2021-09-29

A divizionas. 20 turo anonsas

Priešpaskutinis A diviziono turas serviruoja intrigą: ar išliks intriga lenktynėse dėl aukso ir išlikimo divizione po šio turo? Jei Fortitudo laimės, o Eagle Team pralaimės, tokiu atveju auksinė intriga išeis neatsisveikinusi. O jei Rytas pralaimės, bet laimės El Dorado - nebeliks ir intrigos grumtynėse dėl išlikimo divizione. 

Ar mes to norim? Ar mums to reikia?

19.40



FC IndEx (24 taškai) - FK Rytas (19 tšk.) I Fanų ketvirtis

Šį sezoną abu komandų susitikimai baigėsi IndEx pergalėmis. Pirmame rate indeksai laimėjo 3:1, antrame - ir suvis 7:2. Bet trečias kartas juk gali ir nemeluoti? Juo labiau, kad per visą komandų tarpusavio susitikimų istoriją nebuvo atvejo, kai viena komanda laimi visas sezono akistatas.

Be to, negalime nepastebėti, kaip tragiškai atrodo IndEx trečiame čempionate rate ir kaip nagais, dantimis ir ragais į kiekvieną tašką kabinasi Rytas. IndEx trečiame rate patyrė keturias nesėkmes iš eilės, o paskutinį kartą pergale džiaugėsi dar 15 ture, kai ant stiprių emocijų bangos įveikė Fortitudo. 

FK Rytas trečiame rate iškovojo dvi pergales ir patyrės tris nesėkmes. Bet net ir praėjusiame ture, pralaimėdami 2:6 Fortitudo komandai, rytiečiai kapojosi iki pat pabaigos. Tuo metu IndEx pasirodymas 19 ture neabejotinai įeis į visų laikų blogiausių rungtynių Top 3. 0:11 su SKK Oniksas-TEC - su visa pagarba varžovams, bet tokio sutriuškinimo IndEx sau negali leisti net ir žaisdami 5 vs 7. 

Ir svarbiausia - IndEx dar negali sau leisti ir jau dabar užbaigti sezoną. Nes nors nuo paskutinės vietos juos skiria 5 taškai, bet tai dar nereiškia, kad jie negali finišuoti paskutinėje vietoje. Aišku, tam reikės ne tik Ryto pergalių, bet ir kitų komandų palankių pasirodymų. Tačiau viskas dar tikrai įmanoma.

PROGNOZĖ. 3:4

FK Dinamika (23 tšk.) - El Dorado (21 tšk.) II Fanų ketvirtis

Kaip suprasti, kad tavo reikalai sezone yra labai nekažką? Ogi pasižiūrėk, kiek kartų pralošei Dinamikai - ir bus aišku. Na, bent jau taip leido suprasti El Dorado kapitonas Martynas Rašinskas po 9-ojo turo, kai tuometiniai (vis dar) čempionai antrą kartą tuo pačiu rezultatu 2:3 nusileido Dinamika ekipai.

Beje, abu pralaimėjimus El Dorado patyrė žaisdama su šiek tiek kitokio vaizdo Dinamika, tai yra, su Dinamika, kuri vartuose turėjo vartininką, o ne žaidimą iš vartų stačiakampio organizuojantį Sergejų Viliaviną.

Pastarasis variantas turi savų pliusų ir minusų, visgi, bent jau trečiame čempionato rate, pliusai atrodo svaresni nei minusai. Apie tai byloja ir Dinamikos surinkti 10 taškų iš 15 galimų, ir puiki kova praėjusiame ture su GREEN TOWN - FK Eagle Team, kai čempionato favoritai tik didžiulio farto dėka išpešė tašką.

Kita vertus, paskutinėse rungtynėse pamatėme ir stipriai kitokia El Dorado komandą. Aišku, galima sakyti, kad iš pasaulio futsal čempionato pasijungęs Arturas Juchno pakeistų bet kurią komandą, bet M. Rašinskas net kelis kartus primygtinai akcentavo, kad rungtynėse su Maracana puikiai sujudėjo visas El Dorado kolektyvas. Iš to judesio gavosi stambiausia sezono pergalė, o su ja - ne tik šansas pabėgti iš raudonosios kritimo į B divizioną zonos, bet ir nedidelis šansiukas suspėti į nuvažiuojantį bronzos medalių traukinį.

PROGNOZĖ. 2:5

20.40 



Maracana (26 tšk.) - Fortitudo (41 tšk.) I Fanų ketvirtis

Nors komandas skiria 15 taškų properša, bet turnyrinės lentelės požiūriu - tai diviziono Top 3 komandų akistata. Ir dėl to, neabejotinai, Centrinė turo dvikova.

Papildomų prieskonių šioms rungtynėms prideda ir komandų tarpusavio susitikimų rezultatai. Pirmame rate Fortitudo laimėjo gan kukliai - tik 2:0. Bet antrame rate dabartiniai lyderiai nesikuklino - ir sutriuškino Maracana ekipą net 12:2. Viena vertus, žiauru, kita vertus, būtent po to mačo Maracana prisikėlė ir antrą ratą užbaigė laimėdama 4 rungtynes iš 5. 

Tiesa, trečiame rate geltonųjų prisikėlimas šiek tiek išsikvėpė ir per paskutinius 5 turus Maracana surinko tik 4 taškus. Tačiau net ir toks kuklokas pasirodymas leido Vilniaus futbolo mokyklos legendoms pakilti į trečią vietą divizione. O pergalė šiose rungtynėse tą trečią vietą jiems faktiškai padėtų ant padėkliuko su bronziniais raišteliais.

Tik tiek, kad pasiimti visus 3 taškus iš Fortitudo nebus lengva. Trečiame rate tai padaryti pavyko tik IndEx ekipai, ir tik antgamtiško sportinio pykčio dėka. Po to Fortitudo įveikė El Dorado, Oniksą-TEC, Dinamiką, o praėjusiame ture - ir Rytą. Kadangi paskutiniame ture Fortitudo ekipos laukia susitikimas su Eagle Team, galima neabejoti, kad ji pasistengs padaryti viską, jog į finišo tiesiąją atplauktų ant pergalės bangos.

PROGNOZĖ. 1:3

GREEN TOWN - FK Eagle Team (40 tšk.) - SKK Oniksas-TEC (24 tšk.) II Fanų ketvirtis

Praėjusiame ture Eagle Team sužaidė blogiausias sezono rungtynes. Ir čia ne Apžvalgininkas taip sugalvojo, o patys Ereliai pasisakė. Lygiosios 4:4 su Dinamika, tušti puolėjai, kiaura gynyba - ir prarasti taškai, lėmę, kad beveik visą čempionatą pirmoje vietoje praleidusi Eagle Team komanda, finišo tiesiąja gali pasiekti būdama antra.

Kad ta antra vieta nevirstų sidabrine kulka, Eagle Team privalo laimėti abi likusias rungtynes. Ir jie tai, be abejo, puikiai supranta. O idant tai suprastų ir Fortitudo, netgi nusprendė priminti jiems, kas čia lyderiai ir ką čia turi slėgti įtampa. 

"Kalbant apie turnyrinę padėtį - mums lieka SKK Oniksas barjeras, o FK Fortitudo lieka VFM Vilnius-Futbolas-Maracana laiptelis. Konkurentų vadovas Gabrielius kalbėjo apie tai, kad mus labiau slegia įtampa. Norime pabrėžti, kad įtampa slegia tuos, kurie yra pirmi lentelėje. Ar tai mūsų manevras, ar šiaip sutapimas, spręskite patys. Tikimės Jūsų įtampa neslegia. Bet kokiu atveju tiek mes, tiek varžovai ir visa lyga manome, kad geriausia būtų viską išsiaiškinti paskutinėse varžybose", - po paskutinių rungtynių rašė Eagle Team Facebook.

Tas paskutinis ir finalinis, ir lemiamas ir visoks kitos čempionato akordas, be abejo, labai gražus dalykas. Tik vargu ar SKK Oniksas-TEC labai liūdės, jei paskutiniu akordu taps jų bronzinė pergalė, o Eagle Team ir Fortitudo pažais dėl garbės. Praėjusiame ture Oniksas-TEC iškovojo stambiausią sezono laimėjimą, net 11:0 sutriuškinęs IndEx ekipą. Ar to pakaks bronziniai spurtui?

Vargu. Kažko  panašaus tikėtis su Eagle Team beprasmiška. Juo labiau, kad Ereliai šį sezoną abu kartus nugalėjo Oniksas-TEC ekipą (8:4 ir 5:2). Nelengvai, sunkioje kovoje, bet nugalėjo. Ir jų motyvacija laimėti trečią kartą gali būti didesnė už oniksėnų motyvaciją kovoti dėl bronzos. Nors, gal ne veltui Oniksas-TEC šį sezoną nusipelnė labiausiai nenuspėjamos ir neprognozuojamos A diviziono komandos vardo? 

PROGNOZĖ. 5:3

Turnyrinė lentelė

Turnyras:
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1SKK Oniksas87104622+2422
2WorldOne United85032830-215
3FK Eksperimentas84132629-313
4Žvėryno bulls82152730-37
5Inter Vilnius82152435-117
6Ads Auto Nemenčinė82062530-56

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras:
Sezonas
Turas 6

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas
FotoInformacija
Jevgenij Učajev Komanda:SKK Oniksas
13 Varžybų:6
Kareem Saleh Komanda:Inter Vilnius
9 Varžybų:6
Kristian Tankevic Komanda:WorldOne United
9 Varžybų:8
Ignas Griškonis Komanda:SKK Oniksas
8 Varžybų:6
Ignas Kunickas Komanda:Žvėryno bulls
7 Varžybų:8
Ernest Moroz Komanda:WorldOne United
6 Varžybų:6
Nedas Suokas Komanda:Žvėryno bulls
6 Varžybų:7
Dominykas Staškevič Komanda:Žvėryno bulls
6 Varžybų:8
Daniel Tarasevič Komanda:Ads Auto Nemenčinė
5 Varžybų:8
Liudas Višniovas Komanda:Ads Auto Nemenčinė
5 Varžybų:8

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras:
Sezonas
FotoInformacija
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: