2022-05-18

MFL „Arimex“ taurė. Ketvirtfinaliai - be staigmenų


MFL „Arimex“ Taurės ketvirtfinalio barjerą peržengė trys A diviziono komandos – GREEN TOWN – FK Eagle Team, FK Fortitudo ir FK Alytis, bei viena B diviziono ekipa – FC Žalia Raudona. 

Visgi, žalių ir raudonų pergalė prieš El Dorado netapo staigmena, nes pagal komplektaciją ir žaidimo lygį Žalia Raudona „Arimex“ Taurės turnyre niekuo nenusileidžia elitinėms A diviziono komandoms. O pergalės prieš FK Rytas ir El Dorado šį teiginį tik patvirtina.

I „Fanų“ ketvirtis

FK Fortitudo – SFK Novovileisk 6:4 

Pernykščiai A diviziono vicečempionai ketvirtfinalyje leido sau pažaisti su ugnimi ir 40-ą minutę atsilikinėjo 1:3. Fortitudininkai pirmi išsiveržė į priekį, kai bene 13 min. kamuolys pateko prieš SFK Novovileisk vartus primirštam Aurimui Vasiliauskui, o pastarasis peradresavo jį į vartus.
Tačiau praleistas įvartis nenuslopino Naujosios Vilnios futbolininkų kovingumo. Pirmo kėlinio pabaigoje Igoris Kozlovas rezultatą išlygino, o antro pradžioje Novovileisk dar du kartus pramušė Fortitudo gynybą – ir 35 minutę pirmavo 3:1.

Gal Arsenijaus Buinickio auklėtiniai per anksti patikėjo pergale, gal jiems koją pakišo ir iki vieno rezervinio sutrumpėjęs atsarginių suolelis, bet antroje antro kėlinio dalyje Fortitudo vis spėriau rūko į priekį, vis dažniau tikrino varžovų vartininką, o pastarasis vis dažniau buvo paliekamas vienas prieš visus. 

Lemtingomis tapo 41-44 minutės. Iš pradžių Arnas Levonauskas pašvelnino, po to Ignas Kirsnys savo sugrįžimą į MFL pažymėjo išlyginamuoju įvarčiu, o netrukus Karolio Zairio ir Rolando Leliuko smūgių Fortitudo pirmavo 5:3. Ir nors likus kelioms minutėms Novovileisk dar pakurstė intrigą, po neįtikėtino rikošeto sumažinę atsilikimą iki minimumo 4:5, bet paskutinis žodis priklausė Fortitudo komanda: 50 minutę Vilius Petkevičius pasinaudojo varžovų gynėjo klaida ir išėjęs vienas prieš vartininką įformino galutinį rezultatą – 6:4.

„Pirmos keturios minutės buvo mūsų – nors neįmušėme, bet kūrėme progas, kontroliavome žaidimą. Bet paskui prasidėjo grubesnis futbolas, teisėjas jį toleravo, mus tai išbalansavo, prasileidome ne vieną įvartį, atsilikinėjome dviem įvarčiais, bet tada Ignas Kirsnys įkvėpė mus kambekui – ir laimėjome“, – konstatavo Fortitudo vadovas Gabrielius Butkevičius.

II „Fanų“ ketvirtis

FK Vilniečiai – FK Alytis 2:5

Nedaug trūko, kad Alytis ir antrą taurės etapą įveiktų be kovos – technine pergale 3:0. Mat visuose ketvirčiuose jau prasidėjus judesiui alyutiškių varžovai Vilniečiai savo stovykloje turėjo tik 5 žaidikus, o arbitras nedviprasmiškai užsiminė apie galimybę nesikankinti ir pasirašyti pralaimėjimui.

Vistik praėjus kelioms minutėms į areną įlėkė keli iš LFF stadione vykusių 8x8 varžybų pasijungę Vilniečiai – ir rungtynė prasidėjo. Tik tiek, kad pirmame kėlinyje žaidimas vyko iš esmę viena kryptimi – Alyčio futbolininkai žaidė laisvai, be įtampos, kūrėsi progas, o kai kurias – netgi vertė įvarčiais. Jau 2 min. įvarčių sąskaitą atidarė Dominykas Vasiliauskas, 9 min. po gražios kombinacijos pasižymėjo Paulius Sakalis, o 17 min. kamuoliui kelią į vartus nurodė Augustas Trinkūnas.

„Geriau jau taip, nei be žaidimo laimėti“, – per pertrauką tarstelėjo išliekamąja rungtynių verte suabejojusiam Apžvalgininkui A. Trinkūnas. Bet geriausia dalis alytiškių laukė po pertraukos. Akivaizdžiai pernelyg atsipalaidavę alytiškiai per pirmas 3 antro kėlinio minutes prasileido du Vilniečių atstovų (Viačeslav Rodevič ir Ernestas Stupak) smūgius, jų persvara sutirpo iki minimo – 3:2. O sulig tuo aikštėje užvirė visai rimta kova.

Antrame kėlinyje dažniau padirbėti teko ir Alyčio vartininkui Meirūnui Olišauskui, ir tačiau rungtynių pabaigoje išryškėjo kiekybinis ir kokybinis alytiškių pranašumas. 46 min. Ugnius Vainevičius įkalė ketvirtą, dar po kelių minučių – A. Trinkūnas pridėjo penktą ir Alytis aukštai pakeltomis galvomis nužygiavo į „Arimex“ Taurės finalinio ketverto varžybas.

III „Fanų“ ketvirtis

FC Žalia Raudona – El Dorado 4:3

Pagrindo liūdesiui ar savigraužai po rungtynių neturėjo ir Žalia Raudona. Optimaliausią sudėtį surinkę B diviziono atstovai jau pirmoje atakoje it medžioklinis peilis šiltą sviestą perskrodė išskydusią El Dorado gynybą ir Matas Radžiukynas po Darvydo Šerno perdavimo pelnė pirmą įvartį. Eldoradininkai susižvalgė, mostelėjo ranka, truktelėjo pečiais, ok kam nepasitaiko, žaidžiam toliau. Bet kai po kelių minučių M. Radžiukynas faktiškai nuo savo vartų paspyręs kamuolį pataikė juom El Dorado vartininkui tarp pirštinių – ir į vartus, daugkartinių MFL čempionų nuotaika akivaizdžiai subjuro.

Kuomet 9 min. M.Radžiukynas po dar vieno D. Šerno perdavimo žaismingai susitvarkė su varžovų gynėju ir kelias sekundes palaukęs pelnė trečią įvartį, kilo minčių, kad gal El Dorado tiesiog nenori užsibūti „Arimex“ taurėje ir planuoja koncentruotis į čempionatą.

Bent jau pirmame kėlinyje tokios mintys atrodė gan pagrįstos, nes El Dorado nedemonstravo gyvybės ženklų ir futbolo terminais kalbant, tiesiog „atbuvo numerį“ rungtynėse. Tiesa, pirmo kėlinio pabaigoje pramušęs Edvinas Mučinis kažkiek pažadino savo komandos draugus, bet antro pradžioje Žalia Raudona surengė pavydinę kontrą, nuo savų vartų pasijungęs Paulius Kopūstas uždarė M. Radžiukyno perdavimą – ir nykus El Dorado vakaras patapo dar nykesniu.

Tikėtina, kad tokia nykia gaida vakaras ir būtų pasibaigęs, tačiau galiausiai legendinėje MFL komandoje suruseno išdidumo kibirkštys, jas įpūsti padėjo ir sportiniu pykčiu persiėmęs Justinas Baltrimavičius. Davęs velnių saviems Justinas ėmėsi terorizuoti Žalia Raudona gynyba – ir jei būtų bent minimaliai tikslesnis, labai gali būti, kad šiame rašinyje skaitytumėte apie neįtikėtina El Dorado kambeką. Antroje dalyje eldoradininkai spustelėjo gazo pedalą, vis didesniu greičiu pradėjo suktis po aikštelę ir 30 minutę pataikęs J. Baltrimavičius sušvelnino rezultatą iki 2:4.

Per kitas 20 minučių progų turėjo abi komandos – El Dorado dominavo poziciniame futbole, bet Žalia Raudona vartininkas Utku Boyra traukė viską ir iš visur. Tuo metu Žalia Raudona naudojosi kontratakomis, ir perspektyvių išėjimų turėjo ne vieną, ir ne kelis, tačiau realizacija šlubavo abejomis kojomis.

Intriga į rungtynes maksimaliai sugrįžo ant 50-os minutės. Iš pradžių labai keistas įvartįs įkrito į Žalia Raudona vartus: U. Boyra atrėmė J. Baltrimavičiaus smūgį, bet aukštai pakilęs kamuolys ėmė ir nusileido vartininkui už apykaklės, o ten buvęs E. Mučinis pakreipė jį į vartus.
Tuoj pat D. Šernas kietoje dvikovoje užsidirbo geltoną kortelę – ir paskutinę ataką El Dorado surengė turėdama kiekybinį pranašumą, bet Deivydo Pupliausko smūgis tikslo nepasiekė – ir pergale džiaugėsi Žalia Raudona.

„Žaidėme su labai gera komanda, gal ir mes patys anksti įmušę perdaug giliai atsitraukėme, pagalvojome, kad viskas čia jau baigta. O tada jie parodė savo meistriškumą, grįžo į žaidimą ir parodė, kad ne veltui ne vienerius metus buvo MFL čempionais. Vis dėlto, aš galvoju, kad mes buvome verti šitos pergalės. Aišku, galima sakyti, kad mums šiek tiek ir sekėsi, bet yra ir meistriškumas. Turime D. Šerną, M. Radžiukyną, T. Staniūną, šie žaidėjai suteikia komandai stabilumo, pakylėja ją į aukštesnį lygį, todėl kai mes surenkame pajėgiausių sudėtį, prieš mus visiems būna sunku žaisti“, – teigė Žalia Raudona atstovas Robertas Šuškevič.

IV „Fanų“ ketvirtis

GREEN TOWN – FK Eagle Team – VU MIF 4:2

MFL „Arimex“ Taurės savininkai Eagle Team į ketvirtfinalį susirinko šiek tiek apipešioti – be Tado Švaikevičiaus ir Mariaus Linkevičiaus, tačiau šia prasme problemų turėjo ir VU MIF. Tiesa, rezervų abi komandos irgi turėjo pakankamai, tačiau net keturi Studentų žaidėjai atlėkė į Fanus stačiai iš Mickūnuose vykusių SFL Taurės rungtynių, o Ereliai šiam mačui aktyvavo patį komandos vadovą Aleksandrą Dergačiovą.

Visgi iš pradžių regėjosi, kad Eagle Team autoritetas VU MIF futbolininkus slegia stipriau, anei didžiojo futbolo rungtynių nuovargis. O kai 10 minutę Justinas Vilavičius niekieno nesutrukdytas pykštelėjo įvartį – atrodė, kad rungtynių baigtis visiškai aiški.

Vienok. Netrukus ant kalnelio įsitaisęs trijų VU MIF fanių būrelis pagyvino niūroką rungtynių atmosferą, o 16 min. Ignas Kunickas patykojo varžovų klaidos ir iš kelių metrų pasiuntęs kamuolį į tinkus palygino rezultatą. Ir sulig tuo aikštėje užsimezgė gan tvirta ir stipri kontaktinė kova. Bent jau Eagle Team narys Deividas Golubickas po rungtynių negailėjo pastabų anot jo grubiai žaidusiems varžovams ir tą grubumą toleravusiam teisėjui. 

„Sunki buvo kova, kietas žaidimas, daug baudų. Teisėjas leido žaisti grubiai, tad kova vyko iki paskutinės minutės. Šaunu, kad pabaigoje mums pavyko persverti rezultatą ir pasiimti pergalę. Gerai pradėjome rungtynes, bet paskui įsivėlėmė į varžovams parankų futbolą, gavom per kojas, teisėjas nesušvilpė, mes pradėjom nervintis. Gerai, kad bent jau traumų pavyko išvengti“, – teigė du įvarčius šiose rungtynėse pelnęs D. Golubickas.

Iš tiesų, nuo 16 iki 34 minutės komandos kapojosi ant lygiųjų, bet galiausiai darkart iššovė J. Vilavičius, 38 min. persvarą padidino D. Golubickas, o 49 min. jis dar vienu įvarčių įtvirtino Eagle Team pergalę. Tiesa, VU MIF atstovas Adomas Antanavičius (arba kaip sakė VU MIF fanės „Adomas? Koks Adomas?“) dar spėjo pramušti antrą įvartį, bet reikalo esmės tai nepakeitė.

Eagle Team nuskriejo į „Arimex“ Taurės turnyro Finalinį ketvertą ir pratęs trofėjaus gynybą nuo likusių trijų pretendentų: FK Fortitudo, FK Alytis ir FC Žalia Balta.

FINALINIS KETVERTAS

Preliminariai planuojama, kad finalinis MFL „Arimex“ Taurės turnyro etapas vyks gegužės 28 dieną. Iš pradžių bus traukiami burtai, kurie komandas paskirstys į pusfinalio poras. 19 val. prasidės pusfinaliai, 20.30 val. – Finalas, o 21.30 val. – apdovanojimai. O nuo 22 val. visi norintys galės pažiūrėti UEFA Čempionų lygos finalines rungtynes dideliausiame TV ekrane.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Dinamika00000000
2FK Rytas00000000
3FK Tornado00000000
4VU MIF00000000
5FK Alytis00000000
6FK Contra - Prima Line00000000
7FK Grija00000000
8FC Žalia Raudona00000000
9FK Eagle Team - Setaltas00000000
10SFK Novovileisk00000000
11VRFM00000000
12FK Riešė00000000
13WorldOne United00000000
14El Dorado00000000
15FK Fortitudo00000000
16FM Vilniaus Vytis00000000
17MSC00000000
18FK Eksperimentas00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
10 Varžybų:4
Povilas Malinauskas Komanda:FK Dinamika
7 Varžybų:4
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
5 Varžybų:3
Deividas Reimaris Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Artur Juchno Komanda:El Dorado
5 Varžybų:4
Ignas Griškonis Komanda:FK Rytas
4 Varžybų:3
Andrius Viktoravičius Komanda:FK Fortitudo
4 Varžybų:2
Matas Gudaitis Komanda:FM Vilniaus Vytis
4 Varžybų:2
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
3 Varžybų:4
Karolis Leonavičius Komanda:FK Riešė
3 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Taurė
Sezonas
FotoInformacija
Edas Lakavičius Komanda:VU MIF
0 1
Gustas Gutkovas Komanda:MSC
0 1
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Robert Šuškevič Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Raimond Klim Komanda:FK Tornado
0 1
Ihor Polovenchenkov Komanda:FK Dinamika
0 1
Eduardas Tučinskis Komanda:FK Rytas
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Ugnius Vainevičius Komanda:FK Alytis
0 1
Domantas Bitaitis Komanda:FK Grija
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: