2015-10-19

mini SFL 7x7: penkto turo apžvalga

FK Spartakas – FK Juventus.lt 0-5


Spartakas rungtynes pradėjo mažumoje. Šešiese. Šešiese visas rungtynes ir žaidė, tad natūralu, kad varžovams labiau pasipriešinti taip ir nesugebėjo. Nors iki 47 minutės rezultatas buvo „tik“ 0:2. Vėliau sekė trys Fabio Sagliocco Teruel įvarčiai ir „sausi“ Juventus.lt komandos vartinino vartai.

 

Gerusa – SK Nemenčinė 3-4


Emocingiausios ir įtempčiausios šio turo rungtynės. Netrūko nieko. Nei emocijų, nei kovos, nei kortelių. Kortelė buvo viena ir ta pati raudona. Po pirmų dešimties minučių atrodė, kad Gerusa varžovus sutriuškins, dvi pavyzdinės atakos, kuomet sudalyvavo visas smogiamasis trejetas : Šablinskas – Čiepa - Lukaševčius ir rezultatas tapo 2-0, tačiau jei pirma pirmo kėlinio pusė priklausė Gerusai, tai antroji to paties kėlinio pusė buvo Nemenčinės. Per paskutines dvi minutes jie sugebėjo išlyginti. Tomas Rudzianecas vienas prieš vartus ir rezultatyviausias Nemenčinės žaidėjas Viktoras Joknys, palei pat virpstą nukreipęs kamuolį rezultatą išlygino. Po pirmo kėlinio 2-2. Antrajame kėlinyje Nemenčinė išsiveržė į priekį, kuomet gavęs tolimą perdavimą, slysdamas vienu lietimu į tolimą viršutinį vartų kampą kamuolį pasiuntė Tomas Rudzianecas. Gal ne pats gražiausias sezono įvartis, bet turo tai tikrai. Tačiau džiaugėsi Nemenčinės komanda neilgai, tik įžaidę kamuolį nuo vidurio žalieji sugebėjo rezultatą išlyginti. Pasižymėjo Šablinskas. Iki rungtynių pabaigos buvo likę penkiolika minučių. Komandos keitėsi atakomis, mikrodvikovos pasižymėdavo kieta kova. Įtampa augo. Visgi fortūna buvo komandos iš Vilniaus rajono pusėje. Viktoras Joknys išvedė komandą į priekį,  likus žaisti kiek daugiau nei minutei. Per likusį laiką komandos ne tik apsikeitė progomis, bet norėjo apsikeisti smūgiais į veidus. Bet teisėjas suvaldė emocijas ir pašalinęs labiausiai nepatenkintą teisėjų darbu, du įvarčius pelniusį, Tomą Rudzianecą, pratęsė rungtynes. Nemenčinė atsilaikė ir iškovojo, tikrąja to žodžio prasme, iškovojo trys taškus.

FK Užupis – El Dorado  2-2


Susitiko dvi lyderiaujančios komandos. Tad nenuostabu, kad kova buvo atkakli ir emocinga. Daug fizinio kontakto, nei vieni nenorėjo pasiduoti, niekas nenorėjo patraukti kojos, kad varžovams būtų lengviau. Sužaidus dešimt minučių, per Fanų stadioną nuaidėjo ispaniškas kovos šūkis – Užupio aprangą vilkintis Daniel Padron De las Riscos, išvedė savo komandą į priekį. Tačiau po kelių minučių, Darius Pupliauskas tolimu perdavimu surado Valdematą Dmitrinkovą ir pastarasis čiuoždamas nukreipė kamuolį į vartus 1-1. Pirmasis kėlinys baigėsi taikiai, arba beveik taikiai...paskutinę minutę už pražangą prieš varžovą buvo nubaustas „amžinasis“ užupietis Donatas Gražulis (nemaišykit su koldūnų oligarchu iš Seimo). Nors Donatas apeliavo, kad auka buvo būtent jis, bet teisėjas Artiomas Gutovskis buvo visai kitos nuomonės. Antrajame kėlinyje preciziškai tikslus Egidijaus Žagaro smūgis persvėrė rezultatą Užupio naudai. Po praleisto įvarčio geltonai juodi užspaudė varžovus ir spaudimas davė vaisių - keli greiti perdavimai ir Martynas Rašinskas muša nuo beveik vartų linijos. 2-2. Intriga kyla, varžovai griaunami, kortelės rodomos. Likus iki rungtynių pabaigos kiek daugiau nei penkioms minutėms, baudos aikštelėje griaunamas Užupio ispanas. Skiriamas 9-erių metrų baudinys. Prie kamuolio stoja pats nukentėjusysis. Vartininkas krenta į vieną pusę, kamuolys skrieja greta kito virpsto ir greta vartų. Rezultatas nepakinta 2-2. Kaip vėliau paaiškėjo, įmuštas baudinys, būtų užtikrinęs nugalėtojų laurus. Kažin ar to vieno smūgio nepritrūks?  Per likusį laiką nors geltonai juodi ir spaudė varžovus, bet iškovoti pergalės jiems nepavyko. Užupiui reikia taško paskutiniame ture ir jie taps nugalėtojais. 75 procentai, kad jiems tai pavyks, nors jų laukia Eagle Team. El Dorado, reikia varžovų kluptelėjimo ir pergalės prieš Navigatorius.

 

FK IndEx – FK Euforija  12-2


Euforijoje po rungtynių buvo tikrai, kad ne raudona apranga vilkintys Euforijos žaidėjai. IndEx išdarinėjo ką norėjo, tiek atakose, tiek vartuose. Galbūt Euforijos gretos ir truko keletos žaidėjų, gal net vedančių žaidėjų, bet noro kovoti ir ugnelės akyse nebuvo. Pirmajame kėlinyje IndEx įmušė penkis įvarčius, galėjo ir daugiau primušti, bet lemiamu momentu pagailėdavo perdavimų arba smūgis skriejo į vartininką. Esant rezultatui 5-0, tik ką praleidus penktą įvartį, vilties netekęs Olegas Krasilnikovas nuo vidurio paleido kamuolį link IndEx vartų. Mėlynųjų vartų sargas Vitalijus Romancevičius pramiegojo ir rezultatas tapo 5-1. Būtų buvęs apylygis žaidimas, Vitalijus būtų aprėktas, bet čia buvo viskas aišku. Antrajame kėlinyje teko tik pabaigti formalumus. O juos labai padėjo atlikti Ernestas Česonis - 4 įvarčiai, per 4 minutes. Ir jau 9-1. 42 minutę Česonis pelnė penktą įvartį per 12 minučių. Koks ten Levandovskio rekordas? Šiek tiek atsipalaidavę IndEx nesužiūri to paties Krasilnikovo ir jis nubaudžia Romancevičių. Jaroslavas Markovskis du kartus iš arti sušaudo Rolandą Žeimo ir rezultatas tampa nebepadorus 12-2. Jei IndEx nepiktnaudžiautų, galėjo pelnyti ir 20 įvarčių, o Euforija atėjo tik atžaisti - atstovėti.

 

Eagle Team – Navigatoriai – LT –Aqua 2-3


Ketvirtasis Mini SFL turas žavėjo atkakliomis dvikovomis. Dar viena buvo Eagle Team - Navigatoriai. Pirmas kėlinys praėjo aukšta sparta su daugybe šūvių greta vartų. Iniciatyva priklausė ereliams, jie smūgiavo dažniau, bet dauguma smūgių skriejo aukštai į tinklą. Įvarčiai krito antrajame kėlinyje. Tolimas žaliųjų smūgis, erelių vartininkas krenta-atmuša smūgį, tačiau prie atmušto kamuolio pirmasis suskumba varžovų puolėjas Karolis Eidukonis ir rezultatas tampa 1-0. Pavelas Pelakauskas lygina rezultatą smūgiu į tolimą vartų kampą. 36 minutę rezultatas tampa 1-1. Tačiau jau po minutės rezultatas tampa 2-1. Navigatorių naudai. Prie komandos prisijungęs Liutauras Mažeika įneša daugiau pasitikėjimo komandai centre. Jo perdavimas Sauliui Žiliui ir pastarasis „pagauna“ ant žingsnio Eagle Team vartininką Dmitrijų Timko. Vartininkas šoka į tolimą kampą, o gauna į artimą. Erelių narys Patrikas Žukovskis gauna geltoną kortelę už ginčus su teisėju. Dergačiovas praranda kamuolį ir Eidukonis siunčia kamuolį greta vartininko į tinklą. 3-1. Kitoj atakoj Navigatorių gynėjas išmuša kamuolį iš vartų, vėliau komandą gelbėja virpstas. Eidukonis pabėga nuo gynėjų, suklaidina vartininką ir iš aštraus kampo muša greta vartų.  Eagle Team pradeda spausti varžovus, kampinis veja kampinį ir pagaliau Osvaldas Dunovskis švelnina rezultatą. 2-3. Lieka trimis minutės žaidimo laiko ir vis dėl to nepavyksta ereliams išlyginti rezultato.

VSG United - FK TEC  1-2


VSG pradėjo rungtynes su vienu keitimu ir pradėjo nuo gynybos, remdamiesi kontratakomis. Gynyba nebraškėjo 15minučių, sužaidus jas gynėjai pražiopso prie tolimo virpsto Donatą Stakauską. Ričardas Jankovskis iš kairio atakos krašto sugeba perduoti tikslų perdavimą Stakauskui ir pastarasis išnaudoja savo progą. Antram kėliniu vos prasidėjus, Stakauskas pirmasis prišoka prie vartininko atmušto kamuolio ir rezultatas tampa 2-0. VSG laikas nuo laiko pavojingai kontratakuoja. Bet puikiai žaidžia TEC vartininkas Robertas Choružis. Tačiau VSG United atrodo, kad yra viena iš geriausiai kontratakuojančių komandų. Romanas Osipovas, žaisdamas gynėju, perima kamuolį - keli trumpi perdavimai ir išbėgęs prieš Choružį jį nuginkluoja. 2-1. Lieka žaisti maždaug pusė antro kėlinio. VSG netgi pabando paspausti varžovus. Bet jiems nelabai sekasi. Tačiau įtampa išlieka iki rungtynių galo. Iš pažiūros TEC žymiai stipresnė komanda, bet tose rungtynėse sėkmė, o gal protinga žaidimo taktika lydėjo varžovus.

Plasta - Geležinis Vilkas 5-7


Dar vienos rungtynės, palepinusios žiūrovą įvarčių gausa, tik skirtingai nei IndEx ir Euforijos dvikovoje, čia buvo atkakli kova. Pirmasis įvartis krito, kuomet grubiai suklydo Plastos vartininkas. Nespėjęs grįžti į vartus, buvo priverstas išsiimti kamuolį iš tinklo. Po poros minučių tas pats Vilius Abaravičius pelnė antrąjį įvartį. Išbėgę dviese prieš vartininką, nepaliko jam vilčių. Po minutės Vilius galėjo pelnyti ir trečią, bet grubiai suklydus gynėjams, jo smūgis sudrebino virpstą. Atrodo, kad Plasta bus labai greitai palaužta. Neįmuši tu, įmuša tau. Plasta švelnina rezultatą,  po kelių minučių, kol vilkai apeliavo dėl žaidimo ranka, Plastos puolėjas Laimonas Krasauskas lygina rezultatą. Geležinis įžaidžia kamuolį, skiriamas baudos smūgis. Smūgį atmuša vartininkas, Pacevičius nepataiko į kamuolį, prišokęs Abaravičius tikslus. Trečiasis jo įvartis ir po pirmo kėlinio 3-3. Antrajame kėlinyje greita Plastos ataka baigėsi triumfu. Edgaras Tračevskis iš pusiau krašto „ala Thierry  Henry“ stiliumi muša greta vartininko. 4-3. Kiek netikėtai Plasta priekyje. Po kelių minučių sumaištyje Danielius Bardovskis rezultatą lygina. Po šio įvarčio ateina štilis ir dešimt minučių nei viena komanda nesugeba sukurti kažko pavojingesnio. Likus žaisti kiek daugiau nei penkias minutes tas pats Vilius Abravičius pelno dublį minutės bėgyje, kartą suklydus gynėjams, kartą smūgiu iš toli ir rezultatas tampa 4-6 Geležinio Vilko naudai. Per likusį laiką komandos apsikeičia tiksliais smūgiais. Galutinis rezultatas 7-5 kamufliažinių vilkų naudai. Sunki pergalė, bet norint iškovoti lengvesnes, reikia išnaudoti progas.

 

 

Turnyrinė lentelė

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1FK Užupis6510257+1816
2El Dorado6420156+914
3FK Juventus.lt63122218+410
4FK Eagle Team - Setaltas62132119+27
5FK Spartakas62131624-87
6FK Navigatoriai LT Aqua62041725-86
7FK Rytas60061229-170

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
Turas 7

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Daniel Padron de los Riscos Komanda:FK Užupis
10 Varžybų:5
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
9 Varžybų:6
Fabio Sagliocco Teruel* Komanda:FK Juventus.lt
7 Varžybų:6
Valdemar Šaveiko Komanda:FK Rytas
6 Varžybų:3
Robert Lipnevič Komanda:FK Juventus.lt
6 Varžybų:4
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
6 Varžybų:6
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
5 Varžybų:2
Irmantas Mikolaitis Komanda:FK Užupis
5 Varžybų:5
Darius Pupliauskas Komanda:El Dorado
5 Varžybų:6
Saulius Žilys Komanda:FK Navigatoriai LT Aqua
5 Varžybų:6

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: Mini SFL 7x7
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Sergej Podubnas Komanda:FK Spartakas
1 1
Remigijus Semėnas Komanda:FK Užupis
0 1
Deivydas Piliukaitis Komanda:El Dorado
0 1
Donatas Gražulis* Komanda:FK Užupis
0 1
Povilas Junevičius Komanda:El Dorado
0 1
Egidijus Žagaras Komanda:FK Užupis
0 1
Dmitrij Raksa Komanda:FK Spartakas
0 1
Patrik Žukovski Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Robertas Vrublevskis Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Ruslan Bykov Komanda:FK Spartakas
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: