2015-10-13

mini SFL 7x7: ketvirto turo apžvalga

Eagle Team – FK Rytas 4-2

Užregistravę tris vartininkus, Eagle Team nutarė išbandyti ir ketvirtą. Vartuose stovėjo Robertas Vrublevskis. Atrankos į pagrindinio vartininko vietą nepraėjo. Padarė keletą žioplų klaidų. Dar ereliai nutarė išbandyti naują gynybos taktiką, kodiniu pavadinimu – „Zemlia“. Taktika nepasiteisino. Bet apie viską iš pradžių. Rungtynės prasidėjo kaip ir pridera, erelių atakomis. Keli smūgiai virš vartų, keletas varžovų smūgių link Eagle Team vartų, ir Artiomas Barinovas kaire koja, tolimu smūgiu nepalieka vilčių vartininkui. Antras tikslus smūgis krito tik kėlinio pabaigoje, nors komandos smūgiavo daug ir dažnai. Didžioji tų smūgių dalis skriejo aukštai į tinklus ir tik kartais gelbėdavo vartininkas. Pavelas Pelakauskas atakos smaigalyje atsidūrė laiku ir vietoje ir pirmasis kėlinys baigėsi 2-0. Antrajame kėlinyje, ereliai nutarė primušti dar kelis įvarčius ir paliko gintis vienintelį Vytautą Zemlecką. Kelis kartus jam pavyko tai padaryti, bet sužaidus penkias minutes antrajame kėlinyje Severynas Labovičius sušvelnino rezultatą. Tačiau ta spraga nebuvo paskutinė gynyboje ir Artiomui Barinovui teko raginti draugus kovoti, nes su tokiu žaidimu galima ir prisižaisti. Kovoti, tai kovoti nusprendė ereliai ir žinodami, kad geriausia gynyba – puolimas, puolė mušti įvarčius. Pavelas Pelakauskas atstatė dviejų įvarčių skirtumą, bet po minutės grubiai klysta vartų sargas Robertas Vrublevskis, atiduodamas kamuolį tiesiai varžovui į kojas ir Kšištofas Maciulevičius  dar kartą švelnina rezultatą 3-2. Pajutę, kad gali iškovoti tašką Ryto žaidėjai pabandė šturmuoti varžovų vartus ir buvo nubausti. Greita ataka ir įvartis. 4-2. Sunki Eagle Team pergalė, bet visgi pergalė.

 

El Dorado – Spartakas 4-0

Rungtynių rezultatas neatspindi rungtynių eigos. Paskutinius tris įvarčius El Dorado sumušė nuo 42 minutės. Komandos kovojo atkakliai. Nevengė pakovoti, prasižengti, išreikšti nepasitenkinimo varžų veiksmais, bet profesionalūs teisėjo Gedimino Macevičiaus veiksmai slopino konfliktus užuomazgos pradžioje. Pirmas įvartis krito kuomet, greitos atakos metu, Darius Pupliauskas nutarė nebūti egoistu ir perdavė kamuolį geresnėje pozicijoje buvusiam, pirmą sezoną El Dorado gretose žaidžiančiam, Rokui Rusiui.  Ir Rokui beliko nukreipti kamuolį į tuščius vartus. Po praleisto įvarčio raudonai balti spaudė varžovus, bet patikimai gynėsi geltonai juodų gynėjai, bei puikiai dirbo vartų sargas Tomas Molnikas. Antrajame kėlinyje krašte pabėga Rašinskas ir iš gana aštraus kampo nuginkluoja Maksimą Bechterevą. Po šio įvarčio akivaizdžiai palūžta Spartako žaidėjai ir  Rašinskas su Rusiu pelno dar po vieną įvartį. 4-0. Sunkesnė, nei atspindi rezultatas El Dorado pergalė.

 

FK IndEx – Gerusa 4-0

Gerusa buvo priversta žaisti ne stipriausios sudėties. Truko vieno iš brolių Čiepos, Šablinsko bei dar kelių komandos žaidėjų. Keitimas buvo tik vienas. Bet nepaisant netekčių, protingai žaisdami Gerusos futbolininkai ilgai laikėsi ir būtų laikėsi dar ilgiau, bet, išmesdamas kamuolį, klysta Gerusos vartininkas Marius Lapko, kamuolį perima Markovskis, greitas perdavimas Česoniui. Pastarasis pamato laisvą Grudinskį. Ir Eduardas, slysdamas nukreipia kamuolį į vartus. Markovskis iš geros padėties neprašauna. 2-0 po pirmo kėlinio. Ir nors abi komandos stengėsi įmušti, tai pavyko tik IndEx, greitos atakos metu iš krašto Vyciokas Kuraksa muša trečią, po minutės, grubiai suklydus Gerusos gynėjams, debiutinį įvartį pelno Georgijus Maksimovas. 4-0. IndEx kyla į antrą vietą B pogrupyje.

FK Užupis – FK Navigatoriai LT-Aqua 8-1

Nesugebėję surinkti geriausių žaidėjų, Navigatoriai buvo skaudžiai nubausti. Jau pirmajame kėlinyje įsisiautėjęs legionierius iš Ispanijos Daniel Padron de los Riscios pelnė du įvarčius. Žaisdamas akivaizdžiai išreikštoje puolėjo pozicijoje nepaliko jokių šansų lėtesniems Navigatorių gynėjams. Po pirmo kėlinio 4-0 ir viskas aišku, o jei dar Donatas Gražulis būtų mušęs tiksliau baudos smūgius, tai būtų ir 6. Antrajame kėlinyje prie komandos prisijungęs Navigatorių vadovas Kęstutis Maželis bandė gelbėti komandą, bet traukinys jau buvo nuvažiavęs....  Užupio volas pravažiavo varžovus nesustojęs, jei ne Sauliaus Žilio įvartis 48 minutę, tai pralaimėjimas būtų dar gėdingesnis. Su Užupiu labai gerą taktinį futbolą pademonstravo Juventus.lt Nereikia veltis į atvirą futbolą, žaisk nuo gynybos. Navigatoriai pabandė atakuoti nuo pradžių ir buvo nubausti. Eilinė Užupio pergalė. Jei ir toliau pirmi. Navigatoriai, deja, tik penkti.


    SK Nemenčinė – VSG United 4-2

Truko tik trijų minučių ir rožinėmis aprangomis apsirengę Nemenčinės futbolininkai būtų buvę skaudžiai nubausti. Visas rungtynes dominavę, neišnaudoję daugybės progų, leido varžovams surengti tris pavojingas atakas iš kurių dvi tiksliais smūgiais užbaigė Andrejus Salnikovas. Rungtynių pradžia Nemenčinei nieko blogo nežadėjo, užspausti varžovai, drebinami skersiniai, puikios progos. Na neišnaudotos, bet laikas gi ateis. Ir tas laikas atėjo.....varžovams. Kairiu kraštu prasiveržęs Salnikovas išvedė VSG į priekį. Varžovų atsarginių suoliukas šoke.  Lipa dar  labiau ir jiems nusišypso laimė. Viktoras Joknys iš aštraus kampo lygina rezultatą. VSG United įžaidžia kamuolį iš centro. Perimtas kamuolys. Joknys atakos smaigalyje ir 2-1.  Nepaisant to, kad įsiveržė į priekį, rožiniai apsukų nemažina. Žalieji ginasi patikimai. Pirmas kėlinys baigiasi 2-1. Antrajame kėlinyje vaizdas nesikeitė, Nemenčinė neišnaudoja progų, VSG United nesugeba jų sukurti. Bet neįmuši tu, įmuša tau. Tas pats Solnikovas nubėgo ir išlygino rezultatą. 2-2. Lieka žaisti 8 minutes. Vartų šturmas tęsiąsi. Be keitimo žaisdami VSG žaidėjai pavargsta ir tai atsiliepia žaidimo kokybei. Klaidos gynyboje ir įvarčiai į savuosius vartus. 48 minutę Edgaras Kulvinskis persveria rezultatą savo komandos naudai. VSG puola lyginti, bet paskutinę ataką gauna į savo vartus ir Nemenčinė švenčia labai sunkią pergalę 4-2. VSG verti pagyros už sunkų darbą ir kovingumą. Bet kartais tiesiog trūksta sėkmės.

 

FK Plasta – FK TEC 2-5

Rungtynės prasidėjo greitu tempu ir jau sužaidus penkias minutes rezultatas buvo 1-1. Po kartą  pasižymėjo Lukas Dukavičius iš TEC‘o stipriu tolimu smūgiu ir Valerijus Kasevičius. Bet po truputį rungtynių vadžias į savo rankas perėmė TECas ir pirmojo kėlinio pabaigoje persvėrė rezultatą. Aurimo Baubkaus smūgis praskriejo tarp gynėjų kojų ir vartininkas liko bejėgis. Antrajame kėlinyje Ričardas Jankovskis smūgiu tarsi iš patrankos nepaliko šansų Dariui Brazdžioniui. Po minutės pabėgo Darius Borisas ir tapo aišku, kad pergalę švęs TEC komanda. Po šio įvarčio rungtynių tempas kiek krito. Žaidimas apsiramino ir komandos sugebėjo apsikeisti dar po vieną tikslų smūgį. Į Aurimo Baubkaus smūgį tiksliai paskutinėmis minutėmis atsakė Igoris Pavliukovičius. Nepadėjo nei TEC komandos gynėjai, nei Robertas Choružis. Plasta, deja, bet ir toliau išlieka neiškovojusi taškų.


FK Geležinis Vilkas - FK Euforija 8-4

Nerezultatyvaus turo statistiką pagerino paskutinės rungtynės. Kareiviai pasiekė euforiją jau pirmajame kėlinyje ir neleido Euforijos komandai džiaugtis. Nors rungtynes kamufliažiniai pradėjo nuo žvalgybos, bet jų gynėjai nesužiūrėjo Olego Krasilnikovo ir jam, suklaidinus vieną gynėją, pavyko nuginkluoti vartininką. Tokia įvykių eiga nepatiko gerai MFL visuomenei žinomam Nerijui Pacevičiui ir jis per penkias minutes persvėrė rezultatą savo komandos naudai. Pirmiausia greita ataka, na o paskui pozicinės atakos metu stipriu smūgiu nuginkluotas Rolandas Žeimo. Sužaidus trečdalį pirmo kėlinio Geležinis Vilkas jau pirmavo. Pamatė kad varžovas įkandamas, įvarčius mušti pabandė ir kiti. Michailas Galinas pelnė dublį, tolimu smūgiu, bei uždarydamas perdavimą. Sergejus Rybačevskis greitos atakos metu. 5-1 ir kai atrodė, kad pirmas kėlinys taip ir baigsis Olegas Krasilnikovas užtiko nepasirengusį varžovų vartininką ir rezultatas tapo 5-2. Antrajame kėlinyje  Geležinis vilkas ilgiau kontroliavo kamuolį ir laikė saugų atstumą rezultate. Bet Euforija nutarė nepasiduoti ir Krasilnikovas iš kairio pusiau krašto nuginkluoja Vilko vartininką. 5-3 lieka žaisti 15minučių ir vilčių išplėšti bent tašką raudonieji nelaidoja. Tačiau viltys ruseno kelias minutes, kuomet Danielius Bardovskis, greitos atakos metu, nuginkluoja Žeimo. 6-3. Euforija dar kartą švelnina rezultatą 6-4 ir bando eiti į lemiamą šturmą, bet būdami vyresni ir lėtesni, paleidžia varžovų puolėjus ir galutinis rezultatas 8-4.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Užupis6510257+1816
2El Dorado6420156+914
3FK Juventus.lt63122218+410
4FK Eagle Team - Setaltas62132119+27
5FK Spartakas62131624-87
6FK Navigatoriai LT Aqua62041725-86
7FK Rytas60061229-170

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
Turas 7

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Daniel Padron de los Riscos Komanda:FK Užupis
10 Varžybų:5
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
9 Varžybų:6
Fabio Sagliocco Teruel* Komanda:FK Juventus.lt
7 Varžybų:6
Valdemar Šaveiko Komanda:FK Rytas
6 Varžybų:3
Robert Lipnevič Komanda:FK Juventus.lt
6 Varžybų:4
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
6 Varžybų:6
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
5 Varžybų:2
Irmantas Mikolaitis Komanda:FK Užupis
5 Varžybų:5
Darius Pupliauskas Komanda:El Dorado
5 Varžybų:6
Saulius Žilys Komanda:FK Navigatoriai LT Aqua
5 Varžybų:6

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Sergej Podubnas Komanda:FK Spartakas
1 1
Artur Plešakov Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Aleksej Ušakov Komanda:FK Spartakas
0 1
Irmantas Mikolaitis Komanda:FK Užupis
0 1
Remigijus Semėnas Komanda:FK Užupis
0 1
Deivydas Piliukaitis Komanda:El Dorado
0 1
Donatas Gražulis* Komanda:FK Užupis
0 1
Povilas Junevičius Komanda:El Dorado
0 1
Egidijus Žagaras Komanda:FK Užupis
0 1
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: