2023-05-29

MFL Taurė. Trys favoritai ir FM Vilniaus Vytis

MFL Taurės turnyro ketvirtfinalis iš esmės patvirtino prognozes, o kai kur net ir šiek tiek persistengė. Favoritais pavadinti El Dorado-ESFA, Dinamika ir FK Rytas įveikė ketvirtfinalio barjerą ir birželio 17 d. kovos dėl titulo, o jiems draugiją palaikys kažkiek išsišokę FM Vilniaus Vytis futbolininkai.

REZULTATAI.

NESUSTABDOMI. Kaip ir buvo prognozuojama, El Dorado-ESFA 5:1 nugalėjo VU MIF komandą ir žengė į Taurės turnyro pusfinalį. Nors rezultatas tobulai atitinka prognozę ir tarsi signalizuoja, kad eldoradininkai ramiai beigi užtikrintai susitvarkė su B divizione žaidžiančiais Studentais, tačiau iki pat 40-os minutės nebuvo nei ramu, nei labai užtikrinta.

VU MIF standartiškai pasirinko žaidimo antru numeriu, nuo gynybos ir per kontratakas modelį, tad El Dorado-ESFA žaidėjai galėjo ilgai ridenti kamuolį, neskubriai žvalgyti priešininkų gynybinias linijas ir ieškoti jose spragų. Visgi paaiškėjo, kad čempionų priešininkai nenusiteikę tenkintis vien tik gynybinių linijų palaikymu – ir jau per pirmas 5 minutes Studentai surengė kelias perspektyvias kontras, o po vienos iš jų Nedas Suokas iš aštraus kampo pramušė eldoradininkų vartų sargą Andrių Juzkiv.

Šaltas dušas karštą ketvirtadienio vakarą El Dorado futbolininkus privertė šiek tiek susiimti ir spėriau judėti su kamuoliu. Su judesiu atsirado ir progos, bet VU MIF vartų sargas Vaidotas Kazlauskas su komandos draugais gan sėkmingai atmušinėjo tituluotų varžovų atakas, o atsimušę – ir patys bandė kilti kontron.

Atmosfera aikštėje po truputuką kaito, o 17 minutę žybtelėjo ir geltonas stačiakampis. Arbitras Kirilas Sidorovas juo apdovanojo neleistinas fizinio poveikio priemones panaudojusį eldoradininką Giedrių Šablinską, tad šiek tiek nelauktai ir netikėtai VU MIF baigiantis kėliniui įgijo ne tik rezultato, bet ir kiekybinę persvarą.

Tačiau per tas 3 minutes su kamuoliu vis tiek ilgiau žaidė eldoradininkai, o pasibaigus nuobaudai ir komandų sudėtims apsilyginus Artur Juchno nusprendė, kad pakaks tų perdavimų – ir tolimu smūgiu pramušė VU MIF gynybą bei vartininką.

Atmosfera dar stipriau įkaito, žaidimas – pagyvėjo, bet Studentai atkakliai laikėsi. Ir nežinia, kiek laiko būtų atsilaikę, jei ne apmaudus nutikimas 31 minutę. Eilinis VU MIF bandymas surengti kontrą virto atskirtimu, A. Juchno parengė atsakomąjį veiksmų planą, tačiau atrodė, kad jo perdavimas Pauliui Obolevičiui adresato nepasieks. O bet tačiau – Paulius čiuoždamas išgriebė kamuolį, atliko stiprų perdavimą į vartininko aikštelę, o ten buvęs VU MIF kapitonas Ignas Kunickas aplenkė Martyną Rašinską – ir nukreipė kamuolį į savus vartus.

Tokia įvykių eiga pakirto VU MIF tikėjimą. Vos vieną keitimą turėję Studentai vis sunkiau judėjo pozicinėje gynyboje, vis rečiau kilo į kontratakas – ir vis dažniau traukė kamuolį iš savų tinklų. 40 minutę trečią įvartį po 3 minutes trukusios ir n-perdavimų surinkusios eldoradininkų atakos pelnė Deividas Reimaris, po dviejų minučių ketvirtą pridėjo G. Šablinskas, o 45 min. paskutinį tašką rungtynėse padėjo Darius Pupliauskas.

VU MIF po rungtynių nedaugžodžiavo ir savo Facebook paskyroje konstatavo, kad pasirodyta buvo pagal galimybes, o kova duota tokia, kokią tik galėjo duoti pagal susirinkimą.


Tuo metu El Dorado-ESFA treneris Ričardas Čiepa neslėpė, kad nepaisant solidaus rezultato pergalė kainavo daug jėgų. „Sunkios rungtynės. Po pirmo kėlinio rezultatas buvo lygus, atsilikinėjom, teko vytis, tik prasileidę pradėjom žaisti. Buvo daug kovos, VU MIF labai rimtai ruošėsi ir pirmą kėlinį tikrai jiems pavyko primesti mums savo žaidimą. Bet po pertraukos išėjom tinkamai nusiteikę, sulaukėm savo progų, pramušėm – ir laimėjom. Galima sakyti, kad buvo tokios pusantro kėlinio rungtynės, nes po antro įvarčio mes jau pradėjome žaisti tokį futbolą, kokį mokame ir galime“, – rungtynes apibendrino R. Čiepa.

Ši pergalė El Dorado-ESFA laimėtų rungtynių seriją pratęsė iki 10-ies. Ir atvėrė takelį link dar vieno trofėjaus. 

REVANŠAS. Tiesa, tame siaurame takelyje El Dorado-ESFA nebus vieniša, nes į MFL Taurės turnyro finalinį ketvertą pateko ir antra geriausia MFL komanda – FK Dinamika. Dinamiškieji ketvirtadienį net 10:2 sutriuškino Alytį ir su kaupu atsilygino už A diviziono 6-ame ture patirtą nesėkmę. Jei kas pamiršot, tai prieš MFL Taurės ketvirtfinalį alytiškiai 7:4 skėlė Dinamikai skaudų antausį ir pasiėmė pirmą sezono pergalę. Tačiau Taurėje intrigos nebuvo anei kvapo.

Taurės rungtynes praleido ne tik 6-ame ture su Alyčio apranga sužibęs Povilas Kalimavičius, bet ir pagrindinis vartininkas Meirūnas Olišauskas, o rezerviniam vartų sargui Lukui Janušauskui teko traukti iš savo tinklo vieną kamuolį po kito. Statistika iškalbinga – ir negailestinga: 12 minutę Dinamika pirmavo 4:0, po pirmo kėlinio buvo priekyje 6:0, o 38 minutę švieslentėje žibėjo skaičiai 9:1. Dinamikos vartus saugojęs Sergejus Viliavinas likus 10 minučių mestelėjo, kad arbitras jau galėtų skelbti pabaigą, nes nei dinamiškieji labai norėjo mušti daugiau įvarčių, nei alytiškiai galėjo jiems kažką priešpastatyti.

Vis dėlto rungtynės tęsėsi, komandos dar apsikeitė įvarčiais ir nustatė galutinį rezultatą. Po finalinio švilpuko Alyčio atstovai sinchroniškai purtė galvomis ir samprotavo, kad koks susirinkimas – toks ir rezultatas. Iš tiesų, Alyčio paraiškoje buvo 9 žaidėjai, o Dinamikos – net 10, o kokybiniu atžvilgiu Dinamikos persvara buvo daugiau nei akivaizdi.

STAIGMENA. Vienos komandos persvara nekėlė abejonių ir Fortitudo bei FM Vilniaus Vytis. Tik tiek, kad aikštėje dominavo ne A diviziono senbuviai ir pernykščiai MFL Taurės turnyro finalinio ketverto dalyviai, o B diviziono antramečiai. Net ir be traumuoto Edvino Šiukštos FM Vilniaus Vytis futbolininkai užsuko tokią smagią karuselę, kad Fortitudo neturėjo jokių šansų. 

Aišku, būtina pastebėti, kad Fortitudo neturėjo ne tik šansų, bet ir kelių svarbių žaidėjų – Arno Levonausko, Deivido Maciulevičiaus, vartininko Tito Vitkausko. Visgi bene rimčiausią problemą įvardino Fortitudo Facebook paskyra: „turbūt nepakankamai norėjome laimėti.“

O FM Vilniaus Vytis noro ir aistros siekti pergalės turėjo su kaupu. Jau  6 min. Matas Gudaitis pirmą kartą pramušė Fortitudo vartus saugojusį Ronaldą Grižą, po kelių minučių įvartį pridėjo Tadas Švaikevičius – smagiai išjudėję Vyčiai atgal nesidairė. Tiesa, Giedrius Viktoravičius dar bandė pakurstyti intrigos ugnelę, tačiau pirmą kėlinį savo antru įvarčiu užbaigęs T. Švaikevičius išvedė FM VV į priekį 3:1, o antrame žaidimas vyko iš esmės viena kryptimi.

Nuo 30 iki 46 min. FM Vilniaus Vytis penkis kartus siuntė kamuolį į Fortitudo vartus, pastarieji 47 min. atsakė vieninteliu Andriaus Viktoravičiaus pataikymu, bet tai tebuvo tik formalumas.

„Manau varžovai mūsų neįvertino. Be to, keli jų žaidėjai buvo Lietuvos Mažojo futbolo rinktinės treniruotėje. Bet aš asmeniškai nesitikėjau, kad bus taip lengva žaisti su A diviziono komanda. Apie taurę mes negalvojome, bet kai papuolėme tarp keturių stipriausių turnyro komandų, bandysime garbingai pasirodyti ir nepralaimėti. Truputį gaila, kad nėra rungtynių dėl trečios vietos“, – pusiau juokais, o gal ir rimtai po rungtynių kalbėjo FM Vilniaus Vytis žaidžiantis vadovas Oleg Kricun.

MŪŠIS. Jei Dinamika ir FM Vilniaus Vytis kelialapius į finalinį ketvertą pasiėmė be didesnės įtampos, pasimėgaudami žaidimu ir gausiai mušdami įvarčius, tai FK Rytas kolektyvui teko labai rimtai sukovoti. Atkakliose ir kietose rungtynėse Rytas 3:2 palaužė SFK Novovileisk ir po penkerių metų žengė į Taurės turnyro pusfinalį.

Pirmame kėlinyje Novovileisk sėkmingai gynėsi, o 25 minutę Lukas Kaziukevičius nubaudė Rytą įvarčiu. Po pertraukos rungtynių piešinys nesikeitė – bent jau kol Rytas neišlygino rezultato. Tiesa, Mantas Miklaševičius tuoj pat atsakė įvarčiu į Igno Griškonio 9 metrų baudinį, bet Eimantas Skendelis ir Arminas Lapinskas nedelsdami pelnė dar du įvarčius – ir Rytas išsiveržė į priekį.

Paskutinė rungtynių atkarpa praėjo emocingoje ir bekompromisėje kovoje, Novovileisk bandė pralaužti varžovų gynybą ir didelėmis pajėgomis atakavo, Rytas gynėsi ir kontratakavo, bet galiausiai paaiškėjo, kad pergalingus įvarčius komandos suspardė per pirmas 38 minutes.

„Taurė yra ne čempionatas, o turnyras, kuriame vienas pralaimėjimas reiškia kelio pabaigą. Todėl šiandien vyrams sakiau, kad turime užsispirti, neleisti varžovams dominuoti, niekuo nenusileisti ir žaisti komandinį futbolą. Geras emocinis nusiteikimas ir atvedė mus į pergalę. Nors mes geriau pradėjome ir iš esmės – dominavome rungtynėse, bet pirmi praleidome įvartį – į pačią rūbinę. Buvo labai apmaudu, nes jie turėjo vieną progą ir ją realizavo, o mes savo savomis nepasinaudojome. Antrame kėlinyje išlyginome, tačiau tuoj pat gavome antrą ir vėl turėjome vytis varžovus. Gerai, kad suradome savyje jėgų, pakankamai greitai grįžome į rungtynes, dar kartą išlyginome, o paskui – ir persvėrėme rezultatą. Smagu, kad galėsime išmėginti jėgas su pajėgiausiomis Taurės turnyro komandomis“, – konstatavo Ryto vadovas Oleg Miasniankin.

FINAL4. MFL Taurės turnyro finalinis TOP 4 etapas vyks birželio 17 d. MFL Taurės nugalėtojui atiteks ne tik Taurė, bet ir vardinis kvietimas į 2024 m. Lietuvos mažojo futbolo taurės turnyrą.
 
STATISTIKA. Iš viso per 4 rungtynes komandos sumušė 43 įvarčius (pirmoje dalyje – 18, antroje – 25), arba po 10,75 vidutiniškai. O tai yra 1,65 įvarčio daugiau nei aštuntfinalyje, kuomet vidurkis siekė 9,1 įvarčio.

Rezultatyviausiai atžaidė 10 įvarčių sumušusi Dinamika, 8 pridėjo FM Vilniaus Vytis, 5 – El Dorado-ESFA.

Prasčiausiai su puolimu buvo vos 1 tikslų smūgį atlikusiai VU MIF komandai, po 2 įšovė Alytis, Fortitudo ir Novovileisk, 3 sukalė Rytas.

Geriausia gynyba pasižymėjo El Dorado-ESFA komanda, leidusi varžovams pasižymėti tik kartą. Po 2 prasileido Rytas, Dinamika ir FM Vilniaus Vytis, tik 3 – Novovileisk.

Faktinai be gynybos žaidė net 10 kartų kamuolį iš tinklų graibę Alyčio futbolininkai, 8 prasileido Fortitudo, 5 – VU MIF.

SNAIPERIAI. Rezultatyviausiose komandose užderėjo ir rezultatyviausi žaidėjai. Dinamikos snaiperis Dariuš Jankovskij pelnė 4 įvarčius, o dinamiškasis duo – Povilas Malinauskas ir Ihor Polovenchenkov pasižymėjo hetrikais.

Po 2 įvarčius suspyrė FM Vilniaus Vytis puolėjų trio: Matas Gudaitis, Tadas Švaikevičius ir Artur Skuratovič.

Rezultatyviausias MFL Taurės turnyro žaidėjas – jau 9 įvarčiais atsižymėjęs D. Jankovskij. Beje, pokeris taurėje Dinamikos puolėją pakylėjo ir į elitinių MFL snaiperių gretas.


Po 4 įvarčius turi P. Malinauskas, M. Gudaitis, Ignas Griškonis ir Andrius Viktoravičius. Iš jų tik Andrius savo pasirodymą taurės turnyre jau baigė, o visi kiti dar galės pridėti įvartį-kitą Final 4 varžybose.

DRAUSMĖ. Įvarčių daug, o kortelė – tik 1. Jos autorius – El Dorado-ESFA atstovas Giedrius Šablinskas.

PROGNOZĖS. Iš keturių prognozuotų baigčių teisingai susidėliojo trys, o El Dorado su VU MIF dar sugebėjo ir tiksliai pagal rezultatą sužaisti – 5:1. Tuo metu Dinamika ir Rytas laimėjo ne pagal prognozuotą rezultatą, o Fortitudo apskritai nusprendė, kad nelabai jiems tos taurės ir reikėjo.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Dinamika00000000
2FK Rytas00000000
3FK Tornado00000000
4VU MIF00000000
5FK Alytis00000000
6Prima Line00000000
7FK Grija00000000
8FC Žalia Raudona00000000
9FK Eagle Team - Setaltas00000000
10SFK Novovileisk00000000
11VRFM00000000
12FK Riešė00000000
13WorldOne United00000000
14El Dorado00000000
15FK Fortitudo00000000
16FM Vilniaus Vytis00000000
17MSC00000000
18FK Eksperimentas00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
10 Varžybų:4
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
7 Varžybų:4
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
5 Varžybų:3
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Artur Juchno Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Matas Gudaitis Komanda:FM Vilniaus Vytis
4 Varžybų:2
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
4 Varžybų:3
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
4 Varžybų:2
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
3 Varžybų:4
Karolis Leonavičius Komanda:FK Riešė
3 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Edas Lakavičius Komanda:VU MIF
0 1
Gustas Gutkovas Komanda:MSC
0 1
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Robert Šuškevič Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Raimond Klim Komanda:FK Tornado
0 1
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
0 1
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Ugnius Vainevičius Komanda:FK Alytis
0 1
Domantas Bitaitis Komanda:FK Grija
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: