2021-06-02

A divizionas. 4 turo anonsas

Naujas turas kelia senus klausimus: ar atras savo žaidimą Čempionai? O gal pirmas pramuš pernykščiu bronziniu įdegiu pasipuošęs FK Rytas? Ar „Ereliai“ vėl pelnys 8, o gal IndEx sutramdys jų laisvą skrydį savo veteraniška futbolo išmintimi? Ar Maracana ras priešnuodžių Dinamika kontratakoms? Ir ar kas nors (pvz.: SKK Oniksas-TEC?) sustabdys pergalingą FK Fortitudo proveržį?



19.40 




GREEN TOWN – FK Eagle Team (6 taškai) – FK IndEx (7 tšk.) I Fanų ketvirtis

MFL senbuvių dvikovų istorija šaknimis nueina net į 2014 metus. Tada čempionate 6:5 ir 8:3 laimėjo GREEN TOWN – FK Eagle Team. Bet iš tų laikų komandose liko tik vienas Pavelas Pelakauskas. 

Vėliau ekipos metai iš metų susitikdavo Fanų ketvirčiuose – ir Erelių komanda dažniausiai iš tų ketvirčių išeidavo pakeltomis gavomis. Per 8 tarpusavio susitikimus nuo 2015 m. GREEN TOWN – FK Eagle Team iškovojo 5 pergales, o dar 3 mačai baigėsi lygiosiomis. Pernai situacija buvo lygiai tokia pati: pirmame rate dvikova baigėsi 6:6 (nors dar 42 min. 6:4 pirmavo Ereliai), o antrame – 6:2 triumfavo „Ereliai“.

FK IndEx sezoną pradėjo lygiosiomis su El Dorado, po to palaužė FK Dinamiką ir FK Rytą. Startas tikrai solidus, įrodantis, kad nevalia nurašyti ar neįvertinti šios patyrusios, protingos ir kovingos komandos. IndEx atstovas Eduardas Grudinskij nedvejodamas perleido rungtynių favoritų statusą varžovams. „Stebėjom Erelių rungtynes ir neturime abejonių, kad būtent jie yra šio mačo favoritai. Tai greita, techniška, gerai subalansuota komanda. Su ja mes galime kovoti tik žaisdami antru numeriu, tad toks ir  bus mūsų planas. Jei gerai susirinksime, turėsime keitimų, žaisime drausmingai, tai tikrai duosime Ereliams kovą. Praeityje mums kelis kartus pavyko atimti iš jų taškus, bandysime tai padaryti ir šį kartą“, – teigė E. Grudinskij.

Varžovų žaidimo planas nenustebino GREEN TOWN – FK Eagle Team vadovo Aleksandro Dergačiovo. Nes būtent to jis iš jų ir tikėjosi. Bet gal varžovus nustebins Erelių planas? „Paskutinės rungtynės parodė, kad žaisdami kantriai, racionaliai, nuo gynybos, mes galime pasiekti teigiamą rezultatą. Jei man pavyks įkalbėti chebrą, kad prieš IndEx autobusą jie pastatytų Eagle Team autobusą, tada viskas bus gerai. Manau, kad dviejų autobusų rungtynėse mūsiškis bus šiek tiek didesnis ir galingesnis“, – originaliai būsimos akistatos planą pristatė A. Dergačiovas.

Štai jums ir intriga – ar tikrai autobusas žais prieš autobusą? O gal tai tik dūmų uždangos, skirtos varžovams klaidinti? Bet kuriuo atveju, intrigos šioje poroje netrūksta. Nors, jei Ereliai žais taip kaip moka ir gali – aikštėje jos gali greit nebelikti.

PROGNOZĖ.  6:3.

Maracana (3 tšk.) – FK Dinamika (6 tšk.) II Fanų ketvirtis

Praėjusiame ture Dinamika savo kovingumu, pasiaukojančiu žaidimu gynyboje ir Justino Baltrimavičiaus individualiu meistriškumu kontrose nuskausmino čempionus. O Maracana turėjo pripažinti, kad naujų A diviziono lyderių šarvai jiems buvo per tvirti. 

2019-2020 m. Maracana su Dinamika ekipos pirmtaku Rotaliu stabiliai dalinosi pergalėmis ir pralaimėjimais. 2019 metais – 2:6 ir 5:2, pernai – 4:1 ir 0:1. Tendecija gan ryški. Bet nereikia pamiršti, kad Dinamika – ne visai tas pats Rotalis, o gerokai pasikeitęs ir atsinaujinęs kolektyvas.

Savo ruožtu, Maracana lyg ir nepasikeitė, bet po pirmos, labai emocingos pergalės prieš Ryto komandą, Vilniaus futbolo mokyklos absolventai pabyrėjo. O 0 įvarčių per 50 min. rungtynėse su FK Fortitudo apskritai atrodo kaip nesusipratimas. Kita vertus, pernai būtent Dinamika/Rotalis paliko Maracana ant to paties 0.

Vis dėlto, sunku net įsivaizduoti, kad dvi rungtynes iš eilės Arvydas Veikutis, Artūras Jeršovas, Arsenijus Buinickis, Jevgenij Učajev, Ričardas Kulis, Artūras Žarnovskis ir kiti futbolo meistrai sužaistų be įvarčių. Kita vertus, nesunku įsivaizduoti, kaip Dinamika kontratakos skrodžia Maracana gynybą ir kelia sumaištį prie varžovų vartų.

PROGNOZĖ. 2:2.


20.40



FK Rytas (0 tšk.) – El Dorado (1 tšk.) I Fanų ketvirtis

Faktiškai tai turėjo būti Centrinė turo dvikova. Visgi, susitinka pernykščiai aukso ir bronzos medalininkai, neslepiantys ambicijų ir šį sezoną kautis dėl aukščiausių vietų. Tačiau sezono pradžia abiem komandom nesiklosto taip, kaip jos norėjo ir tikėjosi. Po trijų turų surinktas 1 taškas per abu kolektyvus – labai prastas rezultatas. Optimizmo nekelia ne tik rezultatai, bet ir demonstruojamas žaidimas.

Abiejų komandų vadovai sutartinai tikina, kad žaidimas toli nuo optimalaus. Ir su tuo tikrai nepasiginčysi. Bėdelė tik, kad nelabai aišku, kaip tą žaidimą būtų galima optimalizuoti. El Dorado vadovas Martynas Rašinskas sprendimą mato požiūrio pasikeitime. „Reikia kovoti, norėti laimėti ir tos pergalės ateis, kol to nebus, neturėsime nieko“, – trumpai drūtai į klausimą, ko reikia, kad El Dorado sugrįžtų į pergalių kelią, atsakė Martynas.

FK Rytas vadovas Olegas Miasniankinas akcentavo būtinybę grįžti prie pragmatiško futbolo modelio. „Įsitikinome, kad žaisdmai atvirą, atakuojantį futbolą rezultato nepasieksim. Turime prisiversti grįžti prie žaidimo nuo gynybos, antru numeriu, modelio. Anksčiau tai buvo mūsų stiprybė, bet šį sezoną mes apie tai pamiršome. Privalome žaisti ramiau, nepasiduoti pagundai įmušti kuo daugiau įvarčių ir kuo greičiau parversti varžovus ant menčių. Sezonas tik prasidėjo, mes dar nieko nepraradome, bus ir pergalių, ir nesėkmių. Neslėpsiu, optimizmo jau kiek mažiau. Bet mes nepasiduosime, kaposimės su visais ir taškų niekam nedalinsime“, – tikino Olegas.

Įdomu, kad tarpusavio mačų istorijoje lyg ir būtų galima įžvelgti akivaizdžią El Dorado persvarą, nes nuo 2017 m. laimėtos net 7 rungtynės iš eilės. Visgi, pernai paskutinėse rungtynėse 3:1 pergalę šventė Rytas. Ir nors bendras santykis čempionatuose yra 7-1 El Dorado naudai, bet šioje sezono stadijoje čempionų persvara nėra nei akivaizdi, nei garantuota.

PROGNOZĖ. 2:3.

FK Fortitudo (9 tšk.) – SKK Oniksas-TEC (3 tšk.) II Fanų ketvirtis

Jei pažvelgtume į šias rungtynes per tarpusavio dvikovų prizmę, matytume, kad susitinka absoliučiai lygiaverčiai varžovai. Nuo pat 2015 metų nebuvo nei vieno sezono, kai kuri nors komanda laimėtų du kartus iš eilės. Jos arba pasidalindavo po pergalę, arba nutikdavo Fortitudo pergalė ir lygiosios. Bendras balansas po 13 dvikovų: šeši Fortitudo laimėjimai, penkios SKK Oniksas-TEC pergalės ir dvi lygiosios.

Pernai pirmame rate 4:3 laimėjo Oniksas-TEC, antrame – 7:4 triumfavo Fortitudo. Beje, kad būtų šiek tiek pikantiškų prieskonių, pastebėkime, kad pernai pirmame rate Fortitudo pirmavo 3:1 iki 46 min. Ir tada subyrėjo iki 3:4.

Tačiau šiais metais Fortitudo nerodo jokių byrėjimo požymių ir šluoja visus varžovus iš eilės. Nors komandos vadovas Gabrielius Butkevičius užsiminė, kad paskutiniu metu komandos gretas išretino traumos, bet tuo pat metu vylėsi, kad motyvacija, didelis noras ir geležinė drausmė padės komandai išsilaikyti ten kur ji yra dabar. Jei kas nepastebėjote – pačioje A diviziono viršūnėje.

SKK Oniksas-TEC yra bene didžiausia diviziono mįslė. Vieną turą ji be ryškesnių prošvaisčių pralaimi Dinamikai, ar prasileidžia 8 nuo GREEN TOWN – FK Eagle Team. Kitame – negailestingai sutaršo favoritais laikytus Maracana futbolininkus. Ir atspėk, kad gudrus, kuri komanda pasirodys šį ketvirtadienį Fanuose?

Neslėpsiu, yra pagundos atiduoti pergalę Oniksui-TEC. Kad ir dėl Paradokso dėsnio, kai diviziono grandus įveikusi komanda suklumpa užlipusi ant gerokai mažiau „star power“ turinčios ekipos grėblio. Bet pergales nešantys arkliai perkėloje nekeičiami. Fortitudo laimės.

PROGNOZĖ. 4:2.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado4400185+1312
2FK Fortitudo43011911+89
3FK Eagle Team - Setaltas43012014+69
4FK Alytis43011510+59
5FK Grija42021715+26
6FC Žalia Raudona42021614+26
7FM Vilniaus Vytis41031320-73
8FK Dinamika41031118-73
9VRFM4103618-123
10VU MIF4004818-100

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 5

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
8 Varžybų:4
Aleksandras Mininkovas Komanda:FK Grija
5 Varžybų:3
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
5 Varžybų:3
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
5 Varžybų:4
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
5 Varžybų:4
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
5 Varžybų:4
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
5 Varžybų:4
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
4 Varžybų:4
Edvin Volodkovič Komanda:FM Vilniaus Vytis
4 Varžybų:4
Simas Kartočius Komanda:FK Fortitudo
4 Varžybų:3

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Rolandas Leliukas Komanda:FK Fortitudo
0 2
Romuald Kliukoit Komanda:FK Grija
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Viačeslav Rodevič Komanda:VRFM
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Regnar Krot Komanda:FK Grija
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gegužė   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Mūsų partneriai: