2024-04-17

B divizionas. 2 turo anonsas

Jei pirmame ture pažaidė visas komandų dešimtukas, tai antrame aikštėje pasirodys aštuonios diviziono ekipos, o laisvą ketvirtadienį turės FK Tornado ir WorldOne United. Tokiu būdu visuose Fanų ketvirčiuose MFL senbuviai kvies ant kilimėlio diviziono naujokus. Ir, galimai, duos tam tikrų pamokų. Arba nebūtinai.

20 val.



FK Vilnoja – FK Eksperimentas III Fanų ketvirtis

Pirmame ture griežčiausias egzaminuotojas teko FK Vilnoja ekipai. 2022 m. B diviziono nugalėtojai FK Contra-Prima Line savo sugrįžimą į B lygį įprasmino pergale 11:1 prieš Sudervės krašto futbolo mėgėjus. Tuo metu Eksperimentas kitus naujokus pasitiko gerokai maloniau, ir tik 2:1 įveikė Inter Vilnius ekipą.

Neabejoju, kad šiose rungtynėse Eksperimento futbolininkai stengsis atsinešti griežčiau į lygos debiutantus, o tuo pačiu sieks ir pasigerinti savo įvarčių kraitį. Tiesa, bent jau šiuo metu Eksperimento sudėtyje nesimato pripažintų snaiperių bei bombardyrių, tad tikėtis įvarčių fejerverkų nereikėtų.

Savo ruožtu, FK Vilnoja neturėtų tikėtis, kad bus lengviau nei pirmame ture. Bus gal net sunkiau, nes Eksperimentas mėgsta fizinį, kontaktinį futbolą, nepiktnaudžiauja elegancija ir technika, bet žaidžia kietai ir kovingai. Kita vertus, gal būt toks varžovų stilius bus priimtinesnis Vilnojos futbolininkams?
PROGNOZĖ. 2:4



Inter Vilnius – FK Riešė IV Fanų ketvirtis

Praėjusį ketvirtadienį Inter Vilnius kovingai debiutavo MFL pirmenybėse, visai neprastai laikė FK Eksperimentas ekipos egzaminą, bet galiausiai liko ant 0 taškų. Antrame ture naujokus egzaminuos dar vienas senbuvis, nuo 2015 metų lygoje bujojanti FK Riešė.

Pernai paskutinę vietą divizione užėmusi Riešė į naują žygį subūrė ne tik gausią, bet ir pajėgią sudėtį. Tiesa, bandymas keistis šešetais įnešė daugiau chaoso nei aiškumo, tačiau broliai Valdemaras ir Albertas Šaveiko, bei po trijų su SFK Novovileisk kolektyvu praleistų sezonų į Riešės gretas sugrįžęs Arnoldas Čepkauskas pasirūpino, kad sezono starte Riešė 5:4 įveiktų WorldOne United kolektyvą.

Inter Vilnius savo užsienietišku koloritu iš dalies dubliuoja WorldOne United. Tiesa, tik iš dalies, nes IV gretose dominuoja futbolo mėgėjai iš Lotynų Amerikos bei Italijos, tuo metu WOU koloritas šiuo metu nebe toks internacionalinis ir artimesnis lietuviškoms realijoms. Tačiau vargu ar Riešei rūpi varžovų koloritai ir atspalviai. Riešininkai į aikštę žengs nusiteikę siekti dar vienos pergalės, ir jei jiems pavyks suvaldyti žaidėjų perteklių, tikėtina, kad pergalė ir bus.
PROGNOZĖ. 3:6

21 val.



FK Joga Bonito – FK Contra-Prima Line III Fanų ketvirtis

Gražaus žaidimo apologetai Joga Bonito antrame ture pasitikrins jėgas su, galimai, stipriausia diviziono komanda. Prieš savaitę JB nerado priešnuodžių kietokam FK Maraksis žaidimui, daug klydo, dalino varžovams dovanas, o pastarieji kelias išvyniojo ir pasiėmė sau pergalę 3:1. Rezultato galėta būti ir didesnio, bet Maraksio žaidėjai pasinaudojo anaiptol ne visomis varžovų dovanomis.

FK Contra-Prima Line dovanomis tikrai pasinaudos. Jei Joga Bonito žaidėjai ir šį kartą rizikuos žaisti trumpais perdavimais grindžiamą futbolą prie savų vartų, jų vartininko laukia labai ilgas vakaras. Faktas, kad 11 įvarčių pirmose sezono rungtynėse į FK Vilnoja vartus sukrito ne tik dėl varžovų klaidų. Contra-Prima Line demonstravo įvairiapusį futbolą, pramušė ir iš distancijos, ir po kombinacijų, ir po individualių prasiveržimų. Ir tikrai dar neiššsaudė visų savo sviedinių. 

Nors Joga Bonito yra nauja MFL komanda, bet apie šios dienos varžovus informacijos neturėtų stokoti. Pirmojo įvarčio autorius Elvis Žaldaris 2021-2022 metais turėjo malonumo sutikti Prima Line ekipą WOU sudėtyje, o Ernestas Bubulis pernai ir pats žaidė PL gretose, tad bene geriausiai žino varžovų privalumus ir trūkumus. Tik vargu ar tas žinojimas padės.
PROGNOZĖ. 2:7



MSC – FK Maraksis IV Fanų ketvirtis

Centrinė turo dvikova. Mėgėjų sporto centras (MSC) ir Maraksis oficialiai susitiks pirmą kartą, bet 2018-2020 metais MSC ir dabartinio Maraksio pirmtakas FSB Zenitas turėjo ne vieną karštą tarpusavio dvikovą. Per tris metus komandos B divizione susitiko šešis kartus, dvi pergales iškovojo MSC, keturis kartus laimėjimais džiaugėsi FSB Zenitas. Iš tų laikų tarpusavio akistatų ir šiandien komandose žiba ne tik vadovai Adomas Kripas ir Mark Bogdevič, bet ir būrys žaidėjų.

Po trijų metų pertraukos į MFL sugrįžęs FK Maraksis startavo pergale 3:1 prieš Joga Bonito, tuo metu MSC įspūdingoje įvarčių fiestoje 6:6 sužaidė su FK Tornado. Nors prieš sezoną Apžvalgininkas MSC ekipai skyrė 9-ą, o Maraksiui – net 3 vietas, bet jau pats pirmas turas parodė, kad MSC galimai pribrendo gerokai rimtesniems iššūkiams. Gal net ir medaliams. Kaip kad istoriniais 2018-ais. 

Aišku, iki medalių dar laukia ilgas kelias. Ir norint jį nueiti MSC turėtų kokybiškai rinktis į kiekvienas rungtynes, išlaikyti pirmojo turo alkį, kovingumą ir užsivedimą. Ir dar antra tiek dadėti. Kovingai ir su užsidegimu kovas B divizione pradėjo ir Maraksis. Tiesa, susidarė įspūdis, kad pirmieji jų varžovai Joga Bonito nebuvo tinkamai pasirengę MFL futbolo išbandymams ir kaip tikri naujokai padalino savo varžovams saujas dovanų. Tuo metu MSC futbolininkai – tikri MFL veteranai, matę ir šilto, ir labai šalto, žinantys klaidos kainą ir sugebantys į kietą smūgį atsakyti savo smūgiu.

Neabejoju, kad tai bus kiečiausia ir emocingiausia dvikova, parodysianti ko verti Apžvalgininko spėjimai ir prognozės. 
PROGNOZĖ. 4:3

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Grija2101109+13
5FK Fortitudo2101109+13
6FM Vilniaus Vytis210168-23
7FK Dinamika210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Artur Juchno Komanda:El Dorado
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Gegužė   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Mūsų partneriai: