2022-04-04

MFL „Arimex“ Supertaurė turi naujus savininkus

10-asis Mini futbolo lygos sezonas prasidėjo pajėgiausių 2021 metų A ir B diviziono komandų mini turnyru, kurio nugalėtojui atiteko pirmasis trofėjus – „Arimex“ Supertaurė.


Balandžio 2 d. Fanų stadiono ketvirčiuose akis į akį susitiko MFL čempionai GREEN Town – FK Eagle Team ir B diviziono sidabrą laimėję FK Vilniečiai, bei A diviziono vicečempionai FK Fortitudo ir B diviziono nugalėtojai FK Alytis.

1-asis pusfinalis Fanų I aikštė

GREEN Town-FK Eagle Team – FK Vilniečiai 4:1 

2021 metais MFL Supertaurę iškovoję „Ereliai“ titulo gynybą pradėjo dvikova su pernai MFL sistemoje debiutavusiais Vilniečiais. Pastarieji beveik pusvalandį sėkmingai grūmėsi su favoritais, tačiau 27 minutę Darius Olechnovič išvedė „Erelius“ į priekį, o netrukus Pavelas Pelakauskas ir Lukas Vaičiūnas tiksliais smūgiais įtvirtino MFL čempionų ir Supertaurės savininkų pranašumą. 

Tiesa, 44 min. Vilniečiai po Tomašo Korkuto įvarčio pamėgino pakurstyti intrigą, tačiau 48 min. L. Vaičiūnas padėjo pergalingą tašką šiose rungtynėse.

Įdomu, kad nuo 22 iki 32 minutės Vilniečiai buvo priversti žaisti mažumoje, be iš aikštės pašalinto Marko Bogdevičiaus, tačiau pirmą įvartį praleido, kai abi komandos aikštėje turėjo po 6 futbolininkus, nes 25 min. geltona kortelė buvo parodyta Eagle Team žaidėjui Pavelui Šarynskiui.
Nepaisant nesėkmės, FK Vilniečiai vadovas Tomas Rudzianiec po dvikovos pastebėjo, kad rungtynės buvo gan smagios ir apylygės.

„Tik gal varžovai turi daugiau patirties, jie geriau išnaudojo savo progas. Nors ir mes turėjome progų, du kartus sukirtome į vartų konstrukciją. Be abejo, ta raudona kortelė irgi išmušė mus iš vėžių. Bet visumoje rungtynės buvo gan lygios. Po jų aš asmeniškai esu įsitikinęs, kad Vilniečiai tikrai neprapultų ir A divizione“, – konstatavo T. Rudzianiec.


2-asis pusfinalis Fanų II aikštė

FK Fortitudo – FK Alytis 2:2 (1-2 po baudinių)

Praėjusiame MFL sezone bene didžiausią staigmeną pateikusi ir tik po atkaklios kovos A diviziono auksą į sidabrą iškeitusi FK Fortitudo komanda antrame Supertaurės pusfinalyje egzaminavo po dviejų auksinių sezonų B divizione į A lygį persikelti apsisprendusį Alytį.

Tiesa, bent jau pirmoje rungtynių dalyje atrodė, kad egzaminuoja Alyčio futbolininkai, o Fortitudo ieško atsakymų į keblius klausimus. Nominalaus komandos naujoko Pauliaus Sakalio vedamas Alytis drąsiai kibo į atlapus favoritams ir rengė vieną ataką po kitos. Kai 14 min. Mykolas Adamavičius pelnė pirmą įvartį, o 27 min. P. Sakalis pridėjo ir antrą, kilo minčių, kad Fortitudo laukia sunki rungtynių pabaiga.

Tačiau antroje mačo dalyje Fortitudo perėmė iniciatyvą, o naudingiausias ir rezultatyviausias 2021 m. MFL A diviziono futbolininkas Arnas Levonauskas dviem tiksliais pataikymais išlygino rezultatą. Kadangi per 50 minučių gryno futbolo nugalėtojas nepaaiškėjo, kelialapio į finalą likimas sprendėsi baudinių serijoje.

Ir ne šiaip baudinių, o mažojo futbolo bulitų serijoje. Ir čia paaiškėjo, kad Alyčio atstovų nervai buvo tvirtesni: P. Sakalis ir Augustas Trinkūnas realizavo savo bandymus, o Fortitudo stovykloje rezultatyviu smūgiu baigėsi tik A. Levonausko reidas, tuo metu Andriaus Viktoravičiaus smūgį atrėmė Alyčio vartininkas Tomas Tenenė, o Laurynas Danielius lemiamame epizode nepataikė į vartus.


„Rungtynės buvo visai geros, juo labiau, kad mes joms specialiai nesiruošėme, nesitreniravome. Ir tai tikrai jautėsi, ypač pirmame kėlinyje. Tik antrame kėlinyje radome savo žaidimą, išsijudinome, išlyginome rezultatą, turėjome ir daugiau progų, bet jų neišnaudojome. Deja, bulitų serijoje mums nepasisekė. Tiesą sakant, iki šiol mums nebuvo tekę išbandyti šio futbolo elemento, galvojome, kad bus tiesiog mušami baudiniai. Bet tai tikrai ne pasiteisinimas. Sveikiname Alytį, matosi, kad vyrai pasiruošę fiziškai, treniruoti. Jie tikrai neblogai gynėsi, o puolime žibėjo Paulius Sakalis, įnešęs didelį indėlį į pergalę. Manau, kad A divizione jie tikrai neprapuls“, – teigė Fortitudo vadovas Gabrielius Butkevičius.


Finalas Fanų I aikštė

GREEN Town-FK Eagle Team – FK Alytis 2:3

Nors paskutinius tris sezonus Eagle Team ir Alytis praleido skirtinguose MFL divizionuose, tačiau Supertaurės finalas nebuvo pirmoji šių komandų tarpusavio akistata. 2019 metais MFL Taurės turnyre „Ereliai“ alytiškius įveikė 4:1, o pernai Supertaurės pusfinalyje laimėjo 8:3.

Visgi trečias kartas, kaip sakoma lietuvių liaudies patarlėse, nemelavo. Tiesa, Gediminas Skrockas jau 4 min. pramušė Alyčio gynybą ir išvedė Eagle Team į priekį, tačiau 10 min. A.Trinkūnas išlygino, o Agnius Panka po minutės – ir persvėrė rezultatą. 

Visgi pirmame kėlinyje susidarė įspūdis, kad tik laiko klausimas, kada „Ereliai“ įrodys savo pranašumą. Kelis kartus Alytį gelbėjo vartininkas arba kamuolį nuo vartų linijos išmušę gynėjai, dar bent kelis kartus Eagle Team galingais smūgiais drebino varžovų vartų konstrukciją. Galiausiai 21 min. G. Skrocas savo antruoju pataikymu rezultatą išlygino, bet perlaužti rungtynių eigos pirmame kėlinyje Eagle Team nesugebėjo.

O antro kėlinio pradžioje buvęs Eagle Team narys P. Sakalis iš gan aštraus kampo šovė neatremiamą į tolimą viršutinį – ir Alytis vėl išsiveržė į priekį. Nors iki rungtynių pabaigos buvo likusios 22 minutės, nors vienu metu Alytis žaidė mažumoje, nors Eagle Team kontroliavo kamuolį beveik 70 proc. laiko, bet Ereliams dar kartą išlyginti rezultato taip ir nepavyko.

„Neapginti titulo – visada yra blogai, todėl esame nusiminę. Kita vertus, pagaliau susirinkome pilna sudėtimi, turėjome progą pajausti tą minifutbolo skonį atvirame lauke. Norėjome pamatyti ko verti mūsų priešininkai, ko mes patys esame verti. Tai ir pamatėme. Sveikinu Alytį, tikrai gera chebra surinkta, galvoju, kad jie duos kovą A divizione. Ir Vilniečiai neblogai žaidė. Na, o mes dar tikrai nesame tonuse, reikėtų pasitempti, susižaisti, taip pat ir žaidėjams pagerinti savo formą. Mums tai buvo pirmas pavasarinis futbolas, tikiuosi, kad kitais metais turėsime dar vieną progą pakovoti dėl Supertaurės“, – vylėsi GREEN Town-FK Eagle Team vadovas Aleksandr Dergačiov.


Tuo metu aukso raidėmis komandos istorijos metraščius papuošę Alyčio futbolininkai tapo vos trečia komanda, iškovojusia MFL Supertaurę. Iki šiol nuo 2017 m. vykusiame mini turnyre tris kartus triumfavo Eagle Team, du kartus pergalėmis džiaugėsi El Dorado. 

„Labai saldi pergalė. Ir pusfinalis buvo sunkus, nes laimėjom tik po bulitų. Finale pirmi praleidome, atsilikinėjome, bet parodėme charakterį. Problemų kilo ir dėl traumų, finale sudėtis buvo labai negili, bet visi kovėsi iki galo ir todėl šiandien galime iškelti taurę. Žaidėme su A diviziono pajėgiausiomis komandomis, favoritais, tad manau, kad tikrai įrodėm, jog galim kovoti su visais“, – pareiškė Alyčio komandą į pergales vedęs P. Sakalis.


MFL „Arimex“ Supertaurės finalai

2017 m. Eagle Team – El Dorado 2:0

2018 m. Eagle Team – SKK Oniksas – TEC 4:1

2019 m. El Dorado – FK Rytas 3:3 (4:3)

2020 m. El Dorado – FK Barbakanas 11:2

2021 m. Eagle Team – El Dorado 3:2

2022 m. FK Alytis – Eagle Team 3:2

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Eagle Team - Setaltas00000000
2El Dorado00000000
3FC Žalia Raudona00000000
4FK Grija00000000

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
Turas 1
DataŠeimininkaiRSvečiai

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
FotoInformacija
Artur Juchno Komanda:El Dorado
5 Varžybų:2
Ignas Raštutis Komanda:El Dorado
3 Varžybų:2
Svajūnas Čyžas Komanda:FK Grija
3 Varžybų:2
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
3 Varžybų:2
Utku Boyra Komanda:FC Žalia Raudona
2 Varžybų:1
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:1
Martynas Rašinskas Komanda:El Dorado
2 Varžybų:2
Kasparas Naskauskas Komanda:El Dorado
2 Varžybų:2
Osvaldas Čipkus Komanda:El Dorado
1 Varžybų:2
Arnas Valvonis Komanda:FK Grija
1 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL Supertaurė
Sezonas
FotoInformacija
Karolis Ingaunis Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: