2024-04-25

A divizionas. 3 turo anonsas

Centrinėje turo dvikovoje susitiks ilgamečiai MFL nariai FK Eagle Team-Setaltas ir Fortitudo. Tai bus 21-osios šių komandų tarpusavio rungtynės, bet šį kartą jų aura bus ypatinga.

20 val.

 

Praėjusį ketvirtadienį šviežiausio dizaino aprangas pristatę Alyčio futbolininkai 6:2 įveikė Dinamiką ir privertė susimąstyti Apžvalgininką, ar nebuvo padaryta klaidas neįtraukus alytiškių į potencialių A diviziono prizininkų trejetuką? Aišku, pirmas kartas gali būti ir apgaulingas, nes juk ne kiekvieną ketvirtadienį į Fanus rinksis apie 17 minifutblą paspirti trokštančių vyrukų, ne kiekvieną ketvirtadienį varžovai patys sau prisidarys problemų su geltonomis bei raudonomis kortelėmis, pagaliau, ne kiekvieną ketvirtadienį teks žaisti su Dinamika, kurią Alytis čempionate įveikė jau ketvirtą sykį iš eilės.

Kita vertus, tarpusavio rungtynių santykis su Žalia Raudona pas Alytį taip pat gan neprastas: 8 rungtynės, 6 pergalės, 1 lygiosios ir tik 1 pralaimėjimas. Tiesa, visa ši statistika akumuliavosi 2018-2021 metais, nes per pastaruosius du sezonus komandos Fanų ketvirtyje nesusitiko. Žalia Raudona pernai pagaliau nuskynė medalius B divizione, šį sezoną pradėjo kovingai, bet ne visada sėkmingai: MFL Supertaurės pusfinalyje 4:10 nusileido El Dorado ekipai, A diviziono starte 6:2 įveikė VRFM, bet antrame ture 0:6 pralaimėjo tiem patiem eldoradininkams. Nors rezultatas „sausas“, bet reikia pastebėti, kad čempionams lengva nebuvo, o įvarčiai į žalių ir raudonų vartus pabiro tik antroje mačo dalyje.

Lengva nebus ir Alyčiui. Aišku, jei Žalia Raudona ir vėl į rungtynes susirinks be savo ryškiausių lyderių ir vos du 1-2 keitimais, jiems bus gerokai sunkiau nei alytiškiams. Visgi norisi tikėti, kad šį kartą abi komandos susikomplektuos optimaliai ir pademonstruos geriausias savo savybes. Pirmose sezono rungtynėse Alyčio gretose solidžiai judėjo vienintelis naujokas Marius Linkevičius, tuo metu Žalia Raudona komandos naujausias papildinys Ignas Baranauskas rungtynėse su El Dorado buvo pasveikintas nemaloniu smūgiu į veidą ir nors rimtų sužeidimų išvengė, bet kol kas nėra aišku, ar galės padėti savo komandai artimiausiose rungtnėse. 

Kita vertus, dar svarbiau, ar Žalia Raudona gretose pasirodys Darvydas Šernas, Robertas Šuškevič ir kiti VFA akademijos treneriai. Jei susirinktų pilna kapela, vienu metu aikštėje matytume ne tik buvusių Alytaus futbolo mokyklos auklėtinių dvikovas, bet ir esamų VFA trenerių susidūrimus su pridėtine emocijų ir kovingumo verte.
PROGNOZĖ. 4:3



FK Fortitudo (3 tšk.) – FK Eagle Team-Setaltas (3 tšk.) Fanų II ketvirtis

Šios dviejų MFL senbuvių rungtynės turės ypatingą potekstę. Bet ne dėl komandų tarpusavio istorijos. Antradienį MFL futbolo bendruomenę sukrėtė žinia apie Fortituto komandos nario Arno Levonausko mirtį. 

2021 metais Fortitudo gretose į MFL'ą įžengęs Arnas žibėjo pačiomis ryškiausiomis spalvomis, tapo rezultatyviausiu ir naudingiausiu čempionato žaidėju, bei atvedė komandą ant sidabrinio prizininkų pakylos laiptelio. Per trejus metu A divizione Arnas sužaidė 42 rungtynes, pelnė 61 įvartį ir buvo neabejotinas Fortitudo lyderis. Šį sezoną Arnas taip pat buvo fortitudininkų paraiškoje, deja, aikštėje jo jau nebeišvysime. 

Sudėtinga nuspėti, kaip paveiks Fortitudo žaidėjus ši netektis. Faktas, kad tai nebus tiesiog eilinės MFL rungtynės, o jų emocinis krūvis bus tiesiog unikalus. 

Fortitudo sezoną pradėjo balandžio 11 dieną ir pirmose čempionato rungtynėse 6:4 palaužė FK Grija ekipą. Tose rungtynėse dubliu pasižymėjo komandos naujokas Ernestas Pilypas, įvarčiu prisidėjo ir Benas Lučiūnas. Naujokų indėlio reikės ir šį kartą. Nors Eagle Team-Setaltas MFL Supertaurėje nesužibėjo, bet praėjusį ketvirtadienį čempionate jau demonstravo kokybiškesnį ir solidesnį žaidimą, 5:3 įveikė VU MIF ir įsirašė pirmą pergalę. Erelių gretose išsiskyrė po metų pertraukos prie kolektyvo prisijungęs Tadas Švaikevičius, pirmą kartą su Eagle Team apranga aikštėje pasirodė ir Simonas Stankevičius. Nors jam pasižymėti nepavyko, bet buvęs žalgirietis neabejotinai gali tapti grėsmingiausiu Erelių ginklu.

Tarpusavio dvikovose Fortitudo ir Eagle Team sukasi nuo 2016 metų sezono. Iš viso komandos MFL čempionatuose matėsi jau 20 kartų, Eagle Team laimėjo 13 kartų, Fortitudo – 3, o dar 4 dvikovos baigėsi taikiai. 

Pernai Fortitudo pirmame rate 1:0 palaužė Erelius, antroji dvikova baigėsi lygiosiomis 2:2, o trečioje net 9:2 pajėgesnė buvo Eagle Team ekipa. 
Šį kartą įvarčių fontanų neturėtų būti, bet kovos, azarto ir emocijų – iki pat dangaus.
PROGNOZĖ. 2:3

21 val.



FM Vilniaus Vytis (0 tšk.) – FK VU MIF (0 tšk.) Fanų I ketvirtis

Susitikimas, kurio reikėjo abiem komandom. Nelabai savo noru iš B diviziono į A permestos FM Vilniaus Vytis ir FK VU MIF elitinėje MFL draugijoje startavo be didelio entuziazmo ir kol kas abi surinko lygiai 0 taškų. Tad šios rungtynės kažkuriai (o gal ir ir abiem) komandai leis atsidaryti taškų sąskaitą A divizione.

VU MIF jau spėjo išmėginti jėgas su dviem pernykščiais A diviziono prizininkais – Dinamika ir Eagle Team. Nors abi rungtynes Studentai pralaimėjo (2:4 su Dinamika ir 3:5 su Eagle Team), bet abiem atvejais kova vyko iki paskutinio švilpuko, abiem atvejais VU MIF ilgai kabinosi į taškus, abiem atvejais tų pastangų neužteko. Nors už kovą ir atkaklumą taškų niekas neduoda, bet kiekvienas toks pasispardymas su diviziono senbusiais VU MIF futbolininkams pridėjo pasitikėjimo ir supratimo, kad jie gali žaisti ir A divizione.

FM Vilniaus Vytis A divione debiutavo praėjusį ketvirtadienį ir pirmose rungtynėse 3:6 nusileido FK Grija ekipai. Net ir be Mato Gudaičio, Olego Kricuno ir Tado Švaikevičiaus pernykščiai (ir užpernykščiai) bronziniai B diviziono prizininkai metė rimtą iššūkį pernykščiams B diviziono nugalėtojams, bet, kaip ir VU MIF, rungtynių pabaigoje neišlaikė įtampos ir paleido varžovus su visais 3 taškais.

Tarpusavio mačuose per pastaruosius du sezonus geriau sekėsi FM VV komandai. 2022 metais jie lietaus ir vėjo rungtynėse 6:5 nustebino tuo metu favoritais laikytus Studentus, o antrame rate laimėjo solidžiau 5:3. Pernai pirmoji akistata atnešė pergalę VU MIF komandai (3:2), bet antrame rate net 10:2 dominavo Vyčiai. Visgi pernykščiai pasiekimai nėra jau tokie aktualūs. 

VU MIF komanda sezono pradžioje palieka solidesnį įspūdį, žaidžia drausmingai, tvirtai ir protingai. Tuo metu FM Vilniaus Vytis tik ieško savo žaidimo, ieško savo stiliaus ir naujų lyderių. Nefaktas, kad neras jau šį ketvirtadienį. Bet tikėtina, kad taškų teks dar palaukti.
PROGNOZĖ. 2:6



FK VRFM (0 tšk.) – FK El Dorado (3 tšk.) Fanų II ketvirtis

Antrą ketvirtadienį iš eilės čempionai egzaminuos A diviziono naujokus. Prieš savaitę El Dorado 6:0 nugalėjo Žalia Raudona ekipą, o pastaroji pirmame ture 6:2 nugalėjo VRFM. Sekant šia logine grandinėle galima drąsiai prognozuoti įtikinamą eldoradininkų laimėjimą ir ne patį maloniausią debiutantų vakarą Fanuose.

Kita vertus, VRFM gretose šį ketvirtadienį jau turėtų būti geriausias Lietuvos futsal žaidėjas Albertas Voskunovičius. Su juo VRFM pernai skynė pergales B divizione ir ilgai laikėsi turnyrinės lentelės viršūnėje, o be jo susidūrė su rimtomis problemomis ir finišavo tik 4-oje pozicijoje. Praėjusias kelias savaites praleidęs su Lietuvos futsal rinktine, tikėtina, kad į MFL aikštynus Abertas sugrįš būdamas sportinės formos pike.

Visgi futbolo išmintis byloja, kad vienas lauke – ne karys. El Dorado gretose šį sezoną yra bent keli aukštos prabos futsalistai – Artur Juchno ir Deividas Reimaris, o pridėjus Igną Raštutį ir Vladimirą Derendiajevą būtų galima suformuoti gan rimtą futsalinį ketvertuką. Nefaktas, kad jie visi pribus į Fanus jau šį ketvirtadienį, bet El Dorado žmogiškieji resursai tokie gilūs ir turtingi, kad į vieno nepribuvusio vietą pretenduoja bent du pribuvę.

Tikėtina, kad El Dorado nuolaidų debiutantams nedarys, bet ir per galvas nelips, ne tik žais patys, bet ir varžovams leis pažaisti. O jaunatviškai VRFM ekipai susitikimas su daugkartiniais MFL čempionais ir visų taurių laimėtojais turėtų tapti vertinga patirtimi bei rimta pamoka.
PROGNOZĖ. 2:12

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado3300142+129
2FK Eagle Team - Setaltas33001811+79
3FK Alytis3201128+46
4FC Žalia Raudona42021614+26
5FK Fortitudo32011210+26
6FK Grija3102101003
7FK Dinamika3102611-53
8FM Vilniaus Vytis31021016-63
9VRFM3102511-63
10VU MIF4004818-100

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 4

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
8 Varžybų:4
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:3
Pavel Pelakauskas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
4 Varžybų:3
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:3
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
4 Varžybų:3
Lukas Vaičiūnas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
4 Varžybų:3
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
4 Varžybų:4
Artur Juchno Komanda:El Dorado
3 Varžybų:3
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:3

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Romuald Kliukoit Komanda:FK Grija
1 0
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Viačeslav Rodevič Komanda:VRFM
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Ernest Bublevič Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Giedrus Šablinskas Komanda:El Dorado
0 1
Gegužė   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Mūsų partneriai: