2023-10-25

B divizionas. Žalia Raudona smūgis lyderiams ir liepsnojanti medalininkų intriga

20 ture ir vėl įvyko lyderių rokiruotė. Šį kartą Grija sulaukė Žalia Raudona dovanėlės ir vėlek išstūmė FM Vilniaus Vytis ekipą iš pirmos vietos. Tuo metu VRFM komanda pasinaudojo savo teise sudalyvauti paskutinėje medalių medžioklėje, tad į tris prizines vietas prieš lemiamą turą pretenduoja keturi kolektyvai. Intriga tikrąja to žodžio prasme – liepsnojanti!

REZULTATAI.



ĮVARČIAI. 19 ture FM Vilniaus Vytis ekipai po atkaklios kovos nusileidusi ir vietą diviziono viršūnėje užleidusi Grija antrą kartą ant to pačio grėblio neužlipo ir 8:3 įveikė WorldOne United. Tiesa, varžovai pergalės lengvai neatidavė, o iki 33 min. rezultatas buvo lygus 2:2, tačiau galiausiai WOU subyrėjo, o žaidimo skonį pajutę Grijos snaiperiai pasismagino mušdami įvarčius.

Rungtynių pradžia irgi žadėjo Grijai smagų ir lengvą pasižaidimą, nes 6 min. po Romuald Kliukoit ir Artūro Borščevskio įvarčių pirmavo 2:0. Bet lengvai ir smagiai su WOU nevisada gaunasi. 19 ir 22 min. Kristian Tankevič pramušė dvi skyles Grijos gynyboje – ir po pirmų 25 minučių rezultate buvo lygybė 2 ant 2.

Lygybė išsilaikė iki 33 minutės, kai trečiasis Grijos snaiperis Aleksandras Mininkovas įmušė trečią įvartį. WOU žaidėjai atleido gynybinius raumenis, pasinešė į puolimą – ir nuo 39 iki 41 minučių prasileido dar 3 įvarčius.
Nors rungtynių pabaigoje WOU vadovas Victor Cachay Grande visgi įsūdė trečią įvartį, bet A. Mininkovas ir A. Borščevskis atsakė dviem tiksliais pataikymais ir įtvirtino Grijos laimėjimą.

„Pirma rungtynių dalis buvo labai gera, bet antrame kėlinyje mes pradėjome per daug skubėti, ėmėme klysti neleistinose vietose ir Grija mus už tai nubaudė. Jie turi tikrai labai gerus atakų kūrėjus ir užbaigėjus, be to, mes patys jiems suteikėme per daug šansų rengti kontratakas po mūsų klaidų, o jie tuo labai vykusiai pasinaudojo“, – rungtynes apibendrino Victor Cachay Grande.

DOMINAVIMAS. Dar mažiau sunkumų turėjo kitame Fanų ketvirtyje su VU MIF komanda susitikę VRFM futbolininkai. Medalių lenktynėse tebedalyvaujantys B diviziono debiutantai rungtynes pradėjo intensyviu spaudimu – ir jau 5 minutę pirmavo 2:0. Įvarčiai krito po identiškų VU MIF žaidėjų klaidų savo aikštės pusėje, VRFM žaidėjų kontrų ir tikslių Viaeslav Rodevič bei Eimanto Šukio smūgių iš kelių metrų.

Tiesa, skirtingai nei Grija, VRFM futbolininkai savo varžovams sugrįžti į žaidimą neleido. Jie ir toliau spaudė vangiai aikštėje judėjusius Studentus, o 16 min. po Viliam Novicki ir Dominik Mackevič įvarčių VRFM persvara išaugo iki 4.  

Ir tai dar nebuvo viskas, nes 22 min. V. Rodevič prie trijų perdavimų pridėjo ir antrą savo įvartį, tad pirmas kėlinys baigėsi įtikinama VRFM persvara 5:0.

Nežinia apie ką pertraukos metu kalbėjosi VU MIF žaidėjai, bet pertrauka jiems nepadėjo. 27 min. dar viena klaida savo aikštės pusėje virto dar viena VRFM kontra, dar vienu V. Rodevič asistu ir dar vienu D. Mackevič įvarčiu.

Nors vėliau savo sąskaitą įvarčiu atidarė ir VU MIF, bet rimtesnės intrigos į rungtynes Nedo Suoko pataikymas neįnešė. Juo labiau, kad VRFM varžovams neleido net pagalvoti apie rimtesnį pasispardymą, nes 38 min. jau pirmavo 8:1. 45 min. N. Suokas pelnė antrą savo įvartį, kuris, kaip netrukus paaiškėjo, tapo ir paskutiniu VU MIF rezultatyviu smūgiu 2023 metais.

„Prieš rungtynes su VU MIF buvo juntamas puikus komandos nusiteikimas, noras laimėti matėsi nuo pirmų minučių. Kovojom, spaudėm varžovus, realizavom progas ir tiesiog mėgavomės futbolu. Žinome, kad ši pergalė mums nieko negarantavo, viskas spręsis paskutiniame ture. Žiūrint į lentelę akivaizdu, kad intrigos yra labai daug. Bet aš labiau norėčiau, kad VRFM komanda tiesiog gerai nusiteiktų, parodytų greitą, gražų ir kovingą futbolą, o koks bus rezultatas – pamatysim ketvirtadienį“, – kalbėjo VRFM ekipos kapitonas Artūras Martinkevičius.

„Panašu, kad mums sezonas iš esmės baigėsi paskutinėmis rungtynėmis rugpjūtį, o po tos mėnesio pertraukos mes Fanuose pasirodydavome tik atlikti numerį. Vakar viena komanda tiesiog žaidė taip, lyg ant tų rungtynių būtų pastatytas visas sezonas, o kita pasirodė tam, kad negautų techninio pralaimėjimo. Nors dar ne faktas, kad jis būtų blogesnė opcija“, – konstatavo VU MIF Facebook paskyra.

Beje, VU MIF ekipai tai buvo jubiliejinės – 100-osios rungtynės MFL čempionatuose. Pasiekimas solidus, nors konkrečiai tą dieną ir tuo laiku – absoliučiai nedžiuginantis.


FINIŠAS. 11-ą sezoną praėjusį ketvirtadienį užbaigusi MSC savo jubiliejinius marškinėlius už 100-ąsias rungtynes iš MFL vadovų atsiėmė VU MIF komandai dar tik pradedant kelionę MFL pasaulyje, tačiau sezono finišas Mėgėjams gavosi gerokai skalsesnis nei Studentams. Paskutinėse 2023 metų rungtynėse MSC 7:3 sutaršė Riešę ir užsitikrino sau 8 vietą.

MSC prieš Riešę nebuvo laimėjusi nuo pat 2020 m. rugsėjo 29 dienos, tarpusavio mačuose buvo patyrusi penkias nesėkmes iš eilės, tame tarpe buvo tokie įsimintini pralaimėjimai kaip 1:13 ar 3:9. Taip pat buvo pralaimėtas ir pirmas 2023 m. tarpusavio susitikimas, tiesa, kukliau, tik 1:4. Tačiau po tų rungtynių Riešė per 10 turų surinko tik 3 taškus, o MSC – 9. Ir paskutinis susitikimas parodė, kad taip nutiko tikrai ne šiaip sau.

Nors abi komandos surinko po 9 žaidikus, bet MSC vidinė chemija ir savitarpio supratimas aikštėje tapo labai rimtu argumentu. O taip pat – ir progų išnaudojimas. Tiesa, konkrečiu atveju – vieno žaidėjo progų išnaudojimas. Jei 5 min. tolimu smūgiu švieslentę įžiebęs Eimantas Mongirdas pernelyg nenustebino, tai pirmame kėlinyje kritę du Airido Sidarevičiaus įvarčiai privertė kilstelėti antakius. Antakiai dar labiau pakilo, kai jis antrame pridėjo dar tris pataikymus, nes per pirmas 13 žaistų rungtynių buvo pasižymėjęs 6 kartus. Iš jų 2 kartus – 19 ture.

„Airidas tiesiog pagaliau pradėjo pataikyt į vartus. Bet mes juo visada tikėjome ir jis davė daug komandai. Kaip ir mūsų vartininkas Nedas Kulevičius. Kai jis prisijungė prie komandos, vartuose atsirado absoliuti ramybė. Kalbant apie rungtynes, noriu pasidžiaugti, kad gal ir gerai, jog buvo tik du keitimai, nes oras ne vasarinis. Varžovai analogiškai turėjo du keitimus, tad jėgos buvo lygios. Prieš rungtynes susikaupėm, susidėliojom planą ir jo laikėmės. Pavyko pabėgt į greitas atakas, turėjome savo progas ir jas išnaudojome. Įmušus pirmiems visada lengviau kontroliuoti rungtynes. O šiaip, manau, kad pergalę lėmė didesnis noras laimėt ir kovingumas, žaidimas iki galo“, – rungtynes apibendrino MSC vadovas Adomas Kripas.

26 min. Riešės žaidėjas Andrej Kitov sumažino MSC persvarą iki dviejų įvarčių, bet nuo 27 iki 34 minučių A. Sidaravičius ir Paulius Baradinskas trimis įvarčiais ant dviejų pakylėjo ją iki penkių – 6:1. Andrius Linkevičius ir A. Kitov dar baudėsi įnešti intrigos, tačiau paskutinis žodis priklausė MSC ekipai ir jį 47 min. tarė tašką savo penktuoju įvarčiu padėjęs A. Sidaravičius.

„Sezoną užbaigėm gerai, tai ir nuotaikos visų pasitaisė. Aišku, tai galėjo įvykti sezono pradžioje, ar bent viduryje... Tačiau bet kuriuo atveju, smagu laimėti, o juo labiau – laimėti prieš Riešę. Nors aukštų tikslų ir nepasiekėme, bet skaičiai taškų skiltyje rodo, kad pasirodėme geriau nei pernai ir užpernai“, – konstatavo A. Kripas.

MŪŠIS. Po ano ketvirtadienio labai svarius šansus pasirodyti geriau nei pernai ar užpernai turi ir Žalia Raudona. O štai FM Vilniaus Vytis gali šį sezoną pasirodyti lygiai taip pat kaip ir pernai. Tokios galimybės komandoms susidėliojo po to, kai žali ir raudoni puikioje kovoje 5:4 nugalėjo Vyčius. Pati realiausia galimybė, kad paskutiniame ture pergales iškovojusios komandos užims antrą ir trečią vietas. Žalia Raudona kolektyvui sidabras būtų istorinis pasiekimas, tuo metu su bronza FM Vilniaus Vytis tiesiog pakartotų pernykštį.

Vienok vargu ar Vyčiai galvojo apie bronzą žendami į aikštę. Pergalė prieš Žalia Raudona jiems faktinai būtų garantavusi auksą. O praėjusiame įveikus Griją kitokių variantų nelabai ir buvo. Tačiau gavosi taip, kad sužaidus 10 min. FM VV turėjo dviejų įvarčių minusą. Ir po to visas rungtynes mėginę iš to minuso išlipti galiausiai liko prie susikilusios geldos.

Ir problema ne tik optimaliai susirinkę ir nuo pirmų minučių tvarkingai į darbą kibę varžovai, o pačių Vyčių susirinkimas. FM VV snaiperis Matas Gudaitis ir žaidimo kūrėjas Tadas Švaikevičius į aikštę žengė įpusėjus kėliniui, o tuo metu jų oponentai – Matas Radžiukynas ir Darvydas Šernas jau buvo įkalę du cvekus. Nepadėjo Vyčiams ir visiškai nereikalinga Olego Kricuno geltona kortelė, po kurios gan greitai krito pirmas įvartis.

Kita vertus, pirmo kėlinio viduryje sulaukę pagrindinių puolėjų FM VV perėmė iniciatyvą ir rezultatą palygino: 14 min. varžovų vartininką smūgiu iš distancijos pramušė Artur Skuratovič, o 18 min. žalių ir baltų klaida prie savų vartų pasinaudojo T. Švaikevičius.

Kova užvirė iš naujo. Dabar jau abi komandos žaidė pagrindinėmis pajėgomis – ir ne tik žaidė, bet kietai kovėsi. Progų ir progelių turėjo ir vieni, ir kiti, kai kuriomis iš jų buvo ir pasinaudota. 23 min. preciziškai tiksliu baudos smūgiu varžovų vartininką nubaudė Žalia Raudona gynėjas Robertas Šuškevič, tačiau po minutės pusiausvyrą atkūrė puikų individualų reidą atlikęs FM VV auklėtinis Ernest Fedianin. Bet ant pačios pirmo kėlinio pabaigos M. Radžiukynas ir D. Šernas tarpusavyje sukombinavo efektingą ataką, virtusią ketvirtuoju Žalia Raudona įvarčiu.

Antras kėlinys buvo toks pat kovingas ir lygus, bet įvarčiai krito tik du. 38 min. ilgokai trukusią Vyčių ataką galingu smūgiu užbaigė O. Kricun – ir rezultatas vėl pasilygino 4:4.

Ir vėl atakos judėjo į abi aikštės puses, ir vėl abiejų komandų žaidėjai kūrėsi progas, kombinavo ir smūgiavo, bet išvadas padarę vartininkai atkakliai nesutiko prasileisti. O kartais, kaip kad 40 minutę nutiko ŽR rezultatyviausiam žaidėjui M. Radžiukynui, iš pusantro metro nepataikiusiam į tuščius vartus. 

Tačiau 48 min. Matas neprašovė. Operatyviai atsiliepęs į D. Šerno ketinimus įmesti kamuolį iš užribio jis aplenkė FM VV gynėjus ir vartininką, ir įkalė penktą Žalia Raudona įvartį. Penktą – ir pergalingą.

„Ši pergalė mums labai „saldi“, nes pelnyta ne vien šiose rungtynėse, bet tai viso per sezoną padaryto darbo rezultatas. Komanda visą sezoną lipdėsi, susižaidinėjo, antroje dalyje vis geriau ėmėm suprasti vieni kitus. Mums niekada netrūkos kovingumo, bet šiemet esame išskirtingai vieningi. Po vasaros pertraukos turėjome tik vieną rimtą kluptelėjimą, kai pralaimėjome MSC, bet tai mums parodė, kad dar nesame tokie geri ir turime kur tobulėti, – pastebėjo Žalia Raudona vadovas Sigitas Stasevičius. – Kalbant apie pačias rungtynes, manau, kad tai buvo lygių varžovų dvikova, abi ekipos kovojo atkakliai, bet garbingai, dėl kiekvieno metro, iki paskutinio švilpuko. Mums šį kartą pravertė „ilgas suolas“ ir beveik maksimalus susirinkimas. Turėjom galingą puolimo sudėtį, žaidėm kokybišką futbolą ir pergalės tikrai nusipelnėme“.

LENTELĖ. Kaip ir praėjusiame, taip ir šiame ture pasikeitė pirmaujanti komanda. Savo 3 taškus ramiai pasiėmusi Grija sulaukė FM Vilniaus Vytis kluptelėjimo – ir vėl užskriejo į turnyrinės lentelės viršūnę. Tuo metu Vyčiai nusileido ant trečiojo laiptelio ir jei nesulauks kitų komandų dovanų – rizikuoja ant jojo ir pasilikti. 

Sezoną užbaigė VU MIF ir MSC kolektyvai. Pabaiga gavosi stipriai skirtinga, nes Studentai patyrė dar vieną skaudžią nesėkmę, o Mėgėjai finišavo su saldžiu pergalės skoniu putose.

MSC jau garantuotai finišuos 8-oje vietoje, štai WorldOne United ir Riešės pozicijos lentelės apačioje dar gali pasikoreguoti. Nors šansai su tomis korekcijomis, pripažinkime, minimalūs.



STATISTIKA. 40 įvarčių per ketverias rungtynes, arba ant 19 daugiau nei praėjusį ketvirtadienį, arba vidutiniškai po 10 per mačą. 

Rezultatyviausiai pasirodė po 8 įvarčius pelniusios Grija ir VRFM, 7 pataikymais sezoną užbaigė MSC, su 5 svarbius 3 taškus pasiėmė Žalia Raudona.

Prasčiausiai sekėsi vos 2 kartus pramušusiai VU MIF komandai, po 3 įvarčius pelnė Riešė ir WOU, su 4 be taškų liko FM Vilniaus Vytis.

Geriausia gynyba pasižymėjo vos 2 prasileidusi VRFM, po 3 išsitraukė MSC ir Grija, 4 – Žalia Raudona.

8 kartus kamuolys pabuvojo liūdna nata sezoną baigusios VU MIF ekipos vartuose, 8 išsitraukė ir WOU vartininkas. 7 kartus kamuolį iš tinklo traukė Riešė, 5 – FM Vilniaus Vytis.

SNAIPERIAI. Praėjusiame ture MSC žaidėjas Airidas Sidarevičius turo snaiperio laurus dalinosi su dar penkiais žaidėjais, o šį kartą sukalė 5 įvarčius ir visus laurus pasiėmė sau. 

Antras liko pokerį suskėlęs Artūras Borščevskis (Grija). O dar 9 žaidėjai pasidarė sau dublius: Aleksandr Mininkov (Grija), Kristian Tankevič (WOU), Nedas Suokas (VU MIF), Viačeslav Rodevič, Eimantas Šukys ir Dominik Mackevič (visi VRFM), Andrej Kitov (Riešė), Matas Radžiukynas ir Darvydas Šernas (abu Žalia Raudona).

Kadangi Matas Gudaitis šį kartą įvarčiais nepasižymėjo, o A. Borščevskis pasižymėjo visais keturiais, jo persvara diviziono snaiperio lenktynėse išaugo iki 5 – 36:31. Trečias šioje rikiuotėje – 28 įvarčius įmušęs Kristian Tankevič iš WOU.

DRAUSMĖ. Per ketverias rungtynes teisėjai žaidėjams skyrė 2 įspėjimus. Po vieną gavo Oleg Kricun (FM Vilniaus Vytis) ir Ernest Čepulkovskij (MSC).

PROGNOZĖS. Šį kart turas kažkiek nustebino Apžvagininką, nes VU MIF ir FM Vilniaus Vytis paneigė prognozes – ir nelaimėjo. Arba kitaip sakant, laimėjo VRFM ir Žalia Raudona. Kita vertus, Grija ir MSC Apžvalgininko prognozes patvirtino, tad bendras turo santykis 2:2, o divizione po 20 turų Apžvalgininkas pirmauja 51:35.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Artur Juchno Komanda:El Dorado
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: