2021-09-06

A divizionas. Kam reikalinga bronza?

Antrasis lemiamo - trečiojo rato turas parodė, kad čempionato lyderiai juda savo ritmu, o visos kitos komandos - bele kaip. GREEN TOWN - FK Eagle Team bei FK Fortitudo laimėjo (nors ir minimaliai), o štai IndEx bei Maracana pralaimėjo - ir sulig tuo užgimė klausimas: gal kam reikia bronzos medalių? 

Auksas ir sidabras per likusius penkis turus aiškinsis tarpusavyje, o štai dėl trečiojo medalių komplekto gali sukovoti ne tik IndEx ar Maracana, bet ir SKK Oniksas-TEC, ir FK Dinamika, ir gal net El Dorado (jei Fortūna pagaliau atsisuks į juos veidu).

REZULTATAI.



ŠAUDYKLA. SKK Oniksas-TEC ir Maracana tarpusavio rungtynės šį sezoną stebina rezultatyvumu: buvo 7:3, buvo 6:6, o dabar turim - 8:5. Ir tai gal tik trečdalis visų progų virto įvarčiais. 

Jei iš Onikso-TEC komandos tokio žaidimo be gynybos buvo galima tikėtis, tai Maracana nustebino. Paskutiniu metu Vilniaus futbolo mokyklos marakanščikai buvo persiėmę serbiška futbolo kultūra ir demonstravo drausmingą, griežtą, gynybinio pobūdžio, bet efektyvų futbolą. O šį kartą sužaidė kaip tikri brazilai, tik tiek, kad įmušti daugiau už varžovus nesugebėjo.

Be abejo, prie to prisidėjo ir svarbių gynybinio plano žaidėjų trūkumas, ir vartininko pozicijoje ne visada užtikrintai žaidęs Gražvydas Bučys. Du įvarčiai praleisti po tiesioginių baudos smūgių, keli - po nesėkmingai atremtų smūgių. Kita vertus, Oniksas-TEC irgi pasistengė maksimaliai apsunkinti varžovų gynėjų gyvenimą ir susuko ne vieną gražią kombinaciją. O kai kurias iš jų pavertė gražiais įvarčiais.



Kita vertus, gražių kombinacijų bei neprastų įvarčių turėjo ir Maracana. Kai Gediminas Paberžis ir Tomas Mikuckis rungtynių pradžioje be rimtesnio varžovų pasipriešinimo smeigė kelis įvarčius, atrodė, kad Maracana šiose rungtynėse laimės pasišvilpaudama. Bet dar pirmame kėlinyje Oniksas-TEC atsakė savo keturiais įvarčiais, ir pasišvilpavimą pakeitė nusivylimo atodūsiai.

Bet Maracana nepasidavė. Antrame kėlinyje Marius Aukštolis, Ilgar Tanriverdijev ir Tomas Šerpenskas pelnė tris įvarčius iš eilės ir 36 min. geltoniej pirmavo 5:4. Atrodė, kad būtų pats metas sustiprinti gynybinius įtvirtinimus, neleisti varžovams žaisti, numušti tempą. Bet braziliško futbolo skonį pajutusi Maracana toliau veržėsi į priekį, tuo pačiu atsakinėjo ir Oniksas-TEC futbolininkai. Ir galiausiai paaiškėjo, kad kiek jaunesnės jų kojos buvo eiklesnės ir tikslesnės. Valdemar Šaveiko, Mykolas Antušas ir - pabaigai - Deividas Linauskas sumušė keturis įvarčius iš eilės ir atvedė Oniksas-TEC komandą į pergalę.


O tuo pačiu ir priartino prie bronzos medalių. Bet dėl jų, kaip žinia, gali pakovoti beveik visos diviziono komandos.

DŽIAUGSMAS. Po rungtynių Maracana sunkiai atsiduso dėl praleistos progos sutvirtinti pozicijas pirmame diviziono ketverte, o SKK Oniksas-TEC pasidžiaugė, kad net ir be visos eilės pagrindo žaidėjų, su jaunais ir perspektyviais talentais, pavyko iškovoti puikią pergalę.

"Jei kas prieš sezoną pasakytų, kad per 3 MFL sezono rungtynes  į Maracanos vartus įmušime 21 įvartį, vargu, ar patikėtumėme patys.😱  Tiesa, vakar MFL "brazilai" buvo "sugrįžę" į rungtynes nuo 2:4 iki 5:4, bet tas penktasis Maracanos įvartis tapo jau paskutiniu varžovų akordu ir kitus įvarčius mušėme tik mes. 

Vasaros metu futbolo rinką Europoje drebino įspūdingi transferiai. VFM Maracaną sustiprino net 4 naujokai, bet vakar aikštelėje spindėjo mūsų šio sezono naujokas Valdemar, kuris spėjo visur. Puikiai žaidė nugara, veržėsi aikštės viduryje, pelnė hattricką, išdalino turbūt 8 perdavimus (tik pusė iš jų virto įvarčiais) , kovojo už save ir komanda, ne tik veiksmais , bet ir žodžiais su teisėju ir varžovais, kurie nelabai rado kitų būdų kaip stabdyti Valdę, kaip tik jį pargriauti. Fantastiškas pasirodymas, tikimės, kad tokiu dar pamatysime šiemet," - vylėsi SKK Oniksas-TEC Facebook paskyros raštininkas. 


ŠAUDYKLA-2. Įdomūs dalykai dėjosi ir antrame Fanų ketvirtyje, kur Dinamika ir IndEx taip pat surengė futbolo šaudyką ir prišaudė 10 (oficialiai) ar 11 (neoficialiai) įvarčių. Oficialus rungtynių rezultatas - 8:2 Dinamika naudai. Neoficialus - 8:3, bet paskutinis IndEx įvartis absoliučiai niekm nerūpėjo, tad net ir rungtynių arbitras Artiomas Gutovskis jo į statistiką neįtraukė.

Tiesą sakant, susidarė įspūdis, kad šios rungtynės nelabai rūpėjo ir visai IndEx komandai. Pirmame kėlinyje indexai prasileido keturis įvarčius, o pertraukos metu komandos vadovas Olegas Romanovskis pasiūlė nedaryti sau gėdos ir skirstytis. Žaidėjai pasiūlimui nepritarė ir antrą kėlinį pradėjo energingiau, ko pasėkoje Eduard Grudinskij ir Valdemar Voinič dviem įvarčiais pakurstė kažkokią intrigą.

Bet Dinamika aną ketvirtadienį buvo aukštumoje. Komandos vadovas Sergejus Viliavinas dirigavo žaidimui iš vartininko aikštelės, puolėjas Vitalij Zubko individualiais prasiveržimais taršė IndEx gynybą it šiltą vilną, jam sėkmingai talkino ir kiti dinamiškieji - Vladimir Zadneprovskij, Deividas Golubickas, Darius Jankauskas, Arnoldas Gerasimovas, Paulius Malinauskas ir t.t. 

Gal dėl to, kad šį kartą aikštėje nebuvo piktojo Dmitrijaus Raksos, IndEx gynyba labai draugiškai pasitikdavo Dinamikos atakuojančius žaidėjus ir leido jiems be didesnio pasipriešinimo bombarduoti vartus. Ir jei ne stačiakampyje stovėjęs Paulius Bartaševičius, tikėtina, kad įvarčių būtų kritę ne 8, o bent 16. 

Kita vertus, Dinamika pergalei užteko ir 8. Po rungtynių S. Viliavinas leido sau pastebėti, kad galimai tai buvo geriausias sezono pasirodymas. "Nors ir praėjusiame ture įmušėme 8 įvarčius ir laimėjome, bet šios rungtynės, manau, buvo geriausios šį sezoną. Sužaidėme beveik be klaidų, visi vyrai žiauriai gerai atidirbo, gal tik antro kėlinio pradžioje, kai prasileidome du įvarčius, šiek tiek supanikavome, bet po to užsivedėme, žaidėme iki galo ir pelnytai laimėjo. Varžovai irgi šaunuoliai, turėjo ir jie progų, bet vien turėti neužtenka, reikia dar ir įmušti. Kita vertus, net ir antrame kėlinyje mes tų progų turėjome gerokai daugiau, tik ne visas realizavome", - konstatavo Dinamika vadovas.


Po 16 turų IndEx su 24 taškais liko 3-ioje vietoje, bet 6-oje pozicijoje esanti Dinamika nuo jų atsilieka tik 5 taškais. "Manau, kad jei mes tokį pat žaidimą rodytume visose rungtynėse, mums to tikrai užtektų ne tik trečiai, bet ir dar aukštesnei vietai. Drąsiai. Dabar mus nuo trečios vietos skiria 5 taškai, turime pranašumą prieš IndEx, dar liko penki turai, tad mes tikrai dar pakovosime", - pažadėjo S. Viliavin.

ŠVENTĖ. Pirmoje turo dalyje komandos prišaudė 23 (arba 24) įvarčius. Antroje turo dalyje į areną žengė dvi geriausius gynybinius rodiklius puoselėjančios komandos - ir įvarčių fontanai nuseko.

Per pirmus 15 turų FK Fortitudo ir El Dorado buvo prasileidę po 34 įvarčius. Po 16-o turo Fortitudo liko su tais pačiais 34-iais, o El Dorado - jau su 35-iais. Taip, atkakliose, gynybinio pobūdžio rungtynėse nugalėtoją nulėmė vienas įvartis. O jį 43 min. pelnė Fortitudo žaidėjas Matas Venslauskas. Galva. Po skersiniu.


El Dorado komandai pralaimėjimas paliko tik su teorine fizika susijusias galimybes apginti čempionų titulą. Gal dar ir tikimybių teorija suteiktų kokį nors šansą, bet šio sezono MFL  realybėje titulas jau prarastas. Tik kol kas dar neaišku, kas jį perims - Fortitudo ar Eagle Team?


Tuo metu antrą kartą šį sezoną El Dorado ekipą įveikę Fortitudo futbolininkai po rungtynių audringai pasidžiaugė laimėjimu ir ne mažiau audringai pasveikino su ateinančiu jubiliejiniu 30-mečiu Andrių Viktoravičių. O to sveikinimo aidai dar ilgai skambėjo sutemų gaubiamo Fanų stadiono skliautuose.


O apie rungtynes nugalėtojai nedaugžodžiavo. "Kovoti prieš El Dorado dar niekada nebuvo lengva todėl nenuostabu, kad ir šį kartą tai buvo labai įtemptos, vieno įvarčio varžybos. Žaidimo eigoje progų pasižymėti turėjome tiek mes, tiek El Dorado, tačiau į rikiuotę pagaliau grįžęs Titas buvo tiesiog nuostabus ir ne kartą vertė geltonuosius ir jų fanus imtis už galvų. 

Galų gale, 43-čią minutę po aukšto Lauryno perdavimo į baudos aikštelę Matui pavyko pelnyti įvartį galva ir išvesti mus į priekį bei pasiimti taip reikalingus 3 taškus. 

Tiesa, El Dorado po varžybų neslėpė nuoskaudos ir turėjo priekaištų fortūnai ir negali su jais visiškai nesutikti, tačiau šioj vietoj nori nenori peršasi sena ir gera patarlė - sekasi geriausiems", - konstatavo Fortitudo Facebook paskyra.


GERIAUSI. Kad sekasi geriausiems - šį teiginį patvirtino ir Eagle Team. Diviziono lyderiai į kovą su diviziono autsaideriais - FK Rytas ekipa, stojo be trijų pagrindinių savo gynybinių stulpų, bet vis tiek sugebėjo pasiimti 3 taškus.

"Nepasiant mums įprasto greito įvarčio 2 minutę į savo vartus mes žaidėme dinamiškai, pakankamai greitai ir didžiąją varžybų dalį buvome savo likimo kalviai. Minusas tame jog varžovai įmušė visus 4 įvarčius po aukštų užmetimų į vartininko aikštelę. Viską praleidome po smūgių galva arba dir-dir pažeme į vartų kampą. Nieko, viskas gerai, susireguliuosim", - po pergalės 5:4 akcentus sudėliojo Eagle Team Facebook paskyros analitikas.


Kita vertus, Ryto ekipai pralaimėjimas buvo ypač skaudus, nes komanda šį kartą surinko bene optimaliausią sudėtį ir labai rimtai kabinosi lyderiams į atlapus. Ir netgi pirmavo po 2 min. pelnyto Alverto Šaveiko įvarčio. O pirmo pabaigoje tas pats A. Šaveiko antru pataikymu sumažino Ryto atsilikimą iki minimumo (2:3).

Tačiau atakuojantis-kūrybinis Eagle Team potencialas buvo didesnis. Antro kėlinio pradžioje Pavelas Pelakauskas ir Tadas Švaikevičius padidino savo komandos pranašumą iki 3 golasų (5:2), ir nors vėliau Rytas dar dviem įvarčiais atkūrė intrigą, bet jos pilnai realizuoti nebesugebėjo.

Po rungtynių Ryto vadovas Oleg Miasniankin puse lūpų užsiminė, kad gal jau tikrai metas ruoštis pažinčiai su B divizionu. Nusileisti, persigrupuoti, prisiminti pergalių ir įvarčių skonį - ir grįžti ant balto žirgo į A divizioną. 

Aišku, apie tai dar kiek ankstoka. Visgi, liko dar 5 turai, nuo 7-os vietos divizione skiria tik 5 taškai, o artimiausiame ture kaip sykis ir bus galimybė pasiaiškinti su ta 7-a komanda, kuriems gi būtų prasmingiau 2022 metais patyrinėti B diviziono gelmes?

RIKIUOTĖ. Po 16 turų diviziono lyderius Eagle Team ir Fortitudo skiria tik taškas. Jei per kitus keturis turus išliks panaši situacija, tikėtina, kad 21 ture MFL bendruomenės lauks sezono desertas.

Bronzinėje partijoje dalyvauja IndEx, Maracana, Oniksas-TEC ir Dinamika. Po 16 turo paaiškės, kad gal dalyvauja ir El Dorado. Nes šiuo metu su čempionais nieks neaišku.



STATISTIKA. Komandos per turą sumušė oficialius 33 įvarčius, arba po 8,25 įvarčiaus per rungtynes. 

Rezultatyvumu žybtelėjo po 8 įvarčius pelniusios Dinamika ir SKK Oniksas-TEC. Dinamikai tai buvo antras turas su 8 įvarčiais, o štai Oniksas-TEC padarė išvadas po praėjusiame ture pelnyto 1 goliuko. 

Po 5 įvarčius pramušė Maracana ir GREEN TOWN - FK Eagle Team, 4 - Rytas.

Kukliausiai prie bendro įvarčių kraičio prisidėjo ant 0 turą pražaidusi El Dorado, vos 1 įvarčio absoliučiam katarsiui pakako Fortitudo ekipai, su 2 užfiksuotais pataikymais turą atstovėjo IndEx.

Sausus vartus išsaugojusi Fortitudo ekipa pademonstravo geriausią gynybą, tik per plauką (tiksliau - 1 įvartį) atsiliko El Dorado. Kita vertus, tatai ir nestebina, nes abi komandos divizione pasižymi geriausia gynyba.

Kas stebina - tai tik 2 įvarčius prasileidusi Dinamika. Kaip komandai su prasčiausiais gynybiniais rodikliais - labai solidus pasirodymas.

Po 8 iš savo vartų tinklo traukė Maracana ir IndEx, po 5 - Oniksas-TEC ir Rytas, 4 - Eagle Team.

SNAIPERIAI. Gal logiškai susidėliojo, kad turo rezultatyviausius subrandino rezultatyviausios komandos. Snaiperio gairelę priėmė 4 įvarčius pelnęs Dinamika legionierius Vitalij Zubko, 3 sumušė SKK Oniksas-TEC puolėjas Valdemar Šaveiko.

Po 2 įvarčius sumušė penkia žaidėjai: Matas Muravjovas (Oniksas-TEC), Ilgar Tanriverdijev (Maracana), Tadas Švaikevičius (Eagle Team) ir Albertas Šaveiko bei Vitalijus Viršilo (abu - FK Rytas).

Diviziono snaiperių rikiuotės viršūnėje išsilaikė Arnas Levonauskas. Nors šį turą Fortitudo įvarčių mašina nepasižymėjo, bet jo sąskaitoje - 21 įvartis. Antras su 17 golasų žengia Gediminas Skrockas (Eagle Team), 16 turi Justinas Baltrimavičius (Dinamika), 16 - Artūras Jeršovas (Maracana), 15 - T. Švaikevičius (Eagle Team).

DRAUSMĖ. Per ketverias rungtynes arbitrai parodė tik 2 geltonas korteles. Jų autoriais tapo Gediminas Paberžis (Maracana) ir Tomas Tubutis (El Dorado). Gediminui tai, beje, jau antra geltona kortelė. O po trečios, kaip sakoma, ateina laikas pailsėti.

PROGNOZĖS. Apžvalgininko prognozių požiūriu - nevykęs turas. Maracana, IndEx ir El Dorado nepateisino sudėtų vilčių ir tik Eagle Team padarė tai, kas ir buvo prognozuota - laimėjo. Tiesa, prognozėje Erelių pergalė buvo įrašyta 5:2, ir iki 38 min. būtent toks ir buvo rezultatas.

Deja, po to Ereliai prasileido dar du golasus - ir prognozės tikslumas nuėjo iš paskos.

Žodžiu, turo santykis 1:3. O bendras sezono rezultatas - 39:26 Komandų naudai.

TURO RINKTINĖ.


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: