2021-09-15

A divizionas. 18 turo anonsas

Iki čempionato finišo dar keturi turai ir visoms komandoms dar yra dėl ko žaisti. Kai kas grumiasi dėl aukso, kai kas - dėl bronzos, o kai kas - dėl išlikimo A divizione.

19.40



SKK Oniksas - TEC (21 taškas) - FK Rytas (16 tšk.) I Fanų ketvirtis

Šį sezoną FK Rytas du kartus įveikė El Dorado, kartą nugalėjo Eagle Team, bet per du mačus su SKK Oniksas-TEC sugebėjo išspausti tik tašką. Tai nutiko pirmame rate, kai fejeriškos komandų lenktynės baigėsi taikiai 5:5.

Antrame rate Ryto vadovas Oleg Miasniankin net du kartus pasiuntė kamuolį į SKK Oniksas-TEC vadovo Edvardo Ruskan ginamus vartus, bet po finalinės sirenos pergale 4:3 džiaugėsi Oniksas-TEC komanda.

Komandas turnyrinėje lentelėje skiria 5 taškai ir dvi pozicijos. Rytas kol kas divizione yra paskutinis, o Oniksas-TEC stovi ant 6-o turnyrinės lentelės laiptelio. Atrodo, atstumas kaip ir nedidelis, bet iš esmės komandos sprendžia skirtingus uždavinius. Oniksas-TEC vis dar turi neblogas galimybes net ir iš 6-os vietos kabintis į kovą dėl bronzos medalių. Tuo metu Rytui pernykštė bronza jau neberūpi, komanda iš paskutinių jėgų bando kabintis kad ir į 7-ą vietą. 

Praėjusiame ture Oniksas-TEC po stiprios kovos 4:5 turėjo pripažinti FK Fortitudo pranašumą. Tuo metu Rytas net 5:1 įveikė El Dorado ekipą. Abi komandos pasižymi unikaliais sugebėjimais stebinti lygioje vietoje, laimėti kai niekas to nesitiki, ir pralaimėti - kai visi orakulai prognozuoja jų pergalę.

Šiame sezono etape mažiausiai erdvės klaidoms turi FK Rytas. Kiekvienas prarastas taškas ar pralaimėjimas jiems gali reikšti kelionę į B divizioną. Tuo metu Oniksas-TEC turi tam tikrą rezervą ir gali žaisti ramiau bei laisviau. Kita vertus, pralaimėjimas šiose rungtynėse rezervų klaidoms kaip ir nepaliktų. Tad ir absoliučios ramybės čia būti negali.

PROGNOZĖ. 3:4

FC IndEx (24 tšk.) - Maracana (23 tšk.) II Fanų ketvirtis

Trečios ir ketvirtos čempionato komandų akistata bet kuriame kitame ture būtų Centrinė turo dvikova. Bet kai tame pačiame ture vyksta MFL El Klasiko, tenka kažką aukoti. Visgi, centrinis ar ne, bet IndEx ir Maracana mačas yra super įdomus ir intriguojantis.

Visi kam reikia puikiai pamena, kaip baigėsi paskutinė komandų tarpusavio akistata. Iš pradžių ji baigėsi dramatiška IndEx pergale, o po kelių dienų - Techniniu Maracana laimėjimu, įvairiomis formomis sudrebinusiu MFL Socialinių tinklų burbulą.

Po to mačo sportiniu pykčiu kunkuliuojanti IndEx komanda paguldė ant menčių Fortitudo, o Maracana tuo pat metu tik per plauką nepasiėmė visų 3 taškų iš Eagle Team. Atrodė, kad abi komandos kaposis iki paskutinio prakaito lašo ir gal ne tik dėl bronzos.

O tada atėjo 16 ir 17 turai. IndEx beviltiškai 2:8 pralaimėjo Dinamikai ir 1:5 - Eagle Team ekipai. Tuo metu Maracana 5:8 atsiėmė nuo Oniksas-TEC ir 5:6 - nuo Dinamikos. Ir nors abi komandos ir toliau pasiliko trečioje ir ketvirtoje pozicijose, bet susidarė įspūdis, kad tai joms nebelabai rūpi. 

Kita vertus, jei jau akistata su Maracana nepažadins IndEx žaidėjų širdyse sportinio pykčio, tada gal jau tikrai verta dėti tašką ir baigti čempionatą sava eiga. Analogiška ir Maracana situacija. Jei po praėjusio turo, kai dalį rungtynių geltonieji aiškinosi tarpusavyje, jie nepadarys išvadų ir nenukreips emocijų į žaidimą, galima tą bronzą ir pamiršti. O juk reikia tiek nedaug - tik susikaupti, sukovoti ir laimėti.

PROGNOZĖ. 3:2

20.40



GREEN TOWN - FK Eagle Team (36 tšk.) - El Dorado (18 tšk.) I Fanų ketvirtis

Trečiasis sezono El Klasiko. Ir pirmasis, kai komandas turnyrinėje lentelėje skiria net 18 taškų. Iki tol buvusias dvi klasikas skyrė 11 taškų. Nepaisant to, pirmoji baigėsi lygiosiomis 3:3, o antroji - 5:0. 

Pirmose tarpusavio rungtynėse El Dorado jau 4 min. pirmavo 2:0. Eagle Team atsakė trimis įvarčiais, bet 47 min. Nikita Juščenko išplėšė čempionams tašką. Tada abi komandos lygiosiomis pernelyg nenusivylė. Tiesą sakant, tuo metu netgi atrodė, kad El Dorado dar turi pakankamai laiko ir resursų, kad rimtai kibtų į atlapus Eagle Team ekipai ir sukovotų dėl medalių.

Po antrojo susitikimo tokių minčių nebeliko. Erelių persvara buvo akivaizdi tiek aikštėje, tiek ir švieslentėje. 0:5 - tokio pralaimėjimo El Klasiko eroje El Dorado dar neturėjo. Ir nors po to aukso šalies atstovai subaladojo Oniksas-TEC ekipą, bet paskutiniai du turai buvo nesėkmingi, o pralaimėjimas 1:5 Rytui parodė, kad El Dorado sunkiai dorojasi su psichologine įtampa.

Akivaizdu, kad nesėkmingo sezono kartėlis graužia komandą iš vidaus, sukuria neigiamą emocinį foną. Tuo metu Eagle Team į tikslą juda tarsi sunkiasvoris volas, nuosekliai traiškydamas varžovus, rinkdamas pergales ar bent jau taškus. Per paskutinias septynerias rungtynes Ereliai surinko 17 taškų. El Dorado - 7. 

Todėl absoliučiai logiška, kad Eagle Team oficialiai reiškia rimtas pretenzijas po trijų metų pertraukos perimti MFL čempionų regalijas. Taip pat būtų logiška, jei El Dorado nuspręstų atsisveikinimo su karūna proga trinktelėti durimis. Juo labiau, kad jiems į nugarą alsuoja Rytas, laukiantis progos pastumti buvusius čempionus nuo bedugnės krašto - į B divizioną.

PROGNOZĖ. 4:1

FK Dinamika (22 tšk.) - FK Fortitudo (35 tšk.) II Fanų ketvirtis

14 ture Fortitudo 6:3 sudorojo Dinamiką ir atsirevanšavo už keistoką pralaimėjimą pirmame rate, kai dinamiškieji laimėjo 7:4. Tuo metu Dinamikai tai buvo penktas pralaimėjimas iš eilės, atrodė, kad komanda pagatava išsiformuoti nelaukdama čempionato pabaigos, o apie kažkokius medalius svaičioti galėjo tik visiškas kosmonautas. 

O nūnai Dinamika ir bronza viename sakinyje - labai netgi realus variantas. Nes po Fortitudo antausio Dinamika pabudo - ir pasiėmė pergalę 8:3 prieš Rytą. O po to - pergalę 8:2 (ar 3) prieš IndEx. O praėjusiame ture - absoliučiai valios ir užsispyrimo dėka išplėšė laimėjimą 6:5 prieš Maracana. Ir staiga iš bjauriojo ančiuko Dinamika pavirto gražuole gulbe su bronzinėmis perspektyvomis. 

Trijų pergalių serija - tokios atkarpos nūnai neturi jokia kita diviziono komanda, net Eagle Team ir Fortitudo. Pas pastaruosius, beje, po pergalės prieš Dinamiką atsitiko bėdelė su IndEx (3:4), o paskutiniai du turai, nors ir pergalingi, bet tik labai per Marytės plauką ir vartininko Tito Vitkausko fenomenalų žaidimą.

Dinamika per paskutinius tris turus įrodė, kad gali ne tik užsiiminėti laisvaisiais menais ir kūryba, bet ir labai kietai kapotis. Be abejo, kai vartus gina Sergejus Viliavinas, šansai prasileisti vieną-kitą eksponentiškai išauga. Bet atakuojantis potencialas - taipogi. Dar vienas-kitas laimėjimas rimtai katapultuotų Dinamiką į bronzinių medalių stratosferą. Ir galima neabejoti, kad tų laimėjimų dinamiškieji sieks iš visų jėgų.

Tik va pasiekti juos nebus lengva. Dinamikos kelyje - vienas už kitą rimtesni varžovai: Fortitudo, Eagle Team ir - abu sykius Dinamikai pralaimėję, o dėl to tik dar piktesni - El Dorado.

Labai tikėtina, kad niekas nenorės dalintis taškais, nes nesėkmė ar net lygiosios Fortitudo ir Eagle Team komandai gali potencialiai kainuoti auksą. Kita vertus, Dinamika šiuo metu žaidžia geriausią savo futbolą, o tai gali būti rimta problema net ir diviziono lyderiams.

PROGNOZĖ. 4:5

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: