad šiose rungtynėse juos tenkins tik pergalė. Nebent Rytas dar kartą atliks patikrintą laiko manevrą "kuo mums sunkiau, tuo mums geriau". Bet vargu ar Eagle Team antrą kartą pakibs ant to pačio manevro.

PROGNOZĖ. 5:2.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: