2021-09-22

A divizionas. 19 turo anonsas

Trečias nuo sezono galo A diviziono turas gali įnešti daugiau aiškumo į bronzos medalių dalybas. Arba sukelti dar daugiau sumaišties. 

Analogiškai ir su lyderiais. Jų laukia akistatos su gerokai žemesnes vietas turnyro lentelėje užimančiais varžovais, bet šioje sezono stadijoje tai anaiptol nereiškia, kad viskas bus taip paprasta, kaip kad sufleruoja taškų kraitis ar užimamos pozicijos.

19.40



Maracana (26 taškai) - El Dorado (18 tšk.) I Fanų ketvirtis

Pernai El Dorado visais frontais triuškino Maracana ekipą: čempionate buvo 9:1 ir 4:2, o MFL taurėje - 4:1. Bet šiais metais situacija šiek tiek kitokia. Pirmame rate Maracana laimėjo 2:1, o antrame - 3:1. Ir dabar turnyro lentelėje ne tik turi penkių vietų, bet ir 8 taškų pranašumą.

Be abejo, pergalės buvo paimtos atkaklioje kovoje. Pirmose rungtynėse apskritai visi trys įvarčiai sukrito 44-45 minutėmis, o antrose - El Dorado pirmavo, tačiau Maracana ne tik palygino, bet ir perlaužė rungtynes savo naudai.

Pastarųjų turų rezutatai tarsi ir byloja, kad momentumo pranašumą turi Maracana. Po nuviliančių 16 ir 17 turų, atėjo 18-as, kuriame geltonieji 7:3 susitvarkė su IndEx ekipa. Ir tokiu būdu pateikė labai rimtą paraišką sudalyvauti MFL čempionato uždarymo renginyje.

Tuo metu El Dorado primena atviroje jūroje skęstantį laivą, kurio jūreiviai neapsisprendžia - pumpuoti vandenį iš triumo, ar numojus ranka stoiškai nugrimzti į dugną. Po 15 ture gražiu stiliumi pasiektos pergalės prieš Oniksas-TEC ekipą ex-čempionai nusileido Fortitudo, Ryto ir Eagle Team komandom. Ir atsidūrė ant paskutinio A diviziono laiptelio.

Be abejo, El Dorado dar gali išsigelbėti. Tiesiog privalo pamiršti sezono nusivylimus ir aikštėje  kautis dėl kiekvieno kamuolio, ne tik pulti, bet ir gintis. Savaime  aišku, Maracana nuolaidų buvusiems čempionams nedarys. Jie turi visus šansus užsikabinti bronzos medalius, tad taškų dalybos ir pagalbos rato mėtymai skęstantiems į jų planus neįeina.

PROGNOZĖ. 3:2.

IndEx (24 tšk.) - SKK Oniksas-TEC (21 tšk.) II Fanų ketvirtis

Dviejų skęstančių, ar bent jau - stipriai audrų MFL čempionato jūrose blaškomų komandų akistata. Šį sezoną IndEx su Oniksas-TEC apsikeitė pergalėmis. Pirmame rate 4:1 laimėjo tuo metu medaliniu maršo ritmu žygiavęs Oniksas-TEC, antrame - 5:1 atsakė IndEx. 

Tada buvo 11 turas ir IndEx sąskaitoje spindėjo 21 taškas, komanda demonstravo charakterį, valią ir ryžtą nugalėti, bei rimtas pretenzijas į medalius. Tuo metu Oniksas-TEC turėjo 11 taškų, o medalių vizija jau buvo nuplevenusi pas kitas komandas.

Per kitus 7 turus IndEx patyrė 6 nesėkmes ir tik kartą, iš pykčio, išplėšė pergalę iš Fortitudo. Bet po to sekusi trijų pralaimėjų serija sunkiu inkaru prislėgė komandą prie dugno. Tuo metu  Oniksas-TEC per tuos pačius 7 turus tris kart laimėjo, tris kart pralaimėjo ir kartą sužaidė lygiosiomis. Gavosi tobulas bangavimas, aukštyn-žemyn ir žemyn-aukštyn. Tačiau ryšium su IndEx ir Maracana ekipų nenoru rinkti taškus, net ir taip banguojantis Oniksas-TEC išsaugojo šansus pakovoti dėl bronzos medalių.

Ir ties šansai visa dar gyvi. Ir ne tik pas Oniksą-TEC, bet ir pas IndEx ekipą. Klausimas - kuri komanda pirma juos numarins? Sezono finišas potencialiai dėkingesnis IndEx ekipai, nes jos laukia mačai su žemesnias vietas užimančiais varžovais. Bet jei nebus noro, tai nebus ir medalių.

PROGNOZĖ. 5:4

20.40



Fortitudo (38 tšk.) - Rytas (19 tšk.) I Fanų ketvirtis

Šį sezoną abu komandų susitikimai baigėsi identiškais rezultatais - 5:0. Abu identiškus rezultatus fiksavo Fortitudo ir labai, beje, identišku stiliumi. Pirmame rate 5 ir 0 pasiekė per 27 minutes, o antrame - per 22-i.

Bet tai nereiškia, kad likusios 23 ar 28 minutės buvo arbatos pagėrimas dorybingų mergelių draugijoje. Nepaisant rezultato, įtampos, nervų ir emocijų kiekvienose rungtynėse būdavo apsčiai. Ir ne visada tos emocijos būdavo sportinės. 

Emocingo mūšio galima tikėtis ir šiuom kartu. Juo labiau, kad abi komandos kovoja ne tik dėl garbės, bet ir turi labai rimtus tikslus: Fortitudo stengiasi nepaleisti minimalią persvarą auksinėse lenktynėse turinčios Eagle Team komandos, o Rytas siekia pabėgti iš raudonosios iškritimo zonos.

Abi ekipos į tarpusavio dvikovą ateina su geromis nuotaikomis. Fortitudo laimėjo paskutines trejas rungtynes, o Rytas turi dviejų pergalių seriją. Kažkam (o gal ir abiem) su pergalių serijomis teks atsisveikinti. 

PROGNOZĖ. 2:1

GREEN TOWN - FK Eagle Team (39 tšk.) - Dinamika (22 tšk.) II Fanų ketvirtis

Iki trejus metus laukto MFL čempionų titulo GREEN TOWN - FK Eagle Team komandai liko lygiai trys žingsniai. Praėjusiame ture Eagle Team užtikrintai susitvarkė su El Dorado ir laimėjo trečią kartą iš eilės, o nepalaimėtų rungtynių serija tęsiasi jau visus 8 turus.

Ir prasidėjo ji, beje, ne su bet kuo, o būtent su Dinamika. 11 ture Eagle Team 12:6 įveikė dinamiškuosius varžovus. Ir tai buvo antras laimėjimas tarpusavio rungtynėse, nes pirmame rate buvo užfiksuota pergalė 5:4. 
Nors rungtynių rezultatai skirtingi, bet jų pobūdis buvo panašus. Pirmose rungtynėse, bene 30 minutę Ereliai pirmavo 4:1 ir atrodė, kad viskas ramu, viskas kontroliuojama. Bet 32 min. Vilius Jankūnas uždirbo antrą geltoną, kuri virto pirma raudona - ir po 10 minučių rezultatas jau buvo lygus 4:4. Tik puikus Gedimino Skrocko smūgis į devyniukę apsaugojo Eagle Team nuo rimtų materialinių ir moralinių nuostolių.

Antrame rate scenarijus buvo dar nuostabesnis. Jau 16 min. Eagle Team pirmavo 7:0. Matomai, tokia ryški persvara buvo per didelis išbandymas Ereliams, nes jie dar pirmame kėlinyje išėjo alaus. O Dinamika žaidė. Ir Vitalij Zubko bei Deividas Golubickas bendromis pastangomis nuo 17 iki 32 min. sukalė šešis įvarčius, tokiu būdu iš 0:7 padarydami 6:7. 

Visgi, galiausiai Eagle Team grįžo į žaidimą, užbaigė mačą penkiais savo įvarčiais ir rungtynes laimėjo. O po to dar laimėjo šešis mačus iš aštuonių. O ir iš tų dviejų pasiėmė po tašką. Tuo metu Dinamika po rungtynių su Ereliais buvo pasileidusi į dugną, bet 15 ture pasaks Stop. Ir laimėjusi tris rungtnynes iš eilės ne tik pabėgo iš autsaderių zonos, bet ir prisijungė prie bronzos medžioklės.

Be abejo, pasiimti bronzą Dinamimai bus sunku. Pralaimėjimas praėjusiame ture parodė, kad kai kada varžovai visgi įmuša daugiau nei praleidžia. Ir Eagle Team yra kaip tik tokia komanda, kuri moka ir gali įmušti daugiau, kad ir kiek praleistų.

PROGNOZĖ. 7:3.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FC Žalia Raudona210168-23
7FK Dinamika210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: