2021-09-06

B DIVIZIONAS. Alytis siunčia linkėjimus persekiotojams

16 turas ypatingų staigmenų nepateikė. Nebent staigmena laikytume sausą VU MIF pergalę prieš Prima Line ekipą, ar WorldOne United laimėjimą prieš International Vilnius. Visur kitur pergales pasiėmė aukštesnes pozicijas turnyro lentelėje užimančios komandos.

O bene didžiausiais laimėtojais po turo jautėsi FK Alytis futbolininkai.

REZULTATAI.



REVANŠAS. Nugalėtojų titulą ginantis Alytis prieš 16 turą 5 taškais pirmavo prieš artimiausius persekiotojus - Prima Line ekipą. Po turo atstumas tarp Alyčio ir PR komandos padidėjo iki 8 taškų. Tuo pasirūpino puikias rungtynes sužaidusi ir VU MIF komanda, laimėjusi tarpusavio mačą su Prima Line 3:0. 

Galingi ir tvirti VU MIF puolėjai terorizavo Prima Line gynybą, o prie savo vartų studentai gan sėkmingai stabdė savo smogiamojo atakuojančio dueto - Žydrūno Germano ir Almanto Tamulionio neturėjusius varžovus. Du įvarčius nugalėtojams pelnė Daniel Šaputko, fantastišku tolimu šūviu pasižymėjo ir gynėjas Šarūnas Laurinavičius.

"Žaidėme antru numeriu, gynėmės ir kontratakavome. Pirmame kėlinyje įmušėme, antrame pridėjom vieną - ir pelnytai laimėjome. Noriu pasveikinti Šarūną, nuostabus įvartis iš aikštės vidurio, gaila, kad niekas jo neįamžino. Labai maloni pergalė, juo labiau, kad pirmame rate Prima Line ekipai pralaimėjome sausai 0:4, tad šį kartą labai norėjome atsirevanšuoti", - po rungtynių MFL LIVE eteryje teigė VU MIF komandos atstovas Ignas Kunickas.



Šiomis rungtynėmis pasibaigė 6 turus trukusi Prima Line nepralaimėtų mačų serija. Tiesa, kitame ture PR turės puikią progą pradėti naują seriją, bet kovoti dėl aukščiausių pozicijų bus gerokai sunkiau.

PADĖKA. Tuo pat metu kitame ketvirtyje savo reikalus tvarkėsi ir Alytis. Tiesą sakant, gausiai susirinkę alytiškiai matomai net ne viena, o abiem akimis sekė įvykius VU MIF ir Prima Line ketvirtyje, nes savo rungtynes su FK Volcano laimėjo tik 7:4. 

Įdomiausia, kad absoliutūs B diviziono autsaideriai po pirmų 25 minučių pirmavo 3:2, o 43 min. Pavel Andruškevič dar kartą pakurstė intrigėlę sumažinęs oranžinių atsilikimą iki 4:5. Tačiau alytiškiai susikaupė, suspurdėjo, Teisis Leskaukas ir Benas Paulėkas pridėjo po įvartį - ir čempionai iš Fanų stadiono išėjo neslėpdami geros nuotaikos.

"Ačiū už pergalę, - po rungtynių VU MIF ekipos puolėjui Ignui Kunickui padėkojo Alyčio idėjinis lyderis Mykolas Adamavičius. - 8 taškai, žinai?".
"Sezonas dar nesibaigė", - atsakė Ignas. 

O paskui pratęsė: "Mūsų tikslas yra aukščiausia vieta, ir mes siekiame jos nesidairydami į varžovus. Nesvarbu, kiek taškų turi Alytis, svarbiausia, kad mes susirinktume savo taškus. Pernai jau buvome panašioje situacijoje, kai ilgą laiką pirmavome, bet pabaigoje kelios nesėkmės lėmė, kad pirmoje vietoje finišavo Alytis. Suprantame, kad dabar pavyti Alytį bus sudėtinga, bet jei jie suklys, mes bandysime tuo pasinaudoti. Jei rinksimės tokia sudėtimi, kaip kad šį kartą, manau, kad visus galime nunešti".

Patvirtinti savo žodžius realiais darbais I. Kunickas ir VU MIF galės jau 18 ture, kai susitiks su tuo pačiu Alyčiu. Tikėtina, kad po tų rungtynių galutinai paaiškės kokios spalvos medalių šį sezoną gali tikėtis studentai. Arba - kokios gali jau nesitikėti.

ATSAKOMYBĖ. Šiame ture pasibaigė dar dvi serijos: po dviejų laimėtų rungtynių į dugną smigo MSC, o Riešė po penkių iš eilės nesėkmių pagaliau prisiminė pergalės skonį. Taip jau gavosi, kad abi serijos baigėsi tose pat rungtynėse. 

Nors Apžvalgininkas prognozavo MSC pergalę 3:2, bet Riešė su tuo nesutiko ir laimėjo 6:1. Tiesa, po pirmo kėlinio persvara siekė tik 2 įvarčius (2:0), bet antrame MSC gynyba galutinai pabyrėjo - ir prasileido dar 4. O atsakė vos 1. 

"Varžovai žaidė neblogai, bet prisidarė daug klaidų, o jos virto mūsų įvarčiais. Pirmame kėlinyje jie dar laikėsi, bet antrame galiausiai mes pratrūkome įvarčiais ir viskas buvo baigta", - po rungtynių konstatavo Riešės vadovas Tomas Guiskis. 

Vos antrą pergalę per paskutines 9 rungtynes iškovojusios Riešės komandos vadovas teigė, kad problemų kilo dėl sudėties komplektacijos spragų. "Vasarą buvo tikrai sunku surinkti pajėgiausią sudėtį, traumos, atostogos, kiti dalykai. Turėjome tikrai gilią duobę, tikiuosi, kad ši pergalė padės mums iš tos duobės išlipti", - vylėsi T. Guiskis.
 

Tuo metu MSC komanda po rungtynių jokių lūkesčių neturėjo. Pripažinę, kad varžovai buvo tiesiog geresni, MSC atstovai pastebėjo, kad meškos paslaugą komandai padarė ir Apžvalgininko prognozė, kurioje pergalė buvo skirta MSC ekipai. Esą ji suformavo niekuo nepagrįstą iliuziją, kad Riešė bus nugalėta. O realybė buvo visiškai kitokia. 

Viena vertus, apmaudu, kad keli skaičiukai anonse taip pakeitė komandą. Kita vertus, motyvacija - galinga jėga. Ir tuo šį sezoną įsitikino ne tik MSC.

MOTYVACIJA. Štai SFK Novovileisk 2 ture 3:5 nusileido Žalia Raudona komandai. O 16 ture siekdami atsirevanšuoti varžovus įveikė 1:0. SFK Novovileisk Facebook paskyroje rašoma, kad papildomos motyvacijos jiems suteikė ir tas faktas, kad komanda turėjo seriją iš 3 pergalių ir labai norėjo pratęsti ją iki keturių, nes klubo istorijoje tokio pasiekimo dar nebuvo. 

Papildomos motyvacijos Naujosios Vilnios komandai suteikė ir Žalia Raudona gretose žaidžiantis Darvydas Šernas. Novovileisk ekipa įsiminė, kad būtent Darvydo žaidimas pirmame tarpusavio susitikime lėmė Žalia Raudona komandos pergalę. O dar tiksliau - ne Darvydo žaidimas, o pernelyg mandagus ir minkštas Novovileisk žaidimas su Žalia Raudona lyderiu. Todėl šį kartą buvo nuspręsta žaisti kietai ir agresyviai. Ir sprendimas pasiteisino.

Kova tikrai buvo kieta, atkakli ir gan apylygė. Progų turėjo abi komandos, bet vienintelį kartą pasiųsti kamuolį į vartus pavyko SFK ekipos žaidėjui Mantui Miklaševičiui. Antrame kėlinyje -Žalia Raudona vis didesnėmis pajėgomis atakavo, Novovileisk - vis pavojingiau ir aštriau kontratkavo, bet kai iš kelių metrų sugebi prašauti virš vartų - įmušti būna labai sunku.
 
Žalia Raudona rizikavo ir baigiantis mačui turėjo kelias progas lyginti rezultatą, bet net ir žaidžiančiam komandos treneriui Robertui Šuškevič nepavyko pataikyti į vartus. O jei kam  ir pavykdavo, Novovileisk ekipos vartininkas Povilas Lovčikas viską traukė.

"Dvikova buvo apylygė ir iki paskutinės minutės nebuvo aišku, kaip ji užsibaigs.

Vienareikšmiškai vienas geriausių savo rungtynių šį sezoną sužaidė mūsų vartininkas Povilas Lovčikas. Rodydamas katės reakciją, Paša patraukė net kelis 100%-inius varžovų smūgius. 

Tačiau daug pastangų įdėjo ir mūsų gynėjai bei saugai. Drausminga gynyba ir greitos kontros išplėšė mums pergalę", - rungtynes apibendrino SFK Novovileisk Facebook paskyra.
 
Pergalė priartino Novovileisk ekipą prie trečioje vietoje esančios Prima Line komandos, ne per toliausiai - ir Vilniečiai. Tačiau pastarieji į priekį skrieja kreiseriniu greičiu ir nerodo jokio noro laukti atsiliekančių.

PRETENDENTAI. Jei Novovileisk gali pasidžiaugti 4 pergalių serija, tai FK Vilniečiai turi net 9 nepralaimėtų mačų seriją, bet kurią iškovojo 8 pergales ir tik kartą sužaidė lygiosiomis.

16 ture Vilniečiai užtikrintai 8:4 įveikė FK Eksperimentas ekipą. Jau per pirmas 8 min. kamuolys tris kartus pabuvojo Eksperimento vartuose, 33 min. Vilniečiai pirmavo 5:0, ir tik baigiantis kėliniui šiek tiek atsipalaidavo ir leido varžovams taip pat pasidžiaugti rezultatyviomis atakomis. 
 

Ketvirtą pergalę iš eilės iškovojusių Vilniečių gretose rezultatyviais smūgiais pasižymėjo net 8 futbolininkai iš 13 registruotų. Nuotaiką turėjo pakelti ir žinia, kad po Prima Line nesėkmės būtent Vilniečiai tapo pagrindiniais Alyčio persekiotojais ir pretendentais į kovą dėl pirmos vietos. Tik komandos kapitonas Tomas Rudzianiec džiaugsmu dėl to nespirgėjo.

"Mus skiriantys 6 taškai - didelis atstumas. Ypač tokiame formate, kai mums dar liko žaisti su pajėgiomis komandomis. Aišku, niekas dar neprarasta, turime rinktis taškus ir tikėtis, kad Alytis dar kažkur suklups, kad paskutiniame ture dar galėtume kovoti su jais dėl pirmos vietos. Pernai mums to padaryti nepavyko, tikiuosi, kad šiais metais viskas bus kitaip", - pareiškė T. Rudzianiec.
 

B diviziono tvarkaraštis taip surėdytas, kad paskutiniame ture susitiks Alytis ir Vilniečiai. Kad būtų rimta intriga, turi pasistengti ne tik patys Vilniečiai, bet ir likę penki Alyčio varžovai - MSC, VU MIF, Žalia Raudona, Prima Line ir WorldOne United. Ir nors visų akys krypsta į VU MIF ir Prima Line, bet WOU taip pat rodo, kad gali patriukšmauti finišo tiesiojoje.

REVANŠAS-2. Pirmame rate WorldOne United nusileido International Vilnius ekipai 0:3. O antrame rate atsirevanšavo varžovams 6:4. Jau 3 min. WOU pirmavo 2:0, bet dar pirmame kėlinyje IV rezultatą išlygino. O antrame Valerij Krasockij dar ir persvėrė - 3:2. Tačiau išsaugoti persvaros International Vilnius nesugebėjo - Kristian Tankevič vedamas WOU grįžo į žaidimą, išsiveržė į priekį 5:3, ir nors pabaigoje Andris Skrastinš dar buvo sušvelninęs rezultatą iki 4:5, bet K. Tankevič paskutiniu smūgiu užfiksavo WOU pergalę 6:4.

WOU atstovas Anton Prokopovič po rungtynių LIVE eteryje konstatavo, kad varžovai gerai kovojo, bet laimėjo geresnė komanda. "Labai emocingos rungtynės, daug kalbų, daug įvarčių. Mes pirmavome, varžovai lygino, paskui mes vėl išsiveržėme į priekį. International Vilnius tikrai stengėsi, demonstravo neblogą žaidimą, bet šį kartą mes buvo stipresni.

Norėjome įrodyti, kad tos pirmos tarpusavio rungtynės neparodė mūsų galimybių, nes tuo metu mes buvome dar nauja komanda, reikėjo laiko, kad senbuviai apsiprastų su naujokais, susižaistų. Dabar tikrai demonstruojame gerą žaidimą, taip žaisdami nuo sezono pradžios būtume tikrai surinkę daugiau taškų", - samprotavo A. Prokopovič.

Po 16 turų 25 taškus surinkusi WOU pasivijo International Vilnius ekipą. Ir nors nuo pirmo trejetuko komandą skiria 7 taškai, bet savo tikslų WOU neatsisako. "Galiu tik pasikartoti, kad mes norime medalių ir kovosime dėl jų iki paskutinio švilpuko", - pareiškė A. Prokopovič.


RIKIUOTĖ. Vis dėlto, medaliais pasidabins tik trys komandos. Prie auksinio derliaus užtikrintai juda Alytis, į sidabrą tvirtai kabinasi, o į auksą su viltimi žvelgia Vilniečiai. Ir tik bronzos klausimas absoliučiai atviras - Prima Line, VU MIF, Novovileisk, net WorldOne United ir International Vilnius per likusius 6 turus dar gali sudalyvauti šioje šventėje.

Antroje turnyrinės lentelės dalyje taip pat galimi lokalūs komandų pasistumdymai, bet rimtesnių tektoninių lūžių greičiausiai jau nebenutiks.



STATISTIKA. Turas pasipuošė 44 įvarčiais, arba vidutiniškai 7,33 per rungtynes.

Rezultatyviausiai žaidė 8 įvarčius pelnę Vilniečiai, 7 atseikėjo Alytis, po 6 - WorldOne United ir Riešė. Po 4 - Volcano, Eksperimentas ir International Vilnius. 

Ant 0 turą atžaidė Žalia Raudona ir Prima Line, vos po 1 pelnė MSC ir Novovileisk. Tik tiek, kad Naujosios Vilnios komandai tas įvartis atnešė visus 3 taškus. Tiek pat taškų į savo kraitį įsidėjo ir 3 įvarčius pramušusi VU MIF.

Ir visa tai - dėl geležinės gynybos. VU MIF ir Novovileisk turą baigė su 0 praleistų. Po 1 išsitraukė Riešė ir Žalia Raudona. Bet pastariesiems tai kainavo 3 taškus.

8 įvarčius prasileido Eksperimentas, 7 - Volcano, po 6 - International Vilnius ir MSC. 

SNAIPERIAI. Trys žaidėjai pelnė po 3 įvarčius: Pavel Andriuškevič (Volcano), Viktor Sluchov (Riešė) ir Kristian Tankevič (WOU). Po 2 tikslius smūgius atliko - Daniel Šaputko, Dominykas Vasiliauskas (Alytis), Rytis Jakavonis (Riešė), Marco Deng (Eksperimentas), Valerij Krasockij (International Vilnius).

Diviziono snaiperių lenktynėse ir toliau pirmauja jau trečią turą praleidęs Žydrūnas Germansa (Prima Line). Jo sąskaitoje - 27 įvarčiai. Pamažiukais artėja K. Tankevič. Šio WOU puolėjo kraityje jau 19 įvarčių. Trečias - Vilnietis Ruslan Tamilin (15 įvarčių), ketvirtą ir penktą dalinasi Tomaš Korkut (Vilniečiai) ir Ignas Kunickas (VU MIF). Abu yra pelnę po 13 įvarčių.

DRAUSMĖ. Per šešerias turo rungtynes arbitrai parodė 1 geltoną kortą. Jos autorius - Volodymyr Chimarenko iš Eksperimento. 

PROGNOZĖS. Tradicinis vaizdelis - Apžvalgininkas dviem trečdaliais prognozių teisus, bet nei viena nėra absoliučiai taiklus. Pavedė Apžvalgininką MSC ir Prima Line (su VU MIF pagalba). Pirmu atveju MSC pralaimėjom, nors prognozė sakė, kad laimės, o antru Prima Line nesugebėjo įmušti 3 įvarčių, ko būtų užtekę Apžvalgininko prognozuotoms lygiosiomis 3:3. Vietoje to gavosi VU MIF pergalė 3:0.

Turo balansas - 4:2 Apžvalgininkas. Sezono rezultatas - 60:38 Apžvalgininko naudai.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: