2019-10-15

A diviziono apžvalga: prizininkai aiškūs, bet maža intriga dar lieka

MFL lygos A divizione tapo aišku, kokios komandos finišuos pirmajame trejete, tačiau maža intriga kovoje dėl aukso dar išlieka, nes po dvidešimtojo turo „Eagle Team - Žibintas“ dar išsaugojo mažą viltį pasivyti FK „El Dorado“ ekipą. Tuo metu bronzos medaliais šiame sezone jau gali džiaugtis „Maracana“ ekipa!


A diviziono XX-ojo turo rezultatai:

 

Eil.Nr. Turas Data Laikas Šeimininkai Svečiai Rezultatas Stadionas
115 20 2019-10-07 21:40:00 FK Rytas FK Riešė 9:8 I "Fanų" ketvirtis
116 20 2019-10-10 19:40:00 FC IndEx Maracana 1:4 I "Fanų" ketvirtis
117 20 2019-10-10 19:40:00 FK Fortitudo El Dorado 0:6 II "Fanų" ketvirtis
118 20 2019-10-10 20:40:00 SKK Oniksas Western Union 4:4 I "Fanų" ketvirtis
119 20 2019-10-10 20:40:00 Eagle Team - Žibintas FK Rotalis 8:2 II "Fanų" ketvirtis
120 20 2019-10-10 21:40:00 FK Polivektris FK Spartakas 3:3 II "Fanų" ketvirtis


52. Dvidešimtajame ture komandos išlaikė tokį patį rezultatyvumą, kaip ir devynioliktame ture – tai yra lygiai 52 įvarčiai, o tai yra labai daug – vidutiniškai per rungtynes buvo įmušta po 8,67 įvarčio.

 

Anksčiausiai. Vienos dvidešimtojo turo rungtynės buvo sužaistos žymiai anksčiau nei kitos – t.y. pirmadienį. Apie tai jau rašėme turo anonse. FK „Riešė“ sutiko sužaisti su FK „Rytu“ savo treniruočių laiku ir tai jiems galbūt suteikė pranašumo, nes „Rytas“ labai vargo, bet galiausiai laimėjo 9:8. Vienu svarbesniu „Ryto“ pergalės kalviu tapo Valdemar Šaveiko, į aikštę žengęs iškart po Lietuvos mažojo futbolo rinktinės draugiškų rungtynių, bet tai jam nesutrukdė įmušti trijų įvarčių ir atnešti „Rytui“ sunkią pergalę.


Užtikrintai. Pirmoje vietoje esantis ir vos per vieną pergalę nuo čempionų titulo priartėjęs „El Dorado“ savąsias rungtynes prieš FK „Fortitudo“ laimėjo užtikrintai ir sutriuškino varžovus 6:0.


Būtent akivaizdžią mačo kontrolę „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas ir pabrėžė, tačiau jis taip pat turėjo priekaištų varžovams ir teisėjui.


„Žaidimo planas vėl suveikė, kontroliavome viską ir visur. Tik gaila neišnaudotų progų, kurios turėjo paversti rezultatą dvigubai didesniu. Liūdna ir gaila dėl Edvino Mučinio, kuris, sakyčiau, dėl miegančio teisėjo ir, nebijosiu pasakyti, tyčinių varžovo veiksmų patyrė traumą. O visumoje nustebino „Fortitudo“ žaidimas visomis prasmėmis. Taip pat nustebino teisėjo darbas – prisnūdęs“, – savo įžvalgas ir išvadas pateikė M. Rašinskas.


Užtikrintai laimėjo ir „Eagle Team - Žibintas“ ekipa, kuri dar turi teorinių vilčių pakovoti dėl aukso, bet tam jiems reikės tikėtis „El Dorado“ kluptelėjimo kitame ture.


Minimum sidabrą jau užsitikrinę „Ereliai“ dvidešimtajame ture daug vilčių FK „Rotaliui“ nepaliko. Pergalė 8:2 pasako daugiau nei reikia, o dabar jie jau laukia kito turo.


Bronza. Ją iškovojo ir tikrai iš savo rankų nepaleis „Maracana“ ekipa. Banguotai sezoną pradėjęs kolektyvas rudens rate žaidė fantastiškai, o tai, kad „Eagle Team“ ir „El Dorado“ įveikė tiesioginius „Maracana“ konkurentus, jiems leido bronzos medaliais džiaugtis likus dar dviem turams iki sezono pabaigos, kadangi pati „Maracana“ laimėjo savąsias rungtynes prieš FC „IndEx“ rezultatu 4:1.


Savo pergalę „Maracana“ įamžino puikiai parašytu tekstu socialiniame tinkle, kuriame jie be galo džiaugėsi šiuo pasiekimu ir padėkojo už juos aukščiau likusioms komandoms.


„Pagaliau tai įvyko! Galutinai, negrįžtamai ir neapskundžiamai iškovojome trečiąją vietą MFL čempionate. Viskas – mes prizininkai, mes pasiekėme tai, ko labai norėjome. 


„Būtų gerai, kad iki paskutinio turo dar turėtume galimybių“ – sakė komandos kapitonas Artūras Jeršovas dar neprasidėjus sezonui. Omenyje jis turėjo tai, kad labai svarbu šio čempionato nepralošti ankščiau ir paskutinėmis savaitėmis nežaisti nieko nebelemiančių rungtynių. Kas galėjo pagalvoti, kad taip ir nutiks, tačiau ne blogąja, o gerąja prasme – likę du turai jau iš tiesų nebepakeis mūsų turnyrinės padėties.


Geras kulinaras savo receptų neišduotų net kankinamas. Savo sėkmės receptų neišduotume ir mes. Ne dėl to, kad bijotume, jog juos nusirašys. Dėl to, kad ir patys jų iki galo nežinome. Kovingumas? – taip. Didelis noras? – irgi taip. Gera žaidėjų forma ir puikūs naujokai? – irgi tinka. Bet kur visa tai buvo pavasarį ir kodėl taip sužibėjo gražiausiomis spalvomis antrame rate - lieka unikali paslaptis. Kaip gyvenime dažniausiai būna, vieno atsakymo, matyt, nėra. Rezultatą lėmė ir iš tiesų geras kolektyvas, kažkur prisidėjo fortūna, galbūt ir tas alus po rungtynių suvaidino savo vaidmenį. Kaip ten bebūtų, tai nėra jau taip svarbu. Svarbu, kad tiek galutinis rezultatas, tiek procesas jo siekiant mums visiems atnešė begalę gražių emocijų. Trumpai aptariant vakarykštes rungtynes, tenka pastebėti, kad nusiteikimas nebuvo penkių žvaigždučių lygio. Šį kartą nesijautė mums pastaruoju metu būdingos „mirk - gyvenk“ atmosferos. Tačiau rungtynių eiga parodė, kad galbūt šioks toks atsipalaidavimas išėjo į naudą. Nusikratėme bereikalingos įtampos ir nors susikaupimo mums trūko, pasiekėme savo norimą rezultatą individualaus meistriškumo dėka. Atakuojantys žaidėjai efektyviai išnaudojo savo progas, vartininkas stebino komandą, save ir varžovus. Gynėjai blokavo begalę pavojingų smūgių. Visos grandys suveikė ir tai lėmė pelnytą pergalę.


P.S. Ačiū „El Dorado“ ir „Eagle Team - Žibintas“ kad laimėjo prieš mūsų konkurentus ir tokiu būdu paankstino mūsų šventę. Dar pakelsime drauge bokalus – juk prizininkai turi laikytis drauge“, – rašė „Maracana“.




Nusivylusi. Tuo metu „IndEx“ komandos kapitonas Eduardas Grudinskij liko nusivylęs savo ekipos padarytomis klaidomis, kurios ir nulėmė galutinį rezultatą bei kai kurių komandos nariu pasidavimu emocijoms.


„Deja, bet mums rungtynės prasidėjo nuo nesėkmių. Iš  pirmų trijų įvarčių pirmo kėlinio pradžioje, du įvarčius mes įmušėme  praktiškai patys sau. Mano nuomone, tai ir nulėmė rungtynių baigtį, nes „Maracana“ mums neatleido klaidų ir sugebėjo patys nepraleisti. Rungtynės, kaip visada buvo kovingos, emocingos ir su skirtingu spalvų kortelėmis.


Komanda nusivylusi, nes mes jau praradome netgi teorinius šansus kovoti dėl trečios vietos. Dar mane asmeniškai nuvilia kai komandos nariai pasiduoda emocijoms ir provokacijoms ir dėl to sugedo bendras komandos tempas ir žaidimo kokybė“, – sakė E. Grudinskij.


Paradoksai. Jų daugybę savo mače įžvelgė SKK „Oniksas“ klubas, kuriam ir vėl nepavyko nugalėti „Western Union“ ekipos. Rungtynės su ja pasibaigė lygiu rezultatu 4:4, o „Onikso“ vadovas Edvardas Ruskan rungtynių paradoksus išvardino papunkčiui.


„Paradoksų vakaras su standartine pabaiga:


Paradoksas nr. 1: rungtynių teisėjas iš pradžių taip skubėjo, kad pradėjo rungtynes 4 minutes anksčiau, o vėliau po kelias minutes diskutavo su žaidėjais niekur neskubėdamas.


Paradoksas nr. 2: ketvirtadienį galėjo dalyvauti 9 mūsų žaidėjai ir 7 iš jų nominalūs gynėjai, o įmušėme net 4 įvarčius.


Paradoksas nr. 3: dažniausiai, jei mušame 4 įvarčius laimime, deja ir vėl WU nepavyko nugalėti, kaip ir 4 rungtynes iki šiol.


Paradoksas nr. 4: mūsų vartininkui pavyko atremti 3 pavojingus išėjimus vienas prieš vieną, bet nepavyko 3 kartus sugauti kamuolio po kampinių“, – savo pastebėjimais pasidalino E. Ruskan.




Užsivedė. Dvidešimtajame ture nustebinti sugebėjo „Spartakas“. Ši komanda rimtai pasipriešino FK „Polivektriui“ ir su juo sužaidė lygiosiomis 3:3. „Spartakas“ galėjo ir laimėti, o visus tris įvarčius jiems pelnė Glebas Christoforovas.


„Spartako“ vadovas Dmitrjus Raksa atskleidė, kad jų komandą užvedė ne itin pagarbus varžovų elgesys ir jiems pavyko atsitiesti, nors prieš tai ture „Spartakas“ buvo žiauriai sutriuškintas 2:14.


„Pradėjome kaip su „Oniksu“, be ugnelės, 0:2, ir galvojau, kad vėl laukia triuškinimas, bet varžovai labai negražiai ir nepagarbiai reagavo į bet kokį veiksmą, negražiai kalbėjo. Kaip mes buvome jauni ir greiti, tai kažkaip tiesiog senelius triuškindavome, o ne kalbėjome. Turbūt tai ir užvedė šią miegančią ir nemotyvuotą komandą „Spartaką“. Aišku, padėjo ir naujas mūsų komandos lyderis Glebas Christoforovas (jis jau apie šitą žino, bet reikia jam priminti, nes pamiršta). Puikus „hat-trikas“ ir dar uždirbtas 100 procentinis baudinys su raudona kortele, bet gaila, kad nei vieno, nei kito negavome. Žaistų varžovai 20 minučių be 1 žaidėjo, tai, manau, gali džiaugtis, kad iškovojo bent vieną tašką. Nuotaika, kaip visada, puiki. Tokia buvo ir po 2:14 pralaimėtų rungtynių“, – sakė D. Raksa.




Rinktinė. A diviziono dvidešimtojo turo rinktinėje net trys FK „El Dorado“ nariai, o tada jau turime keturių kitų komandų atstovus – tai FK „Spartako“, „Eagle Team – Žibinto“, „Maracana“ ir FK „Ryto“ nariai.



Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: