2018-06-19

B divizionas: FK „Eksperimentas“ sugrįžo į trečiąją vietą, o kai kurios komandos jau laukia pertraukos

Praėjusį ketvirtadienį MFL B diviziono komandos sužaidė pirmąsias antrojo rato rungtynes (12-asis turas). Jame, kaip įprasta, diviziono lyderiai šventė pergalės, bet jos buvo skirtingos. Dvyliktajame ture taip pat svarbią pergalę iškovojo į trečią poziciją pakilęs FK „Eksperimentas“, o FC „Žalia Raudona“ pademonstravo tikrai pukų žaidimą. Apie viską plačiau – turo apžvalgoje. 

 

12-ojo turo rezultatai:




52. Dvyliktasis turas buvo tikrai rezultatyvus ir B divizione iš viso komandos pelnė net 52 įvarčius – vidutiniškai po 8,66 įvarčio per rungtynes. Tai šešiais įvarčiais daugiau nei praėjusiame ture (vidurkis didesnis lygiai vienu įvarčiu).

 

Pirmas revanšas. FK „Eksperimentas“ pasiekė revanšą prieš „MSC – Hilltown“ klubą ir šįkart laimėjo tarpusavio rungtynes rezultatu 2:1. „Eksperimentas“ pirmi išsiveržė į priekį, o, kai MSC išlygino rezultatą antrajame kėlinyje, vos po kelių minučių vėl persvėrė rezultatą savo naudai.

 

Kaip po rungtynių sakė „Eksperimento“ vadovas Statys Kvietkauskas, pats mačas buvo labai nervingas, nes komandos puikiai žinojo šių rungtynių svarbą. Jis taip pat pagyrė ir varžovų komandą bei pareiškė, kad jos abi yra vertos trečiosios vietos.

 

„Pačios rungtynės buvo gan nervingos. Abi komandos suprato jų svarbą ir žinojo, kad šios dvikovos taškai gali daug ką lemti. Tai lėmė atsargų žaidimą tiek iš mūsų, tiek iš jų pusės“, – sakė S. Kvietkauskas.

 

„Žinoma, kad ši pergalė yra labai svarbi. Dabar pakilome į trečią vietą ir sieksime išlaikyti šią poziciją. Reikia turėti tikslą ir bandysime jo siekti. Tiesa, galiu pasakyti, kad abi komandos („Eksperimentas“ ir MSC) yra vertos būti trečioje vietoje“, – gražia mintimi užbaigė S. Kvietkauskas.


 

Geros rungtynės. Tuo metu „MSC – Hilltown“ vadovas Adomas Kripas liko patenkintas rungtynėmis ir jų kovingumu, bet pripažino, kad galutinis rezultatas tikrai nedžiugina.

 

„Žaidėme gerai, tik neišnaudojome savo progų. Varžovai vėl žaidė kietai, bet mes to ir tikėjomės. Patys stengiamės neatsilikti, palaikėme tą tempą. Galiu pasakyti, kad tai buvo tikrai geros rungtynės“, – po mačo kalbėjo A. Kripas.

 

„Akcentavome, kad norėjome įmušti pirmi, tačiau vėl pirmi praleidome. Jau trečias rungtynes nepavyksta to padaryti, o po to sunkiai vargstame. Mums pavyko žaisti trumpais perdavimais, išvengėme nereikalingų smūgių iš toli, bet nepavyko užbaigti savo atakų“, – tęsė MSC vadovas.



Antras revanšas. Dar vieną revanšą pasiekė ir FK „Valčiūnai“, kurie net 8:3 nugalėjo „VSG United“ ekipą, nors pirmajame tarpusavio mače jie pralaimėjo 3:4.


„Valčiūnų“ komandos vadovas Dainius Perednis teigė, kad jokio papildomo pasiruošimo šiam mačui nebuvo, o komandos nariai patys susiėmė ir parodė, kad gali žaisti.

 

„Komandos kaip ir nenuteikinėjome, vyrai patys susiėmė, parodė neblogą žaidimą, dėl to ir laimėjome“, – sakė D. Perednis.

 

„Vasaros pertraukos visi laukia, reikia traumas apsigydyti ir šiaip pailsėti bei tuo pačiu pasiilgti futbolo“, – užbaigė D. Perednis.


Lankomumas. „VSG United“ vadovas Michailas Rukinas tikina, kad pagrindinė pralaimėjimo priežastis buvo trumpas atsarginių suolas, kai kurių futbolininkų dalyvavimas VFL pirmenybėse ir žaidimas be vartininko. M. Rukinas taip pat jau laukia vasaros pertraukos ir atskleidė, kad per ją ieškos pastiprinimo komandai.


„Manau, kad per vasaros pertrauką reikės gerai pailsėti ir į antrąją sezono dalį sugrįžti stipresniems, galbūt surasti naujus 2-3 žaidėjus“, – pabrėžė M. Rukinas.

 

Viršijo lūkesčius. Ilgą laiką paskutinėje vietoje buvę FC „Žalia Raudona“ futbolininkai rungtyniauja vis geriau. Tai jiems padėjo pakilti iš lentelės dugno, o paskutiniame ture jie parodė, kad gali žaisti ir su diviziono lyderiais.

 

„Žalia Raudona“ kiek netikėtai pirmajame kėlinyje pelnė du įvarčius į FK „Polivektrio“ vartus ir pirmavo 2:0. Iki pertraukos „Žalia Raudona“ šios persvaros neišlaikė, tačiau pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis 3:3.

 

Antrajame kėlinyje „Polivektris“ jau pademonstravo, kad vis dar yra stipresnis ir laimėjo šią dvikovą rezultatu 9:4, tačiau „Žalia Raudona“ iš šio mačo gali pasiimti tikrai daugiau pozityvių dalykų nei neigiamų.

 

„Išties jaučiamės labai gerai, nes mus džiugina mūsų pačių žaidimo kokybė, kuri per paskutines keletą rungtynių iš esmės pagerėjo, lyginant su turnyro pradžia. Taip pat manau, kad pagal žaidimą prieš „Polivektrį“ turėjome pralaimėti tik poros įvarčių skirtumu“, – sakė vienas iš komandos vadovų Sigitas Stasevičius.

 

„Pralaimėjome dėl dviejų pagrindinių dalykų: varžovų meistriškumas įspūdingas ir aišku ilgas jų suolelis. Taip pat mums negalėjo padėti du pagrindinio sąstato žaidėjai – pagrindinis centro gynėjas ir puolėjas, kuris yra trečias pagal rezultatyvumą mūsų komandoje“, – pralaimėjimo priežastis išvardino S. Stasevičius.

 

„Žalia Raudona“ taip pat džiaugėsi, kad jiems į „Polivektrio“ vartus pavyko įmušti net keturis įvarčius, o pavojingų progų jie sukūrė dar daugiau.

 

„Be abejo šis mačas suteiks mums pasitikėjimo. Turime pažymėti ir puikų jų vartininko žaidimą pirmajame kėlinyje – jis sugebėjo atremti itin keletą sudėtingų smūgių. Pirmasis kėlinys viršijo visus mūsų lūkesčius, nes žaidėme labai gerai prieš diviziono lyderį. Antrajame kėlinyje jau pavargome, nes neturėjome tokio ilgo suolelio, kokį turėjo „Polivektris“. Būtent tai jiems padėjo palaikyti aukštą žaidimo tempą ir antrajame kėlinyje“, – užbaigė S. Stasevičius.

 

Nustebino. Geru „Žalia Raudona“ žaidimu liko nustebęs ir FK „Polivektrio“ vadovas Valentinas Baranovskij. Jis taip pat pripažino, kad kiek nuvertino varžovą ir už tai buvo nubausti, tačiau po to jo komanda susikaupė ir sugebėjo laimėti dvyliktas rungtynes iš eilės.

 

„Tikrai ši komanda iš vienos pusės maloniai mus nustebino pagerėjusiu žaidimu, o iš kitos pusės mes patys kiek nuvertinome varžovą ir už tai buvome nubausti“, – pripažino V. Baranovskij.

 

„Nesitikėjome tokių rungtynių. Nenusiteikėme taip, kaip reikėjo, bet gavus šalto dušo antrąjį kėlinį pradėjome rimčiau ir viskas baigėsi taip, kaip ir turėjo būti“, – pridūrė „Polivektrio“ vadovas.

 

Užtikrintai. FK „Rotalis“ dar kartą užtikrintai įveikė FK „Volcano“ ekipą ir šįkart juos sutriuškino rezultatu 13:2 (pirmasis mačas buvo laimėtas rezultatu 9:1).

 

Tokių lengvų rungtynių nesitikėjo ir pati „Rotalio“ ekipa, kuri antrajame kėlinyje jau leido žaisti vartininkui Pauliui Grybauskui, o šis prie pergalės prisidėjo dviem įvarčiais.

 

„Tokios užtikrintos pergalės nesitikėjome, nes į rungtynes nelabai susirinko žmonių“, – pripažino komandos vadovas Dainius Riškus.

 

„Rotalis“ abu kartus užtikrintai įveikė „Volcano“ komandą, tačiau D. Riškus atskleidė, kad pirmoji tarpusavio dvikova jiems buvo sunkesnė.

 

„Pirmoji tarpusavio dvikova mums buvo sunkesnė, nes mums 7x7 formatas tada dar buvo naujas“, – kalbėjo D. Riškus.

 

Paulius Sakalis prie „Rotalio“ pergalės prisidėjo net penkiais įvarčiais ir futbolininkas vėl ženkliai išsiveržė rezultatyviausių žaidėjų sąraše – 27 įvarčiai per 8 rungtynes. Visgi D. Riškus sako, kad komanda tyčia nebando kurti P. Sakaliui progų ir visi jo įvarčiai yra įmušami dėka jo gero atakų užbaigimo.

 

„Mes tikrai nesistengiame jam padėti, bet taip jau gaunasi, nes šis žmogus turi gerą užbaigimą. Būtent dėl to jis yra toks rezultatyvus“, – pabrėžė D. Riškus.

 

Išsidėstymas. „WorldOne United“ ekipa rungtynėse prieš FK „Barbakaną“ išbandė naują išsidėstymą aikštėje, o tai jiems padėjo laimėti rungtynes rezultatu 4:2. „WorldOne United“ pergalę prieš „Barbakaną“ šventė antrą kartą iš eilės, todėl komandos vadovas Victoras Cachay Grande liko patenkintas ekipos žaidimu ir išskyrė vieną aspektą, kuris, jo nuomone, geriausiai pavyko šiose rungtynėse.

 

„Šios rungtynės buvo įdomios, nes jose išbandėme naują savo išsidėstymą. Manau, kad šios ir praėjusios tarpusavio rungtynės buvo panašios, nes abu kartus mes daugiausiai laiko kontroliavome kamuolį“, – sakė V. C. Grande.

 

Prie „WorldOne United“ pergalės vėl dviem įvarčiais prisidėjo komandos puolimo lyderis Ignas Keras, tačiau taip pat du įvarčius pelnė Žilvinas Danilevičius. Šis futbolininkas prie „WorldOne United“ prisijungė tik nuo septinto turo, bet spėjo užsitikrinti svarbią rolę.

 

„Žilvinas mūsų komandoje debiutavo prieš „Barbakaną“ ir tada jis pelnė įvartį. Nuo to laiko jis nebuvo pasižymėjęs, bet prieš „Barbakaną“ vėl pelnė įvarčius. Šiame mače mūsų futbolininkai kūrė progas įvarčiams ir tai buvo Žilvino diena, nes jis du kartus pasižymėjo ir leido mums visą antrąjį kėlinį turėti pranašumą“, – apie savo komandos futbolininką kalbėjo V. C. Grande.

 

Paprašytas pasakyti, koks buvo geriausias „WorldOne United“ žaidimo aspektas šiame mače, klubo vadovas atsakė: „Komunikacija. Mes stengiamės nuolatos komunikuoti ir patarti, kur kam stovėti ir kur kam reikia pagalbos. Tai mums tikrai padėjo“.

 

Stipresni. Tokiais po vasaros pertraukos ketina tapti FK „Barbakanas“. Šeštas rungtynes iš eilės pralaimėjusi komanda nenukabina nosies, o iš atostogų grįžęs Romualdas Laurinavičius pažadėjo, kad po vasaros pertraukos „Barbakans“ vėl sugrįš į pergalių kelią.

 

„Mano sugrįžimas daugiau dėl skaičiaus, o ne dėl pagalbos (šypsosi). Prasidėjo vasara, nemažai atostogaujančių narių. Keletą futbolininkų turime traumuotų. Laukiame rudens, kada visi sugrįš po traumų ir atostogų, o tada, pažadu, jog „Barbakanas" grįš į pergalių kelią“, – pareiškė R. Laurinavičius.

 

„Normalu, kad nuotaikos nelabai geros po tiek pralaimėtų rungtynių, bet būsena komandos viduje nėra bloga. Kol nėra komandos pagrindo, progą sužaisti gauna mažiau žaidybinio laiko turintys nariai“, – kalbėjo R. Laurinavičius.

 

R. Laurinavičius anksčiau nebuvo pateikęs savo pirmosios sezono dalies vertinimo, tačiau dabar jis tai padarė: „Pusiaukelę vertinu 6 balais. Manau, kad tai yra logiškiausias verinimas pagal komandos sudėtį ir komandos padėtį turnyrinėje lentelėje“.

 

Gerėja. FK „Alytis“ ekipa antrą kartą žaidė prieš FC „Funk Soul Brothers“ klubą ir šįkart sugebėjo sužaisti žymiai geriau. Prieš tai skaudžiai (0:6) pralaimėjusi Alytaus ekipa, šįkart su FSB sužaidė lygiosiomis 2:2. Tiesa, „Alytis“ iki 46 minutės pirmavo 2:0, bet rungtynių pabaigoje neišlaikė turėtos persvaros.


Po rungtynių kalbintas „Alyčio“ futbolininkas Vytautas Levulis džiaugėsi tuo, kad gerėja komandos žaidimas ir įvardino priežastis, kodėl jo ekipai nepavyko laimėti.


„Antrą ratą pradėjome lygiosiomis, žaidimas gerėja, komanda susižaidžia ir, manau, ateityje pasieksime neblogų rezultatų“, – kalbėjo V. Levulis.


„Pritrūko ištvermės. Taip pat gal per daug atsipalaidavome, kai pirmavome 2:0“, – V. Levulis įvardino priežastis, kodėl jo komandai nepavyko išlaikyti turėtos persvaros.


„Alyčio“ žaidimas paskutiniu metu tikrai gerėja, o prie to neprisideda komandos vadovas Mykolas Adamavičius, kuris dėl užimtumo negali atvykti į rungtynes. Visgi V. Levulis sako, kad Mykolas jų ekipai yra labai svarbus.


„Mykolas yra komandos siela, kapitonas ir geras vartininkas. Su juo visada yra geriau“, – pabrėžė V. Levulis.




#JūsŽaidžiate

 

 

#MFL

Turnyrinė lentelė

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
VKomandaRPerLygPra+-+/-T
1El Dorado2200112+96
2FK Alytis2200116+56
3FK Eagle Team - Setaltas2200107+36
4FK Fortitudo2101109+13
5FK Grija2101109+13
6FK Dinamika210168-23
7FM Vilniaus Vytis210168-23
8FC Žalia Raudona31021013-33
9VU MIF3003712-50
10VRFM2002411-70

Varžybų rezultatai ir tvarkaraščiai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
Turas 3

Rezultatyviausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Matas Radžiukynas Komanda:FC Žalia Raudona
5 Varžybų:3
Edgaras Barysas Komanda:FK Alytis
4 Varžybų:2
Ernest Plavskij Komanda:FK Grija
4 Varžybų:2
Ernestas Pilypas Komanda:FK Fortitudo
3 Varžybų:2
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Tadas Švaikevičius Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
3 Varžybų:2
Kostas Strielkūnas Komanda:FC Žalia Raudona
3 Varžybų:3
Ignas Kunickas Komanda:VU MIF
3 Varžybų:3
Daniel Gunevič Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1
Edvardas Nuobara Komanda:FK Dinamika
2 Varžybų:1

Nedrausmingiausi žaidėjai

Turnyras: MFL
Sezonas
Divizionas:
FotoInformacija
Dariuš Jankovskij Komanda:FK Dinamika
1 0
Viktor Skrypnishenko Komanda:FK Dinamika
1 0
Vydmantas Kuzmickas Komanda:FK Fortitudo
0 1
Marius Škadauskas Komanda:FC Žalia Raudona
0 1
Rimvydas Strazdas Komanda:El Dorado
0 1
Gediminas Skrockas Komanda:FK Eagle Team - Setaltas
0 1
Vaidotas Jarašius Komanda:VU MIF
0 1
Edvinas Mučinis Komanda:El Dorado
0 1
Balandis   2024
PrAnTrKtPnŠtSk
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Mūsų partneriai: