2016-11-02

MFL 19 turo varžybų apžvalga

A divizionas: Lyderius skiria tie patys 5 taškai

MFL A diviziono 19 turas išlaikė taškų skirtumą tarp pirmaujančių komandų, o į trečiąją vietą po įspūdingos pergalės sugrįžo "SKK Onikso" komanda.

REZULTATAI. "FK Riešė-Lindab" - "Eagle Team-Frega" 0:2 (0:1); "Mėgėjų sporto centras" - "El Dorado" 3:6 (3:1); "FK Fortitudo" - "FK Juventus.lt" 11:5 (5:2); "SKK Oniksas" - "FK Užupis" 8:3 (4:2).

+5. Likus dviem turams iki pirmenybių pabaigos "El Dorado" išsaugojo 5 taškų pranašumą prieš persekiotojus "Eagle Team-Fregą". Nors nedaug trūko, kad tas pranašumas būtų šiek tiek sumažėjęs. "El Dorado" 19 ture 6:3 nugalėjo "Mėgėjų sporto centrą", tačiau po pirmo kėlinio atsiliko nuo varžovų 1:3. Pirmame kėlinyje "El Dorado" nežaidė savo žaidimo, bandė viską "laužti" individualiai, tačiau iš to gaudavosi tik klaidos.

Persilaužti antrame kėlinyje padėjo pakeistas išsidėstymas ir padidinta žaidimo sparta.

"Po pirmo kėlinio pasakiau komandai, kad reikia mušti tris įvarčius, jei norime laimėti ir nenuvilti gimtadienį šventusio Dariaus Pupliausko. Antro kėlinio pradžioje dar kokias 5 minutes bėgome kaip be galvų. Bet įmušus antrą įvartį nusiraminome. pradėjome stumdyti kamuolį, ištampydami varžovų žaidimą. Nėra lengva žaisti atsiliekant, nes tuomet pradedi skubėti, jausti įtampą. Bet šį kartą viską nulėmė geresnis mūsų fizinis pasirengimas", - pasakojo "El Dorado" atstovas Martynas Rašinskas.

Tuo metu "Eagle Team-Frega" savo mače 2:0 nugalėjo "Riešės-Lindab" komandą. Rezultatas galėjo būti ir gerokai didesnis, tačiau "Ereliams" pirmaujant 1:0, jų puolimo žaidėjai neišnaudojo kelių tokių progų iš poros metrų atstumo, kad tokiose situacijose atrodo sunkiau būtų nepataikyti į vartus, nei pataikyti. Vis tik viskas "Eagle Team-Fregai" baigėsi sėkmingai.

NEPASIPRIEŠINO. Riešės komandos nesėkme pasinaudojo ir į trečiąją poziciją sugrįžo "SKK Oniksas", savo mače užtikrintai 8:3 įveikęs "Užupio" komandą. Šiame mače "Onikso" atstovai iš "Užupio" tikėjosi aktyvesnio pasipriešinimo, nes pastarieji dar nebuvo praradę vilčių išsilaikyti A divizione. Tačiau nutiko priešingai.

"Iš "Užupio" ketvirtadienį tikėjomės aršesnio pasipriešinimo, nes man atrodo jie dar turėjo šansų likti A divizione. Dėl pačio žaidimo - tokio formato futbole, kad viena komanda neturėtų galimybių smūgiuoti į varžovų vartus ir visai nekurtų progų, turbūt neįmanoma. Atsižvelgiant į tai, kad vis dar negali žaisti mūsų snaiperis Arminas Lapinskas ir vienas gynybos ramsčių Nerijus Masėnas, praeitos savaitės varžybas vertinu teigiamai. Visa komanda atidirbo darniai, o Jonas Šimonis puikiai kompensavo netektis puolime", - pažymėjo "Onikso" vadovas Edvardas Ruskan.

VIENUOLIKA. Dar įspūdingesnę pergalę pasiekė "Fortitudo" komanda, į "Juventus.lt" vartus sumušusi net 11 įvarčių. Galutinis rezultatas - 11:5 "Fortitudo" naudai. "Sunku komentuoti tokias rungtynes, nes mūsų mintyse buvo tik pergalė ir 3 taškai, gal perdegėme?, - svarstė "Juventus.lt" vadovas Andžejus Polinskis. - Atrodo surinkome gerą sudėtį, buvome kovingai nusiteikę, aikštėje tikrai stengėmės, tik deja žymiai labiau puolime negu gynyboje. Kiekvienas mūsų įvartis reikalavo labai daug jėgų ir pastangų, bet to neužteko, varžovai mums mušė labai lengvus įvarčius tarsi treniruotėje, nes nesulaukė mūsų rimtesnio pasipriešinimo ginantis. Aišku galiu klysti, bet manau "Fortitudo" realizavo visas savo sukurtas progas ir pusproges, realizacija 100%, neįtikėtina. Sveikiname juos su pergale, jie laimėjo tikrai pelnytai."


B divizionas: "FK Rytas" traukiasi iš kovos dėl titulo

19 turas MFL B divizione žymėjo "FK Ryto" pasitraukimą iš kovos dėl pirmosios vietos. Dabar jie atsilieka jau 4 taškais nuo lyderio "Spartako" ir panaikinti šį deficitą per likusius du turus bus beveik neįmanoma.

REZULTATAI. "VSG United" - "FK Spartakas" 5:11 (2:6); "Perkūnas" - "Žvėryno bulls" 6:4 (3:2); "FC IndEx" - "FK Barbakanas" 5:3 (3:2); "Signalizacija.lt" - "FK Rytas" 6:2 (2:0).

KOMPLEKTACIJA. Į sezono pabaigą "Ryto" komanda susidūrė su rimtomis problemomis. 19 turo mače prieš "Signalizaciją" jie susirinko tik septyniese, taip pat neturėjo diskvalifikuoto savo puolėjo Valdemaro Šaveiko. Jų varžovai surinko stipriausią sudėtį, todėl nieko nuostabaus, kad sugebėjo patiesti ilgai čempionate pirmavusius varžovus. Prie užtikrintos pergalės 6:2 net 4 įvarčiais prisidėjo Renatas Giriūnas.

"Trečiame sezono rate pradėjome rinktis ir esame visai kita komanda. Buvome geresni ir nugalėjome pelnytai, - teigė "Signalizacija.lt" vadovas Simas Sakaitis. - Visą sezoną buvo juntamas žaidėjų trūkumas. Kai nesusirenka pusė komandos, tai ir žaidimas būna visiškai kitoks. Turėjome komplektacijos problemų."

LINKSMYBĖS. B diviziono lyderiu tapęs "FK Spartakas" praėjusiame ture smaginosi itin rezultatyviame mače su "VSG United" - 11:5. Po pirmo kėlinio pajutę, kad pergalė jau čia pat, spartakiečiai išbandė naują taktinę schemą su 1 gynėju, 1 saugu ir 4 puolėjais. Todėl ir įvarčiai antrame kėlinyje pabiro vienas po kito.

"Šį kartą susirinko beveik visi - 12 žmonių. Tiek šį sezoną dar nebuvo atėję. Štai ką reiškia, kai pakyli į pirmą vietą, - atkreipė dėmesį "Spartako" kapitonas Dmitrijus Raksa. - Šiek tiek atsipalaidavome ir pažiūrėsime ar tai bus į naudą. Laukia įdomios ir sunkios rungtynės su atjaunėjusia "Barbakano" komanda. Tai - mūsų šansas." 

PAŽINTIS. Šį kartą siūlome iš arčiau susipažinti su "VSG United" komanda. Apie jos susikūrimo aplinkybes, pasiekimus ir Visagino futbolo problemas - plačiau siužete:

KONTROLĖ. Antroje vietoje žengiantys "IndEx" futbolininkai iškovojo nelengvą pergalę, 5:3 įveikę "Barbakano" komandą. Pastarieji atjaunėjo ir sustiprėjo todėl tapo sunkiai įveikiamu varžovų visoms komandoms. "Žinojome, jog šiame ture lengvo pasivaikščiojimo rungtynėse su "Barbakanu" nebus, todėl žaidėjai buvo nusiteikę labai kovingai. Treneris akcentavo, jog neturime praleisti pirmi, todėl stengėmės gintis labai atidžiai. O mušti "IndEx" komandoje tikrai yra kam", - pažymėjo "IndEx" komandos vadovas Georgijus Maksimovas.

Trys ankstyvi įvarčiai leido "indexams" kontroliuoti susitikimo eigą ir pasiekti teigiamą rezultatą, kuris buvo labai svarbus po pralaimėjimo praeitame ture.

SERIJA. Šeši - tiek pralaimėjimų iš eilės jau patyrė "Žvėryno bulls" komanda, kurios uždavinys jau yra tik kaip nors pabaigti šį sezoną. Praėjusiame ture "Buliai" 4:6 neatsilaikė prieš B diviziono autsaiderį "Perkūną". Šešis įvarčius Žvėryno komanda praleido trečią savaitę iš eilės. "Perkūnui" tuo metu tai buvo antroji pergalė iš eilės.


C divizionas: Kitoks nei ankstesni turai

19-asis turas MFL C divizione buvo išskirtinis. Titulą užsitikrinusi VDA komanda sugrįžo į pergalių kelią, o kiti realūs pretendentai į medalius patyrė pralaimėjimus. Visi trys.

REZULTATAI. "FK Perkūnas" - "FC Rabobank" 5:4 (3:3); "FK Volcano" - "WorldOne United" 4:3 (1:1); "FK Stickers" - "FK Eksperimentas" 0:2 (0:1); VDA - "Western Union Foundation" 7:4 (3:2).

DUOBĖ. Daugiausiai įvarčių 19 ture buvo užfiksuota VDA ir "Western Union Foundation" mače. Čia krito net 11 įvarčių, o VDA nugalėjo įspūdingu rezultatu 7:4. "Western Union" pirmieji išsiveržė į priekį šiame mače, tačiau "Dailininkai" labai greitai perėmė iniciatyvą ir persvėrė rezultatą. Įvarčiai šiame mače krito kas kelias minutes. Lemtinga galima laikyti atkarpą antro kėlinio viduryje, kai Artūras Žarnovskis su Pauliumi Kutniausku vienas po kito pelnė įvarčius ir VDA atitrūko 6:3. Vėliau "Western Union" porą kartą pataikė į VDA vartų konstrukciją, tačiau jokios įtakos rungtynių baigčiai tai, pasirodo, neturėjo.

"Bandėme paspausti varžovus, žaidėme atvirą futbolą, dėl to ir toks rezultatas didelis išėjo. Be to, nesurinkome pajėgiausios sudėties ir daug klydome", - teigė "Western Union" komandos vadovas Aurimas Andrulis. 

Rudenį "Western Union" papuolė į nemenką duobę. Ir tą byloja komandos rezultatai - patirti trys pralaimėjimai iš eilės ir užleista antroji pozicija. Aurimas šią duobę aiškino pagrindinių žaidėjų traumomis bei atostogomis.


PIKTA IR LIŪDNA. Galimybe sustiprinti savo antrąją poziciją nepasinaudojo "Rabobank" futbolininkai. Jie 19 ture šiek tiek netikėtai 4:5 pralaimėjo "FK Perkūno" komandai. Paskutinė komandų dvikova birželį neapsiėjo be incidentų, bet šį sykį jų buvo išvengta. "Išėjome žaisti į aikštę futbolą ir tik futbolą. Mums patiems patiko ir žaidimas ir rezultatas", - teigė "FK Perkūno" vadovas Regimantas Letukas. Žaisti jiems sekėsi neblogai. Komandos dažnai keitėsi įvarčiais, o lemiamu tapo Šarūno Bražėno tikslus smūgis paskutinę rungtynių minutę. Šis įvartis nulėmė "FK Perkūno" pergalę 5:4.

"Liūdna ir pikta. Bet toks jau futbolas. Jei varžovai juda daugiau, ypač nedidelėje aikštėje, jie nusipelno laimėti, - teigė "Rabobank" atstovas Fabio Sagliocco. - Rungtynės pareikalavo daug fizinių jėgų, kamuolys nuolat atsidurdavo tai prie vienos, tai prie kitos baudos aikštelės. Galėjome patys išplėšti pergalę dvikovos pabaigoje, tačiau nutiko priešingai. Gerai tik tai, kad artimiausi konkurentai taip pat klupo."

GALIMYBĖS. Dar vieni suklupę pretendentai į medalius - "Stickers" žaidėjai. JIe 0:2 neatsilaikė prieš "Eksperimento" komandą. Jau 1 min. "Stickers" gynėjas prašoko pro kamuolį, ir tuo pasinaudojęs Ernestas Litvinas atsidūrė vienas prieš vartininką bei savo proga pasinaudojo - 0:1.

"Stickers" turėjo tik du keitimus. Nepaisant to, didžiąją rungtynių dalį jie stengėsi atakuoti, tačiau oponentų gynybos taip ir nepralaužė. O 47 min. "Eksperimento" snaiperis Marius Volodka padvigubino savo komandos pranašumą. "Tiesą pasakius, gerai ir drausmingai "Eksperimentas" atžaidė gynyboje, o mes prastokai atrodėme atakuodami. Yra dar du turai, tai bandysime kažką gero nuveikti per juos", - vertino "Stickers" vadovas Ruslanas Daškevičius.

"Eksperimento" vadovas Stasys Kvietkauskas išskyrė dvi saviškių pergalės priežastis: "Pirma, varžovai neturėjo pagrindinio savo vartininko. Ir be abejo, jų problemos su smūgių realizacija. Įmušus pirmą įvartį atrodė, kad viskas eisis lengvai. Tačiau "Stickers" nepasimetė ir turėjo daug galimybių išlyginti. Bet visi jų šūviai buvo netikslūs. Varžybos kovingos, o ši pergalė kone aukso vertės."

Pergalė "Eksperimentui" leido pakilti į 4-ąją vietą, o nuo prizinės pozicijos juos dabar skiria tik 2 taškai.

KLAIDOS. Po pergalės ankstesniame ture "WorldOne United" žadėjo pratęsti savo sėkmingų rungtynių seriją. Tačiau kol kas nepavyko - autsaideriai 19 ture 3:4 turėjo pripažinti "Volcano" komandos pranašumą.

"WorldOne United" vadovas Victoras Cachay šią nesėkmę aiškino dažnomis klaidomis: "Nežaidėme prastai. Tiesiog gindamiesi pridarėme klaidų ir tai lėmė galutinį rezultatą. Nemėgstame sunkiai ir kietai gintis. Suteikiame varžovų puolėjams daug erdvės ir jie tuo naudojasi. Atrodo, kad tiesiog bijome kontakto. Lieka dvejos rungtynės. Stengsimės jose mėgautis futbolu ir jau galvoti apie kitą sezoną, kuriame tikėsimės sėkmingesnių rezultatų."

 

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: