2021-09-21

B divizionas. VU MIF padėka Alyčiui

18 turas divizione padėjo galingą sportinės intrigos bombą. VU MIF negailestingai sutriuškino Alytį ir suteikė viltį lyderių persekiotojams. Aukso medalių klausimas ir vėl atviras. Kaip ir visų kitų medalių klausimai.

REZULTATAI.



IŠVADOS. Centrinė turo dvikova tarp 2020 m. auksinių ir sidabrinių komandų prasidėjo (ir baigėsi) labai netikėtai. Jau pačiu pirmu smūgiu VU MIF kapitonas Ignas Kunickas perdavė linkėjimus FK Alyčiui. Nors po pirmo smūgio diviziono lyderiai nesugriuvo ir dar pirmame kėlinyje rezultatą išlygino, bet antrame studentai vieną po kito sukalė 6 cvekus į varžovų vartus ir šventė įspūdingą pergalę 7:1.

Natūraliai kilo klausimas – kaip čia taip? I. Kunickas atsakė, kad susidėjo viskas po truputį: po pirmojo sezono susitikimo, kai Alytis laimėjo 7:2, padarytos išvados, tinkamai parinktas ir išpildytas žaidimo planas, o ir šlakelis sėkmės šen bei ten irgi nepmaišė.

„Po praeito skaudaus pralaimėjimo dar tą patį vakarą supratau, ką blogai darėme ir kaip prieš juos reikia žaisti. Jų nereikia spausti, o kaip tik – duoti žaisti su kamuoliu ir kontratakuoti. Iš esmės, nors kamuolio kontrolė buvo varžovų pusėje, bet mūsų atakos buvo pavojingesnės ir aštresnės. Realiai jie savo vienintelį įvarti įmušė tik tada, kai vienas iš mūsų aikštės žaidėjų gulėjo ant vejos ir mes buvome kaip ir nustoję žaisti, – pastebėjo Ignas. – O antrame kėlinyje, mes ir toliau žaidėme lygiai taip pat kaip pirmame, nieko nekeitėme, tiesiog pavyko sukurti daugiau progų ir jas išnaudoti. Aišku, įvarčių buvo visokių, galima būtų sakyti, kad mums sekėsi, kita vertus, jų vartininkui tikrai buvo labai sunku sugauti slidų ir šlaipą kamuolį, o mes būtent tuo ir pasinaudojome. Tuo pačiu ir gynyboje sužaidėme tobulai, per visą mačą gal tik kelis kartus leidome Alyčiui smūgiuoti, bet mūsų vartininkas su tuo puikiai susitvarkė“.

Štai taip. Ir negalima sakyti, kad Alytis silpnai susirinko, ar kažko jiems labai trūko. Tiesiog VU MIF sužaidė geriau. O tiksliau – geriausias rungtynes šį sezoną. „Kol kas geriausias“, – patiksklino I. Kunickas. Jei per likusias ketverias rungtynes VU MIF sugebės sužaisti dar geriau, medaliai jiems bus garantuoti. Ir nebūtinai tik bronzos.

Tuo metu paskutinius kelis turus ant autopiloto link finišo važiavusiam Alyčiui teks šiek tiek rimčiau įsitempti. Viena koja apžaisti Volcano ar MSC gan lengva, bet finišo tiesiojoje laukia Žalia Raudona, Prima Line, WOU ir Vilniečiai. Ir čia jau autopilotas gali ir nepagelbėti.

AUTOBUSAS. Kai VU MIF 16 ture nugalėjo Prima Line komandą, Alyčio vadovas Mykolas Adamavičius MFL LIVE eteryje subtiliai padėkojo Ignui Kunickui už neakivaizdinę pagalbą stabdant (tuo metu) pagrindinius Alyčio konkurentus. Labai tikėtina, kad po 18 turo analogišką padėką studentams būtų galėję perduoti Prima Line vadovai. Aišku, jei tik patys nebūtų užsilipę ant Riešės grėblio.

Nors, pasak Prima Line atstovo Žilvino Danilevičiaus, ten buvo visai ne grėblys, o įspūdingų gabaritų autobusas. Priparkuotas Riešės vartų prieigose jis 48 min. žlugdė visus Prima Line bandymus pelnyti įvartį. Ir tik pačioje rungtynių pabaigoje PR bomrbardyriui Žydrūnui Germanui pagaliau pavyko jį pramušti. Net du kartus per vieną minutę. Bet ir tai pergalės neatnešė, tik lygiąsias. Mat 15 ir 30 minutėmis Rytis Jakavonis ir Tomas Guiskis išlindę iš už autobuso smeigė du įvarčius į Prima Line vartus.

Anot PR atstovo Ž. Danilevičiaus, vienintelis šių rungtynių pozityvus akcentas – išgelbėtas taškas. „Riešė pasistatė dar didesnį autobusą nei VU MIF prieš kelis turus. Ir dar kontromis mus nubaudė. Gerai, kad bent jau paskutinėm minutėm įmušėm du įvarčius ir bent tašką pasiėmė. Čempionatui pasibaigus tas taškelis gali būti labai reikšmingas“, – pastebėjo Žilvinas.

Aišku, pozityvo būtų keleriopai daugiau, jei du įvarčius pelnęs Ž. Germanas būtų pridėjęs ir trečią. Juo labiau, kad anot Ž. Danilevičiaus, baigiantis mačui goleodoras turėjo pusprogę, bet kamuolys nuskriejo virš vartų.

Prima Line tašką išgelbėjo, tuo metu Riešė – du prarado. Kita vertus, o koks Riešei skirtumas? Jokio. Medaliai komandai nešviečia, iš diviziono irgi jau neiškris. Geriausiu atveju riešininkai gali pakilti į 6 vietą, blogiausiu – nusileisti į 10. Bet pamaišyti kortas kitoms komandoms – tikrai taip. Gali ir nori. Ir maišo.

DŽENTELMENAI. Medaliai nešviečia ir Žalia Raudona komandai, bet kortas dėl medalių kovojantiems ji taip pat gali pamaišyti. Tiesa, 18 ture žalių ir raudonų laukė ne medalininkai, o autsaideriai – Volcano futbolininkai. Tad ir kortas maišė ne Žalia Raudona, o oranžinė komanda.

Tas maišymas prasidėjo dar prieš startinį švilpuką. Nors Volcano paraiškoje – septynių futbolininkų pavardės ir vardai, tačiau aikštėje jų buvo realiai tik 6. Pamatę varžovų sudėtį Žalia Raudona komandos vadovai nusprendė pabūti džentelmenais – ir taip pat išleido į aikštę 6 futbolininkus. O atsarginių zonoje liko dar bent 10 žalių ir raudonų.

Kaip vėliau paaiškėjo, gražus Žalia Raudona gestas vos nesukūrė didžiausios turo staigmenos. Pirmame kėlinyje Volcano du kartus pirmavo, o Žalia Raudona – du kartus lygino. Po 25 minučių rezultatas vis dar buvo lygus 2:2.

32 min. Jonas Urbanavičius pirmą kartą išvedė ŽR komandą į priekį, bet 34 min. Romuald Andruškevič rezultatą išlygino – 3:3. Tiesa, dar po kelių minučių Robertas Šuškevič antrą kartą išvedė ŽR į priekį, o 42 min. Marius Škadauskas padidino pranašumą iki 5:3.

Ramu, galima atsivėpti? Aha, tuoj. 43 min. vienas iš trijų Volcano komandoje Andruškevič pavardę turinčių žaidėjų pabėga nuo varžovų – ir 4:5. Įtampėlė pasilieka faktiškai iki pat rungtynių pabaigos, ir tik 49 min. Darvydas Šernas pagaliau deda tašką. 



Anot Žalia Raudona komandos vadovo Sigito Stasevičiaus, nors prieš rungtynes prognozės kalbėjo apie įtikinamą pergalę, su Volcano teko pakovoti taip pat atkakliai kaip ir su Prima Line ar International Vilnius.

„Tikrai reikia atiduoti pagarbą Volcano vaikinams, būdami šešiese jie kovojo pagirtinai ir privertė mus dirbti visas rungtynes. Kita vertus, varžovai išnaudojo visas savo progas, o kai kurie įvarčiai krito net ir po taip vadinamų pusprogių. Tuo metu Žalia Raudona liko ištikima sau – jau gal penktas rungtynes iš eilės mes realizuojame gal tik trečdalį savo progų. Norisi tikėtis, kad kitame su ture su Alyčiu mes pagaliau pakoreguosime tradiciją ir padidinsime realizacijos procentus“, – vylėsi S. Stasevičius.

Neaišku kaip būtų susikosčiusios rungtynės, jei Žalia Raudona būtų žaidę 7 vs 6, bet Volcano neabejotinai vis tiek būtų sukovoję. O ir kaip nesukovosi, kai komandoje net 50 procentų žaidžiančių sudaro giminės Andruškevičiai – Pavel, Artur ir Romuald? Ir būtent jie tarpusavyje pasiskirstė visus 4 įvarčius. Toks savotiškas volcaniškas pokeris. 

SERIJA. Tuo metu MSC ir Vilniečių rungtynėse pokerių nebuvo, tik dar viena, jau eilinė, Vilniečių pergalė. 7:1 – ramiai ir užtikrintai. 4 įvarčiai pirmame, 3 antrame. Šeštas laimėjimas iš eilės ir jau 11 nepralaimėtų rungtynių serija, besitęsianti nuo pat 8 turo.

„Neturėjome jokių šansų. Jie tiesiog stipresni ir geresni“, – po rungtynių pripažino trečią nesėkmę iš eilės patyrusios MSC žaidėjai. 

Galima sakyti, kad šiomis rungtynėmis baigėsi Vilniečių medaus mėnesis čempionate. Volcano, Eksperimentas, International Vilnius ir MSC – šiuo metu akivaizdžiai silpnesni varžovai nei įsismaginę Vilniečiai. 

Bet jau kitame ture laukia akistata su Prima Line, po to – principinis derbis su Novovileisk, vėliau nenuolaidžioji Riešė. O pabaigai – lyderiai ir pagrindiniai pretendentai į auksą – Alytis. 

Išties rimti reikalai.

PASITIKĖJIMAS. Ant bangos ne tik Vilniečiai, bet ir SFK Novovileisk. Po jau istorijos dulkėmis nuklotos trijų pralaimėjimų serijos 10-12 turuose, Naujosios Vilnios ekipa susiėmė – ir pasiėmė jau šešias pergales iš eilės. Paskutinę, beje, pasiėmė iš WorldOne United ekipos. Tos pačios, kuri 11 ture nokautavo Novovileisk ekipą 4:3.

Šį kartą atrodė, kad nokauto neišvengs WOU. Per pirmas 5 minutes Mantas Miklaševičius ir Arnoldas Čepkauskas įmušė du įvarčius ir Novovileisk užtikrintai yrėsi į priekį. Bet WOU ne iš tų komandų, kurias gali nokautuoti dviem ankstyvais įvarčiais. 6 min. Tiago Seco rezultatą sušvelnino – ir aikštėje užvirė atkakli, bekompromisė ir nenuolaidi kova.
Po pirmo kėlinio Novovileisk pirmavo 3:1, bet lengviau atsipūsti galėjo tik po 40 minutės, kai Andrius Kondratovič ir Denis Aksionov padidino persvarą iki 5:1. 

Tiesa, WOU vis tiek nepasidavė, įmušė vieną, gavo atgal kitą, bet paskutinis žodis vis tiek buvo jų – Kristian Tankevič 49 min. įmušė savo įvartį ir įrėmino galutinį rezultatą – 5:2 Novovileisk naudai.



„Sužaidėme gan geras rungtynes, nors ir nepavyko išvengti tam tikro momentinio atsipalaidavimo. Taip buvo po pirmų dviejų įvarčių, nutiko ir antrame kėlinyje, kai pirmavome 5:1. Bet svarbiausia, kad laimėjome, pasiėmėme dar 3 taškus ir tuo džiaugiamės“, – po rungtynių LIVE studijoje pareiškė Novovileisk atstovas Edgaras Lepichinas.



Tuo metu WOU vadovas Victor Cachay Grande džiaugsmais netryško. „Sunkios rungtynės, bet mes patys kalti, nes realiai dovanojome varžovams tris įvarčius, du iš jų – per pirmas į5 minutes. O po to jau buvo labai sunku pasivyti. Stengėmės, turėjome neblogas progas, bet kelis kartus pernelyg susižavėję puolimu nespėjome grįžti į gynybą – ir buvome nubausti“, – konstatavo WOU žaidžiantis vadovas.

EKSPERIMENTAI. Paskutinėje turo dvikovoje susitiko paskutiniu metu nesėkmių liūnuose klimpusios ekipos – International Vilnius ir Eksperimentas. Nors IV padėtis turnyrinėje lentelėje ir geresnė, o ir taškų kraitis didesnis, bet šį kartą aikštėje pranašumą turėjo Eksperimentas. 

Gal nauja, rožinė apranga, o gal tiesiog neblogas nusiteikimas ir kokybiškas susirinkimas lėmė, kad Eksperimentas mirguliuojančių International Vilnius žaidėjų fone atrodė tarsi kitos lygos komana, ne Top 10, o Top 6 atstovas. Kokybiškas ir techniškas žaidimas, komandiniai veiksmai, greitos atakos, tikslūs smūgiai – ir jau 15 min. Eksperimentas pirmavo 3:0.

Vos vieną rezervinį žaidėją turėjusi International Vilnius komanda taip pat nestovėjo rankas susidėjusi ir nesileido triuškinama. Pirmame kėlinyje Valentin Senčenko ir Olgierd Golubovski atsakė į varžovų įvarčius, bet po 25 minučių Eksperimentas pirmavo 4:2.

Antrame kėlinyje Eksperimentas švaistė vieną progą po kitos ir 30 min. Oleg Srebniuk sumažino IV atsilikimą iki minimumo 3:4. Vis dėlto, dar rimčiau suspurdėti tarptautiniams vilniečiams nepavyko, o 40 min. antrą savo įvartį pelnęs Volodymyr Chimarenko užfiksavo galutinius skaičius švieslentėje 5:3 Eksperimento naudai.

„Žaidėme greičiau, aštriau. Gal ir šaltokas oras padėjo, nes tikrai nesinorėjo pasyviai stovėti aikštėje. Taip pat turėjome noro įrodyti, kad ir pirmame rate nusipelnėme pergalės prieš International Vilnius. Aišku, nebuvo taip lengva, varžovai irgi stengėsi, antrame kėlinyje buvo mus prisiviję iki vieno įvarčio, bet tada išleidome tikrą puolėją ir atsilaikėme. Nors progų turėjo abi komandos, bet mes vis tiek labiau dominavome, nei varžovai“, – konstatavo Eksperimento atstovas Stasys Kvietkauskas.



O ką IV? „Gerai, kad bent susirinkome“, – toks atgarsis pasiekė Apžvagininko ausis iš šeštą nesėkmę iš eilės patyrusios International Vilnius žaidėjų stovyklos. Ir iš tiesų, čempionato pabaigai būtent šie žodžiai yra patys tinkamiausi. Medaliai jau nepasiekiami, o visos kitos vietos – nelabai aktualios. Lieka tik principai ir garbė.

RIKIUOTĖ. VU MIF pergalė paliko Alytį pirmoje vietoje, bet atstumas tarp lyderių ir persekiotojų sumažėjo. Dabar Vilniečius skiria tik 3 taškai, VU MIF komandą – 6, o Prima Line ir Novovileisk atsilieka 7 taškais.

Lentelės viduryje nieko naujo: WOU ir International Vilnius nejuda iš 6-7 vietų, link jų artėja Žalia Raudona, nenori pasiduoti Riešė, pasigerinti turnyrinę padėtį siekia ir Eksperimentas. Ir tik pačiame dugne niekas nieko nesiekia, tiesiog gyvena nuo turo iki turo ir mėgaujasi futbolu. Aišku, jei varžovai sutinka ir leidžia.



STATISTIKA. 6 rungtynės, 47 įvarčiai, 7,83 vidurkis. Kitaip sakant, skirtingai nei A divizione, B komandos lietus rezultatyvumo nepagerino.
Stengėsi po 7 įvarčius pelniusios VU MIF ir Vilniečiai komandos, po 6 sukalė Žalia Raudona ir Novovileisk, su 5-iais visus tris taškus pasiėmė Eksperimentas.

Vos po 1 įvartį sukrapštė Alytis ir MSC. Jeigu ką, Alytis iki 18 turo buvo rezultatyviausia diviziono komanda (87 įvarčiai per 17 rungtynių, vidurkis 5,4 per rungtynes), o MSC – nerezultatyviausia (30 įvarčių per 15 rungtynių, arba po 2 vidutiniškai). Po 2 įvarčius tarpusavyje suspardė Prima Line ir Riešė, 3 – WorldOne United ir International Vilnius, 4 – Volcano.

Alytis ir MSC ne tik sipnai judėjo puolime, bet dar ir gynyboje nedadirbo – prasileido po 7. Po 6 traukė Volcano ir WOU, 5 – International Vilnius, 4 – Žalia Raudona.

Beveik maksimaliai ant gynybos sustovėjo VU MIF ir Vilniečiai, prasileidę po 1. Po 2 traukė Prima Line ir Riešė, po 3 – Novovileisk ir Eksperimentas. 

SNAIPERIAI. Individualių pasirodymų prasme – visiškas dublių turas. Po 2 įvarčius pelnė net 11 žaidėjų. Eilės tvarka – VU MIF trijulė Ignas Kunickas, Daniel Šaputko ir Vaidotas Jarašius, Prima Line goleodoras Žydrūnas Germanas, Žalia Raudona žaidžiantis treneris Robertas Šuškevič ir vienas iš  Volcano komandos – Andruškevičių, Pavel, taip pat Vilniečiai Ruslan Tamilin, Daniel Guleckij ir Roman Danilčev, Novovileisk atstovas Denis Aksionov ir Eksperimento atstovas Volodymyr Chimarenko.

Snaiperių reitinge ir toliau užtikrintai pirmauja Ž. Germanas (33 golai), Kristian Tankevič (WOU) turi 21, R. Tamilin – 19, kitas Vilnietis Tomaš Korkut bei I. Kunickas – po 15.

DRAUSMĖ. Vienintelė drausminė nuobauda buvo pritaikyta Prima Line žaidėjui Žilvinui Danilevičiui. 

PROGNOZĖS. Apžvalgininkas prašovė su pirmos turo dalies prognozėmis – nei Alyčio pergalės, nei Prima Line vilčių nepateisino ir nieko nelaimėjo. Bet po to viskas stojosi į savo vietsa – Žalia Raudona, Vilniečiai, Novovileisk ir Eksperimentas sužaidė pagal planą.

O Novovileisk dar galėjo ir Apžvalgininkui pagelbėti su tiksliu pataikymu, bet pirmaudami 6:3 nusprendė nebemušti 7-o. O juk tikrai galėjo.

Šiaip ar taip, turą Apžvalgininkas laimėjo 4:2, o bendras sezono rezultatas – 70:40. Iki sezono galo liko 24 rungtynės, tad nugalėtojas aiškus. Galit nedėkoti.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: