2021-09-08

B divizionas. 17 turo anonsas

Turo puošmena pretenduoja tapti antroji mūšio dėl Vilniaus serija - FK Vilniečių ir International Vilnius akistata. Lygios kovos galima tikėtis ir turnyrinės lentelės kaimynų - Žalia Raudona ir FK Eksperimentas dvikovoje.

Kituose ketvirčiuose susitiks skirtinguos turnyrinės lentelės poliuose esančios komandos, bet minifutbolo konktekste net ir autsaideriai gali įgelti favoritams.

19.40 



WorldOne United (25 taškai) - VU MIF (31 tšk.) III Fanų ketvirtis

Pirmasis komandų susitikimas pirmame rate suteikė daug džiaugsmo puolėjams - ir mažai paguodos vartininkams bei gynėjams. Abi komandos bendromis pastangomis pelnė 14 įvarčių, tiesa, net 10 iš jų krito į WorldOne United vartus.

Šį sezoną 10 įvarių VU MIF sugebėjo įmušti tik Volcano ekipai, kuri tose rungtynėse žaidė mažumoje. O WorldOne United apskritai daugiau nei 7 šį sezoną neprasileido. Tad panašaus įvarčių fejerverko antrose komandų tarpusavio rungtynėse tikėtis nelabai verta.

Tikriausiai neverta tikėtis ir atviro futbolo. Juo labiau, kad VU MIF komanda (su retomis išimtimis) propaguoja gynybinio pobūdžio žaidimą antru numeriu. Tiesa, šį kartą panašų stilių gali prisiimti ir WorldOne United, tad studentai gali būti priversti daugiau žaisti su kamuoliu ir regzti pozicines atakas.

Šiaip jau įprastai VU MIF ir WOU rungtynėse būdavo daug kovos ir mažai įvarčių. Pirmoji šio sezono akistata tapo išimtimi, tačiau antroji turėtų patvirtinti šią taisyklę.

PROGNOZĖ. 1:2.

FK Vilniečiai (34 tšk.) - FC International Vilnius (25 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Centrinė turo dvikova, kurioje susitinka 2 ir 6 diviziono komandos. Kai šios komandos susitiko pirmą kartą, pergalę 5:2 pasiekusi International Vilnius komanda savo sąskaitoje turėjo 12 taškų ir žengė pirmoje vietoje. O Vilniečiai su 6 taškais buvo aštunti. 

Pasiekus 17 turą padėtis stipriai pasikeitė. Po puikios sezono pradžios International Vilnius mechanizmas ėmė striginėti, taškai pabiro, o į šį turą IV atėjo su keturių pralaimėjimų serija. Ir jei pralaimėjimai Alyčiui ar Novovileisk ekipoms yra viena, tai nesėkmės su Žalia Raudona ar WorldOne United - visai kas kita.

Tuo metu Vilniečiai sunkokai startavo ir per pirmus 7 turus iškovojo tik dvi pergales beigi penkis kartus aikštę paliko pralaimėję. Bet nuo 8 turo komanda persimainė: 9 rungtynės, 8 pergalės ir 1 lygiosios.  15 praleistų - ir net 58 įmušti įvarčiai. Ilgesnę pozityvių rezultatų seriją šį sezoną turėjo tik Alytis - 11 nepralaimėtų rungtynių. 

Vienintelė problemėlė, kad paskutiniu metu Vilniečiai žaidė su objektyviai silpnesnėmis ekipomis (WorldOne United, Žalia Raudona, Volcano, Eksperimentas), tad keturių pergalių serija gali būti šiek tiek apgaulinga. Kaip ir keturių International Vilnius pralaimėjimų pynė. 

Antroje mūšio dėl Vilniaus serijoje favoritais bus Vilniečiai, tačiau galvoti apie lengvą pergalę - būtų didelė klaida, už kurią patyrę International Vilnius futbolininkai gali skaudžiai nubausti.

PROGNOZĖ. 5:3. 

20.40



FC Žalia Raudona (18 tšk.) - FK Eksperimentas (14 tšk.) III Fanų ketvirtis

Kai komandos susitiko pirmą kartą Žalia Raudona buvo per pirmus keturis turus iškovojusi 3 pergales ir nesidrovėdama taikėsi į aukščiausias vietas divizione. Tuo metu Eksperimentas turėjo 4 taškus ir vis dar ieškojo savo žaidimo.

Po 16 turų komandos yra turnyrinės lentelės kaimynės ir jokių ambicingų planų nebepuoselėja. O ir ką čia bepripuoselėsi iš 9 ar 10 vietų? Vienintelė reali ambicija - garbingai užbaigti čempionatą ir susirinkti kuo daugiau taškų. Kadangi atimti taškus iš aukščiau esančių komandų - misija gan sudėtinga, belieka taikytis į panašaus kalibro varžovus.

O Žalia Raudona ir Eksperimentas kaip sykis ir yra panašaus kalibro. Pirmoji komandų akistata baigėsi lygiosiomis 6:6. Tada Žalia Raudona buvo aukščiausiame pakilimo taške, Darvydas Šernas ir Robertas Šuškevič vedė komandą į pergales, tačiau Eksperimentas įrodė, kad dviejų lyderių neužtenka. Dar 40 min. Eksperimentas pirmavo 6:4, bet galiausiai Žalia Raudona rezultatą išlygino ir abi komandos pasidalino po tašką.

Be abejo, antroje sezono dalyje komandos kažkiek pasikeitė. Ne vieną turą be savo žvaigždžių žaidusi Žalia Raudona susicementavo, o sugrįžus D. Šernui ir R. Šuškevič demonstruoja kietą ir kovingą futbolą. Bet taip pat susicementavo ir Eksperimentas. Tiesa, paskutinės trys rungtynės geltoniesiems nenusisekė, tačiau pralaimėjimai Prima Line, VU MIF ir Vilniečiams nebuvo beviltiški. Bet ar to užteks pergalei prieš Žalia Raudona? Nebūtinai.

PROGNOZĖ. 4:1.

Prima Line (32 tšk.) - FK Volcano (1 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Paskutiniai du turai Prima Line komandai turėjo palikti labai nemalonų prieskonį. Lygiosios 2:2 su Žalia Raudona ir pralaimėjimas 0:3 VU MIF pristabdė po penkių pergalių serijos į antrą vietą pakilusius PR futbolininkus. 

Ir jei vienu metu Prima Line kotiravosi tarp pagrindinių Alyčio persekiotojų, tai dabar jiems turėtų rūpėti ne lyderių gaudynės, o pozicijų pirmame trejete išsaugojimas. Nes norinčių pasidabinti medaliais tikrai netrūksta.

Vis dėlto, tvarkaraštis pasirūpino, kad Prima Line neprarastų vilties, atgautų pasitikėjimą savimi ir suderintų puolimo taikiklius. Kaip nepažiūrėsi, o Volcano yra absoliučiai silpniausia diviziono komanda. Kovinga, užsispyrusi, atkakli - bet futbolo prasme nusileidžianti visoms diviziono ekipoms.

Pirmame rate Prima Line nepersistengdama laimėjo 7:2. Kažko panašaus galima tikėtis ir šį kartą. Tiesa, praėjusiame ture Volcano įrodė, kad apžaisti juos viena kaire gali būti keblu - ir kelis kartus smigtelėjo pernelyg atsipalaidavusiam Alyčiui. Tačiau Prima Line atsipalaiduoti neturėtų, nes Volcano - paskutinis jų šansas pasigerinti savo įvarčių balansą ir pažaisti futbolą iš ryškaus favorito pozicijų.

PROGNOZĖ. 9:2

21.40



FK Riešė (21 tšk.) - SFK Novovileisk (30 tšk.) III Fanų ketvirtis

Praėjusiame ture Novovileisk 1:0 įveikė Žalia Raudona - ir pratęsė pergalių seriją iki rekordinės klubui keturių rungtynių atžymos. Tuo metu Riešė 6:1 nugalėjo MSC - ir nutraukė nemalonią penkių pralaimėjimų seriją.

Tačiau vargu ar pergalė prieš MSC yra tinkamas indikatorius, rodantis, kad Riešė pagaliau išsprendė savo problemas ir sezono finišo tiesiojoje pasidarys sau naują pergalių seriją. Visgi šiame sezono etape SFK Novovileisk motyvacija siekti pergalės yra gerokai aukštesnė. O ir galimybės didesnės. Naujosios Vilnios komanda per paskutinių ketverių rungtynių atkarpą surinko maksimalų taškų kraitį, priartėjo prie prizininkų trejeto - ir tikrai neketina sustoti. 

Tuo metu Riešės sezonas jau kaip ir aiškus. Komanda finišuos tarp 7-9 vietų, net jei ir laimėtų kelias papildomas rungtynes, turnyrinė lentelė dėl to ryškiau nepasikeis. Be abejo, Riešės kovingumo tai neturėtų sumažinti, bet konkrečiu atveju Novovileisk turi ženkliai daugiau argumentų, kad pratęstų savo pergalių seriją.

PROGNOZĖ. 2:5.

FK Alytis (40 tšk.) - MSC (10 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Diviziono lyderių ir priešpaskutinę vietą užimančios MSC komandos akistata didesnių intrigų kaip ir nežada. Varžovų kalibrai ryškiai skiriasi, tikslai, užduotys ir motyvacija - analogiškai. Alytis link finišo linijos važiuoja be didesnių duobelių, rinkdamas taškus ir palaikydamas sveiką komandinį mikroklimatą. Rinkdami taškus alytiškiai stebi ir savo konkurentus, o pastarieji rodo polinkį pasibarstyti taškeliais, tuo sukeldami visiškai suprantamą Alyčio žaidėjų džiaugsmą ir dėkingumą.

Tiesa, paskutiniu metu ir MSC buvo pakėlusi galvą, per keturis turus surinko 9 taškus, nubaudė ne tik Volcano, bet ir VU MIF bei WOU ekipas, tačiau praėjusį ketvirtadienį užlipo ant Riešės grėblio ir prasileidusi 6 suprato, kad vien pergalėmis sezono užbaigti nepavyks. O tai supratus net ir lengvas pasisėdėjimas prie povaržybinio vaišių stalo prarado savo žavesį. Tai tiek tos komandinės dvasios.

Pirmame rate Alytis rungtynes su MSC laimėjo 7:3. Panašiai kaip ir paskutinį mačą su Volcano - žaisdamas laisvai, nepersistengdamas ir nepersitempdamas. Taip sakant, ir patys žaidžia, ir kitiems leidžia. Neturėtų būti kitaip ir šį kartą. Pažais abi komandos, o laimės Alytis.

PROGNOZĖ. 8:3.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: