2021-09-01

B divizionas. 16 turo anonsas

Įpusėjant antram ratui turėsime galimybę prisiminti sezono pradžią, nes 16 turas atkartos 2 turo reikalus. Tada daugelis dar tik pratinosi prie gyvenimo be karantino, mokėsi bėgioti po aikštės ketvirtį ir paspirti kamuolį. Dabar visi viską jau moka ir žino, tad belieka tas žinias panaudoti praktiškai.

19.40



Prima Line (32 taškai) - VU MIF (28 tšk.) III Fanų ketvirtis

Centrinė turo dvikova, kurioje susigrums antra ir ketvirta čempionato komandos. Pirmoji Prima Line ir VU MIF akistata gūdų 2021-ųjų pavasarį baigėsi kiek netikėta MFL debiutantų pergale 4:0. 

Tiesa, nors galutinis rezultatas lyg ir signalizuoja apie Prima Line persvarą, tačiau žinotina, kad nuo 8 iki 40 min. Prima Line pirmavo tik 1:0, o aikštėje vyko labai atkakli ir lygi kova. Tiesiog tam tikru momentu Prima Line pagaliau pasigavo pernelyg į rezultato lyginimą įsijautusius studentus ir įmušė antrą, po kelių minučių – trečią. O pabaigai pridėjo ketvirtą. 

Tada Prima Line atstovai neslėpė, kad jų koziris - geresnis pasirengimas sezonui. O VU MIF komandos nariai taip pat neslėpė, kad jų pasirengimas šlubuoja abiem kojom, bet taip pat dadūrė, kad stringanti sezono pradžia - įprastas dalykas.

Dabar galime konstatuoti, kad Prima Line turėjo ir daugiau kozirių anei tik geresnį pasirengimą sezono startui, o VU MIF tikrai palaipsniui įsibėgėjo ir priartėjo prie pirmojo diviziono trejeto. 

Praėjusiame ture Prima Line prarado 2 brangius taškus su Žalia Raudona komanda, o 14 ture VU MIF prarado visus 3 brangius taškus su MSC ekipa. Medalių trokštančios komandos daugiau tokios prabangos sau leisti nebegali, tad šiose rungtynėse kausis tik dėl pergalės.

PROGNOZĖ. 3:3.

FK Volcano (1 tšk.) - FK Alytis (37 tšk.) IV Fanų ketvirtis

O kol Prima Line ir VU MIF kaposis tarpusavyje, kitame ketvirtyje šurmuliuos diviziono lyderiai ir autsaideriai - FK Alytis ir FK Volcano. Galima neabejoti, kad Alytis viena akimi stebės PR ir VU MIF rungtynes, bet vargu ar tai jiems sukliudys pasiimti 3 taškus iš FK Volcano.

Pirmoji tarpusavio akistata baigėsi Alyčio pergale 12:5. Tuo metu tai buvo rezultatyviausia diviziono dvikova. Ir išbuvo tokia iki pat 15 turo, kai Volcano 1:18 nusileido FK Vilniečiai kolektyvui. Nesitikiu, kad Alyčio žaidėjai bus tokie sužvėrėję ir primuš daugiau nei 18 įvarčių. Bet kad primuš ir kad daug - abejonių nėra.

Be abejo, Volcano šį sezoną ne kartą įrodė, kad gali sėkmingai priešintis pajėgesniems varžovams ir, bent jau, nesileisti daužomiems į šipulius. Juk buvo kažkada ir 2:3 su International Vilnius, ir 1:4 su Vilniečiais, ir 3:5 - su Novovileisk. Bet dažniausiai taip nutikdavo dėl varžovų abejingumo, atsipalaidavimo, nenusiteikimo. 

O sezonui judant link finišo tiesiosios dėl aukščiausių vietų kovojančios komandos supranta, kad nebegali atsipalaiduoti ir stengiasi ne tik laimėti, bet ir pasigerinti įvarčių balansą. Gal Alyčiui tai ir nelabai aiktualu, nes jų balansas ir taip geriausias. Bet laimėti jie tikrai norės. Ir laimės. 

PROGNOZĖ. 0:8

20.40



MSC (10 tšk.) - FK Riešė (18 tšk.) III Fanų ketvirtis

Pirmame rate, o tiksliau - jo pradžioje, MSC komanda savimi įrėmino sąvoką "patrankų mėsa". Pirmame ture per MFL senbuvius 11:1 pervažiavo Žalia Raudona, o antrame - net 13:1 pasismagino Riešė.

Bet dabar situacija stipriai kitokia, o patrankų mėsos vaidmenį vis dažniau atlieka Riešės komanda. Per paskutines penkias rungtynes Riešė prasileido 30, įmušė - 7, ir surinko lygiai 0 taškų. Tuo metu MSC pirmą ratą uždarė 2:8 su Vilniečiais, bet antrame rate per keturis mačus iškovojo tris pergales ir patyrė vieną nesėkmę, bendru rezultatu - 14:12. 

Kalbant paprasčiau, dabar MSC turi 2 iš eilės laimėtų, o Riešė - 5 iš eilės pralaimėtų rungtynių serijas. Ir nors tai absoliučiai negarantuoja, kad MSC daužys, mėtys ir vėtys varžovus, tačiau jėgų balansas ryškiai pasikeitė. 

Juo labiau, kad tose pirmojo rato rungtynėse MSC vartus saugojo absoliučiai paskutinės vilties vartininkas, o gynyboje žaidė bet kas ir bet kaip. Nūnai vartuose tvirtai abiem kojom stovi Julius Kiveris, o apie gynybą geriausiai pasako faktas, kad VU MIF ir WorldOne United į MSC vartus bendromis pastangomis sugebėjo sumušti tik 2 įvarčius.

PROGNOZĖ. 3:2.

SFK Novovileisk (27 tšk.) - FC Žalia Raudona (18 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Bene didžiausią intrigos užtaisą savyje nešančios rungtynės. Sezono pradžioje atrodė, kad Žalia Raudona potencialiai gali grumtis dėl pačių aukščiausių vietų, o to potencialo blyksnį pamatėme 2 ture, kai Darvydo Šerno ir Roberto Šuškevič vedamas ŽR komanda 5:3 įveikė ambicingą ir taip pat pašėlusio potencialo kupiną SFK Novovileisk kolektyvą.

Bet po laimėtų pirmų dviejų turų, per kitus 13-a Žalia Raudona surinko tik 12 taškų, o Novovileisk - 24. Ir dabar Naujosios Vilnios komanda tęsia kovą dėl medalių, o Žalia Raudona tegali simboliškai dalyvauti toje kovoje savo nuožiūra keisdama kitų komandų perspektyvas.

Taip 13 ture nutiko su International Vilnius komanda, kurią Žalia Raudona paliko be taškų, panašiai praėjusiame ture nutiko su Prima Line komanda, kuri vietoje planuotų 3 taškų iš Žalia Raudona ekipos išpešė tik 1. Tikėtina, kad panašų scenarijų Žalia Raudona rengia ir Novovileisk futbolininkams.

Tik tiek, kad paskutiniu metu Novovileisk atrodo labai rimtai ir net - grėsmingai. 10-12 turuose Naujosios Vilnios ekipa patyrė tris nesėkmes iš eilės ir tuo metu atrodė, kad į rigną tuoj skries baltas rankšluostis. Bet 14 ture SFK 5:4 palaužė Alytį, vėliau 5:3 nugalėjo Volcano, o praėjusiame ture 5:2 įveikė ir International Vilnius. Pergalinga serija sustiprino Novovileisk ambicijas ir tikėjimą savimi, o noras atsirevanšuoti su Žalia Raudona tik dar labiau įkaitins emocinį rungtynių foną.

PROGNOZĖ. 4:3.

21.40



FK Eksperimentas (14 tšk.) - FK Vilniečiai (31 tšk.) III Fanų ketvirtis

Pirmoje tarpusavio dvikovoje naujai persikūrę Vilniečiai po kietos ir emocingos kovos 2:1 įveikė iš A diviziono užsukusį Eksperimentą. Tuo metu tai buvo panašu į lygių varžovų akistatą, kurioje sėkmė šyptelėjo vieniems, o ne kitiems. 

Nuo to laiko nutekėjo 13 turų ir dabar Vilniečiai užima trečią, o Eksperimentas - trečia nuo galo vietas. Vilniečiai turi įspūdingą 8 nepralaimėtų rungtynių seriją, kurios eigoje iškovojo 7 pergales, kartą sužaidė lygiosiomis, įmušė 54, o praleido 11 įvarčių. Kad būtų ryškesnis įspūdis - per pirmus 7 čempionato turus Vilniečiai laimėjo 3, o pralaimėjo - 4 kartus, įmušė 17, o praleido - 20 įvarčių.

Reikia pasakyti, kad ir Eksperimentas paskutiniu metu rodė gyvybės požymius. Atėmė taškus iš International Vilnius, įveikė Riešę, kapojosi su Alyčiu ir Prima Line. Bet paskutiniame ture 1:6 nusileido VU MIF komandai ir šiek tiek numetė gazą. 

Tikėtina, kad net ir su visu gazu Eksperimentas šioje sezono stadijoje neturėtų rimtesnių šansų palenktyniauti su visais keturiais ratais varomu Vilniečių mechanizmu. Kovos be abejo kad netruks, bet jos šiais metais niekam ir niekada netrūksta.

PROGNOZĖ. 2:6.

FC International Vilnius (25 tšk.) - WorldOne United (22 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Abi komandos šiame sezono etape tyrinėja transcendentines erdves, tokias kaip ir niekieno žemes. Tarsi ir būtų galima pabandyti sudalyvauti medalininkų gaudynėse, bet tarsi jau gal ir per vėlu. Iš apačios taip pat niekas pernelyg nespaudžia, tad taip visai patogiai galima būtų ir užbaigti sezoną 6-7 vietose, nes nei kažkur aukštai pakilsi, nei kur ten giliai nukrisi.

Visgi, labai tikėtina, kad nuobodu šiose rungtynėse nebus. Pirmoje tarpusavioje dvikovoje International Vilnius laimėjo 3:0, bet tada rungtynėse lūžis nutiko gan kontroversiškomis aplinkybėmis, kai pirmo kėlinio pabaigoje teisėjui nepastebėjus kamuolio pabėgimo už galinės linijos IV futbolininkai išspaudė pirmą įvartį. Antrame kėlinyje ne juokais įpykę WOU vyrukai metėsi į priekį, apnuogino savo gynybinius įtvirtinimus - ir buvo nubausti dar dviem įvarčiais.

Bet antroje sezono dalyje WorldOne United iš kietos ultragynybinės komandos transformavosi į visai smagiai atakuojančią, o galingai sezoną pradėjęs International Vilnius išsibalansavo ir pradėjo taškytis taškais. 

Antrame rate IV per keturis mačus susirinko tik 3 taškus, o WOU - 6. Abi komandos turnyrinėje lentelėje stovi viena šalia kitos, ir vieniems, ir kitiems pergalė leistų nuslopinti po praėjusio turo nesėkmių užsilikusį kartėlį. Bet esminių pokyčių sezone vargu ar benutiks.

PROGNOZĖ. 3:4.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FC Žalia Raudona210168-23
7FK Dinamika210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: