2023-04-03

Supertaurė – nepalaužiamų čempionų rankose


11-asis Mini futbolo lygos sezonas trečią kartą iš eilės prasidėjo pajėgiausių 2022 metų A ir B diviziono komandų turnyru, kurio nugalėtojui atiteko pirmasis oficialus trofėjus – Supertaurė.

Balandžio 1 d. Fanų stadione susitiko MFL čempionai El Dorado ir B diviziono sidabrą laimėję SFK Novovileisk bei A diviziono vicečempionai FK Eagle Team ir B diviziono nugalėtojai FK Prima Line. Beje, visos komandos šį sezoną žais A divizione, tad tam tikra prasme Supertaurė tapo ir aukščiausio diviziono kovų repeticija.

1-asis pusfinalis Fanų III aikštė
El Dorado – SFK Novovileisk 4:1 

Dvi Supertaures per savo istoriją iškovojusi ir keturis kartus finaluose žaidusi El Dorado ekipa į 2023 metų MFL Supertaurės turnyrą atvyko su ryškių favoritų statusu – gausiai, kokybiškai ir su čempionišku vaibeliu. Atrodė, kad pusfinalis pajėgiausiai lygos ekipai bus tik elementari įžanga į finalinę akistatą su principiniais varžovais. Tačiau jau 2 min. Giedrius Šablinskas padovanojo kamuolį Novovileisk puolėjui Radoslavui Ruseckij ir pastarasis daug negalvodamas pasiuntė jį į El Dorado vartus. 

Išsiveržę į priekį pernykščiai B diviziono sidabriniai prizininkai įsijungė kovotojų režimą ir maksimaliai apsunkino eldoradininkų gyvenimą. Puikiai darbavosi Novovileisk gynėjai, epizodais tikrus stebuklus demonstravo vartus saugojęs Pavel Abragimovič, o atakuojantys Naujosios Vilnios komandos žaidėjai nevengė ir paieškoti antro įvarčio savo kontratakose. El Dorado ilgai ir kantriai ieškojo spragų varžovų gynyboje, rotavo sudėtį, didino spaudimą – ir galiausiai tikslą pasiekė. 

33 min. varžovų klaidele sėkmingai pasinaudojo rezultatą palyginęs Edvinas Mučinis, dar po kelių minučių nesėkmingai įžaistu Novovileisk kampiniu pasinaudojęs Artur Juchno tiksliu smūgiu išvedė El Dorado į priekį, o paskutinius du cvekus sukalė voratinklius viršutiniame vartų kampe išvalęs Darius Pupliauskas ir savo šanso sulaukęs Paulius Obolevičius.


Nors sukurti didžiausios turnyro sensacijos Novovileisk nesugebėjo, bet komandos atstovas Arnoldas Čepkauskas tikino, kad didelio liūdesio po mačo nebuvo. „Varžovai ne veltui iškovojo titulą, ta patirtis ir ramybė ir buvo raktas į jų pergalę. Patys savo žaidimą vertiname nevienareikšmiškai. Pirmi pelnėme greitą  įvartį ir didžiąją laiko dalį pirmavome, tačiau individualios klaidos, susižaidimo ir disciplinos stoka paskandino mūsų viltis žaisti finale. Kaip minėjau varžovas patyręs, kelios klaidos ir rezultatas 2:1, tada jau bėgom vytis ir gavom dar du. Kaip pirmom officialiom rungtynėm vaizdas tikrai nebuvo labai prastas, manau įsivažiuosime. Visgi šiose rungtynėse išbandėme net 5 naujokus, tad mums dar reikia laiko susižaisti“, – konstatavo A. Čepkauskas.

2-asis pusfinalis Fanų IV aikštė
FK Eagle Team – FK Prima Line 7:2 

Kitame Supertaurės pusfinalyje favorito statusas buvo skirtas MFL vicečempionams Eagle Team futbolininkams. Tiesa, praėjusiame sezone ne tik čempionų titulą, bet ir Supertaurę iš savo rankų paleidę Ereliai į pirmąją oficialią naujojo sezono dvikovą nesurinko optimaliausios sudėties – trūko ne tik su komanda jau atsisveikinusios rezultatyviausio 2022 m. futbolininko Tado Švaikevičiaus, bet ir gynybos asų – Mariaus Linkevičiaus, Martyno Rumkio ir Aleksandro Lebedevo, bei atakų lyderio Luko Vaičūno. Tiesa, savo įvarčių mašinos neturėjo ir Prima Line, į Fanus atvykusi be Žydrūno Germano.

Nors galutinis rungtynių rezultatas byloja, kad problemų dėl įvarčių komandos neturėjo, bet pirmas kėlinys nežadėjo tokio įvarčių lietaus. Nors Eagle Team atakavo aštriau, bet kurį laiką kamuolys atkakliai nėjo į vartus. Tik 14 min. Erelių bombardyrius Gediminas Skrockas pagaliau pramušė Prima Line gynybą, o 24 min. Vladislavas Ravdanovičius baudos smūgiu (su rikošeto pagalba) pelnė antrą įvartį.

Po pertraukos dar vienas baudos smūgis (ir rikošetas) Vladislavui atnešė antrą, o Ereliams – trečią įvartį. Galiausiai abi komandos numojo ranka į gynybą ir pradėjo kalti vieną įvartį po kito. Prima Line gretose atsidarė Danas Baronas ir Deividas Radžiūnas, Eagle Team ekipoje žybtelėjo Arsenijus Buinickis ir Robertas Vrublevskis, o absoliučiu pusfinalio MVP tapo dar du įvarčius pridėjęs ir su pokeriu iš aikštės išėjęs V. Ravdanovičius.
 

Prima Line atstovas Žilvinas Danilevičius po pusfinalio nedaugžodžiavo: „Nors ir pralaimėjome, bet mintys po rungtynių gan pozityvios. Kovojome, bet norint mesti rimtesnį iššūkį A diviziono vicečempionams reikėjo didesnio pagrindinių praėjusio sezono žaidėjų indėlio. Bet tikrai neliūdime, išsibandėm naujokus, pasižaidėm ir laukiame čempionato starto“, – konstatavo Ž. Danilevičius.

Finalas Fanų IV aikštė
El Dorado – FK Eagle Team 4:3

Supertaurės finale, kaip ir buvo prognozuojama, susitiko dvi tituluočiausios ir pajėgiausios MFL komandos. El Dorado kovojo dėl trečiojo Supertaurės nugalėtojų titulo, o Eagle Team galėjo savo Supertaurių kraitį pasididinti iki keturių.

Nors žvelgiant į komandų sudėtis piršosi prielaida, kad El Dorado šansai triumfuoti yra didesni, bet sužaidus 12 minučių ši prielaida buvo gan stipriai sugėdinta, nes po Deniso Romanovo (pasižymėjusio su Edvino Mučinio pagalba) ir Deivido Linausko smūgių priekyje 2:0 buvo Ereliai. 
Pusfinalyje gan ilgai ir sunkiai lipę iš vieno įvarčio duobelės, finale eldoradininkai turėjo keberotis iš dviejų įvarčių duobės. Ir pirmame kėlinyje anaiptol nebuvo akivaizdu, kad ši misija bus sėkminga. Tiesa, čempionų reikalus kiek pataisė laiku ir vietoje galvą kyštelėjęs ir iš metro kamuolį į tinklą pasiuntęs Artur Juchno.
Antrame kėlinyje El Dorado toliau didino spaudimą, tuo metu Ereliai ieškojo savo progų kontratakose. Kelis kartus arti tikslo buvo Eagle Team naujokas D. Linauskas, tačiau įsibėgėjant antram kėliniui išryškėjo kiekybinis ir kokybinis El Dorado pranašumas. Atkakliai varžovų vartus atakavęs P. Obolevičius galiausiai išlygino ir persvėrė rezultatą, o antrasis A. Juchno įvartis, atrodė, garantavo ramią eldoradininkų pergalę.

Vis dėlto, finalinių rungtynių finišas ramus nebuvo. 48 min. Nikita Juščenko pagaliau prisišaudė ir sumažino Eagle Team atsilikimą iki minimumo. Per likusį laiką aikštėje netrūko judesio ir kovos, bet pasižymėti niekam nepavyko, tad nuaidėjus finaliniam švilpukui pergale džiaugėsi El Dorado.
 

ČEMPIONAI. Po dviejų metų pertraukos Supertaurę į viršų iškėlęs El Dorado kapitonas Martynas Rašinskas teigė, kad finalinės rungtynės buvo vertos MFL El Klasikos titulo. „Nuo pirmų minučių kontroliavome žaidimo eigą, iš pradžių atrodė, kad Eagle Team nenori laimėti. Bet staiga jie įmušė vieną po rikošeto, po to antrą – ir mes šiek tiek pasimetėme. Gerai, kad dar pirmo kėlinio pabaigoje pavyko pelnyti savo įvartį, o viską galutinai į savas vietas sustatė išlyginamasis įvartis. Vistik, pirmaudami 4:2 mes ir vėl atsipalaidavome, prasileidome trečią, dar buvo likusios trys minutės, tai per tą laiką, manau, transliacijos žiūrovai gavo didžiausią dozę adrenalino ir emocijų“, – svarstė M. Rašinskas. 

Anot jo, nors Supertaurė traktuojama kaip mažiausiai vertingas MFL trofėjus, bet laimėti finale norėjo visi. „Šį kartą laimėjome mes, mums tai trečioji Supertaurė, pagal šį rodiklį pavijome pirmavusią Eagle Team komandą, tad tikrai smagu, džiaugiamės. Nedžiugina tik mūsų pačių žaidimas. Šiandien pamatėme, kad kol kas esame antro kėlinio komanda, nes ir su Novovileisk teko labai rimtai paplušėti, kad sugrįžtume į žaidimą“, – konstatavo El Dorado kapitonas.
 

VICEČEMPIONAI.Tuo metu antrus metus iš eilės Supertaurės finale suklupusios Eagle Team komandos vadovas Aleksandras Dergačiovas tikino, kad pozityvumo vis tiek buvo daugiau nei nusivylimo. 

„Taip, niekam nepatinka pralaimėti, bet man asmeniškai šis turnyras paliko teigiamą įspūdį. Mes šį kartą neturėjome labai svarbių žaidėjų – Mariaus Linkevičiaus, Martyno Rumkio, Aleksandro Lebedevo, Luko Vaičiūno. Jei Marius, Martynas ir Aleksandras padėtų gynyboje, viskas galėjo būti kitaip. O Lukas neabejotinai būtų pagyvinęs mūsų atakas. Taip pat prieš sezoną netekome ir Tado Švaikevičiaus, tad buvome priversti rizikuoti ir Supertaurėje metėme į ugnį naujokus – Deividą Linauską ir Evaldą Pliavgą. O finale apskritai vertėmės su trimis keitimais, tuo metu kai El Dorado turėjo kur kas daugiau resursų. Tad jei atvirai, prieš varžybas nesitikėjau, kad nuveiksime tiek kiek nuveikėm. Prieš finalą pakalbėjom su vyrais, kad turim visi maksimaliai pasistengti ir iš rungtynių gauti malonumo. Manau, padėjo ir laiku paimta minutės petraukėlė, pavyko atlikti tam tikras korekcijas, o tai ne tik davė vaisių stabdant varžovų atakas, bet ir patiems pavyko pelnyti kelis įvarčius.

Vis dėlto, žinojau kad ateis momentas, kai fiziškai išvargsime, pradėsime pralošinėti asmenines dvikovas. Aišku, galėjome pirmo kėlinio pabaigoje išvengti to įvarčio, tačiau antrame kėlinyje šansų kažką pakeisti jau buvo gerokai mažiau. Ir vis tiek, kovojome iki galo, iki paskutinės minutės, tad įspūdis tikrai teigiamas. Naujokai puikiai įsiliejo į kolektyvą, manau, kad ilgainiui jie apsipras ir susižais su komandos senbuviais bei taps labai rimta jėga. Pridėjus aukščiau išvardintus ir Supertaurėje nedalyvavusius žaidėjus, tikiu, kad ir šiais metais būsime labai rimta jėga MFL čempionate“, – kalbėjo Eagle Team A. Dergačiovas.


MFL Supertaurės finalai:
2017 m. Eagle Team – El Dorado 2:0
2018 m. Eagle Team – SKK Oniksas – TEC 4:1
2019 m. El Dorado – FK Rytas 3:3 (4:3)
2020 m. El Dorado – FK Barbakanas 11:2
2021 m. Eagle Team – El Dorado 3:2
2022 m. FK Alytis – Eagle Team 3:2
2023 m. El Dorado – Eagle Team 4:3


Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado00000000
2SFK Novovileisk00000000
3Prima Line00000000
4FK Eagle Team - Setaltas00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
FotoInformacija
Vladislavas Ravdanovičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
4 Varžybų:2
Artur Juchno Komanda:El Dorado
3 Varžybų:2
Paulius Obolevičius Komanda:El Dorado
3 Varžybų:2
Nikita Juščenko Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2
Robertas Vrublevskis Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2
Deividas Linauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2
Radoslav Rusecki Komanda:SFK Novovileisk
1 Varžybų:1
Vaidas Lileika Komanda:Prima Line
1 Varžybų:1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2
Arsenij Buinickij Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
1 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
FotoInformacija
Radoslav Rusecki Komanda:SFK Novovileisk
0 1
Rafal Rusecki Komanda:SFK Novovileisk
0 1
Kovas   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mūsų partneriai: