2024-04-16

B divizionas. Kartokas debiutantų krikštas ir įvarčių fiestos

Pirmasis turas buvo unikalus, nes jo metu Fanuose pasirodė visos B diviziono komandos – visi penki senbuviai, visi keturi naujokai ir iš A diviziono po nauju pavadinimu sugrįžusi FK Contra. Nors prieš sezoną prognozėse buvo palankiai vertinami naujų MFL komandų šansai sužibėti, bet senbuviai parodė, kad saldaus gyvenimo debiutantams nebus.

REZULTATAI.



CONTRA. Per pirmus tris sezonus MFL'e Prima Line patyrė visko – ir debiutinį slystelėjimą už prizininkų trejeto, ir auksinį triumfą B divizione, ir triuškinančius smūgius elitinėje MFL kompanijoje. Į B divizioną sugrįžo jau nebe Prima Line, o Contra. Ir sugrįžimą įprasmino įtikinama pergale prieš tikruosius MFL debiutantus – FK Vilnoja ekipą. 

Žiemą SFL 7x7 E grupėje apšilusi Vilnoja į MFL atėjo siekdama pratęsti pažintį su sezoniniu mažuoju futbolu. Visgi pirmam kartui tekęs varžovas tą pažintį gerokai apkartino. Contra naujokams atseikėjo 11 įvarčių, į savo vartus įsileido tik 1 ir jokių nuolaidų varžovams nedarė.

Teisybės dėlei reikia pastebėti, kad Vilnoja pabyrėjo tik antrame kėlinyje. Pirmame naujokai iš Sudervės apylinkių gan neblogai laikė favoritų smūgius, nors ir praleido tris įvarčius, bet varžovams įsismaginti neleido, patys taip pat kelis kartus tikrino varžovų vartų sargą ir turėjo neblogų progelių. Tuo metu Contra sunkokai išsijudino, bet kai užsikūrė – judėjo kaip peilis per sviestą. 

Sužaidus pusvalandį Contra pirmavo 3:0, bet po to per keturias minutes pelnė keturis įvarčius ir rezultatas pasidarė nebe toks padorus. Vilnoja futbolininkai sunkiai judėjo po aikštę, kamuolys vis dažniau atsidurdavo pas varžovus, o šie nesigailėdami baudė. Tiesa, 36 minutę Jokūbas Ercius pramušė ir Contra vartininką, tokiu būdu pelnydamas debiutantams garbės įvartį, tačiau contrininkai į tai atsakė dar keturiais pataikymais ir užfiksavo dviženklę pergalę.

„Taisytinų dalykų matome, bet startas geras. Galutinis rezultatas gal kiek apgaulingas, nes kol varžovai buvo susikoncentravę ir gausiai gynėsi, buvo sunkiai pralaužiama siena. Situacija pasikeitė, kai jiems patiems prireikė lyginti rezultatą“, – pastebėjo Contra atstovas Žilvinas Danilevičius.

Šiose rungtynėse Contra gretose žibėjo keturis įvarčius pelnęs Ernest Usifo ir trimis pataikymais prisirašęs MFL statistikoje Rokas Slivinskas. Likusius įvarčius pelnė Contra senbuviai – du pataikymus užfiksavo Edgaras Aršauskas, po vieną – Almantas Tamulionis ir Artūras Kirkutis.

„Puolime turime daug skirtingo profilio individualiai stiprių žaidėjų. Koks iš tiesų mūsų potencialas ir gailmybės parodys rungtynės pries pajėgesnius varžovus, bet jau dabar pamatėme, kad smagią kairę koją turintis Rokas pretenduoja į daugiausiai įvarčių mušančio žaidėjo titulą. Pokeriu pasižymėjęsErnestas Usife irgi paklojo neblogą pagrindą naujam sezonui“, – konstatavo Ž. Danilevičius.

O ką naujokai? Jie į kartoką debiutą sureagavo lakoniška žinute. „Labai faina, kad krikštą gavome būtent nuo diviziono favoritų. Panaši situacija buvo kai mes šią žiemą žengemė į SFL 7x7 lygą. Tai tikrai dar nepabaiga, matome, kad turime kur tobulėti ir tikrai padarysime reikiamas išvadas“, – pažadėjo FK Vilnoja vadovas Marek Šadrin.


EKSPERIMENTAS. Tuo metu kitame Fanų ketvirtyje MFL senbuvis Eksperimentas pristatinėjo lygos naujokus Inter Vilnius. Tiesa, patiems Eksperimento futbolininkams susitikimas su naujokais nebuvo nei naujiena, anei pirmas kartas, mat šios komandos dar prieš MFL spėjo du kartus pasimatyti Sportimoje vykusiame Onikskas CUP turnyre. Tąsyk pirmose rungtynėse Eksperimentas laimėjo 4:3, o antrose – net 4:0.

Teisybės dėlei, lyginant su Onikso taure į MFL B divizioną abi komandos atėjo ženkliai pasikeitusios: Eksperimentas gerą trečdalį savo narių perleido FK Maraksis kolektyvui, taip pat ir kai kurie Inter Vilnius futbolininkai apdairiai nusprendė nesivelti į MFL'ines batalijas. 

Nors galutiniame rezultate triumfavo minimalią pergalę 2:1 pasiėmę MFL senbuviai, bet rezultatas galėjo būti ir priešingas. Inter Vilnius smagiai pradėjo rungtynes, nesikuklindami atakavo Eksperimento vartus ir jei atakuojantys naujokų žaidėjai būtų buvę bent kruopelytę tikslesni (o kartais ir tiesiog šiek tiek paprastesni su kamuoliu varžovų vartų prieigose), tikėtina, kad kamuolys būtų dažniau atsidūręs būtent Eksperimento vartuose. 

Vienok pietietiškas Inter Vilnius požiūris į futbolą šį kartą lauktų vaisių nesubrandino, naujokai savo šansais nepasinaudojo ir nors eksperimentininkai taip pat nežibėjo puolime, tačiau jiems iš savo šansų pavyko išspausti dvigubai daugiau naudos nei priešininkams. 8 min. klastingu smūgiu atsidarė Algirdas Vitkauskas, o 39 min. elegantišku prisilietimu galva rungtynes uždarė Kasparas Martyšius. 15 min. Inter Vilnius žaidėjas Rhys Parry baudos smūgiu buvo palyginęs rezultatą, bet išsaugoti lygybės MFL naujokams nepavyko.

„Mums labai trūko sėkmės. Turėjome daug progų, ypač rungtynių pradžioje, bet jų neišnaudojome. Mums šiandien trūko dviejų puolėjų, kai jie prisijungs, manau, viskas bus gerai. O šiaip, rungtynės tikrai nebuvo prastos, su Eksperimento mes  jau žaidėme Onikso taurėje, tad žinojome ko iš jų galime laukti. Mes esame užsieniečiai iš Lotynų Amerikos, taip pat Italijos. Mėgstame gražų futbolą, norime laimėti, bet dar labiau norime mėgautis žaidimu ir gera draugija. Nepažįstame kitų komandų, tad kol kas sunku kalbėti apie kažkokius tikslus, bet jei užimsime prizinę vietą – tikrai neliūdėsime“, – dėstė Inter Vilnius vadovas Fabian Sanchez.

„Mūsų sudėtis ženkliai atsinaujinusi, turim daug naujų žaidėjų, be to, mums tai buvo pirmos rungtynės atvirame stadione, nes iki šiol žaidėme tik maniežuose. Tad buvo tikrai nelengva. Reikėjo pusvalandžio, kad apsiprastume. Varžovai stengėsi žaisti gražų žaidimą, techniški, judrūs, gražiai dalinasi kamuoliu, kaip ir priklauso pietiečiams. O mes žaidėme eksperimentinį futbolą, nes mums dar reikia atrasti savo žaidimą, susipažinti, užmegzti ryšius su naujais futbolininkais. Kalbant apie tikslus, galiu tik pakartoti savo legendinę frazę: reikia kovoti tik dėl aukščiausių vietų, o bus kaip bus. Pirmą pergalę jau turime, gera pradžia, tikiuosi, kad ir pabaiga bus tokia pati“, – pareiškė Eksperimento vadovas Stasys Kvietkauskas.

FIESTA. Bene įspūdingiausią turo spektaklį sukūrė pirmame Fanų ketvirtyje susitikusios MSC ir Tornado ekipos. Tris kartus tornadininkai, vedami Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinės trenerio Sahibo Mammadovo veržėsi į priekį, o MSC, įkvėpti pakiliai nusiteikusio Aringo Streckio tris kartus lygino rezultatą. Ir ne šiaip, po vieną įvartuką, o išsyk dupletais: 2:0, 2:2, 4:2, 4:4, 6:4, 6:6.

Paskutinis palyginimas priklausė pačiam A. Streckiui jau 47 minutę. Realu, kad lygiosios buvo skausmingesnis variantas Tornado ekipai, kuri jau 9 minutę po dviejų S. Mammadovo smūgių pirmavo 2:0. Visgi MSC balto rankšluosčio nemetė ir 17 min. po dviejų Airido Sidarevičiaus pataikymų jau buvo lygybė 2:2. Bet įvarčių fiesta tuo nesibaigė. Pirmo kėlinio pabagoje tornadininkai Viktor Bartosevič ir Valerij Krasockij pasinaudojo varžovų gynybinėmis klaidelėmis ir į pertrauką Tornado išėjo vesdamas 4:2.

Toliau komandos žaidė „dviminutinėmis“ atkarpomis. 29-30 minutėmis MSC atstovai A. Streckis ir Edgaras Butkevičius rezultatą palygino, bet 36-37 minutėmis S. Mammadovas ir Erikas Milašauskas vėl atkūrė dviejų įvarčių pranašumą. 42 min. jį iki minimumo sumažino pirmuoju įvarčiu MSC gretose pasižymėjęs Augustas Valukonis, o galutinai jokio pranašumo nebeliko po A. Streckio „perdavimo-smūgio“. 

Po rungtynių Tornado atstovai į kalbas nesileido, tuo metu MSC dar ilgokai mėgavosi savo pasiekimu ir gaivinosi įprastiniais vaistais nuo slogos ir peršalimo. O nepamainomas Mėgėjų sporto centro kolektyvo vadovas Adomas Kripas net ir į MFL LIVE studiją užsuko. „Rungtynės buvo labai permainingos, mes vis atsilikinėjome ir lyginome, varžovai vis veržėsi į priekį. Daug kovos, kokybiškas žaidimas, gražūs įvarčiai – rungtynės žiūrovams tikrai turėjo patikti. Visi atėjome laimėti, bet ir dėl lygiųjų niekas pernelyg neliūdi. Pirmos rungtynės, sezonas startas, visi pasiilgę futbolo, bendravimo, tad iš esmės visi viskuo patenkinti“, – teigė MSC vadovas Adomas Kripas.

Gerokai išsamesnį rungtynių aprašymą pateikė MSC Facebook paskyra. Su kuo mes ją ir sveikiname!


FIESTA-2. Tornado ir MSC surengė smagiausią įvarčių fiestą pirmame ture, tai WorldOne United ir Riešė padarė efektingiausią BU-BUM! Dešimtą kartą MFL čempionatuose susitikusios komandos keitėsi smūgiais ir įvarčiais, bet kuomet 46 min. Dariuš Rudzianec puikiu pataikymu į tolimą viršutinį trečią kartą išvedė WOU į priekį (4:3), atrodė, kad Riešei teks susitaikyti su pralaimėjimu.

Bet Riešė nesusitaikė. Nesusitaikė net ir su lygiosiomis, net ir tada, kai prasidėjus paskutinei minutei Arnoldas Čepkauskas iš kelių metrų palygino rezultatą. Nors laiko ant arbitro chronometro buvo likusios kelios dešimtys sekundžių, bet riešininkai vis tiek spėjo pereiti nuo savų vartų iki svetimų, spėjo atlikti smūgį ar du, o Valdemar Šaveiko spėjo sulig finaliniu švilpuku prastumti kamuolį į WOU vartus. 

Nuo 2022 metų birželio 2 dienos įvarčių MFL'e nemušęs V. Šaveiko Riešės gretose pasisveikino su naujais komandos draugais dviem įvarčiais ir savo asmeninį kraitį padidino iki 186 rezultatyvių pataikymų per karjerą. Vienu įvarčiu savo asmeninį kraitį padidino ir Valdemaro brolis Albertas, nuo 130-ies iki 131. Neliko be įvarčio ir į Riešės gretas po trijų sezonų SFK Novovileisk ekipoje sugrįžęs A. Čepkauskas, kurio sąskaitoje jau 91 įvartis per karjerą MFL'e.

Po mačo Riešė triumfavo, bet komandos vadovas Tomas Guiskis, kad rungtynių pradžia nebuvo labai jau maloni akiai. „Pradžioje buvo visiskas balaganas. Žaidėme dviem sudėtimis, tai lėmė pastovų varžovų atitrūkimą įvarčiais, mes nuolat vijomės juos, bet vos pasivijus tekdavo ir vėl greit vytis. Džiugu, kad bent jau finišas pavuko, o paskutinis įvartis krito su teisėjo švilpuku paskutinę sekundę. Visgi, pagal mūsų sudėtį ir susirinkimą turėjome atrodyti tikrai geriau. Galima sakyti, kad eksperimentavome aikštėje su tais dviem šešetais, nes žinant mūsų istoriją, keičiantis šešetais gero nelauk. Teks rimtai peržiūrėti mūsų taktiką ir ieškoti kitų variantų, kaip tinkamai išnaudoti susirinkusius žaidėjus“, – mįslingai kalbėjo T. Guiskis.

Savo ruožtu, per plauką nuo pergalės likusios WOU ekipos vadovas Victor Cachay Grande stengėsi nepasiduoti liūdesiui. „Nesu tikras, kas ten pabaigoje nutiko, bet faktas, kad per minutę mes sugebėjome praleisti du įvarčius. Riešė tiesiog atliko perdavimus prie mūsų vartų, ten buvo daugybė žmonių, ir kažkokiu būdu būtent Riešės žaidėjams pavyko pasiųsti kamuolį į mūsų vartus. Labai apmaudu, nes tikrai galėjome laimėti. Kita vertus, tikiu, kad toks pralaimėjimas taps mums gera pamoka, jog turime žaisti iki pat pabaigos, o jei turime persvarą, privalome žaisti ramiau ir šaltakraujiškiau“, – svarstė WOU vadovas. 

Nors dešimtmetį MFL'e skaičiuojanti WorldOne United sezoną pradėjo su kartoku prieskoniu, bet V. Grande optimizmo neprarado. „Išsaugojome komandos branduolį, turime kelis naujokus, bet svarbiausia, kad vidinis mikroklimatas yra tikrai labai geras. Susibūrė kovingas, futbolą mėgstantis kolektyvas, tikiu, kad galime ne tik kautis su visais varžovais, bet ir laimėti. Be abejo, kalbėti apie aukštus tikslus gan sudėtinga, bet aš labai norėčiau, kad savo dešimtą sezoną lygoje vainikuotume ilgai lauktu titulu“, – teigė Victor Cachay Grande.

NAUJOKAI. Finaliniame pirmojo B diviziono turo aktu tapo dviejų naujų komandų – FK Maraksis ir Joga Bonito dvikova. Kaip jau buvo minėta turo anonse, tikrais naujokais vadintini tik Joga Bonito, nes Maraksis į MFL sugrįžo po trijų sezonų pertraukos.

Sugrįžimą galima pavadinti sėkmingu. Jau 2 min. Elvinas Ališauskas pirmas suskubo prie atšokusio kamuolio ir šaltakraujiškai pasiuntė jį į Joga Bonito vartus. Ir po pirmo įvarčio iniciatyva priklausė Maraksio žaidėjams, smūgiai pylėsi vienas po kito, bet varžovų vartininkas garbingai laikėsi, vietomis – su gynėjų, o momentais – ir su vartų konstrukcijos pagalba. Vis dėlto, net ir konstrukcija buvo bejėgė, kai 17 min. Joga Bonito vartininkas nesugraibė iš užribio išmesto kamuolio, padėjo jį po kojomis Maraksio žaidėjui Dmytro Vashchenko, o pastarasis nesikuklindamas paspyrė kamuolį tinklan.

Po pirmo kėlinio Joga Bonito galėjo pasiguosti, kad praleido tik du įvarčius, nes pagal klaidų prie savų vartų kiekį tų įvarčių galėjo būti ir visi penki. Paguodos gražaus futbolo šalininkai ieškojo ir savo sfl'inėje istorijoje, mat debiutuodami D divizione 7x7 varžybose pirmame ture taip pat patyrė dvi nesėkmes, o galiausiai sezoną baigė su bronzos medaliais.

Kad Joga Bonito gali ir moka žaisti futbolą paaiškėjo antrame kėlinyje. Įpusėjus kėliniui sumažėjo klaidų kiekis, padidėjo intensyvumas, savotišką paslaugą padarė ir dvi geltonas korteles faktiškai vienu metu pasiėmę Maraksio žaidėjai  Mark Bogdevič ir Modestas Petrauskas. Tiesa, antro kėlinio pradžioje maraksiečiai sugebėjo pasididinti savo persvarą iki trijų įvarčių, išnaudoję žaidimo daugumoje faktorių. 

Pažaisti daugumoje, ir net su dviem papildomais žaidėjais, turėjo prabangą ir Joga Bonito. Tik išspausti apčiuopiamos naudos iš to jiems nebuvo lemta. Per tą kelių minučių atkarpą puikiai savo vartų stačiakampyje padirbėjo Maraksio vartininkas Tomaš Novoslavskij, gynybą cementavo Ernest Stupak, o kai komandų sudėtys išsilygino, paaiškėjo, kad jokių pokyčių rezultate neįvyko. 49 min. Joga Bonito pragiedrulys Elvis Žaldaris pagaliausiai pramušė Maraksio vartininką, tačiau kaip toj Elvio dainoj sakoma – jau buvo „2 litl, 2 leit“.

Visgi Joga Bonito vadovas Edgaras Stefanovič liko patenkintas ir tuo mažu džiaugsmu. „Debiutas 0:3 būtų liūdna, debiutas – 1:3 jau truputį smagiau. Bet iš tiesų, tai mes buvome pasirengę viskam. Žiemą turėjome vieną sudėtį, į MFL atėjome stipriai pasikeitę, be normalaus pasirengimo sezonui, o varžovai šia prasme buvo labai rimtai padirbėję. Beje, SFL'e mes taip pat pradėjome buksuodami, pralaimėjimais, tad žinome, kas mūsų laukia, žinome, ko mums reikia, kad būtų ir pergalės. Šiandien buvo daug fizinio kontakto, daug kovos, jei ir buvo Joga Bonito, tai ne braziliška, o geriausiu atveju – lietuviškas. Bet mes ir neturime lūkesčio demonstruoti futbolo triukų, tiesiog norime mėgautis futbolu“, – kalbėjo E. Stefanovič.

Tuo metu Maraksio atstovas ryšiams ir spaudai Oleg Korsak spinduliavo pozityvu ir gerumu. „Jautėme, kad galime laimėti, net pertraukos metu jautėsi geras vaibas, puiki nuotaika. Tuo metu pirmavome 2:0, nors antras kėlinys buvo sunkesnis, bet vis tiek nebuvo abejonių, kad laimėsie. Noriu pagirti teisėją, kuris puikiai teisėjavo, nors vienu metu mes ir turėjome aikštėje dviem žaidėjais mažiau. Bet jis tikrai puikiai sukontroliavo rungtynes. Norėčiau pagirti ir varžovus, bet jų girti negalima, tad tiesiog padėkosiu už gerą kovą“, – padėkų negailėjo Maraksio atstovas O. Korsak.


STATISTIKA. Per penkis mačus komandos sumušė 40 įvarčių, arba vidutiniškai po 8 per rungtynes. Beje, lygiai tokį pat vidurkį fiksavo ir A diviziono komandos.

Rezultatyviausiai sezono starte pasirodė 11 įvarčių sumušusi Contra, po 6 pelnė MSC ir Tornado, 5 – Riešė, 4 – WorldOne United.

Su simboliniu įvarčiu B divizione startavo Vilnoja, Inter Vilnius ir Joga Bonita, 2 kartus pasižymėjo Eksperimentas, 3 – vienintelis iš naujokų pergalės skonį pajutęs Maraksis.

Geriausią gynybą demonstravo tik po 1 prasileidusios Contra, Eksperimentas ir Maraksis, 2 išsitraukė Inter Vilnius, 3 – Joga Bonito.

Prasčiausiai sekėsi net 11 kartų kamuolį iš tinklo traukusiam Vilnojos vartininkui, po 6 išsiėmė MSC ir Tornado, 5 – WOU, 4 – Riešės vartų sargas.

SNAIPERIAI. Pirmojo turo snaiperiu tapo Contra žaidėjas Ernest Usifo, su naujokais sužaidęs pokeriuką. Po 3 įvarčius pelnė kitas Contra atstovas Rokas Slivinskas ir su Tornado apranga Fanų ketvirtyje žibėjęs Lietuvos paplūdimio rinktinės treneris Sahib Mammadov.

Po 2 įvarčius įsirašė keturi žaidėjai – pripažinti MFL snaiperiai Valdemar Šaveiko (Riešė) ir Aringas Streckis (MSC), bei Airidas Sidaravičius (MSC) ir Edgaras Aršauskas (Contra).

DRAUSMĖ. Per penkias rungtynes teisėjai žaidėjams parodė 5 geltonas korteles. Įspėjimais pasidabino Maraksio duetas Modestas Petrauskas ir Mark Bogdevič, Joga Bonito atstovai Kristijonas Ivanovas ir Aleksas Dronsutavičius, bei Domantas Šabrinskas (Eksperimentas).

PROGNOZĖS. Apžvalgininkas nuo pat pirmų minučių ėmėsi dusinti Komanda ir diktuoti savo sąlygas neakivaizdinėje prognozių dvikovoje. Teisingai nuspėtos FK Contra, Eksperimento, Riešės ir Maraksio pergalės, trūko tik vyšnios ant torto – tikslaus rezultato. Jei su Contra šansų nebuvo, o Maraksis šiek tiek persistengė, tai Eksperimentas ir Riešė judėjo panašiomis trajektorijomis, tik vietoje 3:2 ir 6:4 gavosi 2:1 ir 5:4. 

Vienintelė kliurka – nenumatytos rezultatyvios Tornado ir MSC lygiosios. Ką gi, būna pasitaiko ir geriausiems prašauti. 

Po pirmo turo rezultatas 4-1 Apžvalgininko naudai. 

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado3300142+129
2FK Eagle Team - Setaltas33001811+79
3FK Alytis3201128+46
4FC Žalia Raudona42021614+26
5FK Fortitudo32011210+26
6FK Grija3102101003
7FK Dinamika3102611-53
8FM Vilniaus Vytis31021016-63
9VRFM3102511-63
10VU MIF4004818-100

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 4

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
8 Varžybų:4
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:3
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
4 Varžybų:3
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:3
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
4 Varžybų:3
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
4 Varžybų:3
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
4 Varžybų:4
Artur Juchno Komanda:El Dorado
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Romuald Kliukoit Komanda:FK Grija
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Viačeslav Rodevič Komanda:VRFM
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Ernest Bublevič Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Gegužė   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Mūsų partneriai: