2021-10-06

B divizionas. 21 turo anonsas

Priešpaskutinis turas kai kurioms diviziono komandoms jau nieko nebereiškia, bet kai kurioms tai galimai paskutinė galimybė dar užsikabinti už medalių. Nors ką čia slėpti - šis turas lems, ar SFK Novovileisk dar turės savo šansą kabintis į bronzą, ar visgi lyderių trejetukas po savaitės spręs savus lokalinius klausimus ir dalinsis medalius.

19.40



Žalia Raudona (27 taškai) - VU MIF (43 tšk.) III Fanų ketvirtis

Tiesa, kad SFK Novovileisk išliktų medalių lenktynėse, jiems pagalbos ranką turėtų ištiesti VU MIF varžovai - Žalia Raudona komanda. Pirmame rate VU MIF po atkaklios kovos 2:1 palaužė žaliai raudonus. Tada Apžvalgininkas prognozavo studentams lengvesnę ir įtikinamesnę pergalę -net 6:2. 

Bet tokia prognozė įkvėpė Žalia Raudona komandą rimtai kovai, o bene didžiausią norą paneigti pesimistines prognozes demonstravo ŽR ekipos lyderis Darvydas Šernas. Antrame kėlinyje jam pavyko išsivaduoti iš varžovų gynėjų globos ir išlyginti rezultatą, tačiau to pergalei (ar bent jau lygiosioms) neužteko. Faktiškai iš karto po praleisto įvarčio VU MIF surengė savo rezultatyvią ataką, kurią tiksliu smūgiu į artimą kampą užbaigė Ignas Kunickas.

Tada VU MIF laimėjo trečią kartą iš eilės. Dabar studentai turi jau šešių pergalių seriją ir faktiškai abiem kojom stovi ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio, o viena akimi stebi ir aukščiau esančius Vilniečius bei Alytį. Žalia Raudona medalių medžioklėje jau senokai nedalyvauja, bet sujaukti varžovų planus jie visada pasirengę. 

Juo labiau, kad į rikiuotę grįžus lyderiams Žalia Raudona demonstruoja pavydėtiną kovingumą ir kabinasi į atlapus visiems lyderiams. Tiesa, praėjusiame ture kabintis nereikėjo - Žalia Raudona 7:0 įveikė MSC, o VU MIF net 10:1 sutriuškino International Vilnius.

Visgi įdomu, kuri komanda po lengvo pasivaikščiojimo geriau sugrįš į rimtų kovų areną?

PROGNOZĖ. 2:3

Riešė (25 tšk.) - Vilniečiai (46 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Praėjusiame ture Vilniečiai 3:1 nugalėjo SFK Novovileisk ir iškovojo jau 8 pergalę iš eilės. O nepralaimėtų rungtynių serija pasiekė 13 atžymą. Tuo metu Riešė 8:2 įveikė Volcano ekipą ir po trijų nelabai sėkmingų rungtynių prisiminė pergalės skonį.

Tačiau Vilniečiai - tai ne Volcano. Pirmose tarpusavio rungtynėse liepos 15 d. Vilniečiai 3:0 nugalėjo Riešės ekipą. Tuo metu Vilniečiams tai buvo pirmas sausas laimėjimas šį sezoną, o Riešei - antras sausas pralaimėjimas iš eilės. Tose rungtynėse pirmas įvartis krito tik 35 minutę, o paskutinis - drauge su finaliniu arbitro švilpkuku, kai Riešės žaidėjai savo vartininką paliko totaliniam sušaudymui.

Tada Vilniečiai buvo tik pradėję savo nepralaimėtų rungtynių seriją ir turnyrinėje lentelėje žengė koja kojon su Riešės ekipa - po 9 turų abi komandos turėjo po 15 taškų.

Dabar Vilniečiai turi 46 taškus, užima antrą vietą ir kovoja dėl pirmos. Riešė turi 25 taškus ir kovoja tik dėl garbės, o ne dėl kokių nors vietų. Vis dėlto, vargu ar to užteks pergalei prieš Vilniečius. Pastarieji šioje sezono stadijoje ne veltui demonstruoja geriausius rezultatus ir yra bene realiausi pretendentai ne tik į medalius, bet ir į auksą.

PROGNOZĖ. 2:6
 
20.40 



Alytis (47 tšk.) - WorldOne United (31 tšk.) III Fanų ketvirtis

Taip, jūs teisingai perskaitėte - ne Alytis, o Vilniečiai yra realiausi pretendentai laimėti B diviziono auksą. Didesnę dalį sezono tokios mintys būtų mažų mažiausiai keistokos, bet  paskutiniu metu Alytis labai sunkiai renka taškus ir nedemonstruoja čempioniško žaidimo. 

18 ture alytiškiai net 1:7 atsiėmė dovanų nuo VU MIF, 19-ame po Fortūnos šypsnio išplėšė pergalę 5:4 iš Žalia Raudona, o praėjusiame ture patys atidavė du taškus lygiosiomis 4:4 sužaidę su Prima Line. 

Be abejo, tai iš esmės nieko turnyrinėje lentelėje nepakeitė - Alytis vis dar pirmas, vis dar kontroliuoja situaciją ir vis dar gali sau leisti klysti ir klupti. Tačiau vargu ar patys diviziono lyderiai to nori. Labai tikėtina, kad į paskutines rungtynes su Vilniečiais jie norėtų atsinešti bent 1 taško persvarą. O tam reikės šiame ture įveikti WorldOne United.

Pirmame rate Alytis varžovus nugalėjo net 7:0. Tada tai buvo ne tik šešta pergalė iš eilės, bet ir ketvirtas iš eilės sausas laimėjimas. Dabar apie sausus vartus alytiškiai gali tik pasvajoti. Ir labai tikėtina, kad WOU jų svajonių nepalaikys.

Praėjusiame ture WOU po atkaklios kovos 3:0 palaužė Eksperimentą. Ne tai, kad pergalė prieš Alytį kažką stipriai pakeistų WorldOne United gyvenime. Greičiausiai jie finišuos šeštoje vietoje - arba per patį diviziono viduriuką. Tačiau net ir neturėdami didelių turnyrinių tikslų jie vis tiek kovos dėl kiekvieno kamuolio, kaposis ir vanosis taip, lyg tai būtų rungtynės dėl aukso. Tad Alyčio vyrukams teks rimtai paplušėti, nes vien tik ant meistriškumo WOU nepaimsi.

PROGNOZĖ. 3:2

Prima Line (37 tšk.) - International Vilnius (28 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Būtų labai įdomios rungtynės, jei tik International Vilnius į jas susirinks. Na, tiksliau - jei surinks pilną sudėtį. Tikrai nerealu tikėtis, kad IV gretos bus tokios pat tankios kaip 9 ture, kai jie 3:2 įveikė Prima Line. Tada IV gretose buvo net 14 žaidėjų, keitimų ruletė sukosi nesustodama, beveik kaip ledo ritulio rungtynėse. Tuo metu Prima Line vertėsi su dviem rezerviniais žaidėjais ir dar be pagrindinio savo puolėjo Žydrūno Germano.

Nepaisant to, Prima Line pirmavo, bet didesnį žmogiškųjų jėgų resursą turėję International Vilnius futbolininkai rungtynių eigą perlaužė ir laimėjo. Tada pergalė pakylėjo IV ekipą į antrą diviziono vietą, o Prima Line iškrito iš lyderių ketvertuko ir atsidūrė penktoje pozicijoje. 

Dabar situacija priešinga: IV per paskutines 8 rungtynes patyrė 7 nesėkmes, o praėjusiame ture žaisdami mažumoje 1:10 nusileido VU MIF komandai. 

Ar tai jau dugnas? Paaiškės ketvirtadienį su Prima Line. Tiesa, pastaroji turnyrinėje lentelėje užima 5 vietą, bet šansų kovoti dėl medalių jau nebeturi, tad gal ir motyvacijos taršyti į skutelius savo varžovus taip pat neturės. O gal kaip tik, bus kupini sportinio pykčio ir noro atsirevanšuoti? Pamatysime. Arba ne.

PROGNOZĖ. 8:2.

21.40 



Volcano (1 tšk.) - Eksperimentas (17 tšk.) III Fanų ketvirtis

Nesėkmingas Eksperimento sezonas šiek tiek prašviesėjo, kai 9-ame ture komanda net 10:0 sutriuškino Volcano ekipą. Po to dar buvo trys pergalės, buvo kažkoks pakilimo ir atgimimo pojūtis. Pabuvo - ir pražuvo. 19 ture Eksperimentą net 9:0 atjungė Novovileisk, praėjusiame - 3:0 sutvarkė WOU.

Bet su Volcano eksperimentininkai ir vėl turės progą paderinti puolėjų taikiklius ir pagerinti įvarčių santykį. Aišku, priklausomai nuo Volcano susirinkimo. Paskutiniu metu oranžiniai įprato žaisti 6 prieš 6. Kalnų taip žaisdami nenuvertė, bet su Žalia Raudona kovojo gan sėkmingai. Aišku, Eksperimentas gali ir nesutikti žaisti 6 prieš 6, o gal Volcano pagaliau susirinks visa sudėtimi. 

Tik vargu ar tai kažką pakeis. Nors Eksperimentas jau 110 minučių negali įmušti, bet Volcano per 20 rungtynių prasileido net 148 įvarčius, tad labai tikėtina, kad šioje dvikovoje sausų vartų nebus. Nei pas tuos, nei pas anuos.

PROGNOZĖ. 2:9

MSC (10 tšk.) - SFK Novovileisk (39 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Dar viena dvikova, kurioje galima tikėtis krūvos įvarčių. Kaip kad buvo tikimasi ir prieš pirmą komandų susitikimą, kuris, deja, neįvyko. MSC tąsyk nesusirinko, Novovileisk pasiėmė Techninę pergalę 3:0 - o po to patyrė net tris nesėkmes iš eilės. Ir iš pretendentų į pirmą vietą smuktelėjo į turnyrinės lentelės viduriuką.

Tiesa, po to Novovileisk surengė įspūdingą 7 laimėtų rungtynių spurtą, priartėjo prie pirmaujančių trejeto, bet paskutinėse rungtynėse 1:3 nusileido Vilniečiams - ir dabar gali puoselėti viltį, kad su Žalia Raudona pagalba jiems pavyks pavyti bent jau VU MIF komandą.

Ar toks šansas bus - Novovileisk žinos dar prieš rungtynes su MSC. Regis, pastariesiems būtų naudingiau, jei šansų Novovileisk jau neturėtų. Bet Naujosios Vilnios komanda šį sezoną ne kartą įrodė, kad turi tvirtą charakterį, mėgsta futbolą ir pergales, tad tikėtis iš jų kokių nors nuolaidų MSC neturėtų.

PROGNOZĖ. 1:7

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FC Žalia Raudona210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:2
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Edgaras Dančenkovas Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: