2022-05-30

MFL „Arimex“ Taurės finale – Eagle Team triumfas


GREEN TOWN – FK Eagle Team apgynė 2020-aisiais iškovotą MFL „Arimex“ Taurę. Gegužės 28 d. Fanų stadione vykusiose Finalinio 4-o varžybose Ereliai pusfinalyje palaužė FK Alytis ekipą, o finale nugalėjo FC Žalia Raudona kolektyvą ir trečią kartą klubo istorijoje iškėlė į viršų MFL Taurę.

REZULTATAI.

FC Žalia Raudona – FK Fortitudo 3:2
GREEN TOWN – FK Eagle Team – FK Alytis 5:2
GREEN TOWN – FK Eagle Team – FC Žalia Raudona 10:2

BURTAI. Prieš „Arimex“ Taurės turnyro Finalinio 4-o kovas visų keturių komandų atstovai sudalyvavo oficialioje burtų traukimo ceremonijoje.

Titulą gynusios Eagle Team komandos vadovas Aleksandras Dergačiovas pirmu pusfinalio numeriu truktelėjo Žalia Raudona, o Fortitudo atstovė Gintautė antro pusfinalio pirma komanda padarė Alyčio komandą.

Netrukus Alyčio žaidėjas Arnas Šeštakauskas į pirmą pusfinalį delegavo FK Fortitudo, o Žalia Raudona vadovas Sigitas Stasevičius užbaigė formalumus suformuodamas antrą pusfinalį iš Alyčio ir Eagle Team.

KOMENTARAI.

Stiprūs burtai, nors Finaliniame 4-e silpnų komandų paprasčiausiai nėra. Visi yra verti čia žaisti. Neskirstėme priešininkų į parankius ar nelabai. Bus tikrai nelengva, bet laimės stipriausi. Mūsų sudėtis nėra optimaliausia, turėjom pritraukti ir rezervus“, – po burtų traukimo ceremonijos teigė Eagle Team vadovas A. Dergačiovas.

Žinom, kad čia nebus lengvų rungtynių, juo labiau, kad dalis mūsų komandos narių šeštadienį dar žaidė Varėnoje vykusiame Lietuvos Mažojo futbolo čempionate. Turėsim kabintis iš paskutinių jėgų. Varžovas mums nežinomas, žaisime su jais pirmą kartą, tad bus įdomu“, – konstatavo Fortitudo atstovas Ignas Kirsnys.

Iš tiesų tai labiau norėjom kito varžovo pusfinalyje, labiausiai – sužaist su Žalia Raudona. Ir ne dėl to, kad tai būtų prastesnė komanda, tiesiog šį sezoną mes su jais dar nežaidėm. Gal finale susitiksim, kas čia žino. Mums irgi trūksta kelių žaidėjų iki optimalios sudėties, bet radom rezervų, susirinkom, ir kausimės dėl pergalių“, – teigė Alyčio atstovas A. Šeštakauskas.

Mes patenkinti ne tiek burtais, kiek jau tuo, esame vienintelė B diviziono komanda, patekusi į finalinį Taurės 4-uką. Mums būti tarp keturių geriausių komandų – jau pergalė. Jei būsim verti, gal ir dar bus tų pergalių. Paskutinėse savo rungtynėse gavome šaltą dušą, tad šįkart susirinkom labai gerai, bent jau pirmom rungtynėm kvapo užteks. O jei įvyks stebuklas ir pateksime į finalą – pasikliausime geru oro ir gera nuotaika“, – mįslingai kalbėjo Žalia Raudona vadovas S. Stasevičius.

PUSFINALIS I. Užbėgant įvykiams už akių galima pasakyti, kad abu pusfinaliai tapo savotiškais finalais, nes juose grūmėsi lygiaverčiai varžovai. Pirmąjame pusfinalyje nedidelį stebuklą sukūrė Žalia Raudona, po atkaklios ir permainingos kovos 3:2 įveikusi Fortitudo ekipą.

Arno Levonausko vedami fortitudininkai geriau pradėjo rungtynes ir jau pačioje jų pradžioje išsiveržė į priekį 1:0, bet netrukus Darvydas Šernas individualiais veiksmais rezultatą palygino. Aikštėje užvirė kieta ir bekompromisė kova, abi komandos demonstravo taktiškai ir techniškai brandų futbolą, bet antrame kėlinyje atrodė, kad viršų ima Fortitudo.

Po Justino Didikos tikslaus smūgio pernykščiai MFL vicečempionai pirmavo 2:1, o antro kėlinio viduryje po Žalia Raudona žaidėjo pražangos Fortitudo reikalavo baudinio, kuris, anot komandos atstovų, būtų galutinai perlaužęs rungtynių eigą. Tačiau arbitras skyrė paprastą baudos smūgį, o emocijoms pasidavę fortitudininkai prarado koncentraciją – ir buvo skaudžiai nubausti. Netrukus žali ir raudoni rezultatą išlygino, o pačioje rungtynių pabaigoje, kai jau visai realiai švietėsi bulitų serija, dviejų perdavimų kombinaciją nuostabiu įvarčiu užbaigęs Matas Radžiukynas išvedė Žalia Raudona komandą į finalą.



PUSFINALIS II. Kitoje Fanų stadiono aikštėje akis į akį susitiko šį sezoną jau ne vieną kietą tarpusavio akistatą apturėję Eagle Team ir Alytis futbolininkai. Nors tiek vienoje, tiek ir kitoje komandoje trūko bent kelių rimtus vaidmenis atliekančių žaidėjų (Lukas Vaičiūnas ir Marius Linkevičius pas Erelius, Edgaras Barysas, Benas Paulėkas ir Agnius Panka – pas alytiškius), tačiau abiejų komandų skautai pasistengė ieškodami rezervų. Eagle Team finaliniam etapui registravo Lietuvos futsal rinktinės žaidėją Albertą Voskunovičių, Alytis į kovą metė puolėją Edgarą Baniulį ir vartininką Luką Rutkauską.

Naujasis Alyčio vartų sargas pirmoje rungtynių dalyje stačiakampyje demontravo aukščiausio lygio meistriškumą ir iš esmės tik jo pastangų dėka alytiškiai išvengė didelių problemų po gausių Eagle Team ekipos antskrydžių. Erelių veidai dar labiau apniuko, kai Paulius Sakalis patykojo neatsargaus varžovų perdavimo ir pasiuntė kamuolį į Eagle Team vartus.

Tačiau išsaugoti pranašumo Alytis nesugebėjo. Baigėsi L. Rutkausko magija vartuose, prisišaudė ir Eagle Team atakuojantis personalas, o bene didžiausia problema tapo elementarus žmogiškųjų resursų stygius. Nors formaliai Alytis turėjo net 4 keitimus, bet realiai – vos 1. Eagle Team gretose lygiaverčių keitimų buvo daugiau – ir jie šiuo pranašumu sėkmingai pasinaudojo.

Tiesa, lemiamu momentu suspurdėjo ne Erelių rezervai, o ilgamečių kovų užgrūdinti veteranai. Antro kėlinio viduryje Gediminas Skrockas dviem salės futbolo pagrindus primenančiais judesiais pelnė du įvarčius, Eagle Team atitrūko 4:2 – ir pergalingos persvaros iš savo rankų nebeišleido.

Nors alytiškiai dar bandė iš paskutinės sveikatos likučių pulti ir atakuoti, bet Eagle Team gynyboje spragų nebepaliko, o vienoje savo kontroje Tadas Švaikevičius tiksliu smūgiu galva iš kelių metrų nubaudė išsekusius varžovus – ir įtvirtino nelengvą Erelių pergalę 5:2.

FINALAS. Deja, po įspūdingų pusfinalių atėjęs finalas stokojo intrigos ir įtampos. Galima spėlioti, kaip būtų susiklosčiusios rungtynės, jei Žalia Raudona ir finale būtų žaidusi tokia pat sudėtimi, kaip pusfinalyje. Tačiau mūsų realybėje pergalę prieš Fortitudo nukalę Žalia Raudona komandos lyderiai atsiprašė žiūrovų ir išskubėjo į Panerio stadioną, kur buvo numatytas Vilnius Football Academy bendruomenės renginys. Likusi be D. Šerno, R. Šuškevič ir T. Staniūno Žalia Raudona komanda nebeturėjo jokių šansų rimčiau pasipriešinti žaidimo skonį pajutusiai Eagle Team ekipai ir galutiniame rezultate nusileido 2:10.

Nors vartininkas Utku Boyra ir gynėjai iš paskutinių jėgų atmušinėjo varžovų antpuolius, o Matas Radžiukynas kabinosi į kamuolį kitoje aikštės pusėje ir palaikė įtampą prie varžovų vartų, tačiau Tadas Švaikevičius, Gediminas Skrockas ir Albertas Voskunovičius užtikrintai reguliavo žaidimo srautus ir vieną po kito siuntė kamuolius į žalių ir raudonų vartus.

Ereliai nuo pirmų minučių įrodė, kad nėra nusiteikę juokauti ir jau 4 min. po G. Skrocko ir A. Voskunovičiaus įvarčių išsiveržė į priekį 2:0. Iš viso pirmame kėlinyje Ereliai pasižymėjo 6 kartus, o antrame kėlinyje pridėjo dar 4 tikslius smūgius. Didžiausią intrigą kėlė klausimas, kiek įvarčių pavyks įmušti Žalia Raudona ekipai. Nusėdus finalinio mūšio dulkėms paaiškėjo, kad žali ir raudoni pajėgiausios MFL komandos vartus pašventino dviem tiksliais smūgiais – po vieną kiekvieno kėlinio paskutinėmis minutėmis.

Po rungtynių Žalia Raudona vadovas S. Stasevičius pripažino, kad pusfinalyje jo ekipa sudalyvavo kaip pati tikriausia A lygio komanda, o finale atliko tik B divizino atstovų vaidmenį. „Pusfinalis buvo superinis, kova vyko nuo pirmos iki paskutinės minutės, o pergalingą įvartį įmušėm paskutinę minutę. Patekdami į finalą mes viršijom savo planus. Deja, finale kova nepavyko. Keletas svarbių mūsų žaidėjų turėjo išvykti į kitą renginį, o jų vietą aikštėje užėmė rezerviniai žaidėjai. Finale mums nepavyko, bet dabar mes dar turim ko siekti. Bandysime visą kelią Taurėje nueiti kitais metais“, – pažadėjo S. Stasevičius.

Jei apgynėme – reiškias buvom verti. Pusfinalyje buvo labai klampios rungtynės, pradėjome jas labai prastai, atrodė, kad tai nebus mūsų diena, nes pirmi praleidom įvartį po gynėjų ir vartininko nesusikalbėjimo. Išsiveržęs į priekį Alytis užsidarė gynyboje, žaidė kietai, net ir grubiai. Bet ir mes nenusileidom. Tačiau buvo tikėjimas, kad jei išlaikysim savo žaidimo stilių, tai priešininkas galiausiai pavargs, o ir mes kada nors vis tiek pramušime. Nes momentų turėjom labai daug, dar daugiau jų nerealizavom. Taip ir nutiko. Antrame kėlinyje spurtavom, įmušėm kelis įvarčius ir laimėjom. O finale pirmą kartą istorijoje susitikom su B diviziono komanda. Varžovai, nors ir be kelių pagrindinių žaidėjų, stengėsi, atkakliai gynėsi ir atakavo, bet mes buvome užsivedę ir motyvuoti kautis tik dėl pergalės. Galiu tik pasidžiaugti varžovų pastangomis, matosi, kad jie ir fanų turi, ir bendruomenę augina. Bet finalas yra finalas. Smagu, kad pirmą kartą apgynėme Taurę, iškovojome ją antrą kartą iš eilės, tad dabar lieka tik švęsti pergalę, aptarti rungtynes – ir padėkoti visiems, kurie šį šeštadienį susirinko į Fanų stadioną“, – kalbėjo Eagle Team vadovas A. Dergačiovas.

MVP. Nors tokio titulo „Arimex“ Taurės Finalinio 4-o repertuare ir nebuvo, tačiau vienbalsiu Apžvalgininko sprendimu naudingiausiu varžybų žaidėju buvo išrinktas Eagle Team puolėjas Gediminas Skrockas. 6 įvarčiai iš visos komandos 15-uko, lemiamas dublis pusfinalyje, pakeitęs rungtynių eigą ir dar pokeris finale – daugiau nei pakankama argumentacija už MVP.



TAURĖS FINALAI.

2016 m. Eagle Team – FK Rytas 8:2
2017 m. SKK Oniksas – TEC – FC IndEx 1:1 (2:1)
2018 m. FK Rytas – Maracana 6:2
2019 m. El Dorado – Eagle Team 4:1
2020 m. Eagle Team – El Dorado 3:0
2022 m. Eagle Team – FC Žalia Raudona 10:2

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Alytis00000000
2FK Contra - Prima Line00000000
3FK Grija00000000
4FC Žalia Raudona00000000
5FK Eagle Team - Setaltas00000000
6SFK Novovileisk00000000
7VRFM00000000
8FK Riešė00000000
9WorldOne United00000000
10El Dorado00000000
11FK Fortitudo00000000
12FM Vilniaus Vytis00000000
13MSC00000000
14FK Eksperimentas00000000
15FK Dinamika00000000
16FK Rytas00000000
17FK Tornado00000000
18VU MIF00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
10 Varžybų:4
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
7 Varžybų:4
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
5 Varžybų:3
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Artur Juchno Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
4 Varžybų:3
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
4 Varžybų:2
Matas Gudaitis Komanda:FM Vilniaus Vytis
4 Varžybų:2
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
3 Varžybų:4
Karolis Leonavičius Komanda:FK Riešė
3 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Ugnius Vainevičius Komanda:FK Alytis
0 1
Domantas Bitaitis Komanda:FK Grija
0 1
Rimas Ramonas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Edas Lakavičius Komanda:VU MIF
0 1
Gustas Gutkovas Komanda:MSC
0 1
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Robert Šuškevič Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Raimond Klim Komanda:FK Tornado
0 1
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
0 1
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: