2024-04-17

A divizionas. 2 turo anonsas

Pirmame ture leidę pasimėgauti rampų šviesa ir dėmesiu A diviziono naujokams, nūnai į aikštę grįžta sunkiasvoriai favoritai. Čempionų titulą ginanti El Dorado ir sidabrinis Eagle Team-Setaltas tikrins debiutantus, į medalius nusitaikęs FK Alytis išmėgins Dinamikos suktuką, o kojas A divizione jau apšilusi Grija pasveikins tik dabar pasirodysiantį FM Vilniaus Vytį.

20 val.



FM Vilniaus Vytis - FK Grija I Fanų ketvirtis

Pernai Vyčiai ir Grija iki pat sezono finišo kapojosi dėl aukso B divizione. Kai 19 ture Vyčiai tarpusavio akistatoje 6:4 įveikė Grijos futbolininkus ir likus dviem turams pakilo į pirmą vietą, atrodė, kad auksas jau yra jų rankose. Vienok, per paskutinius du turus Grija surinko 6, o Vyčiai - tik 3 taškus. Ir vietoje pažadėto aukso jiems ant kaklų antrą sezoną iš eilės pakibo bronza.

Po ano sezono finišo nutekėjo daug laiko, Grija jau spėjo pašurmuliuoti MFL Supertaurėje, o A diviziono starte labai rimtai kibo į atlapus FK Fortitudo komandai. Tiesa, laimėti grigiškėnams nepavyko, bet potencialas matomas plika akimi. Juo labiau, kad pastarosiose rungtynėse Grija vertėsi be rezultatyviausio ir naudingiausio 2023 m. B diviziono futbolininko Artūro Borščevskio.

Tuo metu FM Vilniaus Vytis ruošėsi dar vienam B diviziono aukso medalių šturmui, kai sužinojo, jog šturmuoti teks A divizioną. Iš pradžių minčių būta visokių, tačiau galiausiai iššūkis buvo priimtas. Faktas, kad medalių A divizione Vyčiams niekas ant kaklų jau nekabins, juo labiau, kad elitinėje kompanijoje jiems nepadės pernai 22 įvarčius sukalęs Tadas Švaikevičius, neaišku, kada po traumos visa jėga žaisti galės komandos kapitonas Oleg Kricun, tačiau paerzinti varžovus FM Vilniaus Vytis tikrai gali.

Visgi sezono starte FM Vilniaus Vytis neturi jokių rimtesnių argumentų prieš Grijos kolektyvą. Pernai pačios pirmos komandų rungtynės pačiame pirmame B diviziono ture baigėsi Grijos pergale 7:4. Kažko panašaus laukiame ir šį kartą.
PROGNOZĖ. 3:7



El Dorado - FC Žalia Raudona II Fanų ketvirtis

Sezonas tik prasideda, o komandos tarpusavyje šiais metais susitiks jau antrą sykį. Tiesą sakant, pirmasis susitikimas dar visai šviežias, mat El Dorado ir Žalia Raudona pasimatymą turėjo pačiame pirmame 2024 m. MFL sezono mače - MFL Supertaurės pusfinalyje. Tąsyk eldoradininkai laimėjo 10:4, po to tokiu pat rezultatyviu stiliumi laimėjo ir Supertaurės finalą prieš Griją - ir visiškai pelnytai antrą oficialų ketvirtadienį praleido poilsio ritmu.

Tuo metu Žalia Raudona po nesėkmingo MFL Supertaurės pusfinalio jau spėjo pasitikrinti A divizione ir įsirašė į savo sąskaitą pirmą pergalę. Nors ir prieš tokius pat A diviziono debiutantus, bet vis tiek įsirašė. Pirmose čempionato rungtynėse pirmu smuiku Žalia Raudona ekipoje griežė tris įvarčius pelnęs Matas Radžiukynas, du pridėjo ir komandos naujokas Kostas Strielkūnas, gynybą patikimai kontroliavo Robertas Šuškevič. O jei prie jų prisijungs ir Darvydas Šernas bei įprastinė Žalia Raudona palaikymo komanda - ŽR gali mesti iššūkį ir patiems čempionams.

Aišku, tarp "mesti iššūkį" ir "nugalėti" yra didelis skirtumas. Tam, kad El Dorado pralaimėtų, reikia ne tik varžovų pastangų, bet ir atitinkamo pačių eldoradininkų atsinešimo. O sezono pradžioje problemų su "atsinešimu" pas El Dorado futbolininkus neturėtų būti. Į Supertaurę čempionai surinko du šešetus ir dar viršaus, nėra prielaidų abejoti, kad bus kitaip ir A diviziono starte. 

Be to, tikėtina, kad El Dorado senbuviai vis dar pamena 2022 m. gegužės 17 dieną, kai Žalia Raudoja MFL Taurės ketvirtfinalyje ėmė ir 4:3 pakirto tuo metu kiek buksavusius eldoradininkus. Tad požiūris į varžovą ir rungtynes turėtų būti kiek specifiškesnis, rimtesnis, su potekste.
PROGNOZĖ. 5:2

21 val.



VU MIF - FK Eagle Team-Setaltas I Fanų ketvirtis

Penktu numeriu iš B diviziono į A patekę VU MIF futbolininkai pirmame ture daugiau nei 40 minučių kontroliavo Dinamikos judėjimą, bet galiausiai per 3 minutes prasileido tris įvarčius ir debiutines rungtynes pralaimėjo 2:4. 

Pralaimėjo, bet savo pasirodymu Studentai nenusivylė. Koncentruota gynyba, pasitinkant varžovus savo aikštės pusėje, bandymai kontratakuoti - toks žaidimo modelis VU MIF komandai ne vieną sezoną nešė sėkmę B divizione. Akivaizdu, kad fiziškai tvirtais vyrukais pasipildžiusi Studentų ekipa šiuo modeliu važiuos ir A lygyje. 

Ar toks modelis bus efektyvus žaidžiant su Eagle Team-Setaltu? Priklausomai nuo pačių Erelių susirinkimo ir žaidimo. Pirmasis sezono blynas vicečempionams prisvilo, mat MFL Supertaurės pusfinalyje jie 3:5 turėjo pripažinti Grijos pranašumą. Tada komandos vadovas Dmitrij Timko konstatavo, kad Eagle Team naujokams ir senbuviams reikės laiko apsiprasti, susipažinti, rasti bendrą kalbą aikštėje - ir už jos ribų. 

Ar dabar tas supratimas bus geresnis? Nefaktas. Tačiau tikrai nepamaišys Eagle Team dar vieno senbuvio sugrįžimas, mat šį sezoną A divizione ir vėl žais ilgametis ekipos narys Tadas Švaikevičius. O jei dar prisijungs Simonas Stankevičius ir FM Ateitis treneriai Aivaras Meškinis bei Tomas Bielickas - Eagle Team potencialas gali išaugti ne procentais, o kartais.

Tai bus trečias Eagle Team ir VU MIF susitikimas MFL aikštynuose. Nors iki šiol komandos žaidė skirtinguose divizionuose, bet 2022 ir 2020 metais burtai suvedė jas MFL Taurės turnyre. Abu susitikimai baigėsi Erelių laimėjimais 4:2, yra pagrindo, kad ir trečiasis nebus kitoks.
PROGNOZĖ. 2:4



FK Dinamika - FK Alytis II Fanų ketvirtis

Centrinė turo dvikova. Nors A diviziono sezono prognozėje Dinamikai buvo skirta antra vieta, o Alyčiui - ketvirta, bet visos tokios prognozės rašomos šakėmis ant vandens ir niekas labai nenustebtų, jei po sezono antras būtų Alytis, o ketvirta - Dinamika.

Pirmasis Dinamikos pasirodymas šį sezoną tikrai neįtikino. Jei ne sėkmingai į rungtynes įsijungęs Evdardas Nuobara ir kelis kartus pats save tolimais smūgiais nustebinęs Daniel Gunevič, dinamiškųjų pasižaidimas su VU MIF galėjo baigtis ir liūdniau. Dinamiškųjų žaidime trūko jiems įprasto lengvumo, judėjimo be kamuolio, pozicijų kaitaliojimo ir efektyvaus progų išnaudojimo. Vien Darjuš Jankovskij galėjo išeiti su sau įprastu pokeriu ar hetriku, tačiau savo progomis nepasinaudojo ir liko ant 0.
 
Pirmame ture Dinamikos gretose neišvydome naujokų Edgar Čičin ir Edgaras Žarskis, nepasirodė ir Navigatoriai Pavel Sorokin, Dariuš Zachaževskij ir Saulius Vaiginas. Su jais Dinamikos žaidimas neabejotinai būtų kitoks, konservatyvesnis, bet, tikėtina, toks pat efektyvus ir solidus.

Tuo metu Alyčio komandos pirmame ture apskritai neišvydome, tad galime tik spėlioti, kaip jie per žiemą pasikeitė, subrendo, paaugo. Sudėtyje yra tik keli pokyčiai - po ano sezono komandą paliko Svajūnas Savickas, Deimantas Norkeliūnas ir Elvinas Bražinskas, o prisijungė Marius Linkevičius. Ilgametis Eagle Team ir Lietuvos mažojo futbolo rinktinės žaidėjas tapo vieninteliu, tačiau labai solidžiu Alyčio pasistiprinimu. Aišku, tas solidumas bus rimčiau pamatuojamas, jei Marius dalyvaus ne tik ant popieriaus, bet ir realiai aikštėje. O jei dar prisijugs Paulius Sakalis, tada Alyčio šansai įsiterpti į medalių dalybas bus kaip niekada dideli ir argumentuoti.

Pastarųjų kelių metų tarpusavio mačų istorija palankesnė Alyčiui. Pernai alytiškiai laimėjo visas tris akistatas su Dinamika čempionate (Pirmame rate alytiškiai įveikė dinamiškuosius 7:4, antrame laimėjo 3:1, o trečiame - 4:2), bet Dinamika atsiteisė MFL Taurėje, kur sutriuškino Alytį net 10:2. Užpernai per tris susitikimus Alytis šventė dvi pergales ir tik kartą laimėjimu džiaugėsi Dinamika. Tad kol kas čempionatuose 5-1 pirmauja Alytis. Ir jei alytiškiai į sezono atidarymą susirinks atatinkamai - ta persvara neturėtų sumažėti.
PROGNOZĖ. 4:6

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Grija2101109+13
5FK Fortitudo2101109+13
6FM Vilniaus Vytis210168-23
7FK Dinamika210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Artur Juchno Komanda:El Dorado
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Gegužė   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Mūsų partneriai: