2021-10-12

B divizionas. Žalia Raudona indėlis į intrigą ir Volcano techninis

Priešpaskutiniame ture įvyko ne šešios, o tik penkios oficialios rungtynės. Ir šį kartą nesusirinko ne MSC, o paskutinius kelis turus ant ribos balansavusi FK Volcano ekipa. 

Tačiau svarbiausiu turo įvykiu tapo Žalia Raudona komandos pergalė prieš VU MIF ekipą. Jos dėka paskutinis B diviziono turas bus paženklintas ne tik FK Alytis ir FK Vilniečiai dvikova dėl aukso, bet ir VU MIF bei SFK Novovileisk mūšiu dėl bronzos. Ar begali būt geriau?

REZULTATAI.


DOVANA. Pirmoje turo dalyje nutiko bene didžiausia turo staigmena. Su medalinėmis ambicijomis jau senokai atsisveikinusi Žalia Raudona komanda 3:2 nugalėjo pirmojo trejeto atstovus - VU MIF futbolininkus.

Studentams šios nesėkmės kaina gali būti labai didelė, nes jie ne tik prarado net ir teorines galimybes, palankiai susidėliojus paskutinio turo rezultatams, finišo tiesiojoje pasilypėti ant sidabrinio prizininkų pakylos laiptelio, bet net ir bronza jiems dar gali išsprūsti iš rankų. Tiesa, tuo dar turės pasirūpinti SFK Novovileisk ekipa.

Savo ruožtu, Žalia Raudona įrodė, kad surinkusi optimalią sudėtį tikrai galėtų kautis dėl medalių. Pirmą kartą aikštėje vienu metu buvo visi Vilnius Football Academy treneriai ir vadovai - Darvydas Šernas, Robertas Šuškevič, Tomas Staniūnas ir Domantas Ežerskis, jiems sėkmingai talkino ir kiti žaidėjai. 


Pirmą įvartį 10 min. pelnė Benediktas Šidlauskis, bet 19 min. VU MIF atakų lyderis Nedas Suokas rezultatą išlygino. Vis dėlto, jau po minutės savo meistriškumą pademonstravo T. Staniūnas, o antro kėlinio pradžioje puikiu tolimu smūgiu į viršutinį vartų kampą Žalia Raudona pranašumą padidino D. Ežerskis.

Ir nors 31 min. studentams pavyko sumažinti atsilikimą, bet per likusias 19 minučių išgelbėti bent taško jiems nepavyko. Tiesą sakant, taškas nieko nebūtų pakeitęs. Paskutiniame ture VU MIF bronzą pasiims ne tik pergalės, bet ir lygiųjų su Novovileisk atveju. O štai Naujosios Vilnios komandai reikės tik pergalės.  
  
NESUSTABDOMI. Kitame Fanų ketvirtyje savo reikalus tvarkingai pasprendė FK Vilniečiai. 4:1 įveikę Riešės komandą jie pratęsė pergalių seriją iki 9 rungtynių. O nepralaimėtų dvikovų seriją - iki pat 14 mačų.

Jau 1 min. Vilniečių ekipos kapitonas Tomas Rudzianiec išvedė savo komandą į priekį. Tiesa, 8 min. Rytis Jakavonis tiksliu smūgiu sugrąžino intrigėlę, bet dar pirmame kėlinyje T. Rudzianiec ir Eimantas Skendelis atstatė Vilniečių pranašumą, o 27 min. Tomaš Korkut padidino jį iki trijų įvarčių (4:1).

Riešė tikrai kapojosi negailėdama jėgų, ir nors statistikos protokolas to neatspindi, bet antrame kėlinyje Vilniečių žaidėjui užsidirbus geltoną - turėjo ir kiekybinę persvarą. Vis dėlto, kelias minutes trukusi varžovų vatrų apgultis vaisių neatnešė, tad riešininkams galiausiai teko pripažinti vilniečių pranašumą.

SPURTAS. Laimėję savo rungtynes Vilniečiai B divizione pakilo į pirmą vietą. Bet išsilaikė joje tik 25 minutes. Būtent tiek laiko prireikė, kad antroje turo dalyje su WorldOne United žaidusi Alyčio komanda įsibėgėtų ir palaidotų varžovus po savo įvarčių griūtimi.

Per pirmas 24 minutes į Augusto Trinkūno ir Deimanto Norkeliūno įvarčius savo rezultatyviais smūgiais atsakinėjo WOU puolėjas Kristian Tankevič. Bet pačioje kėlinio pabaigoje Benas Paulėkas trečią kartą išvedė Alytį į priekį, o antrame kėlinyje per kelias minutes Dominykas Vasiliauskas ir tas pats B. Paulėkas padidino Alyčio pranašumą iki 5:2.

Kad būtų užtikrinčiau, Alyčio žaidėjai pridėjo dar 4 įvarčius, o 50 min. pasižymėjęs Oleksandr Saprykin užfiksavo galutinį rezultatą - WOU pralaimėjimą 3:9.

"Pirmas kėlinys buvo tikrai puikus, bet antrame mes labai dažnai klydome ir pasinaudojęs tomis klaidomis Alytis mus pribaigė. Susidarė įspūdis, kad antrame kėlinyje varžovai buvo šviežesni, greitesni ir stipresni. Nors tai ir nestebina, nes mes visas rungtynes žaidėme be keitimų, o varžovų gretose žaidėjų netrūko. Tikiuosi, kad kitą savaitę susirinksime gausiau ir sėkmingai užbaigsime sezoną", - vylėsi WOU vadovas Victor Cachay Grande.

Po kelių blankių rungtynių susitelkusiai Alyčio komandai paskutinės sezono rungtynės bus bene svarbiausios. Lygiosios arba pergalė prieš Vilniečius garantuos jiems antrą čempionišką šventę iš eilės. O pralaimėjimas paliks sidabrinio kartėlio nuosėdas.

STAIGMENA. Kitose antrosios turo dalies rungtynėse Prima Line 5:2 nugalėjo International Vilnius ekipą. Bet ne PR pergalė tapo staigmena, o tai, kad į IV į rungtynes suregistravo net 12 žaidėjų. Po praėjusio turo, kai žaisdami 5 ar 6 net 1:10 pasikrovė nuo VU MIF, International Vilnius rado savyje vidinių jėgų ir motyvacijos susirinkti gausiau. Bet sėkmės tai neatnešė.

Prima Line susirinko ne taip gausiai, tačiau gan kokybiškai. Ir po pirmo kėlinio pirmavo 2:0. Tiesa, antrame International Vilnius po Olgierd Golubovski ir Norbert Kokašvili įvarčių rezultatą palygino, bet paskutinis žodis priklausė Prima Line komandai. Tiksliau, ne žodis, o visi trys - nuo 39 iki 47 min. Žilvinas Danilevičius, Deividas Radžiūnas ir Almantas Tamulionis sumušė tris golasus ir nukalė savo komandai pergalę.

"Susirinkome su gera nuotaika, pažaisti savo malonumui. Rungtynes pradėjom tikrai gerai, progų netrūko, kelias išnaudojome, bet antrame kėlinyje, kaip jau ne kartą buvo šį sezoną, praradome koncentraciją gynyboje, leidome varžovams sugrįžti į žaidimą ir išlyginti rezultatą. Vis dėlto, pabaigoje vėl susitelkėme, šiek tiek aktyviau sujudėjome ir sugebėjome  iškovoti pergalę", - konstatavo Prima Line atstovas ryšiams Ž. Danilevičius.

Jo teigimu, abi komandos žaidė panašų žaidimą, paremtą trumpais perdavimais ir aktyviu judėjimu. O Prima Line ekipai pranašumą suteikė jaunystė ir geresnis žaidimas vienas prieš vieną. 

Iškovoti 3 taškai Prima Line ekipai paliko teorinius šansus finišo tiesiojoje aplenkti Novovileisk ekipą ir pasilypėti ant ketvirtojo turnyrinės lentelės laiptelio. Nors, atvirai sakant, koks skirtumas? Bent jau Novovileisk tikrai apie ketvirtą vietą negalvoja, o visomis mintimis ir jėgomis ruošiasi kovai dėl bronzos medalių.

APŠILIMAS. Į rungtynes su MSC Naujosios Vilnios futbolininkai išėjo žinodami, kad pergalė jiems leis paskutiniame čempionato ture patiems sukovoti dėl bronzos. Ir tą pergalę jie pasiėmė be didesnių dvejonių. Nors pagrindinis žaidimo organizatorius Andrius Kondratovič rungtynėse nedalyavo, tačiau ir be jo pastangų Novovileisk laimėjo 7:1. Tiesa, po 17 min. buvo tik 1:0, bet pirmą kėlinį SFK ekipa užbaigė dviem įvarčiais, o antrame pridėjo dar keturis.

Be traumą patyrusio pagrindinio vartininko Juliaus Kiverio žaidusi MSC komanda, kaip įprasta, kovojo kaip galėjo ir mokėjo, o ryškiausiu tos kovos epizodu tapo Edgaro Butkevičiaus tikslus smūgis, užfiksavęs galutinį rungtynių rezultatą. 

SFK Novovileisk savo Facebook paskyroje po rungtynių gražiai padėkojo Žalia Raudona komandai, bet nepamiršo ir MSC ekipos: "rungtynės nebuvo sunkios, tačiau labai sveikos atsistatymui po nesėkmingo praeito turo. Nors vakar neturėjome atakos lyderių, tai mums nesutrukdė primušti net 7 įvarčius. Verta paminėti, kad antrame kėlinyje įmušti sugebėjo net ir prie atakos prisijungęs mūsų jaunasis vartininkas Karolis Makevičius. 
Nuo pirmos iki paskutinės rungtynių minutės žaidimo kontrolė buvo mūsų kojose, o varžovai bandė gintis labai žemai (beveik vartuose). Tačiau, gavę tam tikrus nurodymus iš trenerio, žaidėme gan smagų futbolą, bandydami kombinuoti. Taigi, rungtynes pabaigėm su gera nuotaika. Visda labai džiugu, kai varžybos praeina švariai, su abipuse pagarba ir be traumu. Galutinis rezultatas 7-1 SFK Novovileisk naudai. MSC kolektyvui už mokėjimą išlaikyti pozityvią nuotaiką, net ir pralaimint - RESPECT".


TECHNINIS. Kol MSC garbingai priešinosi Novovileisk ekipai, kitame ketvirtyje savo malonumui kamuolį spardė Eksperimentas ir Volcano-WOU rinktinė komanda. Tris turus iš eilės šešiese žaidusi Volcano šį kartą surinko tik 4 žaidėjus, tad po neilgų diskusijų buvo priimtas sprendimas skirti Techninę pergalę 3:0 Eksperimentui ir pasižaisti futbolą be jokių arbitrų ir rezultatų.

RIKIUOTĖ. Po 21 turo diviziono turnyrinėje lentelėje nutiko tik vienas pokytis: nemalonią staigmeną VU MIF komandai pateikusi Žalia Raudona ekipa iš 8-os vietos pakilo į 7-ą. O International Vilnius iš 7-os nusileido į 8-ą. 

Visos kitos komandos išsaugojo savo turėtas pozicijas. Bet tuo pat metu išliko ir bent kelios intrigos, suteiksiančios nepakartojamą poskonį paskutinio turo kovoms.



STATISTIKA. Per penkerias žaistas rungtynes komandos sumušė 37 įvarčius, arba po 7,4 vidutiniškai per rungtynes. 

Rezultatyviausiai sužaidė 9 įvarčius pelnęs Alytis, 7 atseikėjo Novovileisk, 5 - Prima Line.

Vos po 1 įvartį išspaude MSC ir Riešė, su 2 pataikymais turą baigė VU MIF bei International Vilnius, su 3 - Žalia Raudona ir WorldOne United.

Geriausiai gynyboje padirbėjo Vilniečiai ir Novovileisk, prasileidę po 1. 2 išsitraukė Žalia Raudona ir Prima Line, po 3 - VU MIF ir Alytis.

Kiauriausia gynyba buvo pas WOU ekipa - 9 praleisti. 7 išsitraukė MSC, 5 - International Vilnius, 4 - Riešė.

SNAIPERIAI. Turo snaiperiu tapo 3 įvarčius pelnęs Alyčio žaidėjas Deimantas Norkeliūnas. Po 2 kartus atsižymėjo Tomas Rudzianiec (Vilniečiai), Kristian Tankevič (WOU), Almantas Tamulionis (Prima Line), Alyčio duetas - Augustas Trinkūnas ir Benas Paulėkas bei Novovileisk tandemas - Vladislav Petkevič ir Maksim Asačiov.

Diviziono snaiperių įskaitoje pirmauja 34 įvarčius sumušęs Ž. Germanas, 26 turi K. Tankevič, 20 - Ruslan Tamilin (Vilniečiai).

DRAUSMĖ. Vienintelis drausminis prasižengimas užfiksuotas MSC ir Novovileisk rungtynėse. Jo autorius - Linas Sungaila, atsižymėjęs geltona kortele.

PROGNOZĖS. Vienas iš nedaugelio atvejų, kai Apžvalgininkas pataikė ne tik rungtynių baigtį, bet ir rezultatą. Tuo pasirūpino MSC ir Novovileisk komandos, atidirbusios ant 1:7 rezultato. Kaip ir buvo sutarta.

Jei ne Volcano Techninis pralaimėjimas, Apžvalgininkas būtų laimėjęs turą 7:1. O dabar gavosi 6:1. Vienintelis prašovimas - nuvertinta Žalia Raudona kovinė dvasia ir meistriškumas. Visų kitų turo rungtynių baigtys nuspėtos teisingai, o vienerių, kaip minėta, net ir tiksliai.

Bendras sezono rezultatas: 86-43 Apžvalgininko naudai.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
0 2
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: