2021-10-13

B divizionas. 22 turo anonsas

Paskutinis B diviziono turas bus unikalus tuo, kad pirmoje dalyje aštuonios komandos pažais savo malonumui, o antroje - keturios pajėgiausios čempionato komandos stos į kovą dėl medalių. Ir tiesiai šviesiai išsiaiškins kam ir kokios prabos medalių labiausiai reikia bei norisi.

19.40



Žalia Raudona (30 taškų) - FK Riešė (25 tšk.) I Fanų ketvirtis

Kai šios komandos susitiko 4-ame čempionato ture, jų ambicijų skalė siekė iki pat medalių. O Žalia Raudona atveju - net iki auksinių. Bet sezono eigoje taip jau gavosi, kad atėjus paskutinio pasispardymo metui abi ekipos į jokius medalius nesitaiko ir balansuoja tarp 6-9 vietų.

Vis dėlto, tai jokiais būdais nereiškia, kad nusimato tykus ramus kamuolio paraičiojimas. Žalia Raudona sezono pabaigoje renkasi beveik optimaliai ir siekia įrodyti, kad tik Vilnius Football Academy trenerių vaikų futbolo stovykloms skirti keli vasaros mėnesiai sutrukdė šiai komandai kovoti dėl medalių. Praėjusiame ture Žalia Raudona palaužė VU MIF komandą, o šiame sieks pelnyti dar vieną pergalę ir sezoną užbaigti trijų laimėtų rungtynių serija.

Tiesa, vargu ar Riešės riešutėlis bus lengvai perkandamas. Nors komanda jau nepabėgs iš 9-os vietos, bet galima neabejoti, kad taip pat pasistengs savo sezoną užbaigti smagesne gaida.

Pirmoji komandų tarpusavio akistata baigėsi Žalia Raudona pergale 2:1. Tada pergalingą įvartį 49 min. pelnė ŽR žaidžiantis treneris Robertas Šuškevič. Tikėtina, kad šį sykį tokių vėlyvų žygdarbių neprireiks.

PROGNOZĖ. 5:2.

Eksperimentas (20 tšk.) - MSC (10 tšk.) II Fanų ketvirtis

Kad ir kaip pasibaigtų ši dvikova, komandos vis tiek finišuos kaimynystėje - 10 ir 11 vietose. Be abejo, tiek Eksperimentas, tiek ir MSC su didesniu malonumu finišuotų pergale, nei pralaimėjimu. Abiem komandom sezonas nesusiklostė, nors MSC atveju lūkesčiai gal ir nebuvo tokie aukšti kaip pas Eksperimentą. Priminsiu, kad dar pernai A divizione žaidę eksperimentininkai planavo šiais metais kovoti dėl aukščiausių vietų B divizione. O gavosi visai kitaip.

Pirmose tarpusavio rungtynėse komandos atkakliai kibo viena kitai į atlapus, bet pergalę 2:0 pelnė Eksperimentas. Praėjusiame ture Eksperimentas pelnė dar vieną pergalę - 3:0 prieš Volcano. Bet pelnė ją techniniu būdu, be žaidimo. Ta pergalė nutraukė dviejų sausų pralaimėjimų miniseriją, bet realiai Eksperimentas jau tris ketvirtadienius iš eilės praleido be įmuštų įvarčių.

Su MSC įvarčių tikrai bus. Po pakilaus rugpjūčio, kai MSC surinko net 9 taškus (iš visų savo 10-ies) rugsėjis ir spalis buvo nei smagūs, nei malonūs. Šeši pralaimėjimai iš eilės, bendru santykiu 10:39 - štai ir visas rudenėlio kraitis. 

Be abejo, MSC taip pat stengsis sezoną užbaigti smagiu trinktelėjimu durimis. Kad ir simboliškai, bet patriukšmauti. Vis dėlto, finišo tiesiojoje didesnius šansus pašurmuliuoti turi Eksperimentas.

PROGNOZĖ. 6:3.



International Vilnius (28 tšk.) - Volcano (1 tšk.) III Fanų ketvirtis

Pagrindinis klausimas prieš šias rungtynes - ne kas ir kiek laimės, o ar jos apskritai įvyks? Praėjusiame ture Volcano į rungtynes su Eksperimentu susirinko 4-iese, tad pagal varžybų nuostatus jiems buvo įpaišytas techninis pralaimėjimas 0:3. Dar prieš tai tris turus oranžiniai žaidė 6-iese. 

Tuo metu International Vilnius 20-ame ture į mačą su VU MIF taip pat susirinko vos 5-6. Tiesa, praėjusiame ture rungtynių su Prima Line paraiškoje buvo net 12 žaidėjų. Bet ar visi jie susirinks ir į sezono uždarymo mačą - didelis klaustukas.

Pirmame rate International Vilnius prieš Volcano laimėjo 3:2. Po gan rimtos kovos. Tada IV žengė pirmoje diviziono turnyrinės lentelės pozicijoje ir perspektyvoje matė ne šiaip medalius, o pačios tauriausios prabos apdovanojimus. Bet antrame pirmenybių rate tarptautiniai vilniečiai laimėjo tik dvi rungtynes, pralaimėjo - aštuonias. Ir geriausiu atveju finišuoti gali tik 6-oje pozicijoje. 

Tuo metu Volcano nei geriausiu, nei blogiausiu atveju nepabėgs iš turnyrinės lentelės dugno. 1 taškas - tai visų laikų MFL antirekordas. Tik 2017 m. Perkūnas B divizione liko paskutinis su 0 taškų, bet tąsyk ši komanda pasitraukė iš kovos po pirmo rato ir sužaidė tik 9 rungtynes. 2018 m. Volcano B divizione taip pat finišavo paskutinėje vietoje, bet su 6 taškais. Šio rezultato oranžiniai jau nepagerins. Net jei jie ir susirinks į paskutines rungtynes, tikimybė nutraukti 14 pralaimėjimų seriją būtų tik labai minimali. Nebent International Vilnius nesusirinktų.

PROGNOZĖ. 5:1.

WorldOne United (31 tšk.) - Prima Line (40 tšk.) IV Fanų ketvirtis

Iš principo - turnyrinės lentelės kaimynų akistata. O prisiminus pirmojo rato rungtynes - tai net ir šiek tiek principinė dvikova.

Sezoną trimis laimėjimais pradėjusi Prima Line į aikštę prieš WorldOne United žengė nešina ryškiu favoritų statusu. O kaip kitaip, jei per pirmus tris turus MFL debiutantai įveikė pernykščius čempionus ir sidabro medalininkus, o dabar jų laukė susitikimas su vos 1 tašką turėjusiais varžovais?

Ir rungtynių pradžia, regis, tik patvirtino tą statusą. Prima Line pirmavo 3:0 po 12 min., paskui 4:1 sužaidus pusvalandį, 5:2 - po 32 minučių. Bet po to aikštėje ėmė dėtis neįtikėtini dalykai. Įspūdingą žiūrovų palaikymą turėję WorldOne United futbolininkai galingomis atakomis sudaužė Prima Line gynybą ir 46 min. rezultatas patapo lygus - 5:5. O ant finalinės rungtynių sirenos WOU atakų lyderis Kristian Tankevič įkalė ir šeštą - pergalingą įvartį.

Nors medaliai nuo Prima Line pabėgo jau prieš kelis turus, bet galima tikėtis, kad paskutinėse rungtynėse primalainai pamėgins grąžinti garbės skolą savo varžovams. Juo labiau, kad dar pernai keli Prima Line futbolininkai žaidė WOU komandoje, tad neabejotinai tarp šių komandų ir šiaip yra tam tikrų tarpusavio sąskaitų.

PROGNOZĖ. 3:5

20.40 val.



FK Vilniečiai (49 tšk.) - FK Alytis (50 tšk.) I Fanų ketvirtis

Laukėme, tikėjomės, svajojome - ir va, prašau, turime auksinę sezono kulminaciją ir B divizione. Tiesa, sąlygos nėra absoliučiai lygios, nes Alyčiui antrą porciją aukso medalių garantuos ir lygiosios, tuo metu Vilniečiai privalo laimėti.

Pirmame rate Alytis laimėjo 3:2. Tada abi komandos pademonstravo aukšto lygio ir fantastiško intensyvumo futbolą, iki 44 min. rezultatas buvo lygus 2:2, o pergalę alytiškiams atnešė subtili Ramūno Radavičiaus ir Aivydo Ruškio kombinacija. 

Tačiau nūnai nei Radavičiaus, nei Ruškio Alyčio gretose jau senokai nematėme. O ir be jų Alytis demonstravo puikią sportinę formą ir sezonui įpusėjus po 9 laimėtų rungtynių tvirtai abiem kojom stovėjo diviziono viršūnėje. Tačiau į sezono pabaigą čempionai šiek tiek susvyravo, pabarstė taškelių (5 per paskutines ketverias rungtynes) ir pasiekus finišo tiesiąją iš turėtos persvaros prieš Vilniečius liko tik simbolinis taškelis.

Tuo metu po sunkokos sezono pradžios įsibėgėję Vilniečiai skrieja it ant sparnų. 9 pergalės iš eilės, 14 nepralaimėtų rungtynių serija - tai geriausi rezultatai šį sezoną B divizione. Tačiau norint šią nuostabią sezono atkarpą užbaigti auksiniu fejerverku - reikia įveikti Alytį. 

Pirmame rate šį sezoną to padaryti nepavyko. Ir paskutinėse 2020 m. sezono rungtynėse nepavyko. Tiesa, tada su Alyčiu žaidė FSB Zenit komanda, bet jos sudėtyje buvo smogiamoji dabartinių Vilniečių kuopelė - Tomas Rudzianiec, Viačeslav Rodevič, Ernest Stupak, Tomaš Korkut, Daniel Guleckij, Ruslan Tamilin ir kt. Beje, nors Alytis prieš paskutinės 2020 m. B diviziono rungtynes jau buvo užsitikrinęs auksą, bet Zenit komanda pergalės atveju galėjo finišuoti antroje pozicijoje. O gavosi pralaimėjimas 2:6 - ir antroje pozicijoje finišavo VU MIF, o Zenit futbolininkai turėjo tenkintis bronza.

Dabar Vilniečiai jau turi garantuotus sidabro medalius, bet taip pat turi ir puikią progą susižerti Aukso puodą. Tik to puodo sergėtojai vargu ar sutiks lengvai jį perleisti varžovams. Jei komandos nesusidurs su komplektacijų problemomis ir lemiamam mačui surinks pajėgiausias sudėtis - tapsime puikaus reginio liudininkais. Maksimalus intensyvumas, atsidavimas ir kieta kova - tai mažiausiai ko galime tikėtis iš auksinio finalo. O nugalėtoją lems smulkūs niuansai, detalės arba tiesiog - Fortūnos šypsnys. 

PROGNOZĖ. 3:2

SFK Novovileisk (42 tšk.) - VU MIF (43 tšk.) II Fanų ketvirtis

Po 21 turo pasidžiaugėme, kad paskutinėse čempionato rungtynėse turėsime ne tik tiesioginę aukso siekiančių komandų akistatą, bet ir bronzinės vertės dvikovą. Aišku, galima suprasti VU MIF komandą, kuriai tokios intrigos mažiausiai norėjosi. Tačiau visai Mini futbolo mėgėjų lygai ir bendruomenei toks siužetas garantuoja dvigubą smagumą.

Antrame rate gan sėkmingai taškus rinkusi ir 6 pergalių seriją turėjusi VU MIF komanda prieš 21 turą dar galėjo pasvajoti apie sidabrą. Bet pralaimėjimas 2:3 Žalia Raudona komandai tas svajones sudaužė į šipuliukus. O SFK Novovileisk atkaklumas ir užsispyrimas lėmė, kad net ir bronzos medaliai dar gali išsprūsti studentams iš rankų.

Pirmame rate VU MIF 2:1 nugalėjo Novovileisk ekipą. Nors Naujosios Vilnios komanda po pirmo kėlinio pirmavo 1:0, bet antrame studentai pelnė du įvarčius, o pergalingu smūgiu (su rikošeto pagalba) pasižymėjo Nedas Suokas.

Įdomu, kad per visą tarpusavio susitikimų istoriją Novovileisk nėra įveikęs VU MIF. Tik kartą (2020 m. spalio 8 d.) sužaidė lygiosiomis 4:4. Bet dabar lygiosios SFK ekipai niekaip netinka. Reikia tik pergalės. Bele kaip ir bele kokios. 

PROGNOZĖ. 2:2

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado21200113627+10960
2FK Eagle Team - Setaltas21141611668+4843
3FK Dinamika21130811893+2539
4FK Fortitudo2192106165-429
5FK Alytis2183106585-2027
6FK Rytas2170146898-3021
7SFK Novovileisk21511564131-6716
8Prima Line21411651112-6113

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 21

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
54 Varžybų:20
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
33 Varžybų:20
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
26 Varžybų:16
Artur Juchno Komanda:El Dorado
23 Varžybų:18
Arnoldas Čepkauskas Komanda:SFK Novovileisk
18 Varžybų:19
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
18 Varžybų:14
Arnas Levonauskas Komanda:FK Fortitudo
16 Varžybų:13
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:17
Arminas Lapinskas Komanda:FK Rytas
15 Varžybų:20
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
14 Varžybų:19

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
2 1
Meirūnas Olišauskas Komanda:FK Alytis
1 2
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
1 2
Mantas Miklaševičius Komanda:SFK Novovileisk
0 3
Dominik Bogdanovič Komanda:FK Rytas
1 1
Egidijus Grinis Komanda:Prima Line
0 2
Eimantas Skendelis Komanda:FK Rytas
0 2
Deividas Radžiūnas Komanda:Prima Line
0 2
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
0 2
Artur Ostrouch Komanda:SFK Novovileisk
0 2
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: