2024-04-16

A divizionas. Senbuvių pamokos naujokams ir Žalia Raudona fejerverkai

12-asis MFL čempionatas balandžio 11 dieną startavo neįprastiniu trijų rungtynių turo ritmu. Kadangi šiais metais divizione žaidžia 10 komandų vieno ketvirtadienio metu bus žaidžiamos keturios rungtynės, bet sulig 1-uoju turu paaiškėjo, kad poilsio dieną gavo ne tik diviziono favoritai – El Dorado-ESFA ir Eagle Team-Setaltas, bet ir FK Alytis bei debiutui vis dar nepribrendę FM Vilniaus Vytis futbolininkai. 

Todėl čempionato startą papuošė tik trys rungtynės, kurių metų pergales iškovojo ne tik diviziono senbuviai – Dinamika ir Fortitudo, bet ir naujokai FC Žalia Raudona.

REZULTATAI.

NAUJOKAI. Pirmieji ant amžinai žaliuojančio Fanų aikštės pakloto užlipo diviziono naujokai – FC Žalia Raudona ir Vilniaus rajono futbolo mokykla (VRFM). Abi ekipos pernai kapojosi B divizione, abi planavo ir šiais metais ten pasikapoti, bet gavosi truputį kitaip. 

Reikia pasakyti, kad VRFM komanda į galimybę pasivaržyti elitinėje MFL klubų kompanijoje žiūrėjo skeptiškiau nei Žalia Raudona. Pernai antrą vietą B divizione užėmę žali ir raudoni, sužinoję apie A divizioną smarkiai nesidžiaugė, bet ir labai neliūdėjo. Tuo metu pernai ketvirtoje pozicijoje likusios VRFM ekipos kapitonas Artūras Martinkevičius neslėpė, kad į jų planus A divizionas neįėjo. Ir abejojo, ar bus iš to kokia nors nauda komandai ir bendruomenei.

Reikia pasakyti, kad pirmas mačas A divizione VRFM komandai optimizmo nepridėjo. Tiesa, susitikime su pernykščiais konkurentais iš  B diviziono VRFM pirmi pelnė įvartį ir 8 min. išsiveržė į priekį po gražios Viačeslav Rodevič ir Viliam Novicki kombinacijos. Ir priekyje VRFM buvo iki pat 23 minutės, kuomet klaidele prie savų vartų pasinaudoję Žali ir Raudoni išlygino rezultatą.

Antrame kėlinyje būtent klaidos tapo didžiausiu VRFM prakeiksmu. Realiai iš penkių praleistų bent keturi krito po vartininko ir gynėjų klaidų. 26 min. pačią pirmą ŽR ataką įvarčiu užbaigęs Kostas Strielkūnas pelnė ir antrą savo golasą, tokiu būdu padidindamas pranašumą iki dviejų įvarčių. O nuo 42 minutės scenoje dominavo Matas Radžiukynas. Žalia Raudona atakų varikliukas vieną po kito sukalė tris įvarčius, dažniausiai – po varžovų gynėjų ir vartininkų dovanėlių.

Nors VRFM 50 min. padėjo tašką rungtynėse savuoju įvarčiu, bet reikalo esmės tai nepakeitė: be Alberto Voskunovičiaus žaidusi komanda neatlaikė Žalia Raudona spaudimo ir A divizione startavo nesėkme.

Savo ruožtu ŽR vadovas Sigitas Stasevičius po pirmos pergalės konstatavo, kad rungtynės gavosi lengvesnės, nei tikėtasi. „Tikrai galvojo, kad  bus sunkiau, bet matyt ir mes sustiprėjome, per paskutinius kelis metus gerai susižaidėme, ir varžovai kiek silpniau sužaidė nei pernai. Kita vertus, mes irgi neturėjome visų pajėgiausių žaidėjų, visas rungtynes žaidėme vos su vienu keitimu, tad tikrai nebuvo lengva atlaikyti gerokai gausiau susirinkusių varžovų spaudimą. Todėl, nors rezultatas ir atrodo solidus, bet fiziškai rungtynės buvo labai nelengvos. Tikiuosi, kad į kitas rungtynes susirinksime gausiau ir dar optimaliau. Ir dar vienas pastebėjimas. Mes čia ateiname pažaisti dėl malonumo, o ne tik dėl pergalės bet kokia kaina, todėl norėtųsi, kad teisėjai griežčiau kontroliuotų rungtynes ir neleistų piktnaudžiauti kietu žaidimu „į kaulą“. Tikrai nesinori ir niekam nelinkime traumų, tad geriau jau dažnesnės geltonos kortelės, nei pernelyg kietas žaidimas“, – samprotavo Žalia Raudona ekipos vadovas S. Stasevičius.

SENBUVIAI. Antroje turo dalyje susitiko A diviziono senbuviai ir naujokai. Pirmame Fanų ketvirtyje bronzinė Dinamika egzaminavo pernai 5 vietą B divizione užėmusius VU MIF futbolininkus. Ir nors prieš rungtynes iš Studentų stovyklos skriejo žinia, kad VU MIF labai nesidžiaugia patekimu į aukštesnį divizioną, bet pirmą egzaminą jie laikė labai solidžiai. Jau bene 2 min. Studentai turėjo puikią progą atsidaryti įvarčių sąskaitą, bet po Vaido Jarašiaus smūgio kamuolys skriejo greta Dinamikos vartų. O ir prie savų vartų VU MIF visai neblogai tvarkėsi, neleisdami įsisukti rezultatyviausiam 2022 ir 2023 m. diviziono žaidėjui Darjušui Jankovskiui.

Tiesa, 12 min. dinamiškieji visgi atrado spragą Strudentų gynyboje ir po Dainiaus Riškaus perdavimo Edvardas Nuobara pasiuntė kamuolį į varžovų vartus. Tačiau per pirmas 40 minučių tai ir buvo vienintelis Dinamikos pelnytas įvartis. VU MIF futbolininkai nepanikavo, drausmingai gynėsi susispietę savo aikštės pusėje ir stengėsi nepalikti laisvesnių erdvių prie savų vartų. Tiesa, pirmame kėlinyje D. Jankovskij bent kelis kartus sugebėjo susikurti progas smūgiams, bet VU MIF vartų sargas Saulius Lipkevičius buvo nepramušamas. Kitoje aikštės pusėje Sergejus Viliavinas turėjo kiek mažiau darbo, tačiau ir jam atsipalaiduoti varžovai neleido.

Antrame kėlinyje vaizdas aikštėje nesikeitė – Dinamika kontroliavo kamuolį, o VU MIF gynėsi ir ieškojo progų kontrsmūgiams. Ir tų progų tikrai būta. Kelis kartus kamuolys po Studentų smūgių švilpė greta vartų konstrukcijos, o 37 min. – nusileido Dinamikos vartų tinkle. Kelis kartus plonu ledu vaikščiojęs S. Viliavinas po varžovų aikštės pusėje prarasto kamuolio nespėjo grįžti į stačiakampį – ir  Dovydas Grėbliūnas smūgiu iš aikštės vidurio palygino rezultatą.

Tokia įvykių eiga netenkino Dinamikos, dinamiškieji pamėgino padidinti apsukas, bet netrukus galėjo traukti ir antrą kamuolį iš tinklo. Visgi, S. Viliavinas varžovo smūgį atrėmė, po to kelis kartus sėkmingai nugesino varžovų kontratakas, o 43 minutę iššovęs Daniel Gunevič kilstelėjo į viršų kovinę savo komandos dvasią. Ją dar labiau padidino gražią kombinaciją trečiuoju įvarčiu užbaigęs E. Nuobara, o 45 min. pergalę įtvirtino po baudos smūgio pasižymėjęs D. Gunevič.

Ir nors Daniel Šapuitko tuoj pat atsakė savo įvarčiu, bet rimčiau pasikėsinti į diviziono senbuvių pergalę naujokai nesugebėjo. Nors ir girgždėdama, be jai būdingo lengvumo ir dominavimo, tačiau Dinamika įsirašė pirmą tritaškį ir galėjo kiek lengviau atsipūsti. Tuo metu VU MIF po rungtynių svarstė, kad ne toks jau ir baisus tas A divizionas.

„Nors pirmas blynas kiek prisvilo, bet manau, kad visai neblogai sužaidėme. Turėjome progų, tik nepavyko jų visų realizuoti. Susirinko daug žaidėjų, beveik trys šešetai, tai irgi kiek išbalansavo. Bet šiaip viskas gerai, manau, kad galime žaisti. Mažiau bus spaudimo, žaisime savo futbolą, nuo gynybos. Turime nemažai naujokų, tikrus VU MIF studentus, jie įnešė daugiau futbolo, tikrai sustiprino, bet dar turime visi apsiprasti. Norėtume patekti į geriausių penketuką, o kaip bus – pamatysime“, – teigė VU MIF atstovas Ignas Kunickas.


SENBUVIAI-2. Tuo metu kitame ketvirtyje A diviziono senbuviai FK Fortitudo tikrino B diviziono auksinę komandą – FK Griją. Tiesa, iš pradžių susidarė įspūdis, kad būtent naujokai tikrina senbuvius, nes po 13 minučių 2:0 priekyje buvo Grija. 7 min. Ernest Plavskij po įžaisto baudos smūgio ir rikošeto pelnė pirmą įvartį, o 13 min. Svajūnas Čyžas po kampinio įmušė ir antrą. 

„Ramiai, taip pačiai taip pačiai“, – ragino vienas kitą Grijos žaidėjai. Tačiau taip pačiai nesigavo. 15 min. Fortitudo spaudimas prie varžovų vartų davė vaisių ir subrandino Tomo Kaziukevičiaus įvartį. Dar po dviejų minučių Rolandas Leliukas perėmė kamuolį iš prie savų vartų grįžusio Grijos puolėjo Aleksando Mininkovo ir įspūdingu smūgiu kalė vinį tolimą viršutinį. Žaidimas išsilygino, abi komandos keitėsi atakomis ir anaiptol neatrodė, kad viskas bus ramiai ir taip pačiai.

Galimai lemiamas rungtynių epizodas nutiko 22 min., kai Fortitudo žaidėjas mėgindamas pasiekti kamuolį susidūrė su Grijos vartininku. Prasileidęs stiprų smūgį į veidą Igor Valevič liko aikštėje ir tęsė savo pasirodymą, tačiau susidūrimas be pėdsakų nepraėjo. Gerokai užtinęs Grijos vartų sargas jau po minutės prasileido Ernesto Pilypo smūgį iš kelių metrų, o po pertraukos buvo priverstas dar kartą traukti kamuolį po Deivido Maciulevičiaus smūgio.

Iš 2:0 patekę į 2:4 duobę Grijos futbolininkai nesubyrėjo ir sugebėjo atsitiesti. 34 min. Rokas Masenzovas prisirašė MFL'e efektingu įvarčiu, o 38 min. E. Plavskij po dar vieno įžaisto standarto – palygino rezultatą. Per likusį laiką futbolo sūpuoklės judėjo į abi puses, tiek senbuviai, tiek ir naujokai turėjo ne vieną progą, tačiau jei Fortitudo vartininkas Titas Vitkauskas traukė viską ir bele kaip, tai I. Valevič du kartus savo komandos neišgelbėjo ir buvo priverstas traukti iš tinklo. 46 min. ne pats pavojingiausias Beno Lučiūno bandymas rikošetu nuo vartininko kelių įsmuko į vartus, o dar po minutės Fortitudo pranašumą įtvirtino E. Pilypas. Šviežiausias Fortitudo Šiaulių legiono atstovas šiose rungtynėse pelnė du įvarčius ir svariai prisidėjo prie komandinės pergalės.

 „Naujas sezonas – seni įpročiai. Startavom pergale prieš MFL – Mini Futbolo Lyga debiutantus FK Grija. Lengva nebuvo, bet džiugina tai, kad nauji veidai komandoje jau pirmose varžybose davė vaisių, taigi nusimato įdomus sezonas!“, – po rungtynių konstatavo oficiali Fortitudo Facebook paskyra.

Pirma nesėkmė nenugesino ir Grijos ambicijų. „Tikėjomės pergalės, gerai pradėjome, įmušėme du įvarčius, tikrai atrodė rungtynių pradžioje, kad labiau norime laimėti. Bet po to savo progų neišnaudojome, neapsigynėme, prasileidome nereikalingus įvarčius – ir turim ką turim. Bet viskas gerai, pas mus irgi yra naujokų, reikia visiems apsiprasti, manau, kad ilgoje distancijoje rezultatai bus tik geresni. Kaip pirmom rungtynėm – tikrai neblogai, bet galim ir geriau. Netrukus grįš Artūras Borščevskis, dar keli futbolininkai – ir važiuosim į priekį. Manau, kad viskas gerai su tuo A divizionu, galim kovoti, nėra ko čia bijoti. Reikia tik tikėti savimi – ir viskas bus. Mes norime patekti į trejetuką, sudalyvauti sezono uždaryme – link to ir eisime“, – pareiškė Grijos vadovas Tomas Zegalenko.

STATISTIKA. 2024 metų čempionatą komandos pradėjo mušdamos 24 įvarčius – arba lygiai po 8 per rungtynes vidutiniškai.

Po 6 įvarčius sumušė Žalia Raudona ir Fortitudo, po 4 – Dinamika ir Grija, po 2 – VRFM ir VU MIF.

Analogiškai gynyboje geriausiai atidirbo po 2 prasileidusios Žalia Raudona ir Dinamika, po 4 išsitraukė – VU MIF ir Fortitudo, po 6 – VRFM ir Grija.

SNAIPERIAI. Rezultatyviausių žaidėjų lenktynėms smagų toną uždavė 3 įvarčius į VRFM vartus pelnęs Žalia Raudona atakų organizatorius Matas Radžiukynas, po 2 uždėjo Dinamikos atstovai Edvardas Nuobara ir Daniel Gunevič (abu Dinamika), o taip pat – A diviziono debiutantai – Kostas Strielkūnas (Žalia Raudona), Ernest Plavskij (Grija) ir Ernestas Pilypas (Fortitudo).

DRAUSMĖ. Per pirmas tris čempionato rungtynes arbitrai žaidėjams parodė tik 1 geltoną stačiakampį. Jo autoriumi tapo Marius Škadauskas (ŽR). 

PROGNOZĖS. Pirmasis Apžvalgininko pasimatavimas spėjimais su Komandomis baigėsi minimaliu pranašumu 2-1. Ta prasme, kad Apžvalgininkas nuspėjo Žalia Raudona ir Dinamika pergales, o su Fortitudo ir Grijos lygiosiomis – prašovė. 

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Grija2101109+13
5FK Fortitudo2101109+13
6FM Vilniaus Vytis210168-23
7FK Dinamika210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Artur Juchno Komanda:El Dorado
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
2 Varžybų:2

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Gegužė   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Mūsų partneriai: