2024-04-24

B divizionas. Neklumpanti lyderių trijulė ir įspūdingas Inter Vilnius perfomansas

Antrame ture pergalingą žygį pratęsė ne tik diviziono favoritais vadinama FK Contra-Prima Line, bet ir stabiliai taškus renkančios FK Eksperimentas ir FK Maraksis ekipos. O ryškiausia turo dvikova tapo Inter Vilnius ir FK Riešė akistata, kurios metu į vartus sukrito net 13 įvarčių. O kiek dar nesukrito?

REZULTATAI.



DEŽAVU. FK Eksperimentas įsirašė į savo sąskaitą antrą pergalę prieš diviziono naujokus, identišku rezultatu 2:1. Jei pirmame ture buvo prigauta Inter Vilnius ekipa, tai šį kartą į Eksperimento pinkles įkliuvo FK Vilnoja. Ta pati Vilnoja, kuriai pirmame ture Contra-Prima Line atseikėjo net 11 įvarčių. O štai Eksperimentas tenkinosi tik dviem pataikymais, bet vis tiek pasiėmė tuos pačius tris taškus.


„Norėčiau pagirti naujokus, nes jie visai neblogai sužaidė. Panašu, kad jie pasidarė išvadas po savo pirmų rungtynių, be to, reikia pripažinti, kad Contra-Prima Line yra tikrai stipri komanda. O mes esame panašaus lygio su jais, tad gavosi lygių varžovų dvikova, ką iš esmės ir pasako galutinis rezultatas“, – MFL LIVE studijoje pastebėjo Eksperimento vadovas Stasys Kvietkauskas.

Iš tiesų, Vilnoja faktiškai niekuo nenusileido daugiau MFL patirties turintiems varžovams, patikimai vartų stačiakampyje judėjo ir vartininkas Laurynas Vitas, atrėmęs ne vieną eksperimentininkų smūgį, o į ataką veržėsi Vilnojos jaunimas. Eksperimentas turėjo daugiau progų ir surengė pavojingesnius išpuolius, tačiau po 25 minučių rezultate degė du nuliai.
Antrame kėlinyje Eksperimento antpuoliai darėsi vis aštresni, o kamuolys vis dažniau taikėsi į stačiakampį. Ir 32 minutę pataikė. Deivydas Dzius iš gan sudėtingos situacijos pykštelėjo į artimą kampą – ir Vilnojos vartininkas pirmą kartą rimčiau suklydęs traukė kamuolį iš tinklo.

 Suderviškiai pabandė užatakuoti, bet Eksperimento gynėjai labai patikimai slopino jų entuziazmą, o dar rimtesniu argumentu tapo po įžaisto baudos smūgio į Vilnojos vartus kritęs antras įvartis, po Audriaus Šakauskio smūgio. Vilnoja kovėsi iki galo ir 48 minutę net ir sušvelnino rezultatą, bet daugiau išspausti nesugebėjo.

„Pagal kamuolio kontrolę mes gal labiau dominavome, bet progų turėjo abi komandos, tik mes šiek tiek geriau jas realizavome. Bet varžovai kovojo iki paskutinės minutės, pabaigoje ir patys įmušė, tad komanda tikrai turi potencialo B divizione būti rimta jėga ir niekam taškų neturėtų dalinti. Mes neturim ryškaus puolėjo, žaidžiam komandiškai, mušam komandinius įvarčius, stipriai dirbame gynyboje, vartininkas taip pat gerai žaidžia, tad kol kas rezultatai pagal žaidimą. Bet žvelgiant į kitas diviziono komandas, akivaizdu, kad sezonas bus sunkiai prognozuojamas, nes laimėti gali ne tik senbuviai, bet ir naujokai“, – konstatavo S. Kvietkauskas.

PROVERŽIS. Pirmame ture vos vieną įvartį įmušusi Inter Vilnius komanda antrame sukalė net 7 ir paguldė ant menčių MFL senbuvius FK Riešės futbolininkus. Vis dėlto, galutinis rezultatas – 7:6 kažkiek apgaulingas, nes sužaidus 37 minutes 6:3 pirmavo Riešė ir nebuvo jokių požymių, kad Inter Vilnius sugebės atsitiesti.

Pirmame kėlinyje MFL naujokai turėjo gražių ir efektingų momentų, bet Riešės žaidėjų patirtis atrodė rimtesniu faktoriumi. Jau 4 min. Alexandros Chatziandreou po gražios kombinacijos nuginklavo Riešės vartininką, bet Albertas Šaveiko ir Arnoldas Čepkauskas bendromis pastangomis iki 15 minutės sukalė tris įvarčius ir išvedė Riešę į priekį 3:1. Atrodė, kad savo žaidimą pagavę riešininkai nušluos varžovus, bet pastarieji dar pirmame kėlinyje grįžo į žaidimą. Iš pradžių Kareem Saleh rezultatą sušvelnino, o 19 min. po žaibiškos kontros Alexander Greifenhofer ir išlygino. 

Inter Vilnius įsismagino ir rengė vieną antpuolį po kito, tačiau įvartis krito į priešingus vartus – Valdemar Šaveiko momentui buvo pamirštas Inter Vilnius baudos aikštelėje ir nieko nelaukdamas padėjo kamuolį į tinklą.
Baigiantis kėliniui vis smagiau iš debesų pasipylė lietutis, o aikštėje stojo įvarčių sausra. Ir svarbiausia, kad progų buvo pas abi komandas nors vežimu vežk. Bet tik 33 min. A. Čepkauskui pagaliau pavyko atnaujinti įvarčių štampavimą,  o kai po minutės analogiškai pasižymėjo Aurimas Jaroslavskis, atrodė, kad Riešės štampų jau niekas nebesustabdys.

Tikėtina, kad taip pagalvojo ir riešininkai. Tuoj pat jie galėjo įmušti ir septintą, ir aštuntą. Bet neįmušė, o 37 minutę jau traukė kamuolį iš savų vartų po Alvaro Moreno Morillo smūgio galva. „Davai dar sumušim savo golus ir bus ramiau“, – iš Riešės techninės zonos skriejo raginimas, bet golus toliau mušė ne Riešė, o jos varžovai.

38 min. Alvaro Moreno Morillo prisilietimas prie kamuolio virto penktuoju Inter Vilnius įvarčiu, o 39 min. Alexander Greifenhofer palygino rezultatą. Riešininkai akivaizdžiai paplaukė, o 41 minutę juos dar stipriau paplukdė fantastiškas A.M.Morillo akrobatinis etiudas, po kurio kamuolys ir septintą kartą suspurdėjo Riešės tinkluose.

Nors laiko dar buvo apsčiai, bet per likusias 9 minutes abu vartai konkrečiai užsirišo, o vietomis gal ir Fortūna šypsojosi naujokams, kurie atlaikę riešininkų spaudimą džiaugėsi pirmąja pergale.


„Mes gerai pradėjome rungtynes, bet netrukus praradome koncentraciją, prasileidome krūvą įvarčių ir vienu momentu atrodė, kad neišvengsime pralaimėjimo. Tačiau laiku atlikti keitimai suveikė, antrame kėlinyje mes per keturias minutes pelnėme 4 įvarčius ir išplėšėme pergalę. Rungtynės buvo atviro pobūdžio, abi komandos daug atakavo, buvo galybė progų, daug įvarčių ir dar daugiau netikslių smūgių, bet galiausiai galime pasidžiaugti, kad mums pavyko įmušti vienu įvarčiu daugiau už varžovus. Džiaugiamės pergale, bet taip pat suprantame, kad yra daug dalykų, kuriuos pagerinus mes galėtume būti dar stipresni“, – po mačo teigė Inter Vilnius vadovas Fabian Sanchez.

„Labai apmaudus pralaimėjimas,nes pralaimėjome laimėtas rungtynes. Varžovai demonstravo didesni norą laimėti,gal ir sėkme buvo jų pusėje. Iš tiesų, nėra net ką pasakyti. Tiesiog gaila, kad taip išėjo, bet galvų nenuleidžiame ir bandysime atsitiesti artimiausią ketvirtadienį“, – pažadėjo Inter Vilnius smūgius sugėręs Riešės vadovas Tomas Guiskis.

FAVORITAI. Septynis smūgius sugėrė ir Joga Bonito, bet jų nuotaikos po antrojo pralaimėjimo nebuvo tokios jau prastos. Visų pirma, smūgius jiems pažėrė divizionai favoritai Contra-Prima Line, antra – į septynis varžovų pataikymus jie atsakė savo vienu, bet įvarčiu. O po rungtynių komandos vadovas Edgaras Stefanovič teigė, kad šį kartą pavojingiausiu varžovu buvo šlapia veja. 

„Pagrindinė kliūtis buvo šlapia veja. Prieš savaitę buvom pasimetę, bijojome kontakto, bet šį kartą kovojome, pešėmės, bet net keturi įvarčiai iš septynių buvo pelnyti iš metro, kai nuo mūsų vartininko pabėgęs kamuolys atitekdavo varžovams, o šie jį paspirdavo į tinklą“, – MFL LIVE studijoje paaiškino Joga Bonito vadovas.

Su tuo sutiko ir Contra-Prima Line atstovai. Ir kaip nesutiksi, kai jau 3 minutę Ignas Griškonis aukščiau paminėtu būdu pelnė pirmą įvartį, dar po trijų minučių Rokas Slivinskas žaibišką kontrą užbaigė tiksliu pataikymu į tolimą vartų kampą, o Joga Bonito žaidėjai tuo metu daužė kamuoliu varžovų vartininką.

Panašiu stiliumi ir vyko pasižaidimas: atakavo ir mušė į vartus abiejų komandų nariai, o įvarčius pelnėį tik Contra-PL. 12 min. pramušė R. Slivinskas, 14 min. – Ernest Usifo, 19 min. darkart iš metro kamuolį į tinklą paspyrė I. Griškonis. 

Antrame kėlinyje Contra-PL kiek sumažino apsukas, bet vis tiek sumušė du, o praleido tik vieną. 47 min. Joga Bonito pagaliausiai turėjo progą pasidžiaugti po Emil Borovik smūgio, bet paskutinį žodį taręs Žilvinas Danilevičius naujokų džiaugsmą tuoj pat išsklaidė.

Nors gal ir nelabai. „Šį kartą buvo žaidimas, jau turėjom geresnių epizodų, ko faktiškai neturėjome pirmame ture. Taip pat mes dar turime kelis lyderius, kurių dar niekam neparodėme, tad rezultatai tikrai ateityje bus geresni. Mums reikia susižaidimo, ties tuo dirbsime treniruotėse, reikia kelių sugrįžtančių žaidėjų ir dar šiek tiek sėkmės“, – tikino E. Stefanovič.


MARAKSIS. Centrinėje turo dvikovoje susitiko MFL senbuviai MSC ir formalūs naujokai – FK Maraksis. Formalūs, nes jų gretose MFL naujokų kaip ir nėra, o ir pats Maraksis 2017-2020 m. po FSB Zenitas pavadinimu kėlė nemenką šurmulį B divizione. Ir labai panašu, kad nusiteikęs kelti ir 2024-ais.

Nors nominaliais šio mačo favoritais buvo pavadinti MSC futbolininkai, bet jau 8 minutę 2:0 pirmavo Maraksis. Kaip? Iš pradžių gerai įžaistas kampinis užklupo nepasiruošusius varžovus ir jų neetatinį vartininką Juozą Pečiukaitį, o dar po kelių minučių preciziškai tikslus tolimas šūvis nemaloniai nustebino vos spėjusį į vartų stačiakampį atsistoti Julių Kiverį.

Tokia rungtynių pradžia idealiai tiko Maraksio žaidimo planui: nuo gynybos, kietai, paprastai ir su išėjimais į kontratakas. MSC irgi kietos kovos nevengė, taip pat stengėsi didesnėmis pajėgomis atakuoti, bet kamuolys atkakliai nėjo į vartus. Savo ruožtu, po geros pradžios prigeso ir Maraksio atakų ugnis, ir nors jų progos buvo dar geresnės, bet trečiojo įvarčio teko laukti iki pat 49 minutės. 

MSC laukimas buvo trumpesnis, jiems pramušti varžovų gynybą pavyko 30 minutę, kai vienas prieš vartus atsidūręs Edgaras Butkevičius ramiai padėjo kamuolį į tinklą. Tačiau tai ir liko vieninteliu MSC pataikymu. Maraksio vartus gynęs neetatitinis vartininkas Modestas Petrauskas daugiau pasidžiaugti varžovams neleido, o 49 minutę elegantišku suktuku žybtelėjęs Mark Bogdevič padėjo efektingą tašką rungtynėse.



Ir vėl pergalė, ir vėl 3:1. „Rezultatas mums patinka, bet lyginant su praėjusia savaite nūnai nuotaika visai kitokia. Laimėjome – ir ačiū Dievui. Pirmavo po pirmo kėlinio 2:0, bet jautėsi jauduliukas, nes Mėgėjų sporto centras žaidė visai ne mėgėjiškai, o net labiau kaip profesionalai – stipriai, agresyviai, kietai, su gera kamuolio kontrole. Tikrai stipresnis varžovas nei prieš savaitę. Antrą kėlinį mes jiems visiškai atidavėme, jie kontroliavo žaidimo eigą ir mums tiesiog pasisekė, kad išsaugojome teigiamą rezultatą. Bet rungtynės buvo labai sunkios“, – neslėpė FK Maraksis atstovas Oleg Korsak.


Sunkios pergalės būna dar saldesnės, o MSC žaidėjams beliko tik nuryti apmaudo kartėlį su balta apynio spurgelės putele. „Kovos ir darbo turėjome daug, bet pritrūko šiek tiek sėkmės, kad pasiektume norimą rezultatą. Sveikiname Maraksį su pergale ir ruošiamės kitos savaitės akistatai su FK Prima line“, – visą esmę dviem sakiniais išsakė MSC Facebook paskyra. 


LENTELĖ. Po dviejų turų turnyrinės lentelės viršūnėje žiba Apžvalgininko išprognozuoti pretendentai į medalius – Contra-Prima Line ir Maraksis, bei prognozių nepaisantis FK Eksperimentas. Be taškų lieka po dvi nesėkmes sugėrusios FK Vilnoja ir Joga Bonito, ant 0 stovi ir šį turą praleidusi WorldOne United komanda.



STATISTIKA. 28 įvarčiai per ketverias rungtynes, arba lygiai 7 per susitikimą. Pirmame ture vidurkis siekė lygiai 8.

Puolimo madas ir vėl diktavo 7 įvarčius pelniusi FK Contra-Prima Line, bet šį kartą savo atakuojantį potencialą atskleidė ir 7 įvarčius sumušusi Inter Vilnius ekipa. Su 6 įvarčiais ir 0 taškų turą baigė Riešė.

Vos po 1 įvartį išspaudė FK Vilnoja, Joga Bonito ir MSC, savo tradicinius 2 pelnė Eksperimentas, irgi tradicinius, bet 3 sukalė FK Maraksis.

Geriausią gynybą parodė ant 1 atstovėjusios Contra-PL, Eksperimentas ir Maraksis. Vos 2 prasileido Vilnoja, o 3 – MSC, bet taškų jiems tatai neatnešė.

Prasčiau su gynyba buvo pas Riešę ir Joga Bonito, išsitraukusias po 7, ne stipriai geriau buvo ir pas Inter Vilnius komandą, bet kadangi geriau nei pas Riešę, tai net ir praleisti 6 įvarčiai pergalės nenušė.


SNAIPERIAI. Po 3 įvarčius pelnė Rokas Slivinskas (Contra-Prima Line) ir Alvaro Moreno Morillo (Inter Vilnius). Jei pastarajam tai buvo pirmieji įvarčiai MFL čempionate, tai antrą hetriką iš eilės įforminęs Rokas su 6 pataikymais pakilo į pirmą vietą B diviziono snaiperių rikiuotėje. 

Po 2 įvarčius pelnė Ignas Griškonis (Contra-PL), Riešės atstovai Arnoldas Čepkauskas ir Albertas Šaveiko, bei Inter Vilnius žaidėjas Alexander Greifenhofer.

DRAUSMĖ. Per visą turą buvo parodytos 3 geltonos kortelės, visos sutilpo į MSC ir Maraksio rungtynes. Du įspėjimus surinko MSC žaidėjai Tomas Baradinskas ir Ignotas Beišys, vieną – Maraksio atstovas Marek Novosielskij.

PROGNOZĖS. Po užtikrintai lamėto pirmojo turo, šį kart Apžvalgininkas buvo šiek tiek pristabdytas. Tiesa, Eksperimentas ir Contra pateisino prognozes ir savo pergales iškovojo, tačiau Riešė su MSC su Apžvalgininko prognozėmis nesutiko – ir pralaimėjo. Įdomiausia, kad 39 minutę Riešė pirmavo 6:3 ir 100 procentų vykdė Anonse sudėliotą Apžalgininko prognozę, bet per likusį laiką prasileido keturis įvarčius... 

Savo ruožtu, MSC ir galėjo pateisinti tikslaus rezultato prognozę, tereikėjo įmušti papildomus tris įvarčius į Maraksio vartus. Bet vietoje 4:3 pergalės finale gavosi 1:3 pralaimėjimas.

Tad šis turas pasibaigė lygiosiomis 2-2. Visgi, po dviejų turų Apžvalgininkas pirmauja 6-3 ir visa kova dar priešakyje.

TURO RINKTINĖ.

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado3300142+129
2FK Eagle Team - Setaltas33001811+79
3FK Alytis3201128+46
4FC Žalia Raudona42021614+26
5FK Fortitudo32011210+26
6FK Grija3102101003
7FK Dinamika3102611-53
8FM Vilniaus Vytis31021016-63
9VRFM3102511-63
10VU MIF4004818-100

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 4

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
8 Varžybų:4
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:3
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
4 Varžybų:3
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:3
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
4 Varžybų:3
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
4 Varžybų:3
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
4 Varžybų:4
Artur Juchno Komanda:El Dorado
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:4

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Romuald Kliukoit Komanda:FK Grija
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Viačeslav Rodevič Komanda:VRFM
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Ernest Bublevič Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Gegužė   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Mūsų partneriai: