2021-07-28

A divizionas. 11 turo anonsas

Sulig šiuo turu čempionatas oficialiai persiris į antrą pusę, rungtynių liks mažiau, nei kad sužaisti, o kiekvienas taškas įgaus vis didesnę vertę. Tiesa, tie taškai ir dabar jau bemaž auksiniai, nes kai pirmą ir paskutinę komandas skiria vos 9 taškų atstumas, kiekvienos rungtynės turi potencialo tapti lemtingomis. Ar bent jau - ypatingos svarbos.

19.40



El Dorado (11 taškų) - Maracana (13 tšk.) I Fanų ketvirtis

Beveik 10 turų diviziono dugne tūnojusi El Dorado praėjusią savaitę 4:0 įveikė FK Rytas ekipą - ir pakilo 6 vietą. "Atsispyrėme pagaliau nuo dugno. Gal dabar jau bus kažkas gero", - po rungtynių leido sau pastebėti daugkartinių A diviziono čempionų kapitonas Martynas Rašinskas.

Kad būtų kažkas tikrai gero El Dorado privalo stabiliai rinktis taškus, o dar geriau - pergales. Atrodytų, kad šiuo atžvilgiu artimiausia akistata su Maracana yra visai laiku ir vietoje. Taip, Maracana pirmame čempionato rate birželį 2:1 pasigavo El Dorado, bet, būkim atviri, o kas tuo metu nebuvo pasigavęs čempionų? Be to, po tos pergalės Maracana per kitus keturis turus patyrės tris nesėkmes ir kartą sužaidė lygiosiomis.

Tiesa, praėjusiame ture Vilniaus futbolo mokyklos auksinė karta įrodė, kad gandai apie Maracana mirtį buvo kažkiek perdėti. Pasipildę keliais šviežiais žaidėjais bei po buitinės traumos į rikiuotę surgrįžusiu Artūru Žarnovskiu, VFM marakanščikai 3:1 įveikė FK Dinamika ekipą.

Kaip po rungtynių sakė A. Žarnovskis - laimėjo, nes į aikštę ėjo ne gražiai žaisti, o kietai kovoti. Įdomu, kad labai panašiai apie savo komandos pergalę kalbėjo ir M. Rašinskas. Jis taip pat akcentavo kovą, kietą fizinį kontaktą ir griežtą gynybą. Ir dar pridūrė, kad būtent tokių rungtynių tikisi ir su Maracana.

Šį ketvirtadienį ir sužinosime, kurie yra kieti, o kurie - dar kietesni. Maracana nori įrodyti, kad jie dar gali. Gali žaisti A divizione, gali laimėti, ar bent jau - iš visų jėgų kautis dėl pergalių. El Dorado puikiai supranta, kad dabar jiems kiekvienos rungtynės ir kiekviena pergalė tikrąja to žodžio prasme yra aukso vertės. Atstumas iki pirmos vietos - 8 taškai, o dar likę du mačai su lyderiais Eagle Team. Nors, kaip teisingai pastebėjo Martynas, koks skirtumas su kuo El Dorado liko žaisti. "Mums reikia laimėti kiekvienas rungtynes. Mes žinome, kad galime laimėti, turime laimėti, tiesiog reikia eiti į aikštę ir kovoti", - pareiškė M. Rašinskas.

PROGNOZĖ. 3:1.

SKK Oniksas-TEC (11 tšk.) - FC IndEx (18 tšk.) II Fanų ketvirtis

Pirmo rato viduryje Oniksas-TEC turėjo 6, o IndEx - 7 taškus. 5 ture įvykusių Oniksas-TEC 4:1 įveikė IndEx ir su 9 taškais žengė pirmame diviziono trejetuke. 

Po 10 turų Onikso-TEC sąskaitoje yra 11 taškų. O IndEx su 18 taškų žengia pirmame diviziono trejetuke. Po pralaimėjimo Oniksui-TEC indeksai iškovojo 3 pergales, o dar 2 mačus baigė fejeriškomis lygiosiomis (4:4 ir 7:7). Kelis kartus IndEx žaidė be keitimų, į aikštę teko žengti ir komandos vadovui Olegui Romanovskiui, tačiau ji kabinosi į kiekvieną tašką, rasdavo išeitį net ir sudėtingiausiose situacijose, ir atkakliai yrėsi į priekį.

Praėjusiame ture IndEx gan užtikrintai 3:2 įveikė tuometinius vienvaldžius diviziono lyderius GREEN TOWN - FK Eagle Team. Po tų rungtynių IndEx vadovas Olegas Romanovskis neskubėjo džiūgauti ir juo labiau - dabintis medaliais. "Mes einame nuo rungtynių iki rungtynių. Aštuntukas yra visiškai lygus. Šiandien gali laimėti, kitą kartą pralaimėti. O laimės ta komanda, kuri iki pat distancijos galo išlaikys stabiliausią žaidimą ir rinksis taškus žaisdama su visais varžovais", - teigė Olegas.

Iki šiol IndEx puikiai vykdė numatytą planą. 18 taškų iš 30-ies - solidus rezultatas. Tuo metu Oniksas-TEC po geros sezono pradžios nuleido garą. Komandą pakirto svarbių žaidėjų traumos, akivaizdu, kad nepadeda ir reikalas plėšytis tarp Vasaros ir Mini futbolo. Štai ir šį ketvirtadienį Vasaros futbolo lygos atkrintamosiose Oniksas turi rungtynes. Nuo 19.30. O MFL mačas su IndEx startuoja 19.40 val. 

Aišku, yra tikimybė, kad Oniksas-TEC paskirstys savo resursus ir ten, ir ten. Vienur žais labiau Oniksas, o kitur - daugiau TEC. Arba susitars su IndEx ir savo rungtynes sužais laisvame Fanų ketvirtyje, kad ir nu 21.40. Tačiau net ir tokiu atveju, nuovargio faktorius išliks - ir gali suvaidinti lemiamą vaidmenį.

PROGNOZĖ.2:5.

20.40



FK Rytas (10 tšk.) - FK Fortitudo (19 tšk.) I Fanų ketvirtis

"Rytas - padarytas", - po pirmojo komandų susitikimo 2021 m. sezone simboliškai šūktelėjo FK Fortitudo vadovas Gabrielius Butkevičius. Ir tam jis turėjo visiškai argumentuotą pagrindą, nes 5 ture Fortitudo, net ir be pagrindinio savo vartininko, 5:0 įveikė Ryto komandą. O tai, savo ruožtu, buvo pirmoji Fortituto pergalė prieš Rytą, po 8 nesėkmingų bandymų (ok, visiškai nesėkmingi buvo tik 6, dar 2 mačai baigėsi lygiosiomis).

Labai tikėtina, kad Gabrielius turės progą pakartoti šį šūkį ir dar kartą. Nors po anos pergalės prieš Rytą Fortitudo per kitas trejas rungtynes surinko tik tašką, tačiau paskutiniais keli turai parodė, kad tai buvo laikini nesklandumai, trumpalaikis formos smuktelėjimas. 9 ture Fortitudo net 12:2 sutraiškė Maracana ekipą, o 10-ame - 4:1 įveikė ir SKK Oniksas-TEC komandą. Ir nūnai stovi pačioje diviziono viršūnėje. Tiesa, stovi petys petin su Eagle Team. Tačiau vis tiek - pačioje viršūnėje.

Tuo metu Rytas į viršūnę žvelgia iš pačios apačios. Praėjusiame ture 0:4 nusileidusi El Dorado komandai, Ryto ekipa smuktelėjo į 8 vietą divizione. Tiesa, nuo viršūnės ją skiria tik 9 taškai. Viena vertus, lyg ir nedaug. Liko dar 11 rungtynių, komandos juda glaudžioje rikiuotėje, tad viena-kita pergalė - ir tu jau ketvertuke. Tik su tom pergalėmis Rytui šį sezoną nelabai. Tiesa, būtent po pralaimėjimo Fortitudo ekipai Rytas susimobilizavo ir per kitus tris mačus surinko 7 taškus, pakeliui 1:0 pakirsdamas net ir Eagle Team. Tačiau po pergalės prieš Erelius mobilizacija baigėsi, o paskutinius du mačus Rytas pralaimėjo bendru rezultatu 2:11.

Visai gali būti, šūkis "Rytas - padarytas" suteiks papildomos motyvacijos rytiečiams padaryti viską, kad Fortitudo neturėtų pagrindo skambiems pareiškimams. Gali būti, kad papildomu pliusiuku Rytui taps Fortitudo lyderio Arno Levonausko dalyvavimas Europos paplūdimio futbolo čempionate. 

Be abejo, be A. Levonausko Fortitudo ekipa bus kitokia. Tačiau paskutinių turų tendencijos nėra palankios Ryto komandai. Tiek susirinkimo, tiek žaidimo, tiek ir elementariausios sėkmės kontekste. 

PROGNOZĖ. 1:4.

FK Dinamika (13 tšk.) - GREEN TOWN - FK Eagle Team (19 tšk.) II Fanų ketvirtis

Abi komandos praėjusiame ture buvo priverstos pripažinti varžovų pranašumą. Įdomu, kad abi komandos praėjusiame ture gan ilgai pirmavo, bet pranašumo neišsaugojo - ir liko prie suskilusių geldų. 

Abi komandos paskutiniu metu gan stipriai banguoja - Eagle Team antrame rate per tris mačus surinko vos 3 taškus, o Dinamika - 4. Abi komandos bangavimą galėtų pateisinti nestabiliu rinkimusi į rungtynes, tačiau liepos mėnesį stabiliomis sudėtimis negalėjo pasigirti nei viena diviziono komanda.

Pirmasis komandų tarpusavio mačas taip pat buvo banguojantis. Eagle Team užstikrintai startavo ir po pusvalandžio pirmavo 4:1. Bet tada antrą geltoną užsidirbo Vilius Jankūnas ir 10 minučių Erealiai žaidė mažumoje. Tuo pasinaudojusi Dinamika užgulė varžovų vartus, išlygino rezultatą, toliau atakavo, bet, kaip neretai nutinka, prasileido į savus vartus - ir pralaimėjo 4:5.

"Viskas gerai, kas gerai baigiasi" - po tų rungtynių konstatavo Eagle Team. Tačiau paskutiniu metu tų gerų pabaigų susidarė trūkumas. O persekiotojai nesnaudžia ir jau lipa Ereliams ant kulnų. Beje, analogiškai nesnaudžia ir Dinamika ekipos persekiotojai. O ir nelabai pasnausi, kai atstumas tarp 4-os ir 8-os komandų - tik 3 taškai. Pralaimėk kartą - ir žiū, jau esi ne pirmo, o antro ketvertuko komanda.

Tad taškų barstyti negali niekas. Bet kažkam vis tiek teks. Esminis klausimas - kaip ir kas susirinks ketvirtadienį į Fanus? Dinamika du paskutinius ketvirtadienius vertėsi be savo rezultatyviausio žaidėjo Justino Baltrimavičiaus. Jei jis ketvirtadienį apsireikš - komanda įgaus labai rimtą argumentą. Kita vertus, klausimas, kaip susikomplektuos Eagle Team? Kas saugos vartus, kas cementuos gynybą ir uždengs aikštės vidurį? Ar bus kas pavaduoja su Lietuvos paplūdimio futbolo rinktine Moldovoje ant smėlio ariantį Aleksandrą Lebedevą?

Jei atsakymai į visus šiuos klausimu bus teigiami, daugiau šansų pergalingam skrydžiui turės Ereliai. Jei ne, tada mūsų laukia dar vienas nenuspėjamas MFL futbolo spektaklis.

PROGNOZĖ. 3:5.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado110060+63
2FK Alytis110062+43
3FK Fortitudo110064+23
4FK Eagle Team - Setaltas110053+23
5FK Grija2101109+13
6FC Žalia Raudona210168-23
7FK Dinamika210168-23
8FM Vilniaus Vytis100136-30
9VU MIF200259-40
10VRFM100126-40

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 2

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
2 Varžybų:1
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
2 Varžybų:2
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
2 Varžybų:2
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
2 Varžybų:1
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Augustas Trinkūnas Komanda:FK Alytis
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: