2021-09-15

B divizionas. 18 turo anonsas

Turo puošmena - pajėgiausių praėjusio sezono komandų FK Alytis ir VU MIF akistata. Rungtynių kaina labai didelė, vienos ar kitos komandos pergalė ar pralaimėjimas gali pakurstyti medalių medžioklės intrigą, o gali ir ją šiek tiek atvėsinti. 

Šių rungtynių rezultato nekantriai lauks FK Vilniečiai, Prima Line ir SFK Novovileisk. Nes juk kur du pešasi, ten laimi trečias, ne?

19.40



FK Alytis (43 taškai) - VU MIF (34 tšk.) III Fanų ketvirtis

Pati centrinė turo dvikova. 2020 m. diviziono auksas ir sidabras. 2021 m. lyderiai ir persekiotojai.

Pirmasis šių komandų susitikimas šiais metais baigėsi kiek netikėtai stambia Alyčio pergale 7:2. Iš tiesų, galutinis rezultatas neatspindi intensyvios kovos, nes VU MIF grūmėsi iš visų jėgų, tačiau sulaikyti galingo varžovų volo nesugebėjo. Pirmas pusvalandis dar lyg ir nežadėjo nieko blogo. Nors ir prasileido du įvarčius, tačiau kėlinio pabaigoje VU MIF sugebėjo atsakyti savo rezultatyvia ataka ir po 25 min. atsiliko tik 1:2.

Tačiau antrame kėlinyje išryškėjo ne tik komandinis, bet ir individualus Alyčio žaidėjų pranašumas. Įdomiausia, kad alytiškių gretose nebuvo vieno ar kelių išsiskiriančių žaidėjų, aikštėje pavojų kėlė kiekvienas ir bet kuris, o tai patvirtina ir rungtynių statistika - 7 įvarčius pelnė 7 skirtingi žaidėjai.

Po rungtynių studentai galėjo tik konstatuoti, kad darė viską gerai, tiesiog varžovai tą vakarą buvo geresni. Sunku nesutikti. O kaip bus dabar?

Antrame rate Alytis ir toliau juda link tikslo beveik be klaidų. Tiesa, 13 ture jų auksinį žygį pristabdė SFK Novovileisk, nutraukęs 9 pergalių (ir 10 nepralaimėtų rungtynių) seriją. Bet alytiškiai į paniką nepuolė ir turi naują keturių pergalių seriją.

Tuo metu studentai po pralaimėjimo Alyčiui prarado taškus su Vilniečiais ir absoliučiai nepaaiškinamai pralaimėjo MSC ekipai. Jei ne šis pravalas, VU MIF dabar turėtų 37 taškus ir nuo lyderių atsiliktų tik 6 taškeliais. Bet realybėje komandas skiria 9 taškų distancija. O tai studentų šansus pakovoti dėl aukso daro labai teorinius.

Kita vertus, paklausoje yra ne tik auksas, bet ir kitų spalvų medaliai. Ir nors VU MIF sidabrą jau turi, bet šįkart gal net ir bronza jiems nepamaišytų. Alytis padėkojo VU MIF ekipai po jų pergalės prieš Prima Line, bet rimtesne padėka būtų studentų laimėjimas šiose rungtynėse. Tik vargu ar Alytis bus nusiteikęs tokioms dėkingumo išraiškoms.

PROGNOZĖ. 3:2.

Prima Line (35 tšk.) - FK Riešė (21 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Jei VU MIF paims taškus iš Alyčio, dėkingumą jiems galės pareikšti Prima Line. Kita vertus, medalių kontekste Prima Line gal būtų dėkingesnė, jei Alytis įveiktų VU MIF. Arba sužaistų lygiosiomis.

Tiesa, bet kokiu atveju Prima Line turės ir pati susirinkti savo taškus. Pirmame rate stipriai nukraujavusi Riešė nesugebėjo rimčiau pasipriešinti PR komandai ir pralaimėjo 0:5. Komplektacijos problemos buvo matomos ir praėjusiame ture, kai Riešė vos su vienu keitimu grūmėsi su Novovileisk ekipa, bet turėjo pripažinti varžovų pranašumą - 2:4.

Tuo metu Prima Line praėjusiame ture pagaliau sulaukė savo rezultatyviausio žaidėjo Žydrūno Germano sugrįžimo ir jo įvarčių. Snaiperio pokeris garantavo ramią pergalę 9:3 prieš Volcano. 

Aišku, Riešė - ne Volcano. Jei ji surinks rimtą sudėtį, Prima Line taip lengvai neišsisuks. Bet čia toks gan didelis JEI. Riešė sezono finiše nelabai turi dėl ko kovoti ir aukotis. Jie gali būti 8-i, arba 9-i. Labai pasisekus - 7-i. Ar tai pakankamas akstinas kovai? Gal, bet nelabai. Tuo metu Prima Line kaunasi dėl medalių, o tai MFL debiutantams būtų labai rimtas pasiekimas.

PROGNOZĖ. 5:2.

20.40



FK Volcano (1 tšk.) - FC Žalia Raudona (21 tšk.) III Fanų ketvirtis

Praėjusiame ture Žalia Raudona po įnirtingų atakų 1:0 palaužė Eksperimentą ir pakio į 8 vietą turnyro lentelėje. Šiame ture atakuojantis ŽR potencialas gali pasidaryti sau tikrą šventę, nes Volcano yra dosniausia diviziono komanda gynybine prasme - ir 129 praleisti įvarčiai yra geriausias to įrodymas.

Tiesa, puolime tokio didelio skirtumo nėra: Žalia Raudona per 17 rungtynių pelnė 47, o Volcano - 34 įvarčius. Pirmame tarpusavio susitikime Žalia Raudona jau per pirmas 25 minutes pelnė 4 įvarčius, o rungtynes laimėjo 5:0. Bet tada jų gretose nebuvo Darvydo Šerno, Roberto Šuškevič ir dar kelių pagrindinės sudėties žaidėjų.

Šį kartą Žalia Raudona turėtų surinkti optimaliausią sudėtį. Tikėtina, kad ir įvarčių bus gerokai daugiau, jei tik virpstai neprieštaraus. Taip pat tikėtina, kad ir Volcano puolime nešaudys tuščiais šoviniais. Bet mačo baigtis nuo to pasikeisti neturėtų.

PROGNOZĖ. 2:7

MSC (10 tšk.) - FK Vilniečiai (37 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Kai šios komandos susitiko pirmą kart 11 ture, MSC sąskaitoje buvo vienas vienintelis taškelis, o pas Vilniečius - 18. Tuo metu MSC turėjo trijų pralamėjimų seriją ir balansavo ant trečio techninio pralaimėjimo ribos, o Vilniečiai atvyko su trijų pergalių serijyte, bet dar anaiptol neatrodė rimtais pretendentais į medalius.

Tas rungtynes Vilniečiai laimėjo 8:2. Po to jų kelyje buvo kovinės lygiosios su VU MIF ir dar penkios pergalės. Tad šiuo metu Vilniečiai turi 10 nepralaimėtų rungtynių seriją - ir bene realiausius šansus sudaryti konkurencinę aplinką aukso siekiančiai FK Alytis komandą. Per paskutines penkerias rungtynes Vilniečiai įmušė net 42 įvarčius, o praleido tik 9. Jų žaidimas ne tik rezultatyvus, bet ir efektingas, kolektyvas - subalansuotas ir draugiškas. 

Visgi, MSC ekipa irgi pasikeitė. Ir į gerąją pusę. Rugpjūtį Adomo Kripo suburti mėgėjai laimėjo tris rungtynes iš keturių, įveikė ne tik Volcano, bet ir VU MIF bei WOU. Tiesa, rugsėjis kol kas ne toks žibantis - pralaimėta Riešei ir Alyčiui, tačiau komandinė dvasia taip pat kelia galvas, o ir aikštėje MSC futbolininkai - jau nebe ta palaida individualistų bala.

Be abejo, nepaisant visų teigiamų poslinkių, šios dvikovos favoritai yra Vilniečiai. Tai yra objektyviai pajėgesnė komanda, siekti rezultato ją įkvepia ir turnyrinė padėtis. MSC tikrai duos kovą favoritams, bet tikėtis stebuklų būtų naivu.

PROGNOZĖ. 3:6

21.40



SFK Novovileisk (33 tšk.) - WorldOne United (25 tšk.) III Fanų ketvirtis

Pirmoje tarpusavio dvikovoje WorldOne United pateikė nemenką staigmeną 4:3 nugalėdama Novovileisk ekipą. Ir nugalėjo ne dėl Fortūnos ar kokių pašalinių dalykų, o tiesiog todėl, kad žaidė geriau ir labiau norėjo pergalės. 

Tada jau 13 min. WOU pirmavo 3:1. Antrame kėlinyje Novovileisk įnirtingai atakavo ir 44 min. rezulatą išlygino. Bet tuo nesitenkino, toliau atkakliai ėjo į ataką - ir bene paskutinėmis mačo akimirkomis prasileido kontrą, kurią pergalingu smūgiu vainikavo WOU atakų lyderis Kristian Tankevič.

Po tų rungtynių WOU pelnytai džiaugėsi svariu laimėjimu, o Novovileisk konstatavo, kad trūko kelių pagrindinių žaidėjų, trūko nusiteikimo, o svarbiausia - trūko užsivedimo kautis iki paskutinio švilpuko. 

Kai kitame ture Novovileisk 4:9 nusileido Prima Line ekipai, atrodė, kad komanda paprasčiausiai meta baltą rankšluostį į ringą. Bet 13 ture Naujosios Vilnios kolektyvas paneigė tokias prognozes ir 5:4 įveikęs Alyčio komandą padėjo pamatus penkių pergalių serija. Paskutiniame ture Novovileisk 4:2 nugalėjo Riešę - iki 2 taškų sumažino atsilikimą nuo trečios vietos. 

Tuo metu WOU komanda antrame čempionato rate pergales miksuoja su pralaimėjimais. Kadangi praėjusiema ture jie 2:3 nusileido VU MIF komandai, būtų galima daryti prielaidą, kad šiame įveiks Novovileisk. Be abejo, tokia tikimybė yra, bet labai nedidelė, nes būtent praėjusiame ture sunkią traumą patyrė ir, regis, ilgam iš rikiuotės iškrito pagrindinis WOU vartininkas. O be vartininko net ir kibiausi WOU gynėjai negali užkamšyti visų spragų. 

Natūralu, kad Novovileisk kolektyvas bus stipriai motyvuotas. Į priekį juos gena ir revanšo troškimas, ir rekordinė pergalių serija, ir medalių kvapas, ir gausus palaikymas Techninėje zonoje. Tikėtina, kad WOU kaposis iš paskutiniųjų, bet šį kartą emocinį pranašumą turi Novovileisk.

PROGNOZĖ. 7:3.

FK Eksperimentas (14 tšk.) - International Vilnius (25 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Turo uždangą nuleis paskutiniu metu smarkiai buksuojančių komandų akistata. Eksperimentas pralaimėjo keturias, o International Vilnius - penkias rungtynes iš eilės. Tiesa, Eksperimentui nesėkmių serija nelabai kažką ir pakeitė - komanda kaip buvo 10-a, taip ir liko. Tuo metu International Vilnius per pastaruosius penkis turus faktiškai palaidojo savo medalines ambicijas ir sezoną baigs ne pirmame trejetuke, o antrame šešetuke. 

Iš pirmo žvilgsnio komandoms lyg ir nėra dėl ko plėšytis, kapotis ir persistengti. Nebent dar gyvas jų tarpusavio dvikovos prisiminimas. Tuomet 22 taškus turėjęs ir lyderių trejete žygiavęs International Vilnius vangiai pradėjo rungtynes ir joms įpusėjus atsiliko 0:2. Bet antrame kėlinyje IV susiėmė - ir trimis tiksliais smūgiais persvėrė rezultatą savo naudai. Eksperimentas taip pat rodė charakterį ir baigiantis mačui išlygino santykį. 

Draminis veiksmas apogėjų pasiekė paskutinėmis mačo minutėmis. Iš pradžių International Vilnius išsiveržė į priekį ir jau laikė rankose 3 taškus, bet paskutiniu baudos smūgiu Eksperimentas rezultatą išlygino - ir išplėšė tašką.

Na, bent jau po rungtynių atrodė, kad komandos pasidalino po tašką. Kiek vėliau paaiškėjo, kad International Vilnius gretose žaidė neregistruotas futbolininas, komanda gavo Techninį, o visi 3 taškai atiteko Eksperimentui.

Įdomu, kad po tarpusavio mačo abi komandos sužaidė po 6 rungtynes - ir surinko lygiai po 3 taškus. Gal net būtų galima sakyti, kad bus lygių komandų dvikova. Bet gal ir nebus. Paskutinėse rungtynėse International Vilnius taip išsitaškė, kad dabar komanda turi du kelius - arba nuleisti bures ir dreifuoti pasroviui, arba sukaupti visą sportinį pyktį ir išlieti jį ant Eksperimento galvų. Kaip bus? Pamatysim.

PROGNOZĖ. 3:2

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: