2021-09-13

A divizionas. Čempionų atsiveikinimas su karūna ir krūva intrigų


Likus 4 turams iki čempionato pabaigos oficialiai paaiškėjo, kad po trijų pergalingų sezonų El Dorado perduos čempioniškas regalijas. Tiesa, kol kas neaišku kam. Pretendentai - lygiai du: GREEN TOWN - FK Eagle Team ir FK Fortitudo. Jei šios komandos dar bent tris turus žygiuos vienodu ritmu, visas smagumas nusikels į paskutinį - 21 turą.

Bet smagumų ir šiaip užtenka - tiek kovoje dėl trečios vietos, tiek ir dėl išlikimo divizione. 

REZULTATAI.



TREČIAS KARTAS. Sąžiningai ir atvirai prisipažinkite - kas iš jūsų prieš tris savaites tikėjote Dinamika? Penkių pralaimėjimų serija, techninis smūgis, stringantis susirinkimas į rungtynes. Po 14 ture patirto pralaimėjimo 3:6 su Fortitudo atrodė, kad Dinamika grimzdama dugnan taip ir uždarys sezoną.

Bet tada Sergejaus Viliavino kolektyvas susikaupė ir 8:3 pakrovė Rytui. O po to taip pat 8:3 - IndEx komandai. O 17 ture - 6:5 nokautavo Maracana ekipą. Tą pačią, kuriai šiais metais buvo du kartus pralaimėjęs. Bet trečio karto nebuvo. Dinamika davė tokią kietą kovą Maracana futbolo vilkams, kad pastarieji, panašu, net patys kažkiek nustebo.

Po Dariaus Jankausko ir puikų mačą sužaidusio Deivido Golubicko įvarčių Dinamika jau 8 min. pirmavo 2:0. Ir nors Tomas Mikuckis, Audrius Veikutis bei Artūras Jeršovas dar pirmame kėlinyje kelis kartus lygino rezultatą, bet baigiantis kėliniui D. Golubickas vėl išvedė Dinamiką į priekį (4:3).

Antro pradžioje A. Jeršovas palygino trečią kartą. Bet Dinamika atsakė Povilo Malinausko smūgiu nuo 9 metrų žymos ir D. Golubicko trečiuoju įvarčiu, o Maracana iš savo gausybės progų teišspaudė Deniso Biveinio įvartį 48 min.

Nuo antro iš eilės pralaimėjimo neišgelbėjo geltonųjų nei į vartus grįžęs Andrius Juzkiv, nei pergalių garantu vadintas Artūras Žarnovskis, nei du įvarčius pelnęs kapitonas A. Jeršovas. Maracana kapojosi iš visų jėgų, bet galiausiai paaiškėjo, kad Dinamika visgi šiek tiek kietesnė.

Taip, klaidų neišvengė ir jie. Buvo ir pykčio žiežirbėlių, bet pas Maracana klaidų ir pykčių buvo gerokai daugiau. 

Tiesa, trumpesniame nei įprasta rungtynių aprašyme Maracana rado ir pozityvo. "Visgi gera naujiena ta, kad vis dar esame lenktynėse dėl trečios vietos. Visos komandos siekia dėl kažko varžytis iki pat čempionato pabaigos, o ne tiesiog „damušinėti“ sezoną. O tos lenktynės, panašiu, bus labai jau atkaklios".



Ir tikrai tikrai bus, nes potencialūs bronzos turėtojai nusprendė suteikti šansą kitoms komandoms. O Dinamika, panašu, gali viena pati nunešti visą bronzinį medalių padėklą.

ATPILDAS. Kalbant apie bronzą neišvengiamai tenka paminėti ir IndEx komandą. Po puikiai visiems žinomos Techninio pralaimėjimo istorijos stipriai supykę IndEx futbolininkai nunešė Fortitudo ekipą - ir atrodė, kad ant to sportinio pykčio bangos jie gali susirinkti ne tik bronzą, bet ir tauresnės prabos medalius.

Tačiau 16 ture IndEx pykčio neliko anei padujų (arba tuo pykčiu persiėmė komandos palaikymo grupės nariai) ir jie 3:8 beviltiškai nusileido Dinamika ekipai. O 17 ture taip pat be didesnių vilčių 1:5 atsiėmė baronką ir nuo Eagle Team.

Rungtynių video aiškiai parodo, kaip nedovanotinai klydo IndEx gynėjai ir kaip jų klaidas įvarčiais vertė Tadas Švaikevičius bei Paulius Sakalis. Vaizdas nepasikeitė ir antrame kėlinyje. Be ugnelės žaidusius savo varžovus Ereliai ėmė ir po savim, ir nuo savęs, ir kulniuku, ir špicu, o T. Švaikevičius ir P. Sakalis pridėjo dar po įvartį.

Tiesa, 50 min. IndEx vis tik išspaudė garbės ir paguodos įvartį, bet anokia čia garbė ir paguoda, kai pralaimi 1:5. 

"Rungtynės buvo labai ramios. Priešininkas norėjo užgesinti rungtynių tempą - ir jiems tai pavyko. Žaidėme pasivaikščiodami, tik kartais pavykdavo surengti greitas atakas. Man labai gaila, kad neišnaudojome daugybės progų, nes galėjo būti ir trigubai daugiau įvarčių. Varžovai kažko ypatingo neturėjo, vieną įvartį įmušė, bet tai ir viskas. Dėl to gal ir truputį apmaudu, bet bendrai rungtynėmis esu patenkintas, sužaidėme tikrai kokybiškai", - po dvikovos konstatavo Eagle Team treneris Aleksandras Dergačiovas.



Pergalė prieš IndEx Ereliams garantavo, kad šį sezoną žemiau 2-os vietos jie jau nenusileis. Kita vertus, net IndEx komandai net ir penktas pralaimėjimas per paskutinius šešis turus nieko dramatiškai nepakeitė - jie vis tiek yra treti ir tęsia kovą dėl bronzos medalių. Tiesa, jei ta kova bus tokia, kaip per paskutinius du turus, tai medalių viziją greit pakeis rudeniškas futbolo sezono pabaigos nykutis. 

NUKARŪNAVIMAS. El Dorado ir Rytas. 2020 m. MFL čempionai ir bronziniai prizininkai. Ir pagrindiniai pretendentai į Nelaimėlis-2021 titulą. Jei prieš 17 turą visi ženklai bylojo, kad tuo nelaimėliu bus FK Rytas, tai po turo ženklai jau galimai nuomonę pakeitė.

5:1 - tokiu negailestingu rezultatu Rytas pakirto El Dorado. Ir ne tik užbaigė trijų pastarųjų sezonų MFL čempionų triumfo erą, bet ir sumažino septintoje ir aštuntoje vietose esančias komandas skiriantį atstumą iki 2 taškų. O tai, sutikite, palieka erdvės klausimams - ar netaps čempionai istorinio kracho dalyviais, jei per metus iš A pirmos vietos nugarmės į B divizioną.

"O ką, jau jiems nebėra vilčių apginti titulą, - po rungtynių kiek nustebęs perklausė Ryto vadovas Oleg Miasniankin. Išgirdęs, kad tikrai taip, Olegas konstatavo, kad tokie jau šie metai - nelengva ne tik čempionams, bet ir bronzos medalininkams. 



Grįžęs mintimis į rungtynes, Olegas konstatavo, kad Ryto futbolininkai sužaidė bene kokybiškiausią mačą šį sezoną. "Buvo klaidelių, trukdžių, bet pasiekėme pergalę, o tai svarbiausia. Pirmavome 3:0, tada aikštėje įvyko emocinis sprogimas, pabiro raudonos ir geltonos kortelės, o El Dorado, žaisdama mažumoje, netgi įmušė įvartį. Baigiantis rungtynėms jie vietoj vartininko išleido dar vieną aikštės žaidėją, bet iš šios situacijos mes padarėm du įvarčius - ir visos aistros nurimo", - konstatavo O. Miasniankin. 

Beveik visą pirmą kėlinį be įvarčių žaidusios komandos rimčiau sujudėjo tik antroje mačo dalyje. Tiesa, Albertas Šaveiko Rytui persvarą suteikė dar pirmo kėlinio pabaigoje, o 37 ir 39 minutėmis jis ir Eduardas Tučinskis tą persvarą patrigubino.

Pajutę degėsių kvapą El Dorado futbolininkai pabandė spustelėti varžovus, aikštėje užvirė dar kietesnė kova, o jos apogėjumi tapo 41 min. įvykęs masinis apsistumdymas ir apsižodžaivimas, kurį arbitas Kęstutis Duchnovič įvertino dviem geltonom ir viena raudona kortomis. Įdomu, kad net ir žaisdama 5 vs 6 El Dorado sugebėjo įmušti įvartį, bet galiausiai buvo priversta pripažinti Ryto pranašumą. O tuo pačiu - ir oficialiai atsisveikinti su čempionų titulu.

Tiesa, po rungtynių El Dorado kapitonas Martynas Rašinskas apie titulus nebuvo linkęs kalbėti. "Galiu tik padėkoti teisėjui, kuris nesuvaldė rungtynių. Ačiū jam, viską pasprendė nesušvilpdamas baudos po kurios krito įvartis, daugiau neturiu ką pasakyti. Nebent pasidžaigti, kad išvengėm muštynių, nes aikštėje buvo palaida bala, realiai net neaišku, ką teisėjas ten veikė", - pareiškė Martynas.

PERSPEKTYVA. Ir visgi, likus 4 turams Rytas ir El Dorado kovoja ne dėl medalių, o dėl teisės ir 2022 m. žaisti A divizione. O. Miasniankin patikino, kad per likusias ketverias rungtynes padarys viską, kad išsaugotų vietą divizione. "Mes tikrai norime likti divizione, tikrai dar ne viską čia įrodėme. Apie tai kalbėjausi su komandos nariais, pripažinau, kad gal sezono pradžioje suklydau, nesugebėjau motyvuoti komandos. Bet iš klaidų mokomės. Manau, kad jei sezono pabaigą sužaisime taip pat, kaip su El Dorado, mes liksime divizione", - konstatavo O. Miasniankin.

Bet jei Rytas tęsės vadovo pažadą, į B divizioną teks leisti El Dorado ekipai. "O geras, čia rimtai? Kažkaip net kalbos nebuvo apie tai. Bet mes to nesureikšminame. Kaip bus taip, žaisti visur juk reikia, dar ne pabaiga, tai kovosime kaip iki šiol, o jei iškrisime tai susipažinsime su daugiau komandų", - stoiškai su mintimi apie galimą grįžimą į B divizioną susipažino M. Rašinskas.

"Kaip bus taip bus. Niekam nelinkiu blogo, tiesiog žiūriu į savo komandą ir tikiu, kad mums pavyks išsilaikyti divizione. Jei pasiseks surinkti savo taškus, nuotaika sezono pabaigoje bus geresnė. O tai ir svarbiausia - pabaigti sezoną gera nuotaika", - temą užbaigė Ryto vadovas.

INTRIGANTAI. Kovą dėl aukščiausios pozicijos divizione tęsianti Fortitudo komanda 17 ture dovanojo visą intrigų puokštę. Visų pirma, dvikovoje su SKK Oniksas-TEC komanda fortitudininkai po pirmo kėlinio pirmavo 3:1, nors galėjo būti ir visi 3:5. 

Bet antrame kėlinyje pagaliau atsidaro Simonas Stankevičius. Trimis tiksliais smūgiais jis išveda Oniksas-TEC ekipą į priekį 4:3. Pralaimėjimas būtų faktinai palaidojęs auksines Fortitudo ambicijas, tačiau žodį tarė rezultatą išlyginęs komandos sezono MVP ir super Sajanas - Arnas Levonauskas. 

Vis dėlto, ir lygiosios neįėjo į Fortitudo planus. Ir 49 min. Darius Lukoševičius patvirtino, kad šiais metais buvę diviziono autsaideriai nusiteikę labai rimtai ir kovos dėl aukso iki pat galo. 

Apie kovas galite paskaityti Fortitudo ir SKK Oniksas-TEC Facebook paskyrose.

Bet tai dar ne visos intrigos.

INTRIGANTAI-2. Daug dėmesio sulaukė ir nemenką intrigą sukėlė bene 41 min. nutikęs epizodas. Fortitudo atsiliekant 3:4 arbitras Jokūbas Guobys geltonos kortelės pagalba išsiuntė 3 minutėms pailsėti Oniksas-TEC ekipos gynėją Igną Griškonį. Faktiškai tuo pat Arnas Levonauskas pelnė įvartį ir rezultatą išlygino.

O ta proga arbitras parodė, kad I. Griškonis gali grįžti į aikštę. Natūraliai Fortitudo šį sprendimą priėmė nedviprasmiškai. "Priešininkų komandos žaidėjas grubiai prasižengia, gauna geltoną kortelę ir yra išvaromas iš aikštelės trims minutėms. Mes pasinaudojam proga ir iškart pelnom įvartį, išlyginam rezultatą ir galvojam, kad dar turėsim 2 minutes su kapeikom žaisti turėdami vieno žaidėjo persvarą, bet tuomet teisėjas parodo, kad Onikso žaidėjas gali grįžti. Žinoma, mes protestuojam, nes ne tokios MFL taisyklės, bet teisėjas nubėgęs su kažkuo pasikonsultuoti nepakeičia savo sprendimo...

Kaip sakant, viskas gerai, kas baigiasi gerai, todėl ši teisėjo klaida nėra tokia skaudi, nes pelnėme dar vieną įvartį ir varžybas visgi laimėjome, bet galima būtų įsivaizduoti ką dabar rašytume, jei rezultatas būtų kitoks", - pastebėjo Fortitudo Facebook paskyra.

Jiems pritarė ir SKK Oniksas-TEC Facebook: "Gerai būtų visiems žinoti MFL 7x7 taisykles, o ypač rungtynių teisėjui. Yra sakoma, kad gero teisėjo nesimato aikštelėje ir galima sakyti jo vakar nesimatė beveik 35 minutes. Rungtynės buvo kietos, bet be jokio grubumo. Įtampa gal tik kildavo nuo tradiciško "nuo kuo kamuolys paliko aikštelę". 

Nesigilinsime į kiekvieną sprendimą, bet manome , kad abi komandos vakar ne visai suprato tos situacijos ir tuo labiau MFL taisyklių nežinojimo. Pasitaiko? Pasitaiko žinoma. Gaila kad mums jau tai pasitaikė antrą kartą per 3 savaites su tuo pačiu teisėju. Gaila dėl to, kad po to epizodo teisėjas bandydamas taisyti padėtį, nepastebėjo dviejų pražangų prieš mus, ypač , kai buvo pelnytas lemiamas įvartis."

Iš tiesų, MFL varžybų nuostatų 21 punkto f skirsnyje rašoma, kad geltoną kortelę gavęs žaidėjas į aikštę gali sugrįžti tik praėjus 3 minutėms. Ir niekur nerašoma, kad po įmušto/praleisto įvarčio drausminės nuobaudos anuliuojamos. Paprasta kaip du kart du. Bet visada galima į paprastą situaciją pažvelgti sudėtingiau. Visada galima kreiptis į MFL Apžvalgininką ir paprašyti patvirtinimo, kad prasileidus įvartį geltona kortelė netenka galios. Tikrai taip. Sunku nebuvo. Galite nedėkoti. 

INTRIGANTAI-3. Dar viena intriga užgimė jau gerokai po rungtynių. Kaip žinia, Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė praėjusią savaitę dalyvavo Portugalijoje vykusio Europos paplūdimio futbolo čempionato B diviziono varžybose. Rinktinėje žaidė ir įvarčius mušė ir Eagle Team gynėjas Aleksandras Lebedevas, o bet tačiau - vienas iš šio sezono paplūdimio futbolo atradimų - Arnas Levonauskas pasiliko Lietuvoje. Ir ketvirtadienį kalė įvarčius Oniksas-TEC komandai, o ne kokiai nors Turkijai ar Kazachstanui.

Dar didesnę nuostabą sukėlė penktadienį viešumoje pasirodžiusi Futsal.lt puslapio informacija, esą A. Levonauskas į Portugaliją neišvyko, nes kaip ir kiti trys rinktinės nariai - užsikrėtė koronavirusu. 

Savaime aišku, kilo šurmuliukas, mat užsikrėtęs koronavirusu neturėtum ne tik po Portugalijas, bet ir po MFL varžybas dalyvauti. Tačiau intriga gan greit atkrito - Arnas pateikė svarius įrodymus, kad jokiu korona ir virusu neserga, o į Portugaliją neišvyko dėl mokslo reikalų.

Tad visi galim ramiau atsikvėpti. O Futsal.lt palinkėsime atidžiau dirbti su informacija. 

RIKIUOTĖ. Po 17 turų viršūnėje lakioja Eagle Team, o šalia - vos tašku atsiliekanti Fortitudo. Abi komandos jau užsitikrino sidabro medalius, bet abi akivaizdžiai tuom nesitenkins.

Tuo metu bronzinėje erdvėje formuojasi spūstis. Pralaimėjimus štampuojančios IndEx ir Maracana palaukė Dinamikos ir Onikso-TEC komandų, tad per likusius keturis turus šis ketvertukas galės aiškintis, kam labiausiai knieti sudalyvauti sezono uždaryme.

O El Dorado ir Rytas aiškinsis, kam labiausiai nesinori kitą sezoną žaisti B divizione. Kad ir kaip keistai tatai skambėtų. 



STATISTIKA. Turas dovanojo 32 įvarčius, arba vidutiniškai 8 per rungtynes.

Daugiausiai - 6 įvarčius pelnė trečią turą iš eilės rezultatyvumu žibanti (o ir šiaip žibanti) Dinamika, po 5 suleido Eagle Team, Rytas, Fortitudo ir Maracana. Tik jei pirmos trys komandos pasiėmė po 3 taškus, tai Maracana liko ant 0.

Mažiausiai - po 1 įvartį pramušė IndEx ir El Dorado. Kaip mušė, taip ir taškus rinko. Mažiausiai.

Gynyboje padirbėjo Eagle Team ir Rytas, prasileidę po 1. Visos kitos komandos nusprendė, kad be 4-6 prasileistų įvarčių turo užbaigti neverta. 

SNAIPERIAI. Net keturi žaidėjai turą baigė su hetrikais. Po 3 kartus pasižymėjo Eagle Team atstovas Tadas Švaikevičius, Dinamika motoriukas Deividas Golubickas, Ryto puolėjas Albertas Šaveiko ir Oniksas-TEC narys Simonas Stankevičius.

Po 2 įvarčius pelnė Paulius Sakalis (Eagle Team), Artūras Jeršovas (Maracana), Darius Lukoševičius ir Arnas Levonauskas (abu Fortitudo).

Būtent A. Levonauskas su 23 įvarčiais užima pirmą vietą diviziono snaiperių rikiuotėje. Antroje vietoje - 18 goliukų surinkęs T. Švaikevičius, tiek pat rezultatyvių pataikymų turi ir A. Jeršovas.

DRAUSMĖ. Pirmoje turo dalyje arbitrai apsiėjo be drausminių nuobaudų, o štai antroje teko traukti ir geltonas, ir net raudonas korteles. Šiuo atžvilgiu spalvingiausios buvo Ryto ir El Dorado rungtynės. 

41 min. arbitras Kęstutis Duchnovič geltonomis kortelėmis apdovanojo Ryto žaidėją Vitalijų Viršilo ir El Dorado narį Mindaugą Bičkovą, o kitam aukso ieškotojų atstovui Aurimui Jakaičiui parodė raudoną kortelę. Tokiu būdu bent 3 minutes komandos žaidė 6 vs 5. Nuo 46 min. sudėtys apsilygino, nes geltoną kortą užsidibro rytietis Dominik Stankevič, bet El Dorado tuo nepasinaudojo.

Dar vieną geltoną kortelę į savo sąskaitą įsirašė Oniksas-TEC gynėjas Ignas Griškonis. Jau 4-ą šį sezoną.

PROGNOZĖS. Apžvalgininkas teisingai nurodė tris iš keturių rungtynių baigtis. Pavedė tik čempionai (dabar jau - ex-čempionai) El Dorado. Prognozėje buvo įrašyta jų pergalė 3:2 prieš Rytą, o gavosi 1:5. 

Nedaug trūko iki tikslaus pataikymo Dinamika ir Maracana rungtynėse. Spėjimas buvo 6:3 dinamiškųjų pergalė, bet Maracana įmušė dviem golais per daug - ir gavosi 6:5.

Visgi, turą Apžvalgininkas laimėjo 3:1, tačiau bendras čempionato santykis - 40:29 Komandų naudai.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: